| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Persze, hogy nem kapcsolóval. :) Vagyis szigorúan véve de, mert van egy megkerülő szeleped, ami addig nem ereszti rá a turbót a szívó rendszerre ameddig nincs elegendő kipufogó gázod a működtetéshez.
Amit te írsz az a játék dolga. :) Ezt már ISI-ék elvileg leprogramozták.
Jelen állás szerint én azon ügyködöm, hogy ki tudjam rajzoltatni azt az állapotot amikor teljesen nyitott folytószelepnél üzemel a motor, magyarul padlógáz van.
Természetesen ezer dolog befolyásolja, nem véletlenül csináltam turbó adatbázist amiben a kompresszor térkép van, meg a hatásfok görbéje. Magához a számításhoz meg minden lószar kell, még hengerek meg szelepek száma is, meg furat löket dugattyú közép nyomás, stb.