19779
  • Ulvar
    Hol és kinek a szervezésében? Van a magyar communityn belül olyan aki csinálna szervert (Simco, VSR, etc...), ahol lebonyolíthatnánk ezt?
  • cselt
    Mondjuk szerintem először fun futamokat kéne rendezni, hogy felmérjük az érdeklődést.
  • zolee145
    Bajnokság hiányában az ISI szervereken voltam elég sokat, bár mostanában nincs rá időm. De tényleg jó lenne egy szervezett bajnokság, arra szakítanék. :)
  • cselt
    Igen én is úgy érzem, hogy lassan lehetne egy bajnokságot csinálni, de sajna elég gyér az érdeklődés :(
  • Ulvar
    Most újra leakarom tölteni a buildet, erre 200 kbval jön, akármelyik mirrort használom...
  • Ulvar
    Már csak bajnokság kéne.
  • Szabi #7534
    készülget a Transfagarasan North is
  • Alexease
    Nekem igazabol eddig is tetszett, mindig helyen kezeltem, igy nem volt vele kulonosebb bajom. De valoban, minden update utan egyre jobb (mukodes, fps, kezeles).

Lehet hogy nem olyan szep mint az AC, de az osszetettsege es a dinamizmusa miatt megis sokkal tobbet nyujt, meg latvanyra is. (OK, visszajatszast es photomode dolgokat ne akarjunk csinalgatni, de nem is arra van:P).

Valamelyik nap mentem versenyt: minimal idogyorsitas, szaraz de valtozo idojaras. Nincs 2 meter ami egyforma lenne kinezetre a palyan, minden valtozik, fenyek-arnyekok, folyamatosan a felhoarnyekok, ahogy szaporodnak vagy ritkulnak a felhok, teljesen mas a kornyek. Nehany kor erejeig beborult, "meleg volt es paras", a Silverstone-i hosszu egyenes veget alig lattam a "kodtol". A kovetkezo 2-3 korben szepen kitisztult.
    Es ezt mindet elvileg szmaolja is (aszfalt, tapadas, hofokok, motor stb.)

Osszetettsegben egyelore verhetetlen.

Barmilyen szep az AC, az max egy nagyon jo es elvezetes szimes driving-game lesz.
  • Alexease
    Meg mindig nem megy?! :/
  • Szabi #7531
    kipróbálnám én, ha engedné a megvásárolt játékomat legalább egyjátékosba használni..
  • cselt
    Kipróbáltam most az új patch után milyen lett a játék és azt kell mondanom, hogy nagyon sokat fejlődött. Már-már kezdtem lemondani róla, de ezzel a patch-el nálam visszajött a versenybe az rF2 is.
    Valami új gumi fizika lehet, mert megszűnt az alacsony sebességnél jelentkező extra alacsony tapadás. Az open wheel és a GT ISI szerókon voltam fent, teljesen jól futott a játék. 80-90 fps között mozgott, de semmi laggolás nem volt, se input lag, szóval meg voltam elégedve. Jó persze nem olyan szép, mint az assetto, de fizikára most nagyon jó lett. Érdemes kipróbálni.
  • lac coo
    Nalam az abs-es, de kikapcsolva hasznalat autoknal van csak blokkolas, ott se mindegyiknel hal istennek.De a fek nem olyan jo mint nkp - ban, jo lenne egy fekero allitas abba is.
  • Ingy2
    Nálam meg pont fordítva, a nem ABS-es autóknál bazi hamar beblokkol az AC.
    Gondolom próbáltad a fékérzékenységet levenni 3-5%-ra.
  • Szabi #7527
    nem tudom aktiválni a játékot, úgy tűnik elfogytak az aktiválási lehetőségeim.. remélem hamar válaszolnak a levelemre.. :D
  • bardocz
    Emlékeim szerint az alapból felkeményedik kicsit, utána a G25 gyárilag nem volt jó.
  • zolee145
    Sok függ a beállításoktól, és konkrétan a használattól is. használat alatt azt értem, hogy az autót használni kell, mégpedig versenyautóként. Szóval határon kell vele menni, adni kell a gumiknak, hogy működni kezdjenek. Nem szétfékezni őket az első körökben, hanem 1-2 vagy akár három kör melegítés után egyszerűen oda kell lépni. Eleinte csúszkál, blokkol, de amikor elérte az üzemi hőfokot akkor határon már nagyon szépen lehet érezni mikor fog blokkolni.
    Nekem eddig ez a tapasztalatom.
    Logitech DFGT-m van, nincs semmiféle labda a pedál alatt.
  • Danecay
    Nekem még mindig a fékezéssel vannak gondjaim, nehéz ugyanis kerékblokkolás nélkül megfékeznem az autókat. Próbáltam már féknyomást, fékerő eloszlást, a beállításokban fékezési görbét is állítani, de a helyzet sajnos nem sokat javult. Logitech Driving Force kormányom van, ezért gondoltam felkeményítem egy kicsit a fékem az ajánlott squashlabda módszerrel, ami tök jó is lett minden programmal kivéve az rF2-t ahol a problémámon nem sokat javított, igaz egyéb programoknál nem is igazán volt ilyen gondom, úgy mint rF Assetto Corsa, RACE07, de felsorolhatnám a legtöbb ismert szimulátort. A furcsa az, hogy ezt a jelenséget a talán még inkább szimulátor beállítottságú haverom is tapasztalja, akinek nem mellékesen pont ugyan olyan kormánya van mint nekem. Így joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon van e összefüggés a jelenség és a kormány típusa között!
    Összességében a fentebb leírt jelenség miatt amit nyakon önt a nem túl impozáns kinézet is, nekem egy egy próbálkozás és újabb buildek kipróbálása után, hamar alább hagy a lelkesedésem és teszem félre a játékot, sajnos. A kinézetet tekintve úgy gondolom, hogy az engine tudása ennél sokkal szebb megjelenítésre is képes lenne. Neme hiszem, hogy az AC-nál, sokkal nagyobb anyagi háttér állt volna rendelkezésre ennek kidolgozására, és az sem gondolom, hogy az összképnek bármilyen köze lenne a DX11-es megjelenítéshez a DX9-essel szemben. Egyszerűen ezen a téren az AC-s srácok ügyesebbek, kreatívabbak voltak.
  • Szabi #7523
    meg kéne venni együtt az EGT módot*, ha elég jó modelleket csinál a srác a CARS-hoz akkor csak elég jó lene nekünk is :DD

