19779
  • simcompany
    Kicsit kunyerálok, lécci ne legyen a magyar mentalitás, hogy "dögöljön meg a szomszéd tehene is"
    arra kérnélek Tieteket, hogy az alábbi steam oldalon belépve, csillagokra bökve, lehetőleg 5 csillagosra értékeljétek :D
    puszi!

itt »»»
  • Ocsi15533
    Köszi! :)
  • barcalaci84
    mert itt-ott kicsit driftelve kell menni az 1:57-es körhöz :)
  • Alexease
  • simcompany
    SIMCO WTCC 2016-2017 v1.40 megjelent

végre megoldottam a gumi kopást, és van végre chassis file is, jelentősen javít a kocsi viselkedésén
  • Danecay
    Tényleg az :D
  • lac coo
    :))
  • Alexease
    Pedig jo buli a hotlap: hataron autozol, itt-ott kicsuszkalva, nem tudod hol lehetne meg tizedeket faragni; de meg van 6 masodperc a top idokhoz:)))
  • Danecay
    Minden esetre az alapkoncepcióval végezhettek volna (új GUI) mielőtt a fizetős tartalmakkal hozakodnak elő, vagy ezt a Time Attack versenyt indíthatták volna valamilyen korábbi ingyenes vagy még inkább új és ingyenes autóval a népszerűsítés jegyében és ennek a versenynek a nyereménye lehetett volna mondjuk a GT3 pack, a McLaren vagy más később megjelenő autó, pálya vagy DLC. Én biztosan nem fogom megvenni 5 ojróért, hogy körözgessek mások ideje ellen az esélytelenek teljes nyugalmával :)
  • lac coo
    Ezt mar mindenki megvette aki erdekelt, leszamitva nehany uj embert.....
  • Joex22
    Rossz a logikai sorrend. Ahhoz, hogy több online játékos legyen, több embernek el kell adniuk a terméket, ahhoz pedig először eladhatóvá kell tenniük (DX11, PP, UI, Content, ?Online rendszer?).

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ez kb. olyan, amit írsz, mint hogy "nem kezdek el paprikát termeszteni, mert még nincs rá vevő". De ha nem kezdesz el termeszteni, akkor sosem lesz rá vevőd...

Utoljára szerkesztette: Joex22, 2017.08.07. 12:08:57
  • simcompany
    ezt láttátok már?
  • lac coo
    Eloszor online jatekos kell.....
  • Joex22
    Hát igen, nem lenne rossz egy olyasmi rendszer, mint ami pl. a Raceroom-ban van - leaderboard, ghost, az a része azért szerintem jól ki lett találva (nem tudom, hogy iRacingben a Time Attack is hasonlóan működik-e, még nem volt alkalmam kipróbálni).

Én amire nagyon kíváncsi vagyok, az az online rendszer, amit kidolgoznak, hiszen többször is megjegyezték már, hogy lesz valamilyen rating szerűség, és azt is, hogy ezzel a ligákat (is) akarják támogatni. Kíváncsi vagyok, hogy logikailag hogy épül ez fel, hogy gondolták, sajnos lehet, hogy a vége teljesen haszontalan próbálkozás lesz, de jól is elsülhet.

Már egy olyasmi rendszer is jó lenne kezdetnek, ami a kontaktok (és eredmények?) alapján valami ratinget számol minden steam userhez, és dedikált szervereknél beállítható valamilyen minimális küszöb. (kb. mint Assetto-ban a minorating).

Ha tovább mennénk, akkor a dedikált szervereknél egy olyan opció is megjelenhetne, hogy milyen időközönként, milyen futam legyen rajta, és max. hány splitet bír el a vas - és már kész is a "maszek iRacing" rendszer, amire jelentkezni lehet, a futam kezdetéig meg open practice :)

Meglepő, hogy még senki sem lépte meg a riválisok közül, hiszen ehhez infrastruktúra sem szükséges, csak fejlesztés.
  • Alexease
    Igazi nyeremeny (elvileg) nincs. Tobb programmal is nyomulnak, a vegso gyoztes (az majd eloben meg egyeb feltetelekkel) lehet a McLaren-Honda F1-es csapat valami fejleszto szimulatorros-teztpilotaja (vagy mi a rak:).

Szerverbol most is van 3-400, de tok uresen allnak:D
    Sajnos ehhez meg sokat kell drotozni (nem [csak] kinezet), hogy nepszeru legyen nyilt szerverekre is. Es most nem fps vagy tartalom, inkabb a mukodes es szolgaltatasok.

