19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Nem szunik meg az FFB, csak atalakul:) Mivel a porgo kereknel erosen csokken a tapadas, foleg az oldaltartas, igy "tovabb akar fordulni", az FFB erzes is "tovabb tolodik". Probald ki, ha ilyenkor tovabb forgatod, meg van az FFB, csak mashogy:)
Erdemes allitgatni is: kormanyelfordulas (controller), kormany attetel, gumik, felfuggesztes, diffi. Nem olyan veszes a dolog.
AC-ban meg nem tudod kiprobalni, mert az Abarth fele ennyire eros es nyomatekos, utcai kormanyattetellel, a difffije is "egyszeru", raadasul az AC-ban me mindig jelen van egy folyamatosan erosodo kozepre huzo ero. -
Én kipróbáltam a Hondát, az a nagy bajom vele, ha elpörög az első kerék, megszűnik az FFB. Gondolom a tapadásvesztést akarják szimulálni, de nagyon kellemetlen, idegesítő ... Ha egyik el is pörög annak húznia kéne abba az irányba mint a barom .... -
Egy kis Honda futam :-)
-
PacsutaTibi #7657 Húh... Ez nagyon beteg! 
Viszont a gitár szólóknál miért a dobost mutatja azt nem tudom.
De a felső cintányérokra is pont jó időben üt rá.
Nem is tudtam hogy Rfactorba még az animációkat is lehet modolni. -

-
-
Nagyon jó!
-
Nurburgring. 0:31-tol :) 

-
rFactor 2 previews of Circuit Zolder (by wgeuze & Tosh) -
A gondolatomat elfelejtettem befejezni, AC-nál 2 dolog zavar a gumi anno már kifejtettem, semmi plaszticitás mintha pvc csövön mennék (tudom erős tulzás csak a szemléltetés végett) emiatt inkább utasnak érzem magam az autóban mintsem pilótának. A felfüggesztéssel is van bibi pl nem 1 autónál próbáltam behimbálni a kocsit (megforgás satu fék) mikor megáll nincs oszcilláció (fingom se magyarul
) , nincs oldal irányú billegés.
Nem azt akarom mondani hogy rossz az AC csak van mit javítani rajta hogy tényleg jó legyen. Van még egy pár tüske de nem releváns ( pl mi a f4sznak annyi Lotus meg BMW
) Viszont az utcai Evora nagyon zsír azt alár írom.
-
A Civic-nek onnantól kezdve van értelme, hogy sikerül jól beállítani, és elkezded kisajtolni belőle az utolsó tizedeket. Ha szar a setup elég bután tud viselkedni. -
Civic-el annyira nem mentem, mert inkább GT-s vagyok, nálam a Camaro az adu ász, minden mozzanatát érzem és külön élmény a határon játszani vele. AC-ben 2 autó ami megközelíti a 458 trofeo és az 599xx evo.
-
..és az nagyon jó,...mármint a dinamikus cuccok, pl. aszfalt, szvsz zseniális.
Jó az AI is...nincs baj az rF2-vel sem, nekem még mindig nem jön át a csúszás, pl. a Honda ha megúszik az eleje, az kicsit elnagyolt.
Vzz eladtam a verdám ('73-s Mercury xr7) most 99'-s 626Mazda-m van, igaz lélegezve 156LE (ezt azért nem bírtam ki 20LE-t rátoltam a gyárira), jön a gyerek kellett egy polgári autó :D -
próbáld ki. Qva jó.
..és ezzel nem sarazom az rF2-t mert sztem az is nagyon jó, de az AC jobb.
Én mondjuk pont leszrom hogy mi mennyit számol, megvan a feeling vagy nincs.
Az RBR sem számolt aszfaltatomot, lehet lézerszkennelni, hónapokat tojni egy autó felfüggesztésén ami még anyagfáradást is számol.
Persze ez nem baj, csak a vége legyen jó. ..ha nem jó, akkor tök mindegy.
Az AC sztem jó, sőt sztem(!) a legjobb ami van.
Ennek ellenére most az rF2-t hajtom, mert az is jó... -
Joke1RS #7646 Valami tényleg nem oké!
Most próbáltam Clioval Lime Rockon és ugyanolyan kevés az fps, mint Civic-el. Oké, hogy nemrég raktam újra a vinfost is, de annak nem lehet sok köze hozzá, hogy most minden moddal lassabb, mint volt.
