19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-

hamarosan jön a Panoz is
-
Ez is teljesen jo konvert lett, csak kicsit rendbe kellene rakni (megszorni arnyekokkal, kicserelni 1-2 texturat stb).
-
De a legfontosabb, az atterhelodes a sebessege;) Mert ha tul gyorsan bolint vagy tul keveset, akkor hirtelen minden az elso gumikra kerul. -
Nem. Mióta megnéztem a lentebb linkelt videó sorozatot kicsit átgondoltam a dolgokat. Minél merevebb annál jobban átterhelődik. Vagyis rákerül az elejére a súly, hátulról meg elmegy. Vagyis merevebb felfüggesztésnél előre kell tolni. Gondolom ugyanaz működik a hossztengelyen is mint kereszt irányban. -
A Papy-nal a fekpedal-ut szamitas valami olyasmi lehetett, hogy a fekpedal vege mar a "vegtelenben" volt;D -
Ha feszíted kisebb a súlymozgás akkor nem tud annyira betámasztani elől. De mellette kevésbé veszít a hátsó kerék a tapadásból. Necces téma :) -
-
6 évig voltam vidéken, veszélyes bo....gyógytea szempontjából, szerencsére pesten is találtam borospinc...herbáriát.
-
Jaja, 60/40. Ha esik az eső akkor hátrébb, de ahhoz kell egy kicsit lágyabb futómű is. Monzában meg előrébb, de ott az eleje jóval feszesebb, jobban rámegy a kocsi súlya az első kerekekre. -
Való igaz, Speedy-t mindig baszogatom (szorri a nyelvtanért) hogy nagyon iR-es a fék, ami valójában sztem nem ilyen azért kellő perdülettel rendelkezik egy kerék ami 10+ kiló 300 as tempónál. Alacsony sebességnél elhiszem hogy beharap, általában ezt látni versenyen hogy alacsony sebességnél történik a blokkolás, mert vagy nem engedik fel a pedált vagy a külső kerékre terhelődik a súly. -
A videoban a realroad is lehet a "bunos", az rF2-nel mar erre is figyelni kell. Lathatoan kesoi volt a fekezes es a jobbelso le is csuszott az idealis ivrol.
Plusz a gumikra is erzekenyebb a progi, ami pozitiv, de az is odafigyelos. A hideg gumi egyertelmu, de a szo szerint kockasra egetett gumi is teljesen mashogy viselkedik. -
Az 55% hátul az sok elvileg F1 autók 60/40 E/H környéken mozognak. -
Rugos (hagyomanyos) fekpedalnal (hiaba a labda tunning) szinte kotelezo a 0%-os erzekenyseg. Nem tudom hogy "konvertal" az rF2, de valszeg a klasszikus Papy iranyaba ment el (NR/iR), igy rugos pedalut fele utan mar max/brutal fekerok vannak.
De tuti erdemes az egyeb beallitasoknak (aero, felfuggesztes stb.) is utananezni. -
Az utolsó mondatodban van valami. Az eddigiekhez képest kicsit új, hogy egy elfékezés nem minden esetben jelenti azt, hogy orral előre kimégy a kavicsba.
Majd összerakok valami setet holnap, hátha sikerül féktávon stabilra csinálni. -
-
Persze, minden megoldásra nyitott vagyok, csak az a gyanús, hogy ugyan az a helyzet az alap setup-al is mint bármelyik letöltöttel (lévén nem vagyok túl jó setup-oló az eltelt évek ellenére sem :) -
Én leköltöztem vidékre szemben egy bo.. gyógytea termelő lakik:DDD -
Az 55%-ban hátra tolt fékerő nem kellene, hogy túl sok legyen! A féktávot illetően, pedig érdekes, hogy 0%-os fékérzékenységgel, 65%-os féknyomás mellett be tudok fordulni ugyan azon kanyarban ugyan olyan féktávot véve, keresztbe fordulás nélkül, pedig ilyen beállítások mellett éppen, hogy nőnie kellene a féktávnak. Mellesleg én is SIM-ezem már több mint 10 éve és ezeket a kanyarokat mindig hasonló módon abszolváltam. Amennyiben az rF2 a tuti szimulátor, abban az esetben eddig nem is szimulátoroztam, úgy ahogyan itt a legtöbben :) -
Az utobbi 50 evbol vegyesen mindenfajta (SRW Cars). -
Akkor is túl sok erő van hátúl, az húzza be az orrát 
Probálj lágyabb stabilizátort meg gátlókat adni neki. -
Ha nem gond csak idézném magam, hogy ne kelljen ugyan azt leírnom másként :)
"A videón látottak alapján azt is lehetne gondolni, hogy nincs is kerék blokkolás, csak a nem tapadó kerék áll-áll meg a fék hatására, és talán a visszaváltások és motorfék hatására, lép fel ez a bebicskázó jelenség. Ezzel csak az a bajom, hogy 65%-os féknyomás, valamint 0%-os BRAKE Sensitivity mellett, viszonylag kényelmesen el tudok autózni, és ennek függvényében mégiscsak kell, hogy köze legyen a két dolognak egymáshoz"
Ezt reagálnám a gyors visszaváltásokra :) -
Milyen autók ezek? verseny, vagy utcai? -
Azt kalkuláld bele, hogy az rF2 sokkal érzékenyebb a visszaváltásokra mint az rF1. Ez már nem az a fajta mese mod amik voltak, hogy 300 ról 1 mp alatt visszatetted 2-esbe, és 15 méteren megállt Monzában az első sikán előtt.
