rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
<#worship><#eljen>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
GOLDENPORT V0.40

- rF2 optimalizalt AI
- mukodo tukrok😛
- reszletesebb aszfalt
- reszletesebb RealRoad
- mult/spec shaderek az aszfalton
- cukrozott-takony-effektusz vizes aszfalt tukrozodes😄
- betolteshez valaszthato 3 szaraz es 3 vizes RealRoad

Mintha hasznalna a vizfuggonynel a tocsakat (valtozo "melysegu" vizesaszfalt), talan szakadozottabban huzza a kodot😉 Nem probaltam, csak az AI-t eresztettem ra.

Erdemes napos reggeli idot valasztani, ratolteni valamelyik vizes realroad-ot, es azon autozni😉 Az egyik kedvencem, fokozatosan felszaritani a vizet😉
Alexease
Lekezeli, mukodik, azzal igazabol nincs gond. A bizonyos meretu huplikat is erezni, az is jo, de azert van egy bizonyos korlat, foleg fuggoleges iranyban.
Plusz a gumi is teljesen mas. Az rF1 gumi csak 90 fokban erzekel (nem mintha valaki fuggolegesen akarna autozni😄), es levileg csak a fuggolegesen egy pontban. Ott szamolja az utkozest, a tobbi "virtualis".

De lenyegeben, egy AC palyan valoban elfutkosna az rF1 is, erezni is lehetne, vagyis mukodhetne a dolog😉

Inkabb az volt a lenyeg, hogy hiaba lezeres az SRW, hagyomanyosan van modellezve. Vagyis min. meteres felbontassal van modellezve az aszfalt (ha egyaltalan igazitgattak valamit a vertexeken).

De persze meg igy is sokkal jobb, mint egy homemade mod palya, amit terkeprol vagy "extra pontatlan" Google Map-rol csinaltak😉
zolee145
Ezt nem értem hogy nem kezeli le. Pl a BTB alapból 4 panelt csinál, de ha több van azon is elszaladgál az autó. Ha csináltam bele huplikat azon is ment, és érezni is lehetett.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
De, az SRW is eleg jo, azt majd csinalgatom😊 De annal a lezeres palyan elsosorban a pontossagon latszik, es a palya meletti reszletessegen.
Az SRW (rF1 engine), nem kezeli le ezeket a felbontasu palyakat, vagyis hiaba a lezeres cucc, bar reszletesebb mint a nagyatlag, messze nem olyan mint egy AC, vagy amit az rF2 izombol lekezelne.
A #7820-ban van baloldalt az rF1-standard jobboldalt az rF2-light😉 Az SRW jobb mint az alap, de nem eri el a jobboldali szintet sem.
zolee145
A másik forrás nem jó? Szerintem azok is nagyon jó pályák. Pl a Civic kiabál Doningtonért. 😊 Ott úgyis mindig esik. 😄
Az autós dolog szakértelem hiányában befulladt.

Alexease
Es persze ez az autokra is vonatkozik😊<#idiota><#whatever>
lac coo
😊

Alexease
Van egy eleg jo lezeres palya "forras" (AC <#whatever>), de azokat elvbol nem akarom piszkalni😉
Alexease
Elvileg van rF2 importer MAX-hoz, de az is fizetos, raadasul kicsit barkacs😊
Ha nagyon tutin akarnek palyat konvertalni, nem lenne mas dolgom es nagyon raernek, akkor nem problemaznek, behivnam tisztan csak a modellt MAX-be, aztan eljatszanek vele😊
De annyira azert nem izgat a dolog😊
Mi is küzdünk ezzel a .3ds-el, amikor RBRbe gyártunk pályát.
Ugyanis BTBbõl mentünk Rfactorba->3dsimed->.3ds->Max->.....

Egy cseh kolléga ajánlotta hogy õ így szokta csinálni:

http://rsracing.forumotion.com/t474-simple-conversion-thread#14237

Igazából így is minden materiált újra kell csinálni, de lehet így a nevek megmaradnának. (Az újabb 3dSimed mintha tudna FBXbe is exportálni, de lehet csak import)
Amíg nem lesz rendes RF2 importer Maxhoz, addig akármibe mented, mindig egyesével be kellesz állítani a submateriálok tipusát.

Mi próbáltuk ezt a módszert, de nem mûködött. Így maradt a textúrák materiálok átnevezése, ami így 100-150 textúránál nem túl kellemes...

Tavaly megörültem, hogy csináltak Racer .dof importert Maxhoz. Jól is mûködött, 4-5 letöltött pályát behozott simán. Bezzeg amit én mentettem BTBbõl ki (pl 1 darab út), annál elszáll valami hibával a script.<#falbav>

lac coo
Élethûbb, jobb ez ! Cak mondjuk én a sötét aszfaltból nem látnék semmit csak a nagy feketelyukat ! 😊

lac coo
Elõbb mondjuk jó lenne valami szélvédõ-esõ-effekt, meg hogy valahogy tudjam is hogy el kezdett esni, ne csak akkor mikor már sok víz van és elkezdik szórni az autók, meg tükrözõdik minden 😊
Nem értem az a szélvédõ amit évekkel ezelõtt mutattak miért nem jó, igaz egyszerû animáció, de teljesen jó lenne ...

