19779
  • lac coo
    Lett ilyen benne ?!!

Na véééégre! :)
  • zolee145
    Rákerestem: Tone mapping
  • Adam Jonas
    Btw faja lett a GT3 mod.
  • Adam Jonas
    Szerintem a mod manager azért lett ilyen minimál, mert ha jól láttam, végre-valahára elkezdik bevezetni azt a rendszert, amit még 4 évvel ezelőtt ígértek...Vagyis azt, hogy egy modot relatíve egyszerűen a launcherből, két kattintás segítségével tudsz letölteni + telepíteni, és nem kell keresni oldalakon keresztül.

A tonemapper-t én se vágom, azt elmagyarázhatná valaki, hogy mire jó. :D
  • simcompany
    Nem igazán értem ezt az update-t. A mod manager úgy volt fasza eddig ahogy volt. Ez most nagyon minimál.
    A tonemapper-t én nem látom. Nekem nem igazán változott a kinézet. Az mindegy.

Viszont az eső gumi már az első build óta rosszul működik, nem értem miért nem ilyenekkel bíbelődnek.
  • Alexease
    malaysia-v1-58-now-available
  • Szabi #10465
    Build 946
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    FEATURES:
    ————-
    – Made “Time Scale” set to “Race %” work for percentage-timed races when a track’s default duration was more than 2 hours (but left mechanical failures work the same way as they had been).
    – Added local content management to Launcher.
    – Added support for batch downloads in Launcher’s remote content tab.
    – Added ring stiffness multipliers to TGM files.
    – Added third party content publishing to Launcher.

FIXES:
    ————-
    – By default, the multithreaded physics are turned off for now. Set the PLR file variable “Sim Processor Thresh” to 3 to turn on, or 255 to turn off (note that we don’t allow them to be turned on for dual cores). Please do NOT use +procmask for the purpose of disabling multithreaded physics anymore.
    – Number of pitstops as reported in results file and plugin will no longer count drive-thru’s nor Esc’ing from track to garage.
    – Made unlimited laps in qualifying truly unlimited.
    – Fix for aspect ratio problems in monitor.
    – Disabled an unnecessary message pump in the simulation thread. The latter appears to fix the CPU spikes that some were experiencing.
    – Added HTTP Basic Authentication to dedicated server mod downloads.
    – Fixed halt when returning to monitor. (Cloud maps were being reloaded because the path appeared to change in retail mode.)
    – Use any available car in a replay if the original can’t be found (can happen with clients viewing a server replay without having downloaded a virtual vehicle that was present).
    – Fixed unnecessary reloads of matchmaker list.
    – Lined up vehicle labels in monitor.
    – Made vehicle labels more legible under different conditions.
    – Fixed multiplayer client skin download status gizmo icons so they are again visible (when they should be).
    – Fixed rare problem in ded server where rfm from previous mod was used if it (rmf file) has exact same name as rfm file in current mod.
    – Fixed a crash that could happen while resuming a replay of a non-race session.

MODDING / PUBLIC DEV:
    ————-
    – Added playerfile parameter “Disable Resume in Replay”, that when set to 1, will let you jump into realtime during a replay instead of “resuming”. Did this so that a person could record fastest paths from replay files using the AIW editor in the Mod Mode.
    – Added ability to look for digital flags so that that a track builder can have a mix of corner workers and digital flags around the track. (animations are: “DF_FLAGDOWN”, “DF_FLAGHELD”, “DF_FLAGWAVE”, “DF_SAFETYCAR”, “DF_VICTORY”, “DF_PRESTART”, “DF_START”)
    – simplified grid, pit, & garage spot marking.
    – Allowed AIW editor to set number of garages per pit spot for ease of editing.
    – Fixed Camera FOV editing.

MULTIPLAYER
    ————-
    – Added new MPFile parameter “SERVER_allow_loose_content_transfer” that will disable client to client propagation of custom skins and virtual vehicles (both disabled when set to 0, only virtual vehicles disabled when set to 1, and both working when set to 2)
    – In the case of matching names while trying to boot someone, at least kick *someone* (current choice is client before AI).
    – Improved multiplayer skin transfers so there is less chance of name mix up.

