rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Hát minél több van annál jobb, az biztos. Mondjuk RF-et nem fenyegeti az a veszély, hogy sok hasonló autó lesz benne 😄

ISI nem tud beszélni senkivel, hogy rakjanak be valami értelmeset ? 😊

Amúgy igazad van, bár engem nem zavar mert elfér, de ezekbõl a kis középmotoros autókból talán most már elég lenne ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Ingy2
Azt hogy ugyanolyan vezetni(az hogy 3-5 kiló és lóerõ a különbség), egy kaptafa ehelyett valami vadóc sor6 TVR színesebbé tenné az AC-t.

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

lac coo
Egyik erõsebb picit, másik gyengébb de elvileg jobb az aero felfügg... Más érzés vezetni õket, mi a baj vele ?

Ingy2
Benned minden bizadalmam.

Összehasonlítottam AC-ben a 240R-t(új verda) meg a Scudra Exige-t.
5 körös hotlap teszt és 6 ezred volt a különbség, kajak nem akarom kritizálni az AC-t de ezt minek<#idiota> Sztem ha TVR-el beszéltek volna miután úgyis tönkre mentek pl. egy Sagarist simán berakhattak volna a játékba, vagy Tuscant bánom is én csak, így nem izgalmas.

Alexease
Barmibe bele tudok nyulni, de sajnos idohiany miatt, csak a legszuksegesebb dolgokat piszkalgatom.

Igen, a sarga resz a sajat, az kell a realroad maitt, hogy legyen normalis felbontasa a tapadas es effekt (grafika) szamitashoz. A klasszikus 2 vagy 4 reszre osztott palya az rF2-hoz mar keves. Minimum 1 auto szelesseg kell (hogy ertelme legyen az idealis ivnek;P), de a legjobb az 1 kerek szelesseg (vagy az alatt). Persze ez a betoltesi (foleg eloszor amikor generalja a dolgokat) es szamitasi resznel egyre jobban leterheli.

Hogy mi a minimum, amit lekezel, azt nem tudom. De valszeg a magenta racs lesz, amit realtime raszamol a palyara: mozgas kozben a racs folyamatosan mozog es valtozik, az egesz "hullamzik", ahogy atszamolja a ra a palya fizikalis es generalt egyeletlensegeit.

Ez a resze profi(nak tunik), de a tukrozodes szamitastol es generalastol a falnak megyek😄DDD

Azt meg megertem, hogy a cube- es real-mappokhoz egyenkent kell megadni a tukrozodo objecteket, az optimalizalas miatt elonyos lehet.

Meg azt is, hogy a flatmirror-hoz is egyenkent kell megadni, hasonlo elkepzelesbol.
De hogy a tukor sikot nem lehetett volna valahogy automatizalni, az mar idegesito😉

Az ilyen szintkulonbseges palyan, meg egy scratchbuild-nel is cumi megoldani, de ennel (konvert), lenyegeben lehetetlen (legalabbis ertelmes, raszanhato idon belul).

Ez a palya legalabb 1500 objectet tartalmaz (lasd. #7966, pl. palyamenti suvenir-arusok😄DD), meg normalisan elnevezve is nehezkes a munka. De igy (obj_000–obj_499 es sobj_000–sobj_499, es a nehany szaz bonusz😛) eleg huzos😄

Max-ben jobb lenne, de mivel elbaltazza a materialokat, igy nem eri meg ~1000 materilat ujra gyartani(ismeretlenul😛) a szukseges 30-40 helyett.
tutuhawer
zöld gomb nyomi nyomi
Neked melyiket kell módosítanod, mibe tudsz belenyúlni? A sárgát "adod hozzá" egy más játékból importált pályához? Kb így mûködik?

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

Szabi
<#eljen>

"Nulla tenaci invia est via"

Alexease
Erdekessegnek, vonalak/racsok.
Feher: palya
Sarga: aszfalt/realroad
Magenta: az auto alatt mozog, realtime szamolja a palya es egyeb adatokbol, lenyegeben ezen mozog az auto.

Alexease
3DSimEd
Mi az a 3DE?

Alexease
Valami van, de elegge kakukktojas😉 Eredetileg az egy ingyenes Magyar rF1 GMT script a MAX-hez. Azt alakitgatta at az ember GMT2-hoz, de nem azt arulja penzert, hanem egy masik programot, amihez meg lehet kapni ezt is😉
A masik program nem erdekel, ez a script meg (a forum alapjan) neha immel-ammal mukodik, vannak vele gondok.

A 3DE-t vettem meg, az jo, korrekt, hasznalhato. De sajnos elsosorban csak konvertalasokra alkalmas, ami az rF2-hoz mar kicsit gazos a realroad es a tukrozodesek miatt.

