19779
  • Alexease
    En is erre tippeltem, hogy valamit a hatso aero-val trukkoztek. Mert uton tartva, meg elektronika nelkul is eleg stabil felepites, foleg a massziv diffuzor miatt, de azert megsem palyaauto (szelesites, kerekek, gumik, felfuggesztes, ultetes es persze komoly aero cucc).

Azert az rF2-be is el tudnek viselni egy iR-szeru, autonkent konfigolhato, elore beallitott es autobol piszkalhato cuccokat (pl. a Manettino);) Lehet/talan mar most is megoldhato valahogy, komolyabban belenyulva modkent (menuk, scriptek, plugin, akarmi).

Ezt az AC-tol vartam, szinte kotelezo lett volna naluk, foleg hogy az autok nagyresze utcai, sport- es super car. Azoknal eppen ezek adjak a kulonlegessegeket. Persze, ma mar a GT3-ban is alap az onboard ABS vagy keverek es egyeb allitas. Az iR-ben megy, szep tarcsas, programozhato, allithato, 3D-ben mozog:D (TC modelljuk meg nincs, elveleg majd a mostani update-ben).

De sajnos az AC-nek a "gazdasagos" es kicsit barkacs modularis programkornyezete (C++, Visual, HTML/JS/CSS, GP, Python stb.), ellehetetlenitette ezeket a osszeintegralt lehetosegeket:/ Kicsit leragadt az nKP-rendszernel: X programban menuk, GUI es egyeb, Y-programban futo kornyezet:)
    Bar az AC-nal van lehetoseg atjarasra, remelhetoleg boviteni fogja. De a Manettino es hasonlo onboard cuccokrol mar kicsit lemondtam:/

Pedig milyen jo lett volna, kint a palyan korozni, a Manettino-t ratolni a G25 valto POV-ra, a felfuggesztes allitot egy masik gombra, es folyamatosan korozve, kapcsolgatni es erezni hog ymikor mi, hogyan valtozik;)

OK, az ABS/TC-t most is lehet allitani, de sajnos egy vicc az a fix CTRL-billentyu komninacios, kulon-kulon 10-10 fokozatban lepegetos megoldas:D
  • zolee145
    Az ABS-t és a TC-t eddig is elég jól kezelte, be lehet úgy állítgatni, hogy pl a TC ne fogja meg nagyon a motort. Általában ez a nagy hiba, hogy semmilyen kipörgést nem enged, viszont így a köridő valami durván fos lesz. Ha jól van beállítva akkor azért dobálja kicsit a hátulját, de nem fogja meg úgy a motort. Ferrariknál sokat szórakoztam a "manettino" beállításaival, kár, hogy ezt menet közben nem lehet állítgatni, csak upgradesben.
    Az ediff a Ferrariknál kicsit másabb mint a kommerszebb gépeknél. Egy átlag ediff a megcsúszó kereket fékezgeti, a Ferrariban viszont egy Haldex rendszerhez hasonlatos többtárcsás cucc van. Fékezéskor old, hogy ne legyen alulkormányzott, gázadásnál meg zár. Persze ennél bonyolultabb, de ezt a két állást tudja az rF is.

Még nem próbáltam, de egy dolgot észrevettem: amikor rámentél az ugratóra a hátulja ért először földet. Utcai autónál is csak szárnyként tudod megadni a leszorító erőket, amivel nincs is baj. Viszont hátul nincsen szárny, csak a diffúzor. A diffúzornak van egy maximális magassága amikor még működik, a szárny viszont ugratás közben is jó. Ha ugratásnál a hátulja ér előbb földet akkor jó eséllyel van hátsó szárny is, ezért érzed stabilabbnak mint kellene.

Mostanában azt találtam ki, hogy nem állítok hátsó szárnyat, sokkal kevesebb első szárnyat kap, és a diffúzornak kb a motort állítom be. Vagyis azt a helyet ahol a motor van. Így egészen értelmesen viselkednek még az összkerekes autók is (Gallardo), meg a hátsókerekes sem akarja mindenáron eldobni a hátulját, de mégis inkább mechanikai tapadásnak érzékeli az ember.
    Ez nagyjából reális is, mert elvileg a diffúzor az egész autó alól kikapja a levegőt, de azért minél hátrébb megyünk annál jobban érződik a hatás.
  • Alexease
    Nord alakul, mar teljesen jonak tunik. Nem mai cucc, biztos brutal mennyisegu munka van vele.

Az auto is teljesen jo, tisztessegesen ossze van rakva. Erezhetoen kihasznalta az rF2 lehetosegeit.
    Az auto modolashoz nem/sem ertek, csak amit lattam, hogy sok-sok kepernyos a beallitas. Nem tudom pl. hogy az rF2 nem kezel semmi autoba epitett, fizikaval osszedrotozott, esetleg onboard allithato cuccokat (ABS, EDiffi, SC, TC stb.)? Ezeknel az utcai, de foleg a super car cuccoknal azert sokat szanit. Nekem igy tetszik, de valszeg mas lenne az osszkep.