Mukodesre hasonlo kellett volna, mint az SRW-ben volt (az is ISI engine): a kivalasztott emberhez merte az idot, es ha tuljutottam rajta, automatan toltotte a kovetkezo idot es ghost-ot.
    Mutathatna a globalis helyezesem. Lehetne deltatime. Vagy ilyesmi:)

Tal;an az uj GUI-val lesznek hasonlok, csak elcsusztak vele.
  • lac coo
    Hat, user akad, annak idejen mindenki azonnal megvette ! ;)
    Valami nagy nyeremeny van , vagy mi, eddig jo ha ot-hat szerveren lezelgett nehany ember.....
  • Alexease
    Mar +900 nevezo van;)
    Bo 6 masodperces lemaradassal befertem 665.-nek:DD
  • Alexease
    Ki volt kapcsolva a Steam Plugin ;)

Ugy nez ki, a nagyfokon is tolja:
  • Alexease
    En tegnap este akartam menni nehany kort (csak a letszam miatt:P), de az elso iditasra szetfagyott (betoltes utan 1 percig 1fps a menuben, aztan game over), a masodik inditasra "nem tudta olvasni a Steam ID-t", igy kirugott a szerverrol;) Talan majd ma este.
  • Adebayor
    Na már ~850 idő van a Mekivel. Nekem ez elsőre soknak számít, bár nem tudom, ti hogy vélitek. Viszont kéne egy részletesebb lista, pl a nevek mellé a zászló :D De tuti magyarok közül kevés van.
  • zolee145
    Ha lenne egy fasza leírás (nincs és nem is lesz) akkor össze lehetne dobni valami felhasználóbarátabbat. Próbáltam én is a gyárival kezdeni valamit, se kép se hang. Csak nincs arra két - három hónapom, hogy kibogarásszam az infókat a fórumról.
  • zolee145
    A TBC-ben állított dolgok az AI-ra vonatkoznak. Ott az egyszerűsített dolgokat használja, a TGM-el meg az átlag moddert szívatják, miközben amúgy a játékos jól érzi magát. :)
  • Alexease
    Csak beletekergettem es a szovegen futottam at, de ezt hol lattad?:)
  • Timbu
    Ez nehezen hihető.
  • Betyarkoro
    Itt egy kis off videó:

https://www.youtube.com/watch?v=e9FIvG8kQ78

Előadó írta az LFS tyre modeljét. :)
  • Betyarkoro
    ISI fórumon még mindig elő lehet kaparni a commentet ahol neil heusinkveld ugyan ezt leírta 7 éve.
  • Betyarkoro
    "Egy programnal, ami a modolasbol akar(t) "megelni", mar regen rossz, ha masik magan embert kell zargatni, aki ugyanugy magatol kiserletezett ki dolgokat;)"

Nem mert jó viszonyban van marcelékkel és támogatják a modját. Szal nem magától kísérletezte ki. Másik azért vannak discordon mert beszélni akarnak azokkal akik a szarjukat használják. Feszt írnak nekik pm-et én is szoktam mindig jön válasz. Ezzel a sráccal akit javasoltam vele is lehet jókat dumálni mert hajlandó rá. Plusz ott van a #modtalk szintén discordon. Oda is be lehet írni hogy mi a probléma. Sokszor fejlesztők válaszolnak ott is.

Sőt ha megkéred a fejlesztőket akkor még nyomnak egy titkosítást is a mododra hogy ne tudja minden ludasmatyi megnézni mi van benne.

Ez van rf2 modding olyan mint a népmese szájról szájra terjed. Eddig is így volt ezután is így lesz. Lévén hogy 0 infót kaptunk arról hogy milyen support-ot kellett a dx9 es buildba berakni hogy támogassa a kocsit. Meg hogy milyen módosításokat hajtottak végre a radical és a mclarenen.

A kommented hátralevő részét meg nem is értem hogy jön ide. Én eddig is tudtam hogy fos. Hangot adtam neki a létező összes csatornán de kb csak boszorkányvadászatot kaptam. Illetve egyszer marcel közölte velem hogy biztos nem a dokumentáció hiánya okozza a minőségi modok hiányát. :D

Most ha meg akarja csinálni akkor lehet nézegetni a fájlt meg hümmögni vagy lehet menni segítséget kérni. Más is így csinálja. Megy és kérdez. Ez van itt tart rf2. Nincs értelme ragozni hogy mit kellett volna isi-nek csinálni meg mit nem. S397től is az egyik beírta a fórumra hogy lófasz ötletük sincs modding javítására.
  • simcompany
    Totál egyetértek. Nézek egy file-t, mondjuk a TGM-et, és semmit nem értek, hisz az elnevezések, értékek nem felismerhetőek. Erre adnak egy segítség file-t, ami ugyanolyan bonyolult, és értelmezhetetlen. Az köszi.

Nem véletlen az arány. rF1-re annyi mod volt, hogy életem végéig sem tudtam volna kipróbálni, rF2-re meg rácsodálkozom, ha valaki kiad valamit, és új, nem valami átkonvertált zagyvaság.
  • Alexease
    Egy programnal, ami a modolasbol akar(t) "megelni", mar regen rossz, ha masik magan embert kell zargatni, aki ugyanugy magatol kiserletezett ki dolgokat;)

Nem csak nem vagy lassan keszulnek hozza a dolgok, de "nem is lesznek jok" (vagy erosen hianyosak, legyen az auo vagy palya).
    Ezek az Excel-tablak es prorgamba integralt "nem mukodo" dolgok nem sokat ernek. Ha ezekkel dolgozott az ISI is, akkor sajat magukat is szivattak:)

Normalis kulsos programokat kellett volna csinalni, folyamatosan frissitve, "alkatresz adatbazissal". (Az iR-nel keszulnek igy a dolgok, ott alkatreszeket fejlesztenek, folyamatosan frissitve mogottuk a programot, ketiranyu telemetriaval finomitgatva a mukodest.)
    A modellezes es a "doboz" mukodes kikerulhetetlen, az egyedi, de egy "atlag" moddernek boven jo lenne egy tobb szazas lista, amibol kivalasztja ami kell (motor, turbo, felnik, gumik, diffik, lengescsillapitok stb.), es "beteszi" a helyere.