-
Nem vicc, csak még van hely a javulásra. Pl. nekem a gumi nem jön be de ez egyéni liba. De az fps témában nem tudok egyet érteni ugyanúgy maxon az AC 16 autóval 60fps rf2ben u ez 80-110 fps. Oké szebb az AC de az rF2-ben sok minden dinamikus. -
Ízlés dolga, de azért még véletlenül sem vicc az AC fizika, bár az tény lehetne jobb is, remélem lesz is, sok a bug félkész cucc ott is .... De az FFB ! Az mindent ver :D
Régen is volt jó fizika, 10+ éve is, én nem hiszem, hogy az annyit elvesz gépből :) Egy vagy több hanyagul bedrótozott shader annál inkább ( pl AC-ban és CARS ben a tükröződés, RF2-ben meg kb minden ami nem 15 éves :) .Hogy lehet az gyors is jó példa a Codemastersm, ott pedig a jó isten is tükröződik oda-vissza mégsem gond .... -
Én igaz nem próbáltam, de több ismerősöm is azt mondta, hogy az AC fizikája vicc az rF2-höz képest, lehet emiatt kevesebbet kell számolnia és könnyebb a grafikát optimalizálni (nem tudom csak tipp). CARS meg tényleg gyönyörű, csak annak sincs normális fizikája. -
rF2-höz képest az :D -
Hát azért AC se az a sebességbajnok :) -
Inkább optimalizálják a játékot normálisan.
Asetto Corsát tudom csak felhozni példának (CARS is hasonlót produkál mint az rF2 de ott a grafikai élmény minimum ötször jobb mint rFactornál). -
Nézegettem mást is, ugyanolyan FPS zabáló mind. Nekem is piszok alacsony grafilán alig van FPSem...
Amúgy, ez egy gyári pálya...nem tehetünk róla, hogy zabálja az FPS-t. Én úgy gondoltam, hogy a legjobb kombó gyári pályán gyári autó, és lehetőleg olyan autó legyen azon a pályán mely arra való.
Mid Ohio egy konvertált VLM pálya, nyilván nem fog annyit zabálni, de ide mondom (anélkül hogy megnéznék egyetlen fájlt is) hogy közel nem lesz olyan a fizikája, mint egy gyári pályának. (Pedig VLM rF1re kikúrt jó pályákat csinált, mint ahogy Mid Ohiot is). Amúgy arra a pályára akkor már GT-t tennék. De még variálgatunk, jó lenne előbb embereket szépen lassan toborozni. Ez a hét nagyon sűrű mindenkinek, nekem is sajnos, nem nagyon van időm foglalkozni most, de jövőhétre tuti lesz kiírva FUN.
Amúgy a FUN futam arra is jó, hogy ezeket megnézzük, melyik pályán mennyit bír a gépünk. De sajnos be kell látni, fejleszteni kell a gépet, ez van. -
Azt hittem rf2 lett ennyire szar, hogy high-ról mediumra kellett visszavennem, hogy 60 fpst elérjek, pár verzióval korábban meg 80 at simán vitte... -
Joke1RS #7637 Hát remélem nem ezzel a comboval lesz az első funrace. A Civic nagyon fps zabáló, ráadásul az FFB-e is idegesítő. A pálya szintén fps zabáló optimalizálatlan szar. Akárhova állítom a grafikát az én nem túl erős gépemen 16 kocsival alig megy 30-35fps fölé.
Ha már mindenképpen Civic-kel akartok menni, javasolnám inkább Mid-Ohio-t.
Ott ugyanennyi kocsival 5-15fps-el többet mértem.
-
Az rF2-on sokat optmalizaltak amiota megjelent, de allitolag ennel lejebb mar nem nagyon fog menni. Elvileg a dinamikus kornyezet "generalasa" vesz el sok idot. Mivel a palyan XX ndm-kent valtozik a gumizodas, tapadas, "nedvesseg", szaradas es homerseklet (felhoarnyektol is fugg), ezt gondolom minden inditas elott "ki kell szamolni", adatkupacba es -folyamba tarolni, plusz at kell forgatni a megjelenitesre is.
Az AC egyelore nem tud semmit, csak betolti es kesz;)
Lesz ott is dinamuikus aszfalt (elvileg egyszer, kinezere mar mukodik), de nagysagrenddel egyszerubb megoldassal: 1-3 fele groove, teljes szektor-kanyar meretuek, a kienzet es majd a tapadas allitas a teljes palyara ervenyes. Igy ott betoltesnel, csak 3db szamot kell "megjegyezni", es az alapjan beallitani a global tapadas es atlatszosag aranyat:)
Az AC-ben a felho szamitas is hasonloan egyszeru: statikus "cloud-generated" kep, suruseg es atlatszosag parameterekkel (mar most is allithato). Felhoarnyek (foleg nem homerseklet adatokkal) az nincs;P -
GPx8 #7635 Nem néz ki rosszúl!
