19779
  • Szabi #10431
  • zolee145
    - A motor részemről letudva. :D
    - Futómű geometria inkább kreativitás kérdése, mint programé. A régi suspension editor megnyitja ugyanúgy, viszont mivel alapból nem tud egy csomó típust így azt a modder vagy megoldja, vagy helyettesíti. Az utóbbi az egyszerűbb, csak kevés utcai autónak van F1-es futóműve.
    - A gumira van saját program, csak épp bonyolult, de arra van egyszerű webes megoldás.
    - A hang egyszerű mint a fakocka, kivéve a lefújó szelepet... ott azért jó lenne egy kis magyarázat, hogy mit miért.
    - A flexibilis kasztninak ebben a formában nem látom értelmét. Úgy lenne ahogy nemrég írtam, hogy egy amolyan virtuális vázat lehetne összerakni, térbeli elhelyezkedés és anyag tulajdonság. Ezt fel lehetne használni az ütközés modellhez is.
    - Sebességváltó egyszerű.
    - HDV-t csak jól kell kitölteni. Ott sok dolognál csak be kell írni a valós adatot, sok dologra meg van egy excel-em, amit szerintem rajtam kívül senki sem tudna használni. (Nem akkora ász vagyok, csak éppen ha jött egy probléma akkor ahol épp volt egy kis hely beírtam az összefüggéseket, így totálisan átláthatatlan.)
  • b-type
    Kellenek a m@rhák :)
    de pontosan így van, ha ennyire bonyolult összerakni egy autót, akkor kellenek segédprogramok amivel leegyszerűsíthető. Nem is modderek kellenének, hanem azok akik segédprogramokkal le tudják egyszerűsíteni, részekre tudják szedni a feladatot.
    Kisebb az esély arra is hogy melléfejlesszen az ember. A nagyon összetett feladatoknál, ha nem feleslegesen összetett, akkor minden részletnek fontossága van.
    Nagyon nagy feladat minden részletet ellátni jó adatokkal, és minden részletet összehangolni jól működő egésszé...hogy autó legyen.
  • zolee145
    Pedig láthattál mondjuk egy értelmes M5 F10 modellt, vagy egy Shelby Mustang modellt. De messzire ne menjünk Tommy Seatja is nyugodtan nevezhető értelmes modellnek.

Tudom, hogy nem engem kérdezel, de csak a magam nevében tudok beszélni. :)
    Lista a jelenleg műtét alatt álló autókról:
    2013 Shelby Mustang (kiadva, de majd javítani kell)
    Audi R8 V8
    BMW M5 F10 (kiadva, de majd javítani kell)
    Mercedes C63 Black
    Ferrari 512 TR
    Ferrari LaFerrari
    Ford F150 SVT Raptor
    Mclaren MP 4-12C
    Nissan GT-R
    Ruf RT12R
    Ruf CTR Yellowbird

Ez mind Forza 4 modell.
  • zolee145
    Nem a felület a kérdés. A jegyzettömb sem bonyolult. maga a program bonyolult, de ez sem baj. A baj az, hogy az ISI nem ad leírást. Miért kell nekem hetekig bújni a fórumokat, hogy infóhoz jussak? Jó, annyi szerencse van a dologban, hogy a valós motor működést ha belerakom a programba akkor jó eséllyel működik a játékban is, de kérdés, hogy ennek hány modder néz utána, és hányan fogják rendesen megcsinálni? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy hány olyan marha van még mint én? :D Nem sok...
  • b-type
    A nagy részét a fizikának még webes felületen is el lehetne intézni szvsz.
  • Alexease
    Az rF2-hoz nullarol vagy teljesen mas rendszerrol eleg huzos meg konvertalni is. Meg rF1-bol (uagyan ez a rendszer) sem egyszeru rF2-ot csinalni. Es akkor ez meg csak a modell, a fizika, gumi, kasztni es egyebek meg sehol sincsenek;) Ezert volt, hogy a foleg regi cuccokkal dolgoztak (rF1).