Talan emiatt, hogy nincs ilyen lehetoseg vagynem hasznalja, kicsit tapadosabbnak, stabilabbnak erzem a teljesitmenyhez es a felepiteshez kepest. Persze super car, de akkor is;)

Ezert is latszik a video elso reszeben, hogy folyamatosan piszkalom a fekero elosztast:)))) Vagy a gumi melegedett vagy tobbet/kevesebbet vartam, es javitani/rontani akartam az egyensulyt. Egyszer le is mentem fuvet nyirni, mert kicsit sok is lett a piszkalas:D

A FOV meg brutalis, nem is ertem hogy sikerult igy belonom:P
  • Ingy2
    Majdnem hogy jobb a gumifizikája mint az ISI GT autóinak, kiszámítható és senderítéskor is kezes. Egyenlőre tetszik, a Nord is kezd alakulni.
  • Alexease
    Csak osszejott, bar nem sok ertelme van:DDD

• lac coo
  • lac coo
    Jah, ott is ennyi ? :))) Még sose figyeltem :)
  • Alexease
    Semmi, az ma mar alap:) Szep hosszu palya:P

Az AC-hez 400MB 1-1 palya, Silverstone ~500MB. Sot, ott Vallelunga, amibol 2 nyomvonal van (a rovidebbnel kitettek nehany terelo akarmit), darabja ~400MB. Nalunk mindent duplikalnak:))
    Silverstone-bol kiindulva, naluk 2GB lesz Nord:DDD
  • lac coo
    610 mega a Nord ??? Mi van abban, hogy ennyi ??? :)
    Bár most nem tudom leszedni mert a CARs megint leszed egy laza 1,5 gigát ...:)
  • Alexease
    Felvettem a kort, de valszeg sose lesz kesz a tomorites:DDD 12GB lett a nyers cucc.
  • Alexease
    Szerintem ez ilyen:) Vlaszeg sose tudom meg igazabol:) Foleg, hogy az igaziban ki sem lehet kapcsolni ezt-azt (pl. ABS).
  • Szabi #8049
    nekem túl erősnek tűnik, de lehet hogy tényleg ilyen :D
  • Alexease
    Teljesen jo a fek, nincs vele semmi gond;)

Annyi macera van, hogy itt nincs vagy nem hasznaljak az autoba epitett elektronikai cuccokat (ABS, TC). De nem is baj, nekem igy sokkal jobb;P

Amugy teljsen jo lett, 1 kort mentem Nord-on, nem volt vele gondom.
  • Szabi #8047
    arra készüljetek fel, hogy a fék még nem az igazi :D
  • lac coo
    Kösz !
  • Alexease
    Ferrari Challenge 2011 V.080
  • lac coo
    Linket adtok hozza ?
  • Alexease
    Akkor korbetekerem Nord-on, az jo teszt lesz neki;)
  • Szabi #8042
    meglepően jó lett a 458 Challenge mód első bétája, még vannak bug-ok, de a vezetési élmény jó :)

• Alexease
    Nehany honapig reszelgettek, itt az 1.5 verzio: Nord v1.50

• zolee145
    Még annyit az előttem szólókhoz, hogy a hotlapból soha ne indulj ki. Nyertem olyan Marussia futamot, hogy a pole-hoz vagy 3-4 mp-re voltam. Aztán futamon meg estek - keltek. 6-8 kör alatt képesek szétgyilkolni a gumit aztán azt se tudják merre kéne menni. Ha stabilan tudsz menni az többet ér, mintha lenne 1-2 kiemelkedően jó köröd aztán annyi.
  • Alexease
    20 kor utan koronkent 2-3 masodperc vagy osszesen 2-3 masodperc?:)))

De elottem igazabol mar leirtak minden.
    Az rF2-hoz teljesen mashogy kell hozzaallni, mint az rF1-hez (es az osszes tobbi azzal az engine-nel keszult cucchoz: GTL, GTR2, RACE sorozat stb).

Pl. jol mukodik a gumi, mar az "egyszeru" ket tengely kozti guminyomaskulonbseg is sokat szamit. 1-2 kor alatt kezelesben erezheto, hosszutavon egyertelmuen kopasban.
    Amit az elso nehany korben kezelesben nyer az ember, annak a duplajat is el lehet bukni a mar bemelegedett, bekopott gumikon.