3ezret nem ér meg nekem, de ha lennénk legalább hárman.... :)

(*Arthur Merlin, Bayro E5, Darche EGT and Venom EGT, vannak hozzájuk valódi márkajelzést hozzáadó festések)
  • lac coo
    Nekem ez a bajom, hogyinden stilusbol van egy ket auto :)
    A Cliot unom, a Megane t is.... :)Latvany olyan amilyen, rossznak nem rossz, nalam kicsit fako a hdr........Nekem tartalom hianyzik, auto leginkabb. De az AC ffb je nekem sokkal sokkal jobban tetszik, az lazan atcsabitott :)
  • Alexease
    Szerintem a tartalommal sincs gond. 17 auto es 11 palya. Minden stilusban.
    OK, nincsenek teljes sorozatok, de van majd' minden stilusbol 1-1 auto es palya.

Aki az OW-t szereti, ott van minden licenszelve az alaptol a toppig: Skippy, FR3.5, F2, F1.
    GT-re van licenszelt GT1/GT2/GT/GT4 (Nissan, Corvette, Camaro, Nissan).
    Vagy turaautozasra Clio, Civic, Megane.
    Es meg ott vannak a klasszikus GP/GT cuccok.

Palyaknal hasonlo a helyzet, minden sorozathoz 1-1 darab;)
  • Alexease
    Szerintem sincs semmi gond a latvannyal/sebesseggel, foleg ha igazsagosan hozzaszamoljuk a fizikat, kezelhetoseget, szolgaltatasokat (dinamika, napszak, idojaras), jatszhatosagot.

Termrszetesen a CARS sokkal szebb es modernebb (latvanyra), de egyelore csak photomode-engine, atomeromure, jatszhatosagra erosen csak immel-ammal, masszivan beleszamlva hogy meg erosen felkesz.

Es persze az AC is szep, az egyszeru de nagyszeru iranyvonalat koveti, de az meg annyira "nem tud semmit", amit meg igen, az csak erosen felkeszen, hogy nem is erdemes hasonlitani.

Mar sokszor le volt irva, sajnos vagy nem sajnos, a szimeket nem lehet hasonlitgatni. Vagyis lehet, "sajat magukhoz":) Az rF2-ot az rf1-hez, az AC-t az nKP-hez, az iR-t az NR/GPL-hez (bar ennel vannak egyeb tenyezok is:D). A RaceRoom vonalat nem emlitem, bar friss, most keszul es beta, de igazabol egy nagy rakas szerencsetlenseg:/

Ki kell valasztani egyet (penztarca/ido) vagy meg kell venni oket es hasznalni kell mindegyiket;D

Aki csak EGYET szeretne, nem fog tokeleteset talalni.

