19779
  • Alexease
    RFACTOR 2 BUILD 930 NOW AVAILABLE!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

FEATURES:
    ————-
    – Added ability to have HDV variable SemiAutomatic be set to 2 (upshifts only) or 3 (downshift only), which is in addition to the pre-existing choices 0 (off) or 1 (upshifts & downshifts).
    – Added text values gizmos for wins, starts, average finish, and accumulated points for RFM. Added ability to customize font colors for multiplayer game list. Added ability for gizmos to pass clicks on to gizmos behind them. (only applies to APP_TEXTVALUE_RUNPRACTICE, RUNQUALIFYING, & RUNRACE.
    – Added new option to select stretch UI width.
    – Implemented “Change Password” button and added option to login dialog.
    – Enabled virtual vehicle selection (and propagation) in multiplayer.

BUG FIXES / OPTIMIZATIONS:
    ————-
    – Fix issue where clouds sometimes don’t show up in replays.
    – Fixed a crash that could happen if the start light sequence on a track layout was particularly short.
    – Fix broken multihead.
    – Fixed issue where car class was reported incorrectly.
    – Fixed Launcher crash when exiting Mod Manager.
    – Added auto-focus to login dialog input.
    – Fixed bug where checkbox settings in Launcher would show incorrect state on startup.
    – Attempt to prevent physics thread lock up in cases where skin transfers get put into a bad state.
    – Instead of relying on the background color to match the skin download state gizmo inactive state color, now hiding the gizmo in that case.
    – Fixed multiplayer sort game list by series.
    – Fixed bug where 1st line of credits is potentially a random font
    – Fixed multiplayer game list gizmo text colors.
    – Fixed gear graph in instances where there is a top/bottom letterbox effect on the options.
    – Fixed monitor window FOV issues
    – Code added to prevent infinite loops when an AIW has more grid positions than main path waypoints.
    – Fixed issue where finish statuses were transmitted but immediately overwritten upon joining a race. This fixes the situation where a driver Esc’d out and therefore got a DNF, but then left and rejoined the server whereupon it was noticed that the DNF was cleared.
    – Fixed possible crash that happens upon downloading and then installing components to join a multiplayer game.
    – Fix for aspect ratio problems in monitor

GRAPHICS
    ————-
    – Fade clouds in and out rather than popping.
    – Fixed monitor window FOV issues

MODDING / PUBLIC DEV:
    ————-
    – No longer shipping Max plugins for Max 8, 9, and 2009, support ends.
    – Updated versions of Max plugins for Max 2010, 2011, and 2012 with standard mat converter.
    – Toggling AI control will now also toggle player driven AI physics if “shift” is also pressed with AI control toggle key
    – Updated MAS2 utility with potential fix for missing layouts/teams when creating virtual mods
    – Updating SDK with latest content and same UI as the main game.

TIRES:
    ————
    – Minor update to CPM invalidates previously-generated CPM data.
    – Gas cavity volume is now affected by load (which essentially means air pressure/temperature change slightly when the tire load changes).
    – Mass imbalance from flatspotting is now correctly modeled.
    – Subsampling in brush model creates smoother response (this may slightly change the feeling and performance of tires, but note that it should be more accurate now).

UI / HUD / OPTIONS:
    ————-
    – New UI with resolution 1920X1080.
    – Removing hard-coded HUD elements shading and alpha.
    – Added gizmo slider on realtime settings/display page to set engine vibration effect on cockpit.
    – Download mode textbox gizmo now only displays name of mod file, not full path.

PLUGINS:
    ————
    – Instead of on-path wetness and off-path wetness (neither of which were properly computed anyway), we now report minimum and maximum water depth along the main path to the plugin scoring interface.

Notes:
    – If you had HDR legacy enabled, you will get a misalignment in UI after auto updating. You can fix this with a .json file edit to set.
    – You need multiview enabled if using multiple / triple screens.

• Alexease
    Igen, a palyanak;) Az RR1CHO az valami sorozat/bajnoksag/csapat/team lehet, aki csinalta;) Olyan, mint a F1RFT, CTDP, ASR, SCES stb;)
  • zolee145
    Barbagallo neki az ő neve. :)
  • Alexease
    RR1CHO-Barbagallo-2013_v170.rar
    RR1CHO-Pukekohe-2013_v170.rar
    Ez valszeg valami V8SC sorozathoz van, megtartottamn a nevet (RR1CHO), talan lesz kesobb tobb is.