GRAPHICS:
    ————-
    – New tonemapper
    – Optimized single-pass HDR for multiview.
    – Adjusted some hdr/sky params to work with new tonemapper
  • b-type
  • simcompany
    Én pont úgy látom, hogy kezd beindulni. Legrosszabb 22 induló volt, de voltunk 35-en. Ha pedig venném a bátorságot, és nemzetközi lenne, akkor meg fúdesokan lennénk. De ez így pont jó, elég.
  • lac coo
    Én ezt nem tudom megfogalmazni ....:)))
  • maffioso
    Egészen egyszerűen nem értem, hogy mire gondolsz. Most mentem ISI Formula futamot Malájziában. Na, ha valami, akkor az nem történésmentes az tuti.
  • lac coo
    Mondjuk most annyi szó esett róla, mentem egy pár kört Megane-nal, és háááááát, elég döglött érzés AC után :) Picivel jobb a gumi, a fék rosszabb, de végtelenül unalmas, apró történésektől mentes most így hirtelen ....

Vagyis itt a magyarázat, egyszerűen jobb vezetni az AC-t, ezért van itt kihalt nagyváros érzésem :)
    Slussz.passz ! :P
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.31. 17:40:55
  • lac coo
    Nekem se minden jön be AC-ban, és van ami világbajnok rF-ben, de egészében nekem akkor is AC jön át sokkal jobban ...

De ez magánügy, ebből ne legyen megint flém, mikor éppen az élet nagy dolgairól esi kszó ! :9
  • maffioso
    Én most ismét játszottam jó néhány kört mindkettővel. Továbbra is azt kell mondanom, hogy az AC szimulációban sehol sincs az rf-hez képest. Kisebb formulákkal mentem, de vicc a különbség.
  • lac coo
    Kellene, de tizbol kilencszer AC t valasztom ......:)
  • b-type
    háát.. az se jó semmire, de még akár qva nagy probléma is lehet, szal szvsz az ember lepörgeti magában, ha annyira alulmúlhatatlan a felhozatal :D
    ..
    ..ssak ne az legyen hogy itt beszélünk megmentésről, meg problémákról, aztán valójában nincs probléma...volt egy elbszott kezdés, csalódás, aztán szépen lassan talpra áll. Azaz 'nem dumálni kell-használni' tipikus esete :)
  • lac coo
    Na jo, a ronda lanyt is megdugjak, ha nincs mas :))
  • b-type
    Sztem túlpörgetjük. Ránéztem a SimCo oldalra, legalább 16 szimes ott volt minden futamon...és csak azok akik mindig ott voltak, egyes futamokon lehettek 20+ vagy akár még többen.
    Az nem rossz. Tehát nincs itt semmi gáz, bőven vannak olyan rF2 használók akik aztán még több szimest tudnak bevonzani.
    Szvsz nem kell temetni egy olyan progit amit igen is használnak, aki akarja talál magának társaságot.
  • Alexease
    Az AC is 2 evet csuszott, de egyreszt szerencsejuk volt (az ISI, SMS es az S3S is benazott[-zik]), masreszt "jol adtak el" a keszultsegi fazist (TP aztan EA), a megjeleneskor sok latvanyos tartalom, es plusz azonnal DLC bejelentes, ismet izgulos tartalommal (palya + autok). Hiaba messze elmarad(t) tudasra a tobbiktol, "adagolasra", mukodesre, hasznalatra gyorsan eloreugrott.

Az ISI nagyon elbaltazta, ez a rendszer (tech-engine, modding alap, elofizetes, komolyabb ligaknak, a gyors es egyszeru fun szerverek kizarva) max 5 evvel ezelott mukodott volna, amikor meg fokozatosan valthatta volna az rF1-et. De igy erosen bukta jellegu. Nem csodalom, hogy lealltak majd 1 evre, szerintem a tizede eladas nem jott ossze, mint amennyire szamitottak. A jelenlegi ritka es ingyens megjelenesekkel se beveteluk nem lesz, se a vasarlokat nem tudjak latvanyosan novelni. A komolyabb ligak atallhatnanak ra, de amig ebbol valami "hasznalhatobb" lesz, addig az AC-t is tovabb farigcsaljak. (Tudasra, a tartalom masodlagos a norlasiabb ligak szamara.) Pedig osszessegeben tuti program lenne.
  • Adam Jonas
    Ennek oka bitang egyszerű: amikor mondták, hogy na gyerekek, kiadjuk a programot, a béta elég szar volt. De még nem is ez volt a gond, hanem az, hogy utána egy fél éven belül sem javult látványosat a dolog, az emberek nagy része, akik megvették, persze, hogy elpártoltak másfele.

