19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Nem értem, mi a baj, a Steam rendszerrel! Áldom az eget, hogy ez ki lett találva, és jó minőségű, nem olyan fos, mint egy UPlay, vagy egy Origin, ahol felrakja az 1.0.0-ás verziószámot, aztán elkezdi patch-elgetni, és egy Steam telepítéssel fél órás műveletből (lassabb nettel) lesz egy másfél órás keserű kínszenvedés... Mire felmegy, elmegy a kedved tőle...:D -
Köszi, erre nem is gondoltam. Viszont kétlem, hogy a motor belső része bármelyik modnál le lenne modellezve. Mert ugye nekünk nem annak a darab vasnak az inerciája kell, hanem a belső forgó alkatrészeké. Főtengely, hajtókar, dugattyú. :)
Próbáltam egyébként ilyen megközelítésben is agyalni, de valahogy valami el lett cseszve, mert vagy a méreteket, vagy a tömegeket nem tudtam jól besaccolni. Végülis a főtengely adja itt a dolgok jelentős hányadát, ha arra ki lehetne találni valami általános érvényű szabályt az már számoltatható lenne a géppel. -
Legegyszerűbb mód: kiveszed a motor modellét az autóból, beteszed valamelyik CAD rendszerbe (Inventor/SolidWorks/Creo/CATIA, amelyik szimpatikus), és a modell tulajdonságai között megkeresed az inercianyomatékát. :D -
A fizikában nem tudok semmi ilyenről ami a száradást befolyásolná. Gondolom az autó elhaladása, sebesség, és hogy hányszor megy ott. Plusz ha esetleg árnyékban van az a rész akkor sem szárad olyan gyorsan. Malaysia célegyenes visszafordító, már a nap mindenhol felszárította a pályát, de ahol a lelátó fedele árnyékolt ott még vizes volt. -
atiwrc #10267 Nekem nagyon régen (3-5)+ éve volt fent de már meg nem mondom mi miatt, de nekem nem tetszett akkor, zabálta a cpu-t, a memóriát. Állandóan updatelni akarta magát ilyesmi rossz emlékek miatt sosem szerttem a steam-et meg egyébként minden hasonló dolgot, más meg ne tudjon már róla mikor játszok :D
Ha már valami online dolgot csinálnak inkább az onlive szerű lenne( a szerveren játszol ott a fut a game te csak egy videoképet kapsz úgymond...), ami nem zabálja a gépemet.
Hogy ne csak off legyen, rf2-be eső után mi alapján szárad fel a pálya? Van minden kocsi fizikájában valami érték, ami alapján egyes kocsik kevésbé "szárítják" a pályát, vagy csak szimplán a nagyobb sebesség miatt szárad hamarabb az ideális ív egy marussiával való körözgetéskor? Először a suzukival próbálkoztam :)
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2015.02.21. 18:39:04 -
Motor inercia számításra van valakinek ötlete?
Agyaltam rajta, de annyi a változó, hogy szerintem nem nagyon lehet miből kiindulni. Ha az ember konkrétan nem tudja forgó mozgó alkatrészek méretét és tömegét akkor abból, hogy hány hengeres, vagy hány literes egy motor, vagy épp a lóerő nyomaték, fordulat adatokból ezt meg nem lehet mondani.
Ha mégis lenne rá valami ökölszabály, vagy mittudomén akkor beviszem, de így csak találgatás van.
Másik, kipufogónál van 5 szám, de én még olyan embert nem láttam tv-ben sem aki tudná melyik mi. :) Fórumokon is megy az agyalás, de ameddig nincs infó oda is csak valami alap számot lehet behazudni. Persze vannak ilyenek, hogy szívónál kb ennyi, turbónál kb ennyi, stb, de azzal nem sokra megyek. Erre valami ötlet? -
Inkább dobjál be valami friss hírt amiről lehet beszélni. :D -
Azért dobtam fel a steam-es témát, mert nagyon lapultatok és itt sokkal kevesebb a hozzászólás, mint az AC rovatban sajnos.