De lenyegeben korvonalazodik, melyik mire lesz jo.
    iR: valodi es korrekt hotlaoozas, boseges szervezett online-buli.
    rF2: mod, barkacs, tuti offline versenyek, sajat online bajnoksagok.
    AC: jo fizikas, jo szimulacios realistic/driving-game-style;)
  • Debilon
    már van, 494 az új száma
  • attila46
    köszi..én meg már odáig voltam
  • Joke1RS
    Még nincs új build. Amit Szabi írt, az még teszt alatt van.
  • attila46
    ??
  • attila46
    current build 382
  • attila46
    current build 382
  • attila46
    Nálam a játék nem látja az új buildet ....valamit elfelejtettem..,hogy is frissűl???
  • Joke1RS
    Szerintem nagyon is élvezetes az rF2 és az egyetlen a most készülő szimek közül, amivel versenyezni is lehet.
    Minden este van 3-4 szerver, ahol találsz 10-15 embert, az AI is elfogatható, így offline is nyomhatod. Hogy nincs elég tartalom? Mihez képest? Több tucat pálya és - most csak a hasamra ütök - 20 féle autó kezdetnek éppen elég. Én először 1 autóval 1 pályán több délutánt elvoltam.
    Még a csúnyább, nem eléggé kidolgozott pályákon is szívesen tolom, mert a vezetési élmény kárpótol.
    A konfigod két rF2-t is futtatna egyszerre, úgyhogy amiatt ne aggódj!
  • Szabi #7511
    az rFactor 2 jó szimulátor, de nem túl élvezetes játék :D

a látvány ronda az erős gépigényhez képest és még mindig erőteljesen félkész hangulata van az egésznek, a tartalom még nagyon gyenge... egyszer majd 2015 végefelé lesz tartalom is és "kész lesz" a játék is... :DD

megfizethető áron Logitech DFGT ha még találsz, de 200ezer körül vannak jó kis open wheel kormányok :D
  • V43 1105
    Sziasztok,

Anno rFactoroztam , igaz még valami ósdi Logitech kormánnyal.. mostanság egyre jobban érdeklődöm újra valami kis autózgatás után, rFactor 2-be érdemes beruházni? Tudom utálni fogtok, de leginkább Formula 1 és az Open Wheeler verdák tetszenek.. milyen kormányt érdemes venni? G25/G27-et rég nem láttam vagy aranyárban mérik ... Köszi előre is .. :-) Aláírásban lévő konfigon futtatnám a játékot, szerintem elég neki, de ki tudja, ahogy olvasom erősen félkész még ..
  • Szabi #7509
    brutál verziószám ugrás.. :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    GRAPHICS:
    ————————
    Now defaulting to automated HDR parameters instead of manual profiles for every track when this build is first run. After that, you can change back to a specific profile if you want. The preferred profile for any track is now called "automation".
    Fixed calculation and tweaked numbers to reduce cloud pop-in.

FEATURES:
    ————————
    Optional new HDV [SUSPENSION] line ModelWheelsIncludeAllTireMass=1 improves accounting for tire mass and inertia. Obviously this must coincide with actually adding the tire ring mass and inertia to the wheels in the chassis.ini file. In addition to more accurately simulating the tire ring, this also facilitates the removal of SpinInertia and SpinInertiaAI from the HDV. A related change is the optional removal of TemporaryRingMassInertia from the TGM file - the tire now dynamically changes inertia depending on current shape (a new variable MassInertiaMultiplier can also be included if the physically calculated values are not satisfactory for some reason).
    For newly created replays, you can now play them even if the (virtual) mod is uninstalled, as long as the individual track and vehicle components are still installed.
    Created some options for the suspension deformation code that allows more generic connections like brake lines.

BUG FIXES / OPTIMIZATIONS:
    ————————
    Fixed problem recovering from ctrl-alt-delete in Win 7/8.
    Fixed some missing translations in rFConfig.
    Fixed plugin callbacks PreReset() and PostReset().
    Fixed a crash from the RFM spinner in strange cases.
    Made the "goto preferred car selection" page action go to the non-preferred car selection page in case where the preferred car selection page doesn't exist (instead of going nowhere)
    Fixed problem reading older RealRoad files.
    Fixed a potential pit menu crash if FuelSpecial lines are used in the HDV file.
    Fixed crash related to Mod Mode all tracks & cars selection & uninstalling other mods.
    Fixed a couple problems with Resume From Replay, including one potential crash.
    Since full-course yellows do not work without a safety car right now, disable them if there is no safety car available at a track.
    Fixed potential crash in transparent trainer code - probably only happened in multiplayer.

