rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
- rF2 optimalizalt AI
- mukodo tukrok😛
- reszletesebb aszfalt
- reszletesebb RealRoad
- mult/spec shaderek az aszfalton
- cukrozott-takony-effektusz vizes aszfalt tukrozodes😄
- betolteshez valaszthato 3 szaraz es 3 vizes RealRoad
Mintha hasznalna a vizfuggonynel a tocsakat (valtozo "melysegu" vizesaszfalt), talan szakadozottabban huzza a kodot😉 Nem probaltam, csak az AI-t eresztettem ra.
Erdemes napos reggeli idot valasztani, ratolteni valamelyik vizes realroad-ot, es azon autozni😉 Az egyik kedvencem, fokozatosan felszaritani a vizet😉
Plusz a gumi is teljesen mas. Az rF1 gumi csak 90 fokban erzekel (nem mintha valaki fuggolegesen akarna autozni😄), es levileg csak a fuggolegesen egy pontban. Ott szamolja az utkozest, a tobbi "virtualis".
De lenyegeben, egy AC palyan valoban elfutkosna az rF1 is, erezni is lehetne, vagyis mukodhetne a dolog😉
Inkabb az volt a lenyeg, hogy hiaba lezeres az SRW, hagyomanyosan van modellezve. Vagyis min. meteres felbontassal van modellezve az aszfalt (ha egyaltalan igazitgattak valamit a vertexeken).
De persze meg igy is sokkal jobb, mint egy homemade mod palya, amit terkeprol vagy "extra pontatlan" Google Map-rol csinaltak😉
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Az SRW (rF1 engine), nem kezeli le ezeket a felbontasu palyakat, vagyis hiaba a lezeres cucc, bar reszletesebb mint a nagyatlag, messze nem olyan mint egy AC, vagy amit az rF2 izombol lekezelne.
A #7820-ban van baloldalt az rF1-standard jobboldalt az rF2-light😉 Az SRW jobb mint az alap, de nem eri el a jobboldali szintet sem.
Az autós dolog szakértelem hiányában befulladt.
Ha nagyon tutin akarnek palyat konvertalni, nem lenne mas dolgom es nagyon raernek, akkor nem problemaznek, behivnam tisztan csak a modellt MAX-be, aztan eljatszanek vele😊
De annyira azert nem izgat a dolog😊
Ugyanis BTBbõl mentünk Rfactorba->3dsimed->.3ds->Max->.....
Egy cseh kolléga ajánlotta hogy õ így szokta csinálni:
http://rsracing.forumotion.com/t474-simple-conversion-thread#14237
Igazából így is minden materiált újra kell csinálni, de lehet így a nevek megmaradnának. (Az újabb 3dSimed mintha tudna FBXbe is exportálni, de lehet csak import)
Amíg nem lesz rendes RF2 importer Maxhoz, addig akármibe mented, mindig egyesével be kellesz állítani a submateriálok tipusát.
Mi próbáltuk ezt a módszert, de nem mûködött. Így maradt a textúrák materiálok átnevezése, ami így 100-150 textúránál nem túl kellemes...
Tavaly megörültem, hogy csináltak Racer .dof importert Maxhoz. Jól is mûködött, 4-5 letöltött pályát behozott simán. Bezzeg amit én mentettem BTBbõl ki (pl 1 darab út), annál elszáll valami hibával a script.<#falbav>#falbav>
Nem értem az a szélvédõ amit évekkel ezelõtt mutattak miért nem jó, igaz egyszerû animáció, de teljesen jó lenne ...
De a vizmennyiseget figyeli, azzal elvileg nincs gond, csak meg rendes feluszas nincs. Azt is tudna mar szamolni, de ahhoz jobban bele kell nyulni a gumifizikaba.
Persze meg lehetne oldani Kunos-modszerrel is:
if (water==100%)
{
grip=0;
};
de annak nem sok ertelme van, legalabbis ebben a programban😄
Amúgy gratula az aszfalthoz a #7826 -ban, nagyon zsivány! 😊
Jó lett!
A balodali az UJ a jobboldali az eredeti ISI megoldas.
Felkapcsolt világítás mellett talán még szemléletesebb:
A RealRoad miatt sokkal reszletesebb aszfaltot kellett csinalni, mert az eredeti oldschool, 1db poligonos volt😉
A 3DSE nem tudja (subdivison vagy tessellate), igy export 3DS (ami csak 8 karaktert kezel, igy az osszes object es material nev ugrik), work, export, import, atnevezgetes, materialok ujra gyartasa (termeszetesen a multi-materialokat sem kezeli le, a RealRoad meg laza 7 csatornas);D

De a visszejelzesek johetnek, amit tudok megcsinalok. A lehetosegek korlaozottak, a 3DSimEd nem egy gyorsan hasznalhato expert program, konvertalni jo, de alapveto dolgokra mar problemas, nehezkes, maceras, lassu vagy egyszeruen nem tudja😄
A gyári Marussia-t azért sokkal "bulisabb" terelgetni!
Persze bizonyára van létjogosultsága a MOD-nak és biztosan sokan örülnek neki, hiszen ligázásra az rF2 is bizonyosan sokkal alkalmasabb mint a CM által nyújtott lehetõség.
A tukrot nem ertem, eddig sose volt vele gondom:/ Majd utana nezek.
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Ezt a verziot mar nem teszteltem le, meghagyom masnak😊
Goldenport v0.30
A videokartya drivernel be van kapcsolva az Ambient Occlusion? Talan segit, bar gozom nincs mit es hogyan hasznal az rF2.
Beérve az árnyékos részre: katasztrófa ....
A Clio eleve gyengebb (eredetileg mas felfuggesztes, hajtas, suly, szervo), ha gyengenek erzed, huzd fel a szorzot.