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.02.15. 19:53:03
  • Alexease
    SouthShore_v100.rfcmp
    Eredetileg modolas teszt palya volt, kozben kiadta (vagyis fantasy:P)

• Alexease
    Nordschleife-24h_v201.rfcmp (update + plusz nyomvonal)

• Alexease
    Update: BMW-M3-E30_v201.rfcmp
  • Alexease
    Autodrom-Most_v100.rfcmp
  • Alexease
    Ez mar multkor is jo volt, toltam vele nehany versenyt.

ASR-Formula-OWC-1992-Full_v180.rar
  • Alexease
    F1-Collection_v069.rfcmp (vegyes, regi F1-esek)
    SCES-Daytona-RC_v100.zip

A SCES a multkori LMP1-es "cuccokhoz" van (vagyis ok gyartottak, hasznaljak stb).
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.02.15. 19:50:38
  • Alexease
  • simcompany
    kész. már a finishben

• Joke1RS
    Találtam egy ilyet:
    link

Elég szép munkának tűnik és jó a vonalvezetése.

Utoljára szerkesztette: Joke1RS, 2015.02.15. 10:25:58
  • zolee145
    Az a baj, hogy rettenetesen tudományosan körbejártam a témát, megvan mit hogyan lehet számolgatni. Elmélet, veszteségek, stb. A végén majd ezek adnak valamit. Kész, öröm. Aztán lehet, hogy a másik oldalon az ISI egy ehhez képest lényegesen egyszerűbb módszerrel old meg mindent, és csak szivatom magamat ezzel az egésszel. :D
    Amúgy nem ezekkel számoltam, egészen más irányból közelítettem, mert nekem majd alapvetően egy nyomaték görbét kell ebből az egészből kreálni, csak ha már megvannak az adatok gondoltam megnézem a fogyasztást is.
    Van egy turbó adatbázisom, ez lefed 50-2000 lóerőig mindent. Persze ezt majd bővítem, mert amit most raktam a Seatra az nagy, az egyel kisebb meg már kevés. :)
    Alakulgat ez, csak tényleg jó lenne, ha nem a sötétben tapogatózna az ember. Azért időben nagyon nem mindegy, hogy adott valami, és azt beviszed a gépbe, vagy adott pár szám, és találd ki, hogy ki kivel van, majd ha ez sikerült akkor viszed be a gépbe. És akkor még nem biztos, hogy a helyes megfejtés van meg, csak jutottál valamilyen eredményre.
  • Adam Jonas
    Gyorsan előkaptam az egyik tankönyvet, amibe hasonló dolgok vannak leírva, de így, hogy beleolvastam, szinte lehetetlen megmondani, hogy mit hogyan számol az ISI. Ugyanis vannak itt bőven kérdés a számomra, pl. az égéshez vett levegőszükséglet elméleti vagy valós? Mert nem mindegy, és ezzel ilyen kicsi mennyiségeknél elég jelentős hibát bele lehet vinni már ezzel, hogy a valós helyett az elméleti levegőszükséglettel számolsz.

Ezek a képletek lehetnek jók neked, bár van egy gyanúm, hogy kb. ezeket is használtad.

b = m * P, ahol b: fajlagos tüzelőanyag-fogyasztás [g/kWh], m: tüzelőanyag tömegárama [kg/h], P: fogyasztáshoz tartozó teljesítmény [kW]

Q = m * F, ahol Q: tüzelőanyag hőárama [kJ/h], F: tüzelőanyag fűtőértéke [kJ/kg]

éta = P / Q, ahol éta: motor hatásfoka [-]

Amit talán lehet, hogy nem találtál meg még, és mondjuk jó kiindulási alap lehet a "b" értékei az alábbi esetekben:
    - szikragyújtású szívó- és feltöltött motor esetében: b = min. 250 [g/kWh]

És akkor ezt tovább lehet bonyolítani: van 1-1 képlet keverékképzéshez szükséges tömegáramok meghatározására (levegő, ill. tüzelőanyag), az áramlási sebességet is meg kell határozni, az áramlás típusát (lamináris, turbulens), a nyomásveszteségeket, majd végül a levegő/tüzelőanyag arányát (azaz, hogy egységnyi tüzelőanyaghoz mennyi levegő fog kelleni majd).