MODDING / PUBLIC DEV
    ————————
    Fixed bug in ModMgr when displaying large (> 2GB) mod files.
    Added buttons to ModMgr to delete paths from the Working Dir and Packages selectors.
    Some shader macro prototypes have changed. Look in pShaderStubs.h for changes.
    Fixed rcd values write out from realtime editor.
    Now looking for driver RCD files in vehicle components as well as (hopefully soon to be phased out) talent components.

UI / HUD / Options:
    ————————
    Fixed 'enter' key moving between min and max replay mode for other languages.
    When selecting a mod with it's own UI, the standard rFactor UI will send you to a prompt screen to ask if you'd like to use the mod-specific UI.
    Added RCD editing gizmos: they work on "virtual vehicle" drivers in main release & any content in Mod Mode.
    Fixed issue with true type fonts sometimes (usually after UI switch) not loading.

MULTIPLAYER:
    ————————
    Official ISI server now show on top of mp lobby list (until user manually sorts).
    If mod specific multiplayer temp vehicle is not found, will attempt to load generic temp vehicle instead.
    Added gizmo to standard rFactor UI that let's you quickly change cars in practice mode without having to leave and rejoin the server.
    Detecting & reloading livery changes in multiplayer quick vehicle change.
    Disabled new prediction algorithm by default, until issues are worked out.

CONTROLLERS / FFB
    ————————
    Added profile for the Thrustmaster TX Racing Wheel.
    Added an optional minimum FFB torque to the controller.ini file. Disabled by default.

AI
    ————————
    AIs now attempt to restart engine when toggling AI on with a stalled engine.
    Fixed some cases where RCD files were not loading.
  • cstibikeee
    Van Build 493 Unstable
  • Szabi #7507
    egyébként az ISI szerveren 486 verziószámú játékot tesztelnek.. o.0
  • GPx8
    Én inkább abben bízok, hogy eladják a motort egy profi csapatnak, akik profi játékot csinálnak belőle... Pl. egy hivatalos BTCC nem lenne rossz!
  • Szabi #7505
    én továbbra is abban bízok, hogy egyszer végre "készre" barkácsolják a játékot és beindulhat majd a hivatalos tartalom gyártás, hátha rájönnek hogy ha pár eurós áron adnak minőségi tartalmat azt folyamatosan vesszük és így stabil bevételük lehetne :)
  • precise
    Szerintem már több minr egy éve ezt mondtam, hogy a modolós móka halott. Nem is csak azért ami most történik, mármint, hogy elszívják a moddereket a céget, erre egyébként nem is gondoltam.

A gond inkább az, hogy már nem elég leszórni egy út felületet ami körbe ér rádobni ugyanazt a 5x5-ös texturát, közepét kibélelni zöld textúrával, pár rázókő meg épület, minimális object és mehet a relase.
    A mai szinten már ez kevés, az útfelületét is meg kell kicsit bolondítani huplikkal, többféle textúra, bejött a realroad is stb... 3-4 szeres meló ha nem több. Ezt már senki nem fogja előadni ingyen.

Pontosan nem is értem, hogy az ISI mit lát ebben a dologban. Fizessünk az online-ért éves díjat, de szervert nem igen ad hozzá mint mondjuk IR. Gondolom az ingyenesen érkező pályák/autók elfognak apadni idővel.

iR-ben ugye azért van az éves díj mert az tulajdonképpen a szerver díj, ilyet úgymond fizettünk LFS, néhány rF bajnokágban is. Ha tudna az ember offline ingyen körözni semmi gondom nem is volna velük.

AC, ők megmaradtak a régi oldskool történetnél. Egyszer fizess az alapért, meg majd DLC-kért is. Nem szaroznak előfizuval, hisz nem is adnak érte semmit.

rF2 meg kéri az éves díjat, mi meg gyártsunk nekik contentet meg még béreljünk is szerót ha bajnokságot akarunk. Szerencséjük, hogy jelenleg a RealRoad miatt élen járnak szimes szempontból, de elkéne gondolkodniuk az üzleti modellen.
  • Szabi #7503
    elméletileg ma jön végre újjabb frissités
  • Alexease
    A palyakeszitok profik (pl. Feels3, Com8), csak sajnos a R3E project erosen "szegenyes":/
    Pl. a rF2-hoz keszult 3 minosegi palya (Putnam, Poznan, Croft) Feels3 muve volt, sajnos tobb mar nem lesz:/
  • Szabi #7501
    RR-ben profi pályakészítők ? :DDDDDDD