| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Az ABS-t és a TC-t eddig is elég jól kezelte, be lehet úgy állítgatni, hogy pl a TC ne fogja meg nagyon a motort. Általában ez a nagy hiba, hogy semmilyen kipörgést nem enged, viszont így a köridő valami durván fos lesz. Ha jól van beállítva akkor azért dobálja kicsit a hátulját, de nem fogja meg úgy a motort. Ferrariknál sokat szórakoztam a "manettino" beállításaival, kár, hogy ezt menet közben nem lehet állítgatni, csak upgradesben.
Az ediff a Ferrariknál kicsit másabb mint a kommerszebb gépeknél. Egy átlag ediff a megcsúszó kereket fékezgeti, a Ferrariban viszont egy Haldex rendszerhez hasonlatos többtárcsás cucc van. Fékezéskor old, hogy ne legyen alulkormányzott, gázadásnál meg zár. Persze ennél bonyolultabb, de ezt a két állást tudja az rF is.
Még nem próbáltam, de egy dolgot észrevettem: amikor rámentél az ugratóra a hátulja ért először földet. Utcai autónál is csak szárnyként tudod megadni a leszorító erőket, amivel nincs is baj. Viszont hátul nincsen szárny, csak a diffúzor. A diffúzornak van egy maximális magassága amikor még működik, a szárny viszont ugratás közben is jó. Ha ugratásnál a hátulja ér előbb földet akkor jó eséllyel van hátsó szárny is, ezért érzed stabilabbnak mint kellene.
Mostanában azt találtam ki, hogy nem állítok hátsó szárnyat, sokkal kevesebb első szárnyat kap, és a diffúzornak kb a motort állítom be. Vagyis azt a helyet ahol a motor van. Így egészen értelmesen viselkednek még az összkerekes autók is (Gallardo), meg a hátsókerekes sem akarja mindenáron eldobni a hátulját, de mégis inkább mechanikai tapadásnak érzékeli az ember.
Ez nagyjából reális is, mert elvileg a diffúzor az egész autó alól kikapja a levegőt, de azért minél hátrébb megyünk annál jobban érződik a hatás.