Alexease
Alexease
Meg durvan fugg a gumitol (meret, profilok), sebessegtol es kismillio dologtol. Nem egyszeru, biztos ellesznek/vannak vele😛
Szabi
<#worship>

"Nulla tenaci invia est via"

zolee145
Meg azért nemcsak tapadásvesztés van, hanem a kormányt is elhúzza a víz. Inkább csinálják meg késõbb, de rendesen. 😊

Alexease
Az esofuggony egyelore gagyi, meg allohelyzetben is "porzik"😊 Vagyis nem hinnem, hogy jelenleg figyeli a vizmennyiseget, vagy ha igen, akkor az nem latszik. De igazabol nem probaltam.
De a vizmennyiseget figyeli, azzal elvileg nincs gond, csak meg rendes feluszas nincs. Azt is tudna mar szamolni, de ahhoz jobban bele kell nyulni a gumifizikaba.
Persze meg lehetne oldani Kunos-modszerrel is:
if (water==100%)
{
grip=0;
};
de annak nem sok ertelme van, legalabbis ebben a programban😄
lac coo
Én bekapcsoltam de semmi változás .

zolee145
Ez a tócsásodás csak látvány, vagy mondjuk ott ahol van nagyobb az esõfüggöny amit húz a kocsi? Felúszás még nincs elvileg.

Alexease
Elnezegetve a DevKit-et, a shadereket es egyeb lehetosegeket, jelenleg az engine negyede lehet kihasznalva, meg a gyari palyakon is😛
Danecay
Pedig gyári Lime Rock Park, gyári HDR-el, egy GTX560-al futtatva. Be akartam kapcsolni a lentebb javasolt Ambient Occlusion-t, de valamiért nincs ott a bekapcsolási lehetõség az nVIDIA Control panelen, ahol elvileg lennie kellene.
Amúgy gratula az aszfalthoz a #7826 -ban, nagyon zsivány! 😊

lac coo
Hát igen, régebben már akartam is kérdezni, hogy nem lehet ezt valahogy szûrni ,de akkor lehet 😊
Jó lett!

zolee145
<#worship>

Alexease
Kivancsisagbol lesz majd "normalisabb" tocsas aszfalt kivitel, valamivel "jobban" nez ki, es meg mukodik is😛

A balodali az UJ a jobboldali az eredeti ISI megoldas.

Alexease
Igen, igy eleg lehangolo a latvany:/
Danecay

Danecay
Na de hol vannak a képek, és a többi szöveg amit írtam? 😊

Danecay
Na szóval lentebb erre a HDR-es anomáliára gondoltam:

Felkapcsolt világítás mellett talán még szemléletesebb:

zolee145
Ha majd lesz egy kis idõd ráállhatnál a lézeres pályákra. Elõszedegettem a régi autóimat, és tesztelgetem, azért nagyon nem mindegy, hogy billiárd asztalon kell menni, vagy vannak huplik is. Új fizikánál is jó móka. 😊

Alexease
Peldaul egy ket-kattintasos muvelet, eleg nagy cumi volt.

A RealRoad miatt sokkal reszletesebb aszfaltot kellett csinalni, mert az eredeti oldschool, 1db poligonos volt😉
A 3DSE nem tudja (subdivison vagy tessellate), igy export 3DS (ami csak 8 karaktert kezel, igy az osszes object es material nev ugrik), work, export, import, atnevezgetes, materialok ujra gyartasa (termeszetesen a multi-materialokat sem kezeli le, a RealRoad meg laza 7 csatornas);D

Alexease
Nyugodtan probald ki, az uj meg kicsit odebb van (most nincs annyi idom/kedvem)😉
De a visszejelzesek johetnek, amit tudok megcsinalok. A lehetosegek korlaozottak, a 3DSimEd nem egy gyorsan hasznalhato expert program, konvertalni jo, de alapveto dolgokra mar problemas, nehezkes, maceras, lassu vagy egyszeruen nem tudja😄
Danecay
Na éppen most töltöttem le a korábban belinkeltet. Még ki sem próbáltam de mindjárt tölthetem az újabb verziót 😄