-
Ugye? Remélem lesz belőle CD-s kiadás. -
Ez így tényleg nagyon rossz. :) Akkor nem értem a lentebbi problémázást. -
Mert bármilyen gépen könnyen elérheted, kb annyi telepíteni, mint egy mobilos alkalmazást, a frissítésekkel nem kell foglalkoznod, minden magától csinál, steam-en belül láthatod mikor játszanak barátaid, ha a játékban ez a rész meg van csinálva, akkor egész jól használható. Mind szörnyű borzasztó dolog ugyebár. -
Az miért rossz egy játéknak? Komolyan kérdezem, nem volt még steam-es játékom. Vagy dobozost vettem, vagy pl az rF2 paypal. -
Jah, rossz is a könnyű telepítés, patch-elés .... :D -
Nemsokára steam-en is elérhető lesz az rF1. Remélem az rF2 nem lesz steam-es. -
Számolgattam. :) A Leonnak kicsivel több mint 1,5 bar-os túltöltés kellene ahhoz, hogy tudja a leírásban lévő adatokat. Ez nagyjából reális is. 2,2 bar-ig mutatja elvileg a nyomást a műszere. Itt jön az rF2 probléma, ugyanis a játék nem túlnyomást számol, hanem abszolút nyomást. Vagyis max töltésnél 253408 pascalt kellene mutatnia, ami most 220000-et mutat. :)
Na mindegy, mert amúgy ettől függetlenül sikerült kb 1 hónap melóval rajzolni egy nyomaték görbét. Mármint a ténylegest. A játékban az alap nyomatékot lehet megadni, ehhez jön a turbó, de azt nem tudjuk mennyi. Én már tudom. Ha el nem szúrtam valamit, de az majd kiderül. :D
Lényeg az, hogy ha minden jól megy (koppkoppkopp) akkor valamikor hétvége felé elkészülök egy olyan verzióval amit már lehet tesztelgetni. Ez egy amolyan zárt béta lenne, vagyis olyan emberek kellenének akik valamit értenek a modoláshoz, van már tapasztalatuk az rF2-vel.
Még van pár megoldandó feladat, funkciók hiányoznak, stb, de alapvetően számolja a progi amit kell. Hogy jól-e... na ennek kiderítése is a teszt célja. -
Nem ezzel van a gond. Azzal hogy nem tudom értelmes minőségben felvenni. Kéne ahhoz valami komoly mikrofon. Ez ami most van onboard videókból készültek még rf1-hez. Most hogy kb kész vagyok vele, majd ez jön. Megpróbálok valami értelmes mikrofont szerezni és felvenni -
Kicsit elfoglal a motor, szóval majd később tudom kipróbálni a Suzukit, így a hangról is csak általánosságban tudok írni.
Kb a legnehezebb dolog egy modnál. Youtube-os hang, aztán szétdarabolni, plusz meg loopolhatóvá tenni, mindezt úgy, hogy ne is torzuljon, meg közben kiszűrni az egyéb zajokat... szerintem lehetetlen. Ügyes hangmérnök talán el tud érni értékelhető eredményt, de magam fajta átlag emberke egy cool edit pro-val esélytelen.
Viszont van egy ötletem, ami abban az esetben kivitelezhető, ha van kéznél egy az adott autóból. :)
Az alapjárat tiszta sor, egyszerű mint a fakocka.
Gázadás: viszonylag egyszerű, tartott gázzal felvesszük a hangot bizonyos fordulatoknál, és kész. Gondolhatnánk, de nem így van: főleg alacsony fordulatoknál lehet baj, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy padlógázas gyorsításnál ad hangot a motor mondjuk 3000-es fordulaton, vagy éppen negyed gázzal 100-as tempónál forog 3000-et.
Padlónál állandó fordulatot csak akkor tudunk csinálni, ha mondjuk egy kamion van mögé kötve, és egész egyszerűen nem tud 3000-nél többet forogni a motor, hiába a padló gáz. Ez mondjuk gyilkosság, amit az autóval szemben követünk el. :)
Gázelvétel: na ez mégnehezebb. Ha elvesszük a gázt annyi az állandó fordulatnak... hacsak nem vontatja valami tovább az autónkat ugyanazzal a tempóval, míg felvesszük azt a pár másodperc hosszúságú hangot.
Még valami: ha nagyon precízek vagyunk első körben a vontatást álló motorral kell megcsinálni, és az így felvett hangminta lehet majd a zajszűrőnk. (Szél, futómű, gumi, stb)
Ez persze mind csak elmélet. :) -
köszönöm az építő kritikát -
Kecsa01 #10253 fizika elég jó szerintem. a hangok nagyon gáz. miért nem veszed fel youtube-ról a hangokat a modhoz? nem tudod úgy megcsinálni? kell hozzá pár progi és megvan az eredeti hang hozzá rf2be. -
RCM CUP 2014 v067
letöltés -
Tudom off de anno bebaszva sikeresen végig hörögtem az EDDÁ-t Karaoke bárban(simán kitiltottak) de ez simán überel
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2015.02.18. 21:31:17 -
Még egy kis maszlag (
), már a gázpedál állás / fojtószelep állás "térképet" is tudom állítgatni. :)
Lassan csinálok majd egy motort is. :D -
Jövő hét szombaton lesz RaceDepartment-en egy 2 órás multiclass verseny Nordschleife-n.