AC-nál is ezért néztem furcsán, hogy meddig húzzák az EA-t, mert ha túlzottan sokáig, ott is elvesztette volna a nép a türelmét.
  • Alexease
    Legyen mit szidni :)

RaceRfactor_Melbourne_2013_v207.rfcmp
    FSR-2015-Melbourne_v100.rfcmp
    Nibiru-Melbourne-2013_v025.rfcmp
    IZOD-IndyCar-Kentucky_v101.rfcmp

IZOD-IndyCar-Series-2010_v100.rfmod
  • lac coo
    Mondjuk gumideformációt minden szim számol, legfeljebb nem jelenik meg grafikusan :)

Az a baj, hogy megint ott tartunk hogy lenne ez HA ! Megint sok a HA, már multkor is írtam... a De meg a HA nem jó jel .....

Én azt mondom szimulációban jó, a többi eladhatatlan... ez a célnak megflelel ez annyit tesz, a kutyának nem kell ...:)
    Ezen kellene ISI-nek gondolkodnia, ezt így a mai korban nem lehet eladni, még ha a legyeket is számolja a levegőben, akkor sem ....

Lehet fogni a marketingre, árra, stb, de ez mind nem igaz, azért nem játszanak vele az emberek mert nem jó, félkész, csúnya stb...
    Valami oka van, ennyi év után nem lehet a marketingre fogni, se az éves előfizetésre.
    mindenki magát csapja be aki azt mondja, hogy jó a játék csak valami egyéb ok miatt nem népszerű... ez hazugság !
    Magyarázni lehet, de a közönség dönt ;)
    És azt sem fogadom el, hogy a vérszimesek ezzel játszanak mert nem igaz ez sem ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.29. 17:13:46
  • Hexenking
    Sziasztok ,tudom nem nagy dolog de szerkesztettem egy SafetyCart egy Nissan-bol :) untam már a Renault és a Mercit........... Most próbálom megcsinálni hogy MP is Játszható legyen......

• b-type
    A tartalomra mondtam hogy kevés, hogy az volt amikor én megvettem...az elérhető autókra és pályákra.
  • zolee145
    Azért ilyen könnyen ne mondjuk rá a "kevés" szót a teljesen dinamikus környezetre, időjárás, real road, stb, vagy mondjuk a gumi deformációra, amit az rF2 előtt techdemo-ként láttam... egy darab kerék, és mindezt előre renderelve. Itt meg valós időben számolja, autónként 4 kerék, plusz ez alapján a fizika.
    Egyáltalán nem volt ez kevés, csak a marketing gatya. Mindezt egy olyan országból, ahol ha semmit nem is tudnak, de azt az egyet igen, hogy hogyan kell eladni. Naja, csak ezt nem a programozóknak kellene intézni, vagy a máshonnan kibukott hozzá nem értőnek.

Nagyon jó példa az iR. Tulajdonképpen egy feljavított NR2003 (legalábbis az volt amikor utoljára láttam). Mindezt iszonyat áron, viszont jött a duma, hogy ez nem játék, nem is nekünk készül, csak versenyzőknek. Mindenki várta, aztán pofára esés, hogy csak versenyzők. Aztán duma, najó, páran megvehetik, de ugye drága, mert nem nekünk van, tudjátok, versenyzőknek. Utána megint duma, najó, ha páran párat hívnak akkor talán azok is. Aztán persze bárki megvehette, és dehogynem, ez is játék, csak akkorra már mindenki úgy érezte, hogy most valami olyan dologhoz jutott hozzá, amit amúgy csak a versenyző ismerősnél titokban próbálhatott volna ki. Még az sem számít, hogy az egyetlen változó a programban az, hogy odébb tud menni az autó, és a GTA4 is szimulátorosabban kezeli a féket. :) Na ez a marketing.
  • b-type
    Látod azt mondod mindenki, ..oké sokáig nem volt semmi, ezért lanyhult az érdeklődés.
    De most már van elég sok minden.
    régen az rF topikban élet volt, most meg már alig visz rá a lélek hogy megnyissam mert szint csak videó van benne azt meg nehezen tölti be.
    ..és itt sem tobzódunk, állítom este belesnek páran mert van kb. 10 új hozszólás aztán csak legyintenek :DD
  • lac coo
    Megvette ezt anno mindenki, aki szereti a szimet ....
    utána volt a nagy semmi évekig , az volt a baj .
  • b-type
    :D sry, sok dolgot csinálok egyszerre.
    Szal az elcseszett értékesítésen könnyen lehet segíteni, vagy javítani kell az induló ár/érték arányon, vagy változtatni a jelenlegi rendszeren.
    De többen megvették, és már jó ideje elérhető tört verzióban is (amikor rákerestem a 860-s verziót találtam letölthetőként).
    Gondolom a tört verzióval nem lehet online játszani, de offline is elég sok tartalom van már, és nagyon jó AI.
    tehát akik használták, kipróbálták..őket kellene megkérdezni, hogy mi az oka annak hogy nem használják,..gép futása, kényelmetlen kezelés, instabilitás,...bármi.
  • lac coo
    No most nem mondanám, hogy értem amit mondasz ! :)
  • b-type
    Nem gondolom egyértelműnek.
    Egyfelől elég nagy hülyeség volt valóban, nagyot kértek és keveset adtak (akkor amikor én megvettem).
    Másfelől akik megvették sem mind használják, de le is húzható (v860-ig láttam most hirtelen).
    Az elsőn viszonylag egyszerű segíteni, a második része a problémának már jóval összetettebb. Én szinte csak offlie játszom, tehát nekem ideális lenne, és nyilván nem utálom magam, hogy már azért se futok jó versenyeket az egyik legjobb AI-val offline.
    Az én fő problémámat már leírtam, de érdemes lenne összeszedni egy csokorba, hogy a lehetősége meglegyen a javításnak...ha figyelembe akarják venni.