De ezt leszámítva is érdekes. Szerintem itt setup gondok is lesznek.
Silverstone-ban mentem mostanában, amjd elnézek Malaysiába is, meg ha lesz kedvem csinálok videót, holnap. -
-
Félre olvastam bocs, kurva bo...gyógytea
-
Veled ellentétben a saját mocskos érdekeimet nézem
-
hátul túl nagy a fékerő és ne kanyarba akarjál későn fékezni mert súly kell a tapadáshoz :) -
Bár most nem igen használom rF2-őt de én benne vagyok ....
Mondjuk én nem kisegítem, mert azt úgy sem engedi, én csak a saját, mocskos, kicsinyes érdekeimet nézem ! :DD -
Ja ne parázz minimum hogy kisegítünk. Minőségért mindent 
Nézem a 3dsimed kb 12 ruppó, sztem nem vész összedobni. -
Összességében valami ilyesmi lenne a problémám:
A kormányom egy Logitech Driving Force Pro, amivel egyébként teljesen meg vagyok elégedve, ár/értéket tekintve különösen. Egy egyszerű gumilabda MOD van csak alkalmazva mintegy a felkeményedést szimulálandó.
A pedál tekintettében rendelkezésre álló összes fékút kb. 4,2cm, amit gyakorlatilag egyik féktávon sem alkalmazok, próbálok a pedál felkeményedéséhez (ellenállásához) viszonyítani, ami kb. 2,9cm-3,0cm-nél van, ami durván a pedál fékútjának a 2/3-adánál következik be, ami egyébként egybevág a videón látottakkal is, mégis az az eredménye amit szintén látunk a videón. Nem lehet azt mondani, hogy egy padlófék/padló gázas játékos lennék, mert ez a a durván 3 cm-es pedál fékút amit alkalmazok, egy játékot tekintve, minden valódi visszajelzést nélkülözve azért szerintem nem olyan sok. Ha ennél kevesebb lenne akkor már mindegy lenne ha egy billentyűt nyomkodnék, mind emellett más játékoknál nem érzem ezt a jelenséget. A videón látottak alapján azt is lehetne gondolni, hogy nincs is kerék blokkolás, csak a nem tapadó kerék áll-áll meg a fék hatására, és talán a visszaváltások és motorfék hatására, lép fel ez a bebicskázó jelenség. Ezzel csak az a bajom, hogy 65%-os féknyomás, valamint 0%-os BRAKE Sensitivity mellett, viszonylag kényelmesen el tudok autózni, és ennek függvényében mégiscsak kell, hogy köze legyen a két dolognak egymáshoz, csak hogy ezt én sem tartom annyira természetesnek, vagy megszokottnak.
-
De most komolyan, tényleg menjünk el a házad elé tüntetni az autókért?
-
"Ott" szkennelt pályák vannak ? Nem is tudtam .... -
Ugyanonnan van +100 jofajta auto is (mindenfele), de azt nem vallalom:D -
Hát nézz utána ! :) -
Aminek meg utana akarok nezni, hogy van valami fizetos MAX import plugin. Az kicsit jobb lenne, mert sokkal jobb lenne a vegeredmeny. Foelg, hogy jobban bele tudnek piszkalni a palyakba.
Raadasul van egy csomo laser-es palya (Brno, Indiana, Sonoma, Watkins, Zandvort, AutoClub, Assen, CotA, Laguna, Donington stb. - mindegy honnan:P), amiket eleg gyorsan at lehetne pakolni. -
Jah ,rohadt drága a cigi, gyorsan elköltöm a 3 monitoros rendszer árát :DDD -
A fasztat ne bagózz, inkább küldök bort...akarom mondani gyógyteát
-
De ez nem is támogatás ! Ha lenne simed kulcsom vagy valami, simán kölcsön adnám, vagy bárki más, de az nincs így ugyanaz van, csak forintot kapsz ! -
Inkább küldjünk nikotin tapaszt. :) -