Ha ezeket már végigjátszottad, akkor bocsesz a fentebbi okoskodásomért, és tárgytalan akkor a poszt. :D
  • Adam Jonas
    Nézd meg a gyári kocsiknál ezt az adatot, és hasonlítsd össze a valóssal, ha találsz hozzá. Ha ez tényleg a SEAT-ból szedett adat, lehet, hogy Tommy csak hasraütésszerűen írt be valami adatot. Mert a nagyságrendje a számnak, amit leírtál, az jónak tűnik.
  • zolee145
    Fogyasztással kapcsolatosan van valakinek ötlete, hogy az a szám mit jelent?
    FuelConsumption=2.798e-05

Megpróbáltam tudományos úton kiszámítani valamit, hátha köze van hozzá. Szóval meghatározom az adott teljesítményhez szükséges levegő mennyiségét, így megkapom, hogy hány kg üzemanyag kell annyi levegőhöz. Ez sok, tehát nem ezt a számot keressük. Ok, visszaosztom a fordulatszámmal (közben még van egy váltás, mert a fordulat percre vonatkozik a levegő mennyisége meg másodpercre), majd visszaosztom, hogy a kg-ból liter legyen.
    Ezzel a módszerrel egy Micu Evo X GSR valós adatok alapján ennyit eszik: 5,96726E-05.
    A valós fogyasztása óvatosan 10,3 liter/100 km, ha hajtják akkor 30,2 liter/100 km.

Amit az elején írtam adatot az a Seat Leon fogyasztása. Nem tudom annak idején az mennyire lett belőve, de az hivatalosan 0,37-0,42 liter / km benzint kér.

Szóval mi a helyes megfejtés? Kicsit próbálom automatizálni a dolgokat, hogy ne kelljen minden nyavajás adatot napokig tesztelni a pályán. :D
    Sok dolgot lehet amúgy, a turbóm már egész szépen működik, meg rájöttem, hogy mi befolyásolja az alapjáratot, de tényleg nem jó, hogy minden szart így kell kitalálni...
  • PacsutaTibi
    Hivatalos Seat Sportos felkérés.
    Valami olyasmi lehet mint a Rf Clio 2013 esetében.
  • zolee145
    Na annak aztán sok értelme van, ha készül mégegy Seat mod. :)

Ezek a nehezen érthető dolgok. Lesz nemsokára mondjuk 8 fajta 2015-ös F1 mod, miközben pl V8 nincs, vagy ami van az inkább ne lenne.
  • PacsutaTibi
    Ha új modell kell, akkor új játékokban kell nézelődni. Forza Motorsport/Horzion részei, Grid Autósport, Real Racing 3 (bár ez utóbbi mobilos, de mégis elég szép modellej vannak benne.)
    Ebből mindháromból lehet kivenni.
    Van még egy ilyen hogy GT Racing 2, abba is vannak szép ujabb kocsik, de onnan nem biztos hogy lehet kivenni.

V8ban nem vagyok otthon, de ezek jó modellek? (2014esek?)
    Azt tudom hogy idén új a ford orra, de nemtudom a Holden meg a másik 3 változott-e.

AndreasFSC Race07hez készít Volvo-t
    http://i1096.photobucket.com/albums/g335/AndreasFSC/v88_zps9507d118.jpg
    http://www.racedepartment.com/threads/v8-supercars-s60.84623/

Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2015.02.14. 17:53:01
  • PacsutaTibi
    TCR be ugye a VW-t azt sem tudjuk milyen lesz. Csak kép volt még róla.
    Astra ha jól emlékszem van már Rfactor2höz. (Epol Ostra Cup néven)
    A Honda most készült el, nemtudom milyen könnyű lenne átalakítani pl a BTCC-sből.
    A Fordból viszont biztosan van 3d modellje az Onyx-nak, hiszen arról láttunk képeket. :D

Ha már így megemlítettétek, had mondjam el hogy ne lepődjetek meg ha nemsokára kijön egy új Seat Leon mod, hiszen Eddyspainék csapata is készíti, "hivatalos" Seat felkérésre.
    Inkább a Clio-t adnák már kifele.

