19779
  • Totti5
    Vagy a single rész megy továbbra is?:))
  • Totti5
    Nem akark én oline játszani, eddig sem tettem. Single, szeretnék a Hondával menni meg azzal a másik 2 autóval ami kijött.
  • Alexease
    Cak az online-t kell hosszabitani, ha azt akarod hasznalni.
  • Totti5
    Tavaly volt 1 éves RF2 liszenszem.

Ha most szeretnék újra játszani vele, akkor ha jól látom 12 dollárba kerül a meghosszabítás 1 évre? s ugyan úgy ott lesz minden megint?
  • Szabi #8136
    alakulgat
  • zolee145
    Ha kicsomagolod a mas-t akkor át tudod nézni.:)

Amúgy a leszorító erő csökkent le nagyon az eredetihez képest. Egy utcai autónak nincsenek olyan szárnyai mint egy forma autónak, plusz ezek elfedik a súlyelosztásból és a futóműből eredő kanyar tuljdonságokat is, ezt meg nem akartam, szóval ez változott sokat. Viszont ennek megfelelően az eleje tényleg lágyabb egy kicsit, ami a rugón látszik is a menűben, de a lengéscsillapító is lágyabb azonos értékekre állítva.
    Ezután a futómű geometria is változott nagyon sokat, sőt a hátulja még az rF1-es 458-amhoz képest is sokat változott. rF2-ben nem kellett csalni a geometriával, a lengőkarok úgy állnak nagyjából mint a valóságban.
    Persze másabb a gumi is, a motor is az rF1-es 458-ból van, mármint a nyomatékgörbe. Az alváz sem volt jó, semmi köze nem volt a modellhez, meg még egy rakás apróság.

Itt egy videó, kicsit "online-ban" tolja a fickó. :D Olyan beesős előzést csinál amiért jobb helyeken kidobják a szerverről.

• b-type
    tegnapelőtt kipróbáltam Putnam Park-ban, de semmi olyan nem volt amit érdemes lett volna beírni, jó volt vezetni ott, lehet kenni a hátulját.
    Egy kicsit lobog az eleje, nem elég feszes talán. De egyébként sztem jó....csak óvatosan véleményezek mert nem tudom átnézni mint az előző rFactor-ban :)
  • Alexease
    A "gyujtemenyes" reszbe feltoltam a VirtuaLM LeMans 1.0-t.
  • Tommy78
    magyarul Maszim-on, a z betű lemaradt :)
  • Tommy78
    Masim-on rF2 szerver indítva Hockenheimring - BES mod Kombó, akit érdekel jöjjön tesztelni.
    Link
  • zolee145
    A 458 hűtőjét kicsit faragni kell. Monzában 37 fokos külső hőmérsékletnél max hűtő mellett 100-102 fok az olaj, és az ideális 95 fok lenne.

Plusz egy kis használati utasítás (ha érdekel valakit:D)

Fék: 350-950 fok közt fog rendesen. Úgy érdemes a fékhűtést belőni, hogy ne melegedjen túl, de ha nagyon hidegek a fékek akkor pont a fékút első méterein fog kevésbé fogni, amikor elvileg a legnagyobb fékerőt lehet alkalmazni. Monzában az az első pár méter lehet akár 15-20 is, ami nem mindegy.

Rugók: elöl és hátul az alap gyengébb rúgó a tartozéka a kocsinak, ezzel adják el. A keményebbeket külön lehet venni, de sok értelme nincs. Nyilván nem véletlen, hogy a gyár csak amolyan opcióként adja. Ezzel együtt a kocsi hasmagassága sem állítható, az alap 458-hoz képest 50 mm-es ültetésről ír a hivatalos anyag és kész.