Akit érdekel: link -
Megölitek a topikot ezzel a sok maszlaggal ! :DD
( Legalább néha egy-egy pu.ci lenne ...:) ) -
Sokmindent lehetne meg pakolni az update-ekbe, de ami nekem rendszeresen hianyzik, hogy szinte minden build-ben vannak kissebb nagyobb fizikai/gumi ujitasok, javitasok, uj parameterek, lehetosegek, aminek valszeg csak kis resze mukodik azonnal, mert hozza kellene allitani a tartalmakat is. Tudom, kapacitas hiany miatt lehetetlen lenne mindent frissiteniuk, de jo lenne 1 auto es 1 palya, amire mindig rakerulnenek a friss lehetosegek es fejlesztesek, gyari minosegben es beallitasokkal.
Bar, ha azt nezzuk, hogy az rF2 alapbol a modolasra epit, es a mai napig nem jelent meg SEMMI hivatalos, reszletes leiras, akkor mar ez is tulzasnak tunik;P
Nem ertem, hogy miert nem tudnak naponta 5-10 percet leulni, es 5-10 sort vegig kommentelni a beallitasi file-okban?! Nem dokumentacio, de ebbol tuti lenne valaki, aki osszeszedne az infokat, normalis kepekkel, rajzokkal, hosszabb leirasokkal bovitene, es rendszeresen frissitene. -
Persze, hogy nem kapcsolóval. :) Vagyis szigorúan véve de, mert van egy megkerülő szeleped, ami addig nem ereszti rá a turbót a szívó rendszerre ameddig nincs elegendő kipufogó gázod a működtetéshez.
Amit te írsz az a játék dolga. :) Ezt már ISI-ék elvileg leprogramozták.
Jelen állás szerint én azon ügyködöm, hogy ki tudjam rajzoltatni azt az állapotot amikor teljesen nyitott folytószelepnél üzemel a motor, magyarul padlógáz van.
Természetesen ezer dolog befolyásolja, nem véletlenül csináltam turbó adatbázist amiben a kompresszor térkép van, meg a hatásfok görbéje. Magához a számításhoz meg minden lószar kell, még hengerek meg szelepek száma is, meg furat löket dugattyú közép nyomás, stb.
Persze itt jön az, hogy én számolom az elméleti valóságot (hülye kifejezés, de végülis erről van szó), miközben nem tudom, hogy az ISI mit számol. De ha bízunk bennük akkor pár százalékos eltérés lehet, ami ahhoz képest, hogy most vaktában fizikázik az ember egész jó. :)
Meg amúgy is untam magam. :D -
Nem kapcsolóval működik az:)
Szerintem egy turbo működését simán egy jelleggörbével nem tudod leírni. Szívónál egyszerű, ott nem számít, hogy a rendszer milyen állapotban volt előtte. Szóval a rendszer múltja nem igazán befolyásolja, hogy mit fog reagálni. Míg a turbonál van egy felpörgési fázis, ami minden fordulatról más, minden gázállásnál más, nem mindegy mennyit pörgött, és akkor hőmérséklet, levegőnyomásról még szó sincsen. Annyit írogattál mostanában erről, hogy már engem is elkezdett érdekelni, hogy hogyan számolja a játék :) Egy csoporttársam beszélt valami motorszimulációs programról, ha oda jutok majd, hogy azt használjuk és nem felejtem el, meg addig nem fejted meg, mindenképp írok :D Aztán lehet csak én gondolom túl ezt az egészet. -
Király! Sikerült szétválasztanom egy turbós autó nyomaték görbéjét úgy, hogy megvannak annak a turbónak a paraméterei ami majd kell neki ahhoz, hogy tudja az eredeti adatokat, viszont a játéknak szükséges szívó nyomaték görbe adatai is megvannak. :)
Innentől viszonylag egyszerű a helyzet: megvan az alap görbe, meg megvannak a turbó adatok, és jó eséllyel megkapom ebből azt a motort amit az alap adatok alapján remélek.