WTCC-re esetleg lenne esély ha a PTSims-esek AC modellejeit ideadnák.
    BTCC-t jó lenne, hiszen van hozzá alap, viszont ott nagyon sok autó van. A Focust át lehetne hozni Grid Autosportból. Audikhoz, Passathoz talán még találnánk is alap utcai modellt, de pl egy Avensist találni.....
    (Mercit, meg BMW-t úgy tudom már elekzdtek modellezni.)
  • Adam Jonas
    Sompir.... :D
  • zolee145
    Ulvarral azon agyalunk honnan lehetne beszerezni új V8 modelleket. Van 5 autó, a Ford utolsó éve a 2015-ös, szóval érdemes lenne megörökíteni.
    A TCR annyiból könnyebb, hogy a Seat már készen is van. :)

Az a helyzet, hogy mindenhol a modell a legnehezebb kérdés.
  • simcompany
    Igazából ebből nem is hoznék ki többet. Jó kis tanuló project. Azért közel sem csúnya, kívülről egész pofás a járgány. Ha már belevágnék valamibe, akkor az valami jó kis nemzetközi túraautó project. TCR, WTCC, BTCC bármi
  • zolee145
    Most úgyis felszabadul egy kis ideje. Az F1-ből hullanak ki a kis csapatok, egyre kevesebb autót kell modellezni. :)
  • Adam Jonas
    Két karton tejjel le lehet kenyerezni az öreget, hogy az F1 helyett inkább a Suzuki-t csinálja. :D
  • simcompany
    Ez így igaz. Modeleket szépen megcsinálja ha akarja. Ezt a Suzukit nem Ő csinálta, csak segített berakni a játékba, meg átrakni rF2-re. Ha lenne rá ideje, és nem a kibaszott F1-el baszakodna, csodákra lenne képes :D
  • Adam Jonas
    Nem a modellekkel volt gond az eddigi RFT modoknál, hanem inkább a textúrával. Ott van a GP2 2008 mod: Sompir modellezte azt is, a textúrát meg gondolom Emerico csinálta hozzá, mert az pl. nagyon jó lett. Én azt vettem eddig észre, hogy Sompir az RFT-ben az autók kormányánál és cockpitnél nagyon kis méretű textúrákat használt, ettől elmosódott, és csúnya lett az egész belső tér.
  • simcompany
    Így van, totálisan újra kéne készíteni a modelt, de erre sem én, sem Sompir, aki segít nem ér rá. Így valamennyire újratexturáztam, új fizika, cserélgetem a hangokat és ez van. Nem ez lesz a legszebb rF2 mod, de viselkedésben elég realisztikus lesz
  • PacsutaTibi
    Az Rf2es, automata váltós Swift? Mert nem nyúl le váltani.

Viccet félretéve szerintem elég jól mozog. A modellel nem vagyok még mindig kibékülve, de ez van. Ezzel kell dolgozni. (Pl amit eddig nem vettem észre, a jobb oldali kerek légbeömlő, nagyon bent van...)
    A jobb oldali ajtó olyan fekete mintha nem lenne textúrája.
    Ezek mellékes dolgok, ami talán fontosabb, hogy a valódi autóban a középső visszapillantó mintha ilyen szélesebb lenne, a tiedbe meg "utcai". Igazából melyiket használják?
  • simcompany
  • Alexease
    Gondolom feltunningoltak nehany autot es palyat, plusz melletoltak valami postprocess cuccot (SweetFX vagy ENBSeries), aztan kiadjak penzert;)
  • Adam Jonas
    Semmi extra. Felturbózott ENB series plugin lehet, ráadásul rF1 alatt működik csak.
  • simcompany
    wtf?
  • Alexease
    2014. november kornyeke(?!):

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.02.07. 20:46:16
  • Alexease
    ISI (Soon™) - Atlanta Motorsports Park

• Adam Jonas
    Nem kívánom, nehogy azt hidd! Szoktam én is ajánlani az AC-t, hogy érdemes kipróbálni annak, aki még nem tette.

Senkinek nem lesz jó, de ha jól tudom, ott is vannak az utóbbi 1-2 hónapba igen komoly optimalizációs problémák (vs GTX 980). Lacoonak írtam, hogy igen, itt sok a ha, de ott is lehet lesz ha, amennyiben így folytatják. Ennyi, nem tudom minek kell minden mondat mögé mást látni.
  • b-type
    De az miért lesz jó??!
    Ez a progi tök jó ligázásra, és annyira tök jó a fizikája...akkor?
    Miért kell hozzá az még hogy egy másiknak azt kívánd hogy ne legyen sikeres?

Az AC fizikájára esküszöm, de
    ha tudom segítem az rF2-t mert szim..
  • Adam Jonas
    Megnyugtatlak, nem adok 1 évet Kunoséknak, és hasonló mederben fogják találni magukat. Akkor majd beszélhetünk a sok "ha" meg "mert"-ről.
  • lac coo
    De ha a sok "ha" és "mert" nem lenne , akkor lenne jó :)

De van ...:)