Lengéscsillapító: mivel konkrét adatok nincsenek, viszont sok helyen olvastam, és eddig ez vált be nálam, ezért a bump értékekhez képest 1,5x-ös a rebound érték. Ez az alap. Ez megmarad végig, vagyis a legkisebb és a legnagyobb értéknél is ez az arány.
    Viszont a fokozatok kicsit érdekesek, de ez egy valódi 458 Challenge lengéscsillapító. Szóval a slow bump 12 fokozatban állítható, a slow rebound 24 fokozatban. A fast bump 21, a fast rebound 24 fokozatban. Itt mindössze annyi történik, hogy ahol több a lehetőség ott finomabb fokozatokban lehet állítgatni. magyarul ha tartani akarjuk az 1,5x-ös arányt akkor a slow bump értéknél +1 fokozatra a slow rebound-ot +2 fokozattal állítsuk.
  • zolee145
    Amit Alex feltett ide a gyűjteménybe. Nem tudom mennyire pontos vagy sem, de hihető az idő. Hagytam benne bőven, körbe akartam érni törés meg forgás nélkül.
  • Ingy2
    Nagyon nem pontos a Nord, avagy melyiket használod?
    Holnap kirpóbálom a ferkát, ma GT6-oztam
  • zolee145
    A sima 458 7.28-at ment a Nordon, én az előbb 7.37-et a Challenge 0.30-cal. Van hova fejlődni. :D
  • Alexease
  • Timbu
    Ez kicsit off, de tanulságos: No More Formula One Modding Content on VirtualR. Nem teljesen értem, hogy ettől mitől lesz jobb nekik. Azt nem tudják felfogni, hogy valaki nem azért játszik rF modokkal a hivatalos F1 játék helyett, mert ingyen van? Ezzel csak elüldözik a szurkolókat.
    Egyébként azt sem tudom megérteni, hogy milyen üzleti káruk származna abból, ha a F1 történelmének nagy jeleneteit nem tiltanák le a videómegosztókról, hisz nincs helyette fizetős alternatíva. Meg így rajongókat vesztenek.
  • zolee145
    Ferrari 458 Challenge teszt v0.30

Kicsit átdolgoztam. Minden részét.
    Van egy-két okosság is, pl a fék. 350-950 fokig van az optimális tartományban. Lehet állítgatni a fékhűtést. Az aero-t annyira nem befolyásolja, a két véglet közt sincs túl nagy különbség, viszont magát a fékezést igen. Értelem szerűen minél többet van a fentebbi értékek közt annál rövidebb fékút lehetséges. Pl Monzában megéri a hosszú egyenes vége felé kicsit "előmelegíteni".
    A motort is érdemes 90 fok környékén tartani.

Esetleg itt a hosszú hétvégén össze lehetne hozni egy online tesztet, ha van rá jelentkező, meg persze ha megoldható a szerver.
  • Gerdai
    Tényleg? Fúúú de kurva nehéz volt a válasz pöcsös Látom te vagy itt az oldal dakotája. Te vagy itt józsefváros cigányvajdája
  • Alexease
    Az rFactor3 utan.
  • Gerdai
    Mikor jelenik meg az rFactor4?
  • zolee145
    Azt nem tudtam. De mostmár megszakértettem a dolgot.
  • Alexease
    Igen, autonkent valtozik;)
    De a fejmozgast (pilotadinamika) az options-ben is lehet allitani globalisan. Az nem jo?
  • zolee145
    Szóval az FC_HEADPHYSICS.ini-ben van a fejmozgás, nem a másikban amit eddig állítgattam. :D
  • Black Ghost
    hát nem tudom, de szerintem borzasztó a hangja:
    RF2 Croft
    Shedden Knockhill
  • Alexease
    Akkor most ossze tudja hasonlitani sajat magat
  • Ingy2
    Neszojjábe Az előző is az övé volt de ott tök faszán feküdt a verda itt valami nem stimmel. Majd megcsinálja
  • Ingy2
    de egyébként nembiztos hogy a sulypont változott hanem a felfüggesztésben valami amitől gyorsabban mozog oldalirányban a kasztni, ahelyett hogy szépen stabilan történne, vagy csak én vagyok kiba fáradt és flesselek
  • Alexease
    Tessek, igy ossze tudjatok hasonlitani:)
    rF2-PM-Ingy-vs-Zolee.jpg
  • Ingy2
    nulláz ki mindent ami a fejmozgás és kokpitmozgás a plrben
  • zolee145
    A súlyponton szerintem semmit nem változtattam. Viszont belső nézetből az a dülöngélés engem fenemód idegesít. Azt nem tudom hol lehet kikapcsolni.
  • Ingy2
    Wartburg bicska azt jelenti hogy magasan van a súlypont és balra jobbra bicskázik az autó terhelés váltásnál, utcai autónál okés, verseny autónál nem :P
    Előzővel is hasonló időket. De ott stabil volt az autó.
  • zolee145
    Ja erre. Ez a Wartburg bicskázós mit jelent? :D Én most tudom csúsztatni, eredetileg alattam meg sem moccant.
    Az eredetivel milyen időt mégy Silverstone-ban?
  • Ingy2
    Mibe nyúltál bele?