• zolee145
    Nem kell lezárni, csak éppen autót nem csinálnék. Ha ráállnának a lézeres pályákra akkor lenne bevétel.

Autót elvileg bárki tud csinálni. Modell van, több száz. Át kell rakni... idő, de megoldható. Fizikát is lehet csinálni. Ezzel nehéz versenyezni, mert egy jó mod autó ingyen nem rosszabb ajánlat mint egy gyári autó. Viszont átlag modder nem tud lézeres pályát csinálni, ott lenne lehetőség bőven. Az előfizetést meg el kellene törölni a francba. Plusz dx11. Magával a programmal nincs baj, nem kell ezt kidobni, elég nagy pazarlás lenne. Tim Wheatley-t kellene kidobni...

Gyakorlatilag megcsinálták a világ legjobb szimulátorát, és az eladását rábízták a világ leghülyébb marketingesére. Vagy nem is tudom mi ott az a faszi... Szerintem még most is az iRacingtől kapja a pénzt, és belülről bomlasztja az rFactor 2-t.
  • lac coo
    Maradhat a moddolás, olyant kell árulni DLC-be , amit így is megvesz a nép , nem egy húszéves Panoz modellt :))
  • b-type
    Én nem tudom eldönteni, a DLC jó, mert jó a fejlesztőnek. A modder lehetőségek meg azért jók mert kellenek a kamion, rally, saját sorozatok (Suzuki kupa pl.) amire nem biztos hogy fordítanának energiát a fejlesztők, hiányoznának pályák, pl. HunRing, Euroring...amivel már egyszer sokat dolgozott valaki.
    Azaz nem tudom mennyire jó, talán..talán a DLC rendszer jobb, mert az nagyon fontos hogy a készítőknek megérje.
  • lac coo
    felőlem zárhatják, ha ez az ára, hogy lesz pénz fejlesztésre ....
  • b-type
    ..ha a DLC rendszert akarják akkor a modder lehetőségeket le kell zárni.
  • lac coo
    Hát jah, bár az még csak valmennyi tizedes beta, de nekem se jön be. a menü az meg kiakasztóan rossz ...

De épp ezek miatt a játékok miatt kellene lépnie az ISI-nek, mert elúszik a lehetőség .
  • Szabi #10435
    egy raceroom szerű hivatalos tartalmas rendszer kéne ide is, csak ott meg a fizika és a menű borzalmas :D
  • lac coo
    A modderkedésre építés bedőlt, nem működik, nem is nagyon divatos ahhoz, meg nincs is igazán aki csinálja ....

Kellene egy új rész, korszerűbb, gyorsabb grafikával, gyári tartalmakkal, DLC -k, stb ...
  • b-type
    valószínűleg ez történik.
    ..vannak azért bajnokságok itt, talán nem is kevesen, néha úgy érezni hogy erősödik, néha nem érezni. Sztem én nem is tudom eldönteni hogy mennyire él ez a játék, mert nem vagyok benne igazán. Lehet hogy egy lassan erősödő tábora van, de lehet hogy egy lassan csökkenő.
    De biztosan leszűrték a tapasztalatokat, ezért egy rF3-nak örülnék, és remélem hogy lesz is.....egyszerűen muszáj hogy legyen, mert az LFS, és az iRacing kiszállásával nagyon megcsappant a jó ki ligák lehetősége. Nagyon is kell egy jó rF2, vagy 3.
  • lac coo
    Legjobb lenne ezt kidobni a fenébe és csinálniuk egy rF3-at ! :))

ez vakvágány, de masszivan , szerintem ....