Most már csak egy kérdés van: mikor kapcsol a turbó? Ha egy végleges turbós nyomaték görbét akarok rajzolni akkor már meg tudom határozni azt a pontot amikortól max töltéssel megy a turbó, viszont még nem tudom felrajzolni a felpörgési fázist. :( Azért van még meló, de szép lassan haladok... -
Valami ilyesmi lenne a kasztni fizikai modellje:
chassisAmax=(1, 1, 1) chassisAflex(0.5, 0.5, 0.5)
chassisBmax=(2, 2, 2) chassisBflex(1, 1, 1)
chassisCmax=(3, 3, 3) chassisCflex(1.5, 1.5, 1.5)
rodA_1_beg(x, y, z) rodA_1_end(x, y, z)
rodB_1_beg(x, y, z) rodB_1_end(x, y, z)
rodC_1_beg(x, y, z) rodc_1_end(x, y, z)
rodC_2_beg(x, y, z) rodc_2_end(x, y, z)
rodC_3_beg(x, y, z) rodc_3_end(x, y, z)
Az elején meghatározod a csövek szilárdsági adatait (jelen esetben 3 fajta van A B és C). Kétfajta adat, maximum és amit még rugalmasan elvisel.
Alatta pedig a felsorolás, A típusú csőből 1 van, kezdő pont koordinátái és a végpont koordinátái.
B típusúból is 1 van, C-ből meg 3.
Lényegtelen, most csak az a lényeg, hogy milyen egyszerű lenne leírni a dolgot.
Persze mögé kell rakni program oldalról a számításokat (meg mondjuk a csomópontok szilárdsági értékeit), de talán az sem lenne olyan veszedelmes feladat, és működésre szerintem jó lenne.
Na mindegy, ez csak egy ötlet, úgysem lesz ilyen, csak agyalok. :)
Utoljára szerkesztette: zolee145, 2015.02.17. 14:02:17 -
Most így hirtelen belegondolva lett egy ötletem.
Úgy ahogy a futóműnél vannak egyenesek amiket nagyon könnyű leírni 2 koordinátával, lehetne a váznak is egy fizikai modellje. Esetleg úgy, hogy megadhatod a szilárdságát is.
Szóval ahogy a suspension editorban tudsz vonalakat definiálni a két végpont koordinátáival úgy itt vonalakból a komplett vázat meg tudnád adni. Az egész persze egyszerűsítve, szóval nem kell foglalkozni azzal, hogy pl egy A oszlop milyen profilból van, csak csőként kezelné a program.
A csőnek van nyomó, húzó és hajlító szilárdsága, és ezen belül is vannak olyan értékek amit még rugalmasan képes elviselni. Tulajdonképpen a csővégpont koordinátákkal, és a csövek szilárdsági adataival készen is van maga a flexibilis kasztni, vagyis annak a fizikai modellje.
A csővégpontok koordinátáit 3dsimedben meg tudnád határozni, a szilárdságnál meg kell mondjuk 3-4 sor (ennél többfajta teherviselő elem nem nagyon van egy autóban) ahol leírod melyik "cső" mit tud.
Egyszerűbb, és főként reálisabb lenne, mint a mostni flexi kasztni, ahol 3 elméleti részre van osztva az autó, és csak ezek csatlakozásainál csavarodik a cucc. Plusz amit én írtam fel lehetne használni a törésmodellhez is.
Persze kicsivel több számítást is igényelne, nade manapság már szinte mindenki 4 magos procival számoltat, kapacitás talán lenne. -
a törés model azért függ a modderektől is, már most is lehet azért csinálni sok mindent. de mondjuk a kaszni deformálódása az lehetne élethű. mondjuk ez zavar a legkevésbé. -
DX11 kellene. Meg egy fasza törés modell, és kész. -
gyorsan leteszteltem. az új ui jó, vagyis jobb. kicsit átgondolatlan a dolgok elhelyezése, de végre már kb 2006-os szintű :) szebb na. viszont maga a játék is fejlődött, simább lett a kép. és a gumi is jobban viselkedik, bár ezt lehet hogy csak beképzelem. azért egy grafikus-t csak fel kéne venni az ISI-nél, lehet írok nekik :D -
Az új UI üde változás.
-
Ez kimaradt a listabol;)
Added some control for tires in the wet (cooling, EARLY version of aquaplaning). Uses WetConductance=(<multiplier_by_dampness>,<multipli er_by_wetness>,<reserved1>,<reserved2>) ... Dampness is non-standing water. Wetness is standing water. As the track gets wet, dampness goes from 0.0-1.0 and then wetness goes from 0.0-1.0. -
Nekem bejön az új build. -
Nekem nem lesz baj, jó lesz az ! :) -
Akkor meg az lesz a baj, hogy miért fix, és nem dinamikus :D -
A vizes szélvédőt mikor csinálják már meg ? :))
Nem kell nekem nagy csicsa, valami fix animáció azt jóvan .... -
Esti futamunk előtt nem tudom kipróbálni, után megszakértem :)