A guminyomas hatasait – foleg az ket tengely kozti kulonbsegeket –, erdemes eloszor minnel fapadosabb auton tesztelni. A durvan aeros autok nagyon csalokak, "mindig" jonak tunik, aztan hirtelen szar lesz;)

Nem hiaba van, hogy minnel komolyab az auto, annal jobban eloterbe kerul a "muszeres" (telemetria) vizsgalat a pilota erzesei helyett.
  • Ingy2
    Azt is vedd figyelembe hogy gumizódik a pálya és egyre gyorsul, kalkuláld bele a set-be hogy tiszta és felgumizott pályán hogyan viselkedik. Pl, ami stabil tiszta pályán az a felgumizotton túlkormányozottá válik mivel az eleje jobban betapad, érdemes egy picit alulkormányozott settel kezdeni.
  • Ingy2
    Az rf2 beállításra sokkal érzékenyebb mint az rf1, egy jó beállítással tényleg lehet 1-2mp-t nyerni pl. a Hondánál nekem sikerült 1,5mp-t faragnom az alap setuphoz képest. Érdemes a PLR-ben a Damper Unit-ot értékre(rate (1)) állítani, baromi sokat számít a gátlók helyes beállítása.
  • Szabi #8036
    20kör után találnak egy jó beállítást az autóra :D
  • Milan09
    Sziasztok!

Segítsetek nekem! Mi a titka annak, hogy rfactor2-ben megint iszonyatos időket autóznak egyesek? Itt is van csalás? Vagy mitől tudnak ennyivel jobb időt menni mint az "átlag" emberek? Pedig rengeteget tesztelek, de ha nézem a favoritokat, sokkal stabilabb autóval, nagyobb végsebességgel, és jobb tapadással rendelkeznek. Minden pályán, mert azt megértem, ha bizonyos pályák jobban fekszenek valakinek, de kb 20 kör után 2-3 másodpercet vernek a többiekre.
    Nem akarok egyből a legrosszabbra gondolni, de mi lehet a titok?
  • Szabi #8034
  • Ingy2
    Akkor még annyi se
  • Jacek
  • Norbi1990
    Márk az akinek címezi a levelet
  • Ingy2
    Nekem annyi jött le belőle hogy a neved Márk
  • Philip0000
    Sziasztok!

Segítségeteket kérném, az isiforumsnál érdeklődtem, hogy van-e valami tipp, hogy az AI autók ne ragadjanak be egymás mögé(mert néha beragadtnak és nem előznek ki). Jött is válasz, de nem vagyok nagy angolos, valaki segít nekem lefordítani?:

Hey Marc, I want to say thank you for the time and effort in testing and the feedback here. I appreciate it.

This wasn't a big change by any means (after all the release notes did say, "small change"). There were no new algorithms or logic changes, this was a bug fix. While debugging I looked for a car that should have been more aggressive following a slower car then stepped through the code tracking the problem to a variable that (by growing larger than I intended) was often disrupting the relative velocity computations between them. I capped it & watched a dozen or so races and this behavior seemed to improve.

Somethings to keep in mind: 1) The rcd "Speed" values are not constant throughout the race (though they change slower the closer to 0.0 your playerfile "AI Limiter" value is)....they fluctuate slightly throughout the race. 2) Also, upon RCD load (which happens between every session) the speed values have a small pseudo normal variation added. 3) The AI are extra careful behind the player's car. They try *really* hard not to ram the player in the back. As a consequence of that code, it is possible to keep the AI confused and behind you if you if you are actively working to mess with the AI instead of racing.

In the standard retail build you're not privy to this second by second speed information, but in Mod Mode, you can see the current "Speed" value for the displayed AI car while in the AIW editor on the 3rd line up from the bottom (the line that reads, "track xx.xx obst xx.xx per x.xx", per = percentage of what the AI physics considers optimal speed. *) That is the value I use to determine when I think cars should attempt a pass or not. (The AI don't use this value though....they determine when to pass based only on what they perceive....having to brake before they want to...counting up the moments they think they are losing staying behind this guy...)

One more thing. The RCD aggression values are not as significant as the playerfile aggression value. What I mean by that is, those rcd values (1-100%)are mapped into a %20 range whose start slides from 0 to 80% based on that playerfile slider. So an AI driver with %100 aggression while the Playerfile aggression is %0 is about as "aggressive" as an AI driver with %0 aggression when the playerfile aggression is set to 21%. These numbers aren't exact, but you get the idea.

I did my tests between 25% and 50% playerfile aggression.

* FYI "track" shows how much more meters per second the car could go to be limited by the track, "obst" means the same but limited by his relationships with other cars. When ever one of those values is negative, you know what the AI is slowing down in response to.
  • Alexease
  • Alexease
    rFactor 2 Build 660
  • Ingy2
    Bakker, olyat röhögtem hogy kiszaladt a fika az orromon
    Egyébként mentve háttérképnek, zsír lett

1080p-s verziót nem csinálsz?
  • zolee145
    Jó, ez eddig vicc, de kb egy hét, és elterjed a neten ez a betöltő kép, és a világ összes rF2 játékosa itt fog csesztetni a letöltési link miatt. :D
  • zolee145
  • lac coo
  • Alexease
    OK, csak neked De most nehany evig pihentetjuk a dolgot

• Ingy2
    Na egyezzünk egy betöltés képernyőben