lac coo
<#idiota>

Alexease
Alakul (tukor+AIW) 😊

Camaj palyat tanul😄<#idiota>
Danecay
Megnéztem az F1RFT 2013-t, de Sompirral szemben támasztott minden tiszteletem mellett, F1-ezéshez inkább a Codies féle F1 2013-t használom ez után is. Igaz nem túl hosszúra sikerült próba után, benyomásom szerint nem nyújt semmivel sem kiemelkedõbb vezetési élményt az említett F1 2013-nál, sõt. Az illúzió felett további árnyékot vet a MOD audio része, különösen amit cockpit nézetbõl hallat. Ezt tetézi még, a pályacsomagban található pályák sokfélesége, már ami a vizuális megjelenést illeti, hiszen mint tudjuk az rF2 egyébként sem a grafikus orgia miatt kedvelt, amit a képernyõnkre varázsol, de az összképet tovább rontja a pályák konvertálásból adódó, egymástól eltérõ minõség és színvilág.
A gyári Marussia-t azért sokkal "bulisabb" terelgetni!
Persze bizonyára van létjogosultsága a MOD-nak és biztosan sokan örülnek neki, hiszen ligázásra az rF2 is bizonyosan sokkal alkalmasabb mint a CM által nyújtott lehetõség.

Alexease
Az AI-val meg nem foglalkoztam, jelenleg a gyari rF1 AI van alatta. De ISI profi, megy ezzel is rendesen. De majd finomitom, raeresztem az ujat is.
A tukrot nem ertem, eddig sose volt vele gondom:/ Majd utana nezek.
Ingy2
Ultraköszi 😄, megnéztem egész jó, az AI is versenyképes csak a fránya tükör.<#idiota>

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Alexease
Egy laza 2 oras telefonbeszelgetoes kozben reszelgettem rajta egy keveset. A lenyeges reszek mukodnek. A realroad kicsit szivatos volt, mert annyira regi a palya, hogy szelteben csak 1db lapbol allt, hosszabban meg 2 meterenkent 1-bol😊 Ugy eleg nehez realroad-ot szamolni😄 Bele kellett nyulni 3D-ben is, de most mar jo.

Ezt a verziot mar nem teszteltem le, meghagyom masnak😊

Goldenport v0.30
Alexease
Nem olyan veszes, arnyekban van, turhetoen sotet😄DD
A videokartya drivernel be van kapcsolva az Ambient Occlusion? Talan segit, bar gozom nincs mit es hogyan hasznal az rF2.
lac coo
Én jó régen próbáltam, de sokat nem dolgoztak a grafikán 😊))) A hdr nálam elõtte is problémás volt, az esõ meg még mindig gagyi, nem lehet látni, hogy most esik vagy nem, csak mikor nyakig érõ víz van, csak akkor ....Az elsõhajtáson az FFB meg egy vicc... Próbáltam megbarátkozni vele, de nagyon nem jön be, autó ilyet nem csinál, alacsony tempónál nulla ellenállás van, csak be-be ránt még a váltás miatti kis terhelõdés miatt is . Szóval nulla ellenállás mellet kattog mint a fene, nem is értem ez mit akar szimulálni 😄

lac coo
Árnyék elõtt: elmegy ...

Beérve az árnyékos részre: katasztrófa ....

lac coo
Nem butaság AC-ban az a HDR állító bill 😊

lac coo

Alexease
Az utobbi idoben sokat "javult", legalabbis tettek rola, hogy ne legyen kaosz. Eddig nem mindegyik palyahoz volt HDR beallitas, de volt olyan, ahol meg tobb is. Most van mindenhez egy "automate" beallitas, igy nincs vele gond. En azt hasznalom, semmit nem allitgatok, igy pont jo😉

lac coo
Jah, naplementében nálam is vaksötét van az árnyékos részeknél ... Lehet monitorbeállítás, fene tudja .

Danecay
Nekem is ilyen gondjaim vannak! Én úgy vélem, hogy a jelenlegi grafikus motor is ennél szebb eredményre lenne képes, de én is a HDR beállításra gyanakszom, hogy ott megy el valami. Vagy túl sötétek bizonyos dolgok akár verõfényes napsütésben is, vagy lenyugvó nap mellett az aszfalt pl. már túl sötét, fõleg ahhoz viszonyítva, hogy a háttérben lévõ fák és egyéb tereptárgyak olyan világosak mintha dél, vagy valamilyen kora délutáni idõpont lenne, miközben a felkapcsolt világítás annak rendje és módja szerint reflektálódik az úton.

Alexease
A kontroller beallitasnal autonkent lehet alitani (es elmenti) a kormanyelfordulast (azt erdemes bekapcsolnia autohoz) es a FFB Multiple reszt (plusz a filter).
A Clio eleve gyengebb (eredetileg mas felfuggesztes, hajtas, suly, szervo), ha gyengenek erzed, huzd fel a szorzot.
lac coo
Kipróbáltam az ffb-det, Nissannal teljesen jó, de Clióval alig van valami, csak a rángatás ....Mondjuk régebbrõl is ilyesmire emlékeztem a Cliónál ....

Alexease
Nem szerkesztett, natur felvetel, tomorites, feltoltes. Annyi kulonbseg van (leszmitva hogy a tomorites miatt pixeles es akad😛), hogy a YT-on valamiert valamivel sotetebb.