Azert igy sem lenne egyszeru, mert a pontos helyeket "leheteten" megszerezni (OK, kupas Suzukinak van lehetoseg ala maszni, de egy GT3-as Mercit senki sem fog szetszedni:D). De ha egy otthon ulo embernek kell nehany adatbol turbot vagy lengescsillapitott modellezni (mukodesre), az mar regen rossz.
  • Betyarkoro
    Hallod, Discordon ha nem akarod zargatni a fejlesztőket akkor megpróbálhatod Devin-t is. Német srác eléggé benne van a kocsi modolásban.

Vagy steamen megkeresni: s t e a m c o m m u n i t y . c o m /id/DevinXXS
  • simcompany
    A két legfontosabb újításhoz (gumik, chassis file) nem adnak semmi (komoly) segítséget. Persze egy pdf megjelenik, blabla. Semmire nem jó. Minden mással elboldogulok. Szerintem ezért akad el mindenki.
  • Betyarkoro
    És csodálkoznak hogy lófasz a modding rf2-nél. :D

Egy ilyen kommentért a fórumon minimum a fejed tépnék le.
  • simcompany
    Én ezzel semmire nem jutok, illetve mindentől kifagy
  • Alexease
    CLI: +ttool (13. oldaltol): http://imagespaceinc.com/downloads/rf2/modsresources/rF2_TGM_TyreTool_QuickStart_V3.pdf

Meg ISI, gozomsincs mukodik-e meg.

• simcompany
    Az nagyon macerás akkor. Jelenleg ugye van a TBC file, ami hivatkozik a TGM file-okra. Jelenleg totál az az érzésem, hogy a TBC file semmit nem csinál. Hiába állítgatok ott, érdemi változás nem történik. A TGM file-ban lévő dolgokhoz meg kéne egy értelmes leírás, mert ezen nincs ember aki kiigazodik. És látszik file-on, ha megnézek egy gyárit, hogy valami programmal editálták.
  • Betyarkoro
    Ha vmi konkrét problémád van én javaslom hogy tegyél egy próbát egy pm-el Marcelnél discordon.

Am legjobb tudomásom szerint nincs.
  • simcompany
    Hülye kérdés, de már a tököm tele, hogy nem jutok semmire a gumikkal. Nincs valami alkalmazás amivel könnyebben lehet szerkeszteni a tulajdonságait?
  • Hellboy76
    Ez került bele a GDB-be:

// Cut track penalty threshold adjusters, to help tune, check score.cpp in a +trace=3 trace.txt file
    CutLeavingThresh = 1.02 // Threshold (in meters) for leaving track
    CutJoiningThresh = 0.75 // Threshold (in meters) for re-joining track
    CutPassPenalty = 0.4 // Penalty for each driver we pass (an inaccurate indicator)
    CutTimeRatioMax = 0.9 // Start penalizing even if we lose 10% of time
    CutTimeRatioPenalty = 0.42 // Penalty for fraction of time savings
    CutSecondsSaved = 1.0 // Penalty for each second saved
    CutWorstYawPenalty = 1.5 // Penalty for staying under control, the worst yaw angle gives us an indication of this and it follows the cosine of the angle of the car in relation to the road
    CutDirectionalPenalty = 1.0 // Penalty (actually reward) for being in wrong direction
    CutWarningThresh = 1.505 // Threshold for warning (or disallowance of lap), should be > CutWorstYawPenalty
    CutStopGoThresh = 3.5 // Threshold for immediate stop/go penalty

Szóval eddig a gyári pályán sem voltak ezek az értékek semennyire sem beállítva.
    Ha már nemrég erről esett pár szó.
  • Betyarkoro
    Én nem vártam semmi különöset azon felül hogy körbe megy h mclaren meg rf2 keménykedik.

Eleve pénzbe kerül a részvétel. Meg szerintem mindenki érzi hogy mennyire menő és gondolom azok akik tudják h esélytelenek nem is mennek időt. Mert minek. És végül értelmetlen az egész verseny ha nem vagy érdekelt az 1 éves mclaren kalandban.
    A hétvégén majd jön pluszba még pár köridő a mostani 9 hez. D:

Vicces hogy 1 idő a fejlesztőtől van. :D
  • Alexease
    Options/Control:
    - Head Physics (fejmozgasok: fekezes, gyorsitas, kanyarodas, razkodas)
    - Exaggerate Yaw (megcsuszasnal "ellenkezo ranyba nezes")
    - Look Ahead (kanyarba "benezes")
    - Head Vibration (fejrazkodas, tobb fele allitassal, off, motor es/vagy menetszel).