| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Most így hirtelen belegondolva lett egy ötletem.
Úgy ahogy a futóműnél vannak egyenesek amiket nagyon könnyű leírni 2 koordinátával, lehetne a váznak is egy fizikai modellje. Esetleg úgy, hogy megadhatod a szilárdságát is.
Szóval ahogy a suspension editorban tudsz vonalakat definiálni a két végpont koordinátáival úgy itt vonalakból a komplett vázat meg tudnád adni. Az egész persze egyszerűsítve, szóval nem kell foglalkozni azzal, hogy pl egy A oszlop milyen profilból van, csak csőként kezelné a program.
A csőnek van nyomó, húzó és hajlító szilárdsága, és ezen belül is vannak olyan értékek amit még rugalmasan képes elviselni. Tulajdonképpen a csővégpont koordinátákkal, és a csövek szilárdsági adataival készen is van maga a flexibilis kasztni, vagyis annak a fizikai modellje.
A csővégpontok koordinátáit 3dsimedben meg tudnád határozni, a szilárdságnál meg kell mondjuk 3-4 sor (ennél többfajta teherviselő elem nem nagyon van egy autóban) ahol leírod melyik "cső" mit tud.
Egyszerűbb, és főként reálisabb lenne, mint a mostni flexi kasztni, ahol 3 elméleti részre van osztva az autó, és csak ezek csatlakozásainál csavarodik a cucc. Plusz amit én írtam fel lehetne használni a törésmodellhez is.
Persze kicsivel több számítást is igényelne, nade manapság már szinte mindenki 4 magos procival számoltat, kapacitás talán lenne.