Valahogy alulkormányozottabb lett és kezd Wartburg bicskázós lenni mint az AC verzió és nem lehet faszáúl csúsztatni mint eddig a gumiba is belenyúltál? 3 kör alatt 2.04 silveren erre irtad a 2.10 et?
  • zolee145
    Belebarmoltam kicsit a Ferrari 458 modba. A devmode nem igazán ad lehetőséget realroad meg időjárás tesztelésre, szóval akinek van kedve tesztelgesse.
    Meglepődnék ha elsőre jó lenne, úgyhogy ide jöhetnek majd a javítandó dolgok. Káromkodni nem ér.
    Akinek az eredeti tetszik jobban az azzal megy, nyilván ezen nem fogunk összeveszni. :)
    Alexnek ezúton is köszi a csomagolást.

Ferrari458_teszt
  • AgrárMezőTsz
    Hali
    Modellt lehet exportálni a játékból?
    Mondjuk 3ds max-ba?
  • Ingy2
    Csekkoltam az új BES-t Silverstoneban, szerintem nagyon jó lett, R8-nak tapostam ki a lelkét 35 körös versenyen, zsírul viselkedik a kanyarokban, izgalmas élvezetes
  • zolee145
    De, működik, akkor az előző kérdésem nem játszik.:) Köszi.

Alakul a Ferrari. Amúgy egészen meglepődtem, mert úgy látszik utána nézett a srác a dolgoknak. Azért jópár dolgon változtattam. Néztem egy belső kamerát, 2.10-es időt ment a csóka, én most 2.09-et. Ebből adódóan még nem okés, túl gyors. Nem volt egy nagy kör amit mutatott az ember, és dev modban meg nincs felgumizás, szóval még lassulni kell egy kicsit. :)
  • Alexease
    Amit privatban irtam, az nem mukodott (rFM atiras, azzal minden mukodik - elvileg)?
  • Alexease
    A "gyujtemenyes" reszen frissitettem egy-ket dolgot:
    - Ferrari-Challenge-2011_v082.rfcmp
    - Hockenheimring_v100.rfcmp
    - Laguna-Seca_v150.rfcmp
    - Monza_v120.rfcmp
    - Nordschleife-Tourist_v150.rfcmp
  • zolee145
    Valaki magyarázta itt nekem régebben, hogy hogyan lehet devmode-ban használhatóvá tenni a pályákat. Annyi a baj, hogy ahogy kell el is felejtettem.
    Valami olyasmi, hogy be kell másolni, aztán a gdb-ben valamit átírni, vagy mittudomén...
    Szóval légyszi írja már be aki tudja.
    Tesztelnék, de azon a short oválon kcsit korlátozottak a lehetőségek.:)