Annyi elonye van az rF2-nek, hogy itt a modoknak/konverteknek azert "van gazdaja", kesobb is foglalkoznak veluk, javitjak es frissitik oket.
    Persze ha valakinek alapbol nem tetszik a kezeles, allitgatas, garazs, azonnal a kinezet utan itelkezik, plusz meg a 10 eves rF1-et is eloveszi "rossz peldanak", annak ugy is mindegy mi kerul bele es hogyan;)

Ha most azonnal megkapna az AC rendert, az osszes AC autoval es moddal, a nagyatlag akkor is az AC-t valasztana:)
  • Alexease
    Automodellek azok mar hegyekben allnak (AC + fizetos cuccai, es abba atpakolt jo minosegu dolgok), de valoban, megfelelo mennyisegu modder nincs az rF2-hoz. Es mivel kicsit alloviz, nem is lesz domping.
  • lac coo
    No de pont ezt kérdezem !
    OK. az tuti, hogy a sok száz vagy tököm tudja mennyi Ac kovert szart nem ér, ott se igazán nézem meg őket, de akkor modell van, itt meg mindenhol azt olvasom, meg hát látom is, hogy ezeréves modellekkel dolgozik mindenki ....
    Nyilván nincs minden autóhoz alapanyag, valamit kompromisszummal kell megoldani, de tényleg nem láttam én még itt értelmes modellt :)))

Bár az tény, elég régen nem is nézegetem őket, se itt se AC-ban, mert vacak a legtöbb .
  • Alexease
    De hat nem is volt kerdes:)))

Annyira jok a modellek, hogy a celnak boven megfelel;D Azert nem olyan rosszak. Sokat szamit a shader/render/bevilagitas. Plusz itt a legtobb auto regi rF1 vagy hasonlo konvert. De az URD cuccok mar ugyanaz a minoseg mint az AC-ban (csak itt a shadereses es a render miatt mas). Az AC-nal sokat szamit – ha csak a modelleket nezzuk –, hogy hivataos tartalomgyartokent mukodik az URD es a SimDream (plusz meg valakik), akiktol ugyanugy kilopkodjak a modokat (EGT, DTM, SimPack), vagy eleve moderektol kerulnek keosbb bele hivatalos autok (Shelby, Lambo stb.), plusz eleve latvanyprogramkent mukodo Forza cuccokat huznak at.

Mukodesre meg nagy elonye az AC-nak, hogy alapbol jo es elvezetes, valszeg meg ossze-vissza adatokkal is (az atlagembernek!, a hozzaerto, sokat tesztelo velemeny nem erdekes). Sok-sok konvertet nezegette, amig meg gyujtogettem oket, de a 90%-anal osszemasolt dolgok vannak, soknal semmi koze az eredetihez, sokszor meg az auto nevet es leirasat sem irjhak at:D
    Ha "igenyesebb" konvert, akkor esetleg beleirjak az auto sulyat, modositjak az alap motor adatokat, aztan annyi. Kiprobalja az atlag, es tetszeni fog neki: szep az auto kivulrol es belulrol, jo a hangja, az elvarhatoan gyorsul es szaguld, eseleg jellemzoen kanyarodik, es megvan a sikerelmeny, mert barmivel azonnal eredmenyesen lehet korozgetni. Van annyira jo/megbocsato/kiszamithato a gumi/fizika, hogy akar nulla kor auto tapasztalattal, odafigyelessel azonnal hibanelkul versenyben lehet lenni (fun futamok). Persze nem legelol;)))

Kunosek nagyon beletalaltak. Nagyon kiszamoltak mi kell a nepnek (latvany vs. fizika vs. szolgaltatasok) :) Mindegyik erosen kompromisszumos, de eppen ez kellett hozza, hogy beletalaljanak a kozepebe es a legtobb embernel ez legyen a favorit.
    Es tuti tovabb fejleszti, mar az utobbi idoben is latszik, hogy lassan elkezdni belepakolni a komolyabb cuccokat. Es ezt ugy, hogy kozben minden reteg kapjon egy kis pluszt az esetleges minusz melle.
  • lac coo
    Akkor mikorra számítsak jó módokra, nem tőled hangsúlyozom, úgy általában, 10-15 év ? :)

no mindegy, kicsit más irányba tereltétek, engem csak a modellek érdekeltek, mindenhol azon megy az agyalás, hogy nincs jó modell, de akkor ezek szerint lenne, csak modder nincs elég ....

