rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Mondjuk ha egy komolyabb szintezõ mûszert használnánk (nem a sima belenézõs/leolvasóst) akkor az sokmindent megoldana, mert az méri a távolságot is, és marhára nem érdekli a szintkülönbség. Azzal tényleg csak végig kellene szaladni rajta. Még nem dolgoztam ilyennel, de gyanítom az konkrét koordinátákat ad egy adott ponthoz viszonyítva. Na az fasza lenne.
Ha ilyened nincs akkor még mindig ott lenne egy amolyan középvonal felvétele, amihez a pálya melletti dolgokat tudnád viszonyítani. Beleértve az aszfalt két szélét, palánkot, épületeket lelátót, dombokat... szóval mindent.
Ha az ember így nekiáll akkor már normálisan kell megcsinálni, különben nem érdemes vacakolni vele. Egy gps-est két hét alatt össze lehet rakni, de az nem lesz pontos.
Még ami a fentebb módszerrel készül az is messze van a lézerestõl, ami ahogy olvastam +-2 cm, de a végtermék gondolom ott is butítva van, kétlem, hogy 2centis polygonokból épülne fel egy iR pálya.
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
viszont lesz mostanában sok nyiltnap, vagy nem túl elzárt edzésnap stb, ott könnyedén körbelehet fotózni/videózni a pályát
(van sg-s srác is aki szokott körözgetni nyíltnapokon, hozzá belehetne akár ülni meg bekamerázni a járgányt)
a már rf2-re megjelent pálya amúgy nem tûnik túl vészesnek, mármint az ívek, kanyarok stb, csak mintha a célegyenes lenne túl hosszú és az objektumok jelentõs része kitalált és kicsit se hasonlít az igazira 😄
kezdésnek lehet elég lenne Sompir-al felvenni a kapcsolatot és küldeni neki képeket/videókat az épületekrõl 😊
"Nulla tenaci invia est via"
Én drukkolok nektek.<#eljen>#eljen>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ami kellene hozzá:
- 3-4 (minél több annál jobb) modellezõ, akik felosztják egymás közt a feladatokat
- 3-4 (minél több annál jobb) textúrázó, akik nagy felbontású képek alapján megcsinálják a textúrákat
- 1-2 fényképész, akik mindenrõl csinálnak képet. Minél közelebb van a pályához annál nagyobb felbontásút, részletesebbeket. Távolodva el lehet nagyolni a dolgot
- kell 1-2 szintezõ csapat, ez csapatonként 3 ember. ehhez mérõszalag (vagy jobb esetben lézeres távolság mérõ, az se nagy cucc manapság) egy mérõléc, és egy sima egyszerû szintezõ mûszer. Ilyet pár napra bárki tud szerezni, nekem is van ismerõs akinek van.
Magát a pályát mondjuk méter x méteres egységekre felosztani, külsõ íven maradna az 1 méter, kanyar belsején tömörödnének a pontok.
De a legfontosabb a végére maradt, ami szintén kellene: hajlandóság a Hungaroring részérõl, hogy ingyen beengedjenek, és ne kérjenek jogdíjat. Lehet, hogy ez a legnehezebb része a történetnek.
Persze van mégegy kérdés: megérné-e ennyi melót belefektetni? 😊
Itt meg van egy jó fizika, de nincs semmi más.
Hihetetlen hogy nincs egy csapat aki mindenhez ért.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Howston gondolom csak rf-bõl maradt meg
Camaro - januárba jött a lenti kép róla
Marussia MR01 - 2012 decemberi kép
SLS AMG safety car - egy zártbétás videóba jelent meg elöször még nyáron
300 SLR - a HistoriX-esek mutattak egy rf-es képet amikor jött a hír, hogy az ISI-nek besgitenek
Lola T70 2010. december
Lola T70 Spyder, Panoz Esperante GTR-1, Panoz Esperante GTLM GT2, Ford Maverick, F1 from 1966, More F1 Cars - 2011 júniusi kép
Generic Off-Road Truck 2009 december
a többirõl se képre se hírre nem emlékszem 😄
BTCC Car, Generic historic NASCAR Stock Car, 1960's Sports Car
BTCC a legjobb ezek közül és az 1960 autók .
Kart, Howston, Camero, Marussia MR01, SLS AMG safety car, 300 SLR, Lola T70, Lola T70 Spyder, Panoz Esperante GTR-1, Panoz Esperante GTLM GT2, Ford Maverick, BTCC Car, F1 from 1966, More F1 Cars, Generic Off-Road Truck, Generic historic NASCAR Stock Car, 1960's Sports Car.
Mondjuk kétemberes a történet, így persze rádió is kéne. Meg aztán ekkora felhajtás, hogy aztán lefikázzák a kész pályát.😄
No azzal is vannak bajok rendesen ....
Persze nem tudom mi a "normális" ... De ha jól tévedek a nagy pontosságú GPS vétel nem is elérhetõ civilek számára, bármilyen vevõ is van az ember kezében .
És azért ha már pálya , 3-5 méter pontatlanság fõleg magasságban már nagyon nem mindegy ....
De mondom, nekem semmi bajom akár a szemre készült pályákkal sem ....
az tény , hogy érzésre mindig sokkal reálisabb a lézeres, minden a helyén van és összhatásban ezt nagyon érezni, de ha nincs , nincs ....)
Ebben is vannak hibák, de nagyjából stimmel. Magát a pályát meg rá lehet igazítani a mûholdas képre.
Nyilván nem lézer, de azért nagyjából használható, és fõleg megfizethetõ, mivel ingyen van.😊
Komolyra fordítva: én soha nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, nekem lövésem sincs milyen az igazi pálya,max tv-ben látom, nem is vagyok pilóta akinek gyakorolni kell a minél pontosabb pálya, ha van laserscann tuti, ha nincs és esetleg kicsit pontatlan, az is tuti ... aki elõttem megy, ugyanazon pontatlan pályán megy ....
kezdésnek pl. Tököl, Kakucsring, Pannoniaring, stb természetesen elõször engedélykéréssel stb.
utána meg ha megvan egy pálya, lehet bolyázgatni is õket különbözõ rendezvényekhez igazodva 😄
Meg az rF1-nel kiserletetem, akkor a honvedsegtol hozatam el cuccokat (par ezer forint😛), de nem volt jo😉 Az elejen mukodott, de a nehany 10 meteres reszek mar buktasak. Es mivel hegyi palya volt (lett volna😛), igy az sokat szamit.
Probalkoztam a foldtani intezettel, ott vannak cuccok es/vagy megcsinaljak (igaz, repulorol, de jobb mint a semmi), de meg a kesz cuccokaert is tobb havi fizetest kellett volna kicsengetni.
A Google felejtos, mert Europaban csak 100 meteres pontossagu, raadasul 100 meteres csuszasokkal. Jobb teruleteken 10 meteres, de az is gazos.
A komolyabb topo terkepek jobbak (1-2 meteres felbontas), foleg a tajfutoknak kiadottak, de olyanok meg eleg ritkan (soha😛)) vannak GP palyakrol;D
Esetleg olyan, aki foldmerokent vagy geologuskent dolgozik, le tudja nyulni a cegtol, es van a kozelben 1-1 nem anyirra huzos, jogdijas, maceras palya.
Persze venni is lehet kesz vegyes minosegu palya scaneket, de valszeg az sem 2 forint😛
Én is láttam már szép képeket az rF2-bõl, de én, ha mindent maxra rakok akkor sem kerülök azoknak a közelébe sem. 😞
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
Max lenyúlnak néhány pályát IR-bõl 😄
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64