| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Kicsit elfoglal a motor, szóval majd később tudom kipróbálni a Suzukit, így a hangról is csak általánosságban tudok írni.
Kb a legnehezebb dolog egy modnál. Youtube-os hang, aztán szétdarabolni, plusz meg loopolhatóvá tenni, mindezt úgy, hogy ne is torzuljon, meg közben kiszűrni az egyéb zajokat... szerintem lehetetlen. Ügyes hangmérnök talán el tud érni értékelhető eredményt, de magam fajta átlag emberke egy cool edit pro-val esélytelen.
Viszont van egy ötletem, ami abban az esetben kivitelezhető, ha van kéznél egy az adott autóból. :)
Az alapjárat tiszta sor, egyszerű mint a fakocka.
Gázadás: viszonylag egyszerű, tartott gázzal felvesszük a hangot bizonyos fordulatoknál, és kész. Gondolhatnánk, de nem így van: főleg alacsony fordulatoknál lehet baj, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy padlógázas gyorsításnál ad hangot a motor mondjuk 3000-es fordulaton, vagy éppen negyed gázzal 100-as tempónál forog 3000-et.
Padlónál állandó fordulatot csak akkor tudunk csinálni, ha mondjuk egy kamion van mögé kötve, és egész egyszerűen nem tud 3000-nél többet forogni a motor, hiába a padló gáz. Ez mondjuk gyilkosság, amit az autóval szemben követünk el. :)
Gázelvétel: na ez mégnehezebb. Ha elvesszük a gázt annyi az állandó fordulatnak... hacsak nem vontatja valami tovább az autónkat ugyanazzal a tempóval, míg felvesszük azt a pár másodperc hosszúságú hangot.
Még valami: ha nagyon precízek vagyunk első körben a vontatást álló motorral kell megcsinálni, és az így felvett hangminta lehet majd a zajszűrőnk. (Szél, futómű, gumi, stb)
Ez persze mind csak elmélet. :)