Azt nem értem, hogy miért töltöget az rF, rF2 "órákig", amikor a sokkal szebb játékok (pCars, AC stb.) hipp-hopp betöltenek.
Baromi idegesítő. -
new-rfactor-2-user-interface-preview -
Fogalmam sincs, hogy ez mi :/. -
Nagyon jó, újratelepítettem, a hangok nem lettek jobbak, viszont beállt a kormány fix 200 fokra és hiába változtatom.
Ha kiveszem driverban, hogy a játék módosíthassa a beállítást, akkor megy 420-on, de ahhoz még nem néztem hozzá, hogy szinkronban van-e a képi megjelenítéssel.
A wheel range mögött egyébként zárójelben ott van hogy 200. Eddig ilyenem nem volt.
Visszatettem a régi beállításaimat (controller, plr), de az sem hatja meg.
Komolyan dühös vagyok az rfre. Mi ez, hogy minden telepítés más??? -
Amúgy is a csütörtök reálisabb volt. Holnapra nehéz lett volna normálisan összeboronálni az embereket. SZÓVAL MÉG NEM FIX, de valószínű a most csütörtök mint FUN. -
Kedden a VSR is sok embert elvisz, főleg amikor Seatos hét van. -
nem túl szervezni akarom, csak azt, hogy emberek legyenek rajta, ahhoz meg így kell gondolkodni :). -
Joke1RS #7628 Szerintem tedd újra!
Én először csak updateltem, de nem éreztem a javított gumifizikát, aztán mikor felpakoltam a modokat eltűnt a motorhang.
Ezután újraraktam (nem tart olyan sokáig), most minden fasza, csak ütközés hang nincs.
-
OK, csak vigyázz, mert ha már a funokat is túlszervezed addigra lesz futam mikorra rf2 váltja az rf-et :D
Más:
Régóta nem indítottam rf2-t, és most updatelnem is kellett.
Nem tudom másnál is így van-e, de alig vannak gumihangok. Motor az bőg, de a gumi satunál is csak halkan nyöszörög 200%-os hangerőnél is. Ráadásul egyenesben is ugyanúgy nyöszörög.
Borzalmas így vezetni. Tegyem újra? (sokáig tart...) -
Ez nem érdemi információ, ez a te döntésed :D -
egy biztos, nekem nincs online előfizetésem és nem is tervezem hogy legyen :D -
Túl korai lenne, nem tudnék ennyi idő alatt megfelelő mennyiségű embert összeszedni. Jobb lenne később, és lehetőleg úgy, hogy eltudjanak szakadni az emberek a saját bajnokságuktól (aznap lehetőleg ne legyen futama a többségnek). Igyekszem minél hamarabb, de az évek tapasztalatai miatt türelmesnek kell lenni. Nyilván nem fogok tudni mindenkinek megfelelni, egy biztos, hogy most hét közben lesz az első.
Ma Simco, Holnapután PSRL endurance ami nagyon sok embert elvisz.
Vagy a Kedd vagy a Csütörtök lesz. De ezt ma délután letisztázom (vagy mind kettő). -
Már épp írni akartam, hogy tök jó volt a tegnapi futam :D
Azért igazán írhatnál ki funt, mert kell a motiváció, hogy oda egyen a fene.
Pl ma este? -
Na emberek végre jó hírrel szolgálhatok:
Tegnap este sikerült végre megcsinálni a szervert
Gyári Lime Rock Park és a Gyári Honda Civic kell, egyelőre ennyi.
Elérhetőségek:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lobbyban: Maszim.hu rFactor 2, a jelszó: rf2
mod és pálya egyben
Ha nem akarná telepíteni, akkor szedjétek le a hivatalos oldalról a Honda Civicet, meg akinek nincs meg a pálya, akkor Lime Rockot is. Vagy "find mod" a játékon belül...de szerintem úgyis tudjátok :).
Lesz hamarosan egy Hotlap a szerverhez, lehet nézegetni az időket. FUN futamot egyelőre még nem írunk ki, de később lesz mindenképpen. Meg természetesen más modokat is majd próbálgatunk FUN céljából. Ha minden jól alakul (főleg ha lesz ember), hamarosan bajnokságot is tudunk szervezni. -
elméletileg lesz C7.R is a játékban