pályákat, autókat, hangokat...senki nem pakol itt semmit, halott sajnos az egész :(
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.29. 12:48:01
  • zolee145
    Az összetettségről csak annyit, hogy az F1-classicon fent van a Shelby Mustang meg az M5 F10. Jópár év rF1 moddolás, és nem számoltam, de szerintem lassan több mint 200 autó után az első kettő rF2-es autóm. Már most látom, hogy azokban mit rontottam el. Azon túl, hogy pl a BMW-ben még nem is rendes turbó motor van, mert úgy gondoltam, hogyha nem tudok normálisat csinálni akkor nem rakok bele egy módosított Civic motort.
    Szóval nagyon nehéz azt mondani, hogy mindent tudok, jöhet a következő kocsi. Ez az állandó tanulás, kitapasztalni a dolgokat, ez sokaknak nem hiányzik/nem tetszik. Az emberek gyors eredményt akarnak: ma kiszedem a Forzából, holnap be az adott játékba, holnapután már fel a netre, kész.
    Ha egyszerűsítve vannak a dolgok akkor semmi gond, azt a pár részt megtanulom, és szinte autómatikusan, mint egy robot összerakom a fizikát. Ezen megint lehet töprengeni, hogy jó vagy sem. Vitázni nem érdemes róla, de töprengeni lehet. :)

Egy biztos, a DX11 nagyon hiányzik, meg a lézeres pályák. Viszont az egyszerűsítés nekem nem.
    Azt mondjuk nem értem, hogy a Simraceway-es lézeres pályákat miért nem pakolászták még át...
  • lac coo
    Őőő..de nem ez volt a kérdés :))

van mod persze, de igényes modellt alig látni .
    vágom én hogy nehezebb, mert összetettebb a fizika, de ennyi év alatt semmi ?
  • Alexease
    Ezt sokkal macerasabb piszkalni, mint az AC-t.
    Az AC-ban nagyon sokat szamit a "fix" shaderezes, es a hozzaigazitott render (plusz DX11). Ott egyszerubben latvanyosabbat lehet osszerakni. Nagyelony, hogy rahajtottak az egyszerusegre, eppen amiatt, hogy gyorsan es egyszeruen tudjak tomegesen athuzni a jofajta modelleket (foleg Forza es hasonlok).

Valszeg a fizikai resze is hasonlo. Egy nagyon jol osszerakott, leegyszerusitett valami, azonnal jo es hiheto erzessel es kezelessel, eppen annyi allitassal es lehetoseggel, amennyi szukseges.

De igazabol mar az rF2-ben sokal tobb mod van, amint amit haznalni lehet. Persze, itt nincs utcai/Forza domping, inkabb a versenyautok vannak, de ez mar az elejetol foleg errol szol.
  • lac coo
    Nyilván nem személyesen rád gondoltam, hanem úgy általában, a tököm tudja mióta kint van már a jeáték ,de én még egy igényes modellel nem találkoztam .....
    mondjuk régóta nem is nézegetem már, én már elkönyveltem, hogy ez számomra egy only clio szimulátor, azt jóvan :))
  • zolee145
    Nem dugdosás. A dolog úgy néz ki, hogy amikor a játékban van az autó a brazil srác elküldi nekem. Megcsinálom a fizikát, közben ő befejezi a konvertet. Annyi a nehezítés, hogy nemrég megdöglött a VGA-ja. :D

Ilyen a Ferrari belseje, de ez még csak DevMode-ban van:
    (Hátha jól sikerül a linkelés, google drive-ról még nem raktam be képet.)

Kicsiben:

Nagyban: LaFerrari

Amúgy viccet félretéve, tényleg nem egyszerű a modolás. Hogy ez jó vagy sem az egy másik dolog, de nagyon összetett az egész, plusz itt van nehezítésnek az ISI. Nagyon kevesen járnak utána a dolgoknak, inkább felhasználják valamelyik gyári fizikát aztán annyi, jól van az.

Utoljára szerkesztette: zolee145, 2015.03.29. 11:49:02
  • lac coo
    Akkor csak dugdossatok elolem, en egy idoben nezegettem modokat, nem vagyok az a nagy grafika huszar, de okadek volt az osszes :-)
    Legalabb valami normalis fulke lenne ......
  • zolee145
    Miért ne tudna? Két napja fejeztem be a Nissan GTR-t, meg a Yellowbird-öt, most van műtét alatt a LaFerrari. Csak itt kicsit bonyolultabb a dolog, nem 3 sor a fizika. :)
  • lac coo
    AC-hoz százszámra jönnek lassan a Forza konvertek, ide senki nem tud modellt kibányászni ? :))
  • maffioso
    Ezt bírná a májam, de szerintem 11 óránál előbb nem érek haza, szóval részemről a ritka részvétel tovább ritkul.
  • attila46
    Logitech DFGT-hez valaki settings-et legyen szives.

köszi
  • simcompany
    Holnap GT3 tesztfutam >>

• simcompany
    nem, másik. de az sem rossz alap egyébként
  • zolee145
    Hetekig kutattam, hogy rájöjjek mi micsoda a motorban, sok dolog még most sem tiszta. Viszont már használható.
    De a rohadék lefújó szelep hangról még mindig nem tudok semmit, és nincs róla leírás. Az ami van az sfx-ben az semmi...
  • Alexease
    Elsosorban ISI-t kellene pufolni, csinalni peticiot, szavazast, akarmit, hogy keszitsenek egy normalis leirast a modolasrol, autokrol, palyakrol, adatokrol, lehetosegekrol, osszefuggesekrol stb. Rengeteget tud az engine, de szerte-szet vannak az infok, vannak akik napokig vagy hetekig probalkoznak, allitgatnak, beszelgetnek roluk. Igy eleg nehez normalisan osszerakni valamit.

Nem kell, hogy naponta jojjenek a Forza es egyeb latvany-konvertek, hasrautok-beallitasokkal, eleg lenne nehany ember, akik a normalis leirasokbol korretk cuccokat tudnak csinalni. Ide "felesleges" tobbszaz auto, aminek a nagyresze hasznalatban lenyegeben teljesen egyforma.

Persze a fontosabb sorozatoknal (GT3, LeMans, DTM, WTCC stb.) nem art ha valoban megvannak a kulonbozo tipusok:) Mondjuk egy komolyabb online bajnoksagokhoz mar a gyari tartalmak is boven jok, minden kategoriabol van valami (Gt1, GT2, GT3, GT4, BTCC, street, F1, F2, WSR stb.).
  • Hexenking
    Szia ,csak nem az Apex féle GT3-mal foglalkozol? :) Remélem igen, mert a modelek jók csak vannak benne olyan hülyeségek............. 0.90 még használható volt, de a 091 már tiszta zavar. Na mindegy ha kész leszel vele kaphatok egy linket?
    A válaszod elöre is köszönöm.
  • Alexease
    (fRactor2 Files)
    DTM-Motorland-Ciudad-del-Motor-de-Aragon_v100.rfcmp
    ASR-Formula-OWC-1996-Ferrari-F310_v100.rfcmp

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.03.26. 20:57:29
  • atiwrc
    Utána jöhettek ide kelet-felé is, a rabócsiringet is meg kellene csinálni, most még módosulni is fog idén a nyomvonal, lesz most már itt is joker körre lehetőség.
  • Szabi #10403
    tegezhetsz nyugodtan :D
  • Ingy2
    Köszi a képeket/videókat :)

Zoli, én benne vagyok sőt ha gps loggerrel körbemegyünk a pályán akkor még a pálya is aránylag pontos lehet. De ha van valakinek laser scannerje bátran szóljon
    Feltéve egyáltalán beengednek
  • zolee145
    Van még egy verzió: van szintező, valamikor kimegyünk a pályára, szintezünk méterenként, meg fotózunk ezerrel. :D
  • PacsutaTibi
    No. Magától beilleszti videóként, a szövegként beirt youtube linket?

Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2015.03.25. 21:48:33
  • PacsutaTibi
    Ez talán mégjobb

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.03.25. 21:32:07
  • PacsutaTibi
    Ha kép nincs nézz videót.

1:25körül.

1 perc körül

Nem a legjobb felvételek, mindjárt nézek valami motorporsport magazint.
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.03.25. 21:32:30
  • Ingy2
    Igen, így szemből még elmegy de oldalról semmi képet nem találtam hogy legalább a hosszát kiokoskodjam.
  • zolee145
    Feldobtam a kérdést a fészen rF csoportban, hátha valaki a közelében lakik és tudna fotózni.
  • simcompany
    ez a kis emelvény az épület?
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2015.03.25. 20:33:21
  • Ingy2
    Nyirádi pálya főépületéről nincs valakinek képe? Le kéne modelleznem és nem találok normális képet guglin, így fingom sincs az arányokról. :(
  • simcompany
    Én nem tökölődöm ezekkel. Megnyitom, kipróbálom, 10-ből 9 totális faszság. Szétszedem, átírom az adatokat, és ha jó a model akkor máris használható. Most GT3-at farigcsálok, akkora otromba faszságokat tudnak modba berakni, hogy néha csak tépem a hajam.
  • Scarry
    Oké Köszi.