Ha nagyon raernek es "megerne", akkor at kellene dobni az egeszet MAX-be, lenullazni a materialokat (ami amugy is elhalalozik😛), es elorol ujratexturazni az egeszet.
Sajnos ehhez se kedvem se idom nincs😉

Amugy a palya (Donington) nagyon igenyes, szepen es reszletesen van osszerakva. Az elozo (Goldenport) ehhez kepest baltaval faragott 2 materialos cucc volt (de profi cucc, legalabbis akkoriban)😉
lac coo
De mondtad, hogy van valami fizetõs....

Alexease
En is😊 De nagyon nem haladok vele. Ezer darabra van szedve a road material, egyenkent kell mindegyiket allitgatni. Nem csak lassu unalmas is😄
Kellene egy normalis GMT2MAX konverter, mert ez igy eleg maceras😉
Alexease
Ingy2
Izgatottan várom<#idiota>

Alexease
Hetvegere elvileg lesz valami😉 Mar en is nagyon mennek rajta, de felkeszen kifagy😄D
Ingy2
Lehet Doningtonból kérni egy béta verziót? Honda nagyon viszket<#idiota>

Úgy látszik vannak ilyen elvetemült emberek...<#idiota>

http://www.youtube.com/user/MrSHARKGTR/videos

Alexease
Minden mukodik, csak a vizes tukrozodesek neznek ki idetlenul.
Ingy2
Nem kifogást, eredményeket akarok <#idiota>

Viccen kivül ha annyi baja van hogy esõben nem jó szárazn még lehet rajta körözgetni? 😊
Bár hétfõ este érek haza addig van idõd<#idiota>

Alexease
Nemtom😊 Azota sem nyultam hozza erdemben😉
Kicsit izmosabb palya, kismillio object, maceras a dolog.

Raadasul van egykis bukta a realroad-dal, pontosabban a tukrozodessel. Mivel minden objectnek kulon kell megadni a tukrozodest, ami alap flat, es amit a megadott koordiinatahoz szamol, nagyon nem mindegy, mennyire nagy a szintkulonbseg kozben es azon mekkora az object.

A legelso gond mar a celegyenesben van, mivel nehany metert lejt, es vegig 1 objectbol van a kerites. Igy az egyik vege az ut "alatt" a masik az ut "felett" tukrozodik😄

Szet kellene szedni 1-2 meteres darabokra, es azokat egyenkent beallitani.
Raadasul eleg dimbes-dombos a palya, van nehany ilyen resz.
Persze normalis tukrozodes nelkul is jo lenne (az auto es a felhovel nincs gond), de idegesit a dolog, nem szeretek szart csinalni.

Itt icsit elment a kedvem, most pihen a dolog (raadasul egesz heten itthon is dolgoztam).
Ingy2
Donington miko? <#idiota>

Ingy2
pirannyán van egy film, Touring Car Legends, érdemes leszedni<#idiota>

Ingy2
SLI recommended <#idiota>

Szabi
na itt se lesz 10nél több fps 😄

Ingy2
Tök jó...lenne csak az ellenfeleket nem lehet kiválasztani mert üres a mezõ és nem találtam azt a kiba next session gombot. <#idiota>

Kiprobáltam a Hondát Snettertonban, hát nagyon sikítozósan jó pláne a végén a hosszú jobbosban a balláb fékes ív korrigálás igen élvezetes.

Közben az AC is fejlõdik, kiadtak hozzá még egy lotus-t <#idiota>, viszont a 312T tényleg nem rossz.

lac coo
Fantasztikus........

Szabi
megjelent a Williams FW26 v0.2 béta verzió 😄

lac coo
Vagy nem is kell, minek.....! Jol ismerem mindket jatekot, tisztaban vagyok vele melyik mit tud, engem nem kell meggyozni semmirol, foleg nem arrol, hogy valaki latja hogy vicc ... ! 😊) Felesleges flem az egesz......

lac coo
Akkor szedjetek le egy viragboltit, es lehet probalkozni ! Segitsegek nelkul nehez lesz, most mondom ! 😊)??Varom a videokat !

Csacsiság amit kitaláltunk? Mégis mit találtunk ki?
Adva van egy AC video és adva van az élet. Ebbõl látható, hogy mi a helyzet, nem kell semmit kitalálni!
Most komolyan, még Te funboyozol le másokat, közben meg olyan szerelmes vagy az AC-be, mint Hamilton Scherzingerbe!<#vigyor>

Szabi
<#worship>

lac coo
😊)

Alexease
SOON...😊

lac coo
<#worship> Köszi !

Alexease
Goldeport v0.50

- Frissitett RealRoad
- Uj 3-3 darab elmentett felgumizott es vizes aszfalt*
- Meg nehany darab tukrozodo object beallitas**
- Uj idojaras beallitas mindharom reszhez (Prac, Qual, Race), elore gumizott aszfaltokkal
- Ket tucat material shaderezve (de eredeti texturakkal😛)***
- Nehany ejszakai vilagito felirat/object (csak material😛)

*Csak a Scripted idojarasnal kivalasztva mukodnek!

**Az rF2-ot eleg jol lehet(ne) optimalizalni. Kulon-kulon lehet megadni egyenkent az objecteket a palyarol, mi tukrozodjon a vizes aszfalton es mi az auton. Es persze ezeknek a tavolsagat, LOD-jat, felbontasat, frissiteset stb. Bazi sok ido, de nagyon megerne, mint nyersen raereszteni mindent😛

***Eddig csak az aszfalt volt megcsinalva, a tobbi natur T1-es rF1 cucc volt😊 Most otletszeruen megcsinaltam nehanyat, a bevilagitasnal azert szamit. Nem mintha, ez a palya a szepsege miatt kellene😄

A repulorajtos (SPACE-szel atugras) bug-gal nem tudtam mit kezdeni. Se leiras, se otlet, se semmi. Kiserletezni kellene, de nincs kedvem😛
Nem atugorva a felvezeto kort, korbeerve rendesen, mukodik, nincs vele (elvileg) gond.
lac coo
Ok, azert kerdezem ! 😊 Ha gondolod ird be a video ala ha lesz link......

Alexease
Majd a kovetkezo verziot, delutan osszecsomagolom, es feltoltom egy noname helyre😉
lac coo
YT-on kérik a Goldenport pályádat, be lehet linkelni ?

Alexease
A Marussia valoszinuleg eleg jo, van tapasztalatuk es adatuk, mivel az ISI az rFPro-val hivatalos F1 csapat(ok)nak keszitette a szimulator(oka)t😉
zolee145
Fizikában jó kiindulási alap lehet a Marussia. Tulajdonképpen annyi, hogy utána kell nézni a két autó közti különbségeknek, már amihez földi halandó hozzáférhet. Gondolok itt gumi méretre, szárnyakra (mit engedtek a szabályok mit nem, és akkor abbal lehet ötletelni, hogy vajon mekkora lehetett a leszorító erõ a Marussiához képest), és persze maga a motor is elég nagy különbség.
Azért F1-nél jórészt ötletelés van, és az ilyen dolgokból megpróbálod kitalálni milyen lehet. Talán a Marussiában az ISI részérõl kevesebb az ötletelés mint egy átlag F1 modnál, ami 99%-ban találgatás.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

V43 1105
Én egy 97-98-99-es Jordanre gondoltam, mindig is imádtam azt az autót. :-) Pofás fizikával, fizikákkal, többféle festéssel, két pilótával, hogy mindenki megtalálja a saját magára legjobban passzolót. :-)

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Alexease
MINDENRE van igeny😊 <#zavart1>
De erdemes elott korbenezni, mert ha jol tudom, 2 csapat is keszit korabbi F1-et. Nem teljes evadokat, "csak" 1-1 autokat.

De szerintem nem is erdemes teljes evaddal kuzdeni, inkabb legyen 1-1 auto jol kidolgozva, a mezony festest majd megoldjak. Online ugy sem hasznalnak ki, offline AI-val meg tokeletes a kulonozo festes es a Talent beallitas. Autobol ugy sem latni a kulonbseget, Codies F1-szintu osszetett jatek meg ugy sem lehetseges.
V43 1105
Lenne igény 90-es évek második felében használatos F1-es autóra rF2 alá? Igaz fizikában nem vagyok otthon :/

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

lac coo
Ez egy csacsiság amit itt kitaláltatok AC-val kapcsolatban 😊))
Nekem speciel lövésem nincs hogy mennek akkorákat keresztbe, minden segítség nélkül nekem csak egy héten egyszer jön össze 😊
Nálam pont forditva van, itt megyek 100 métert az elsõkerekes Clióval, még ha a hátulja a fûbe van akkor is, szinte magától mûködik: keresztbeáll padló gáz, megy jó sokáig stabilan keresztbe majd szépen beáll egyenesbe 😄D

Próbáljátok ki , mást nem tudok mondani, egy rendkívül jó dolgot hagytok ki !!!

Szabi
szép az autólista <#eljen>

zolee145
Azért az megnyugtató, hogy gépen sem megy jobban mint élõben. <#idiota>

mcmoha
Igen. 😊

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

zolee145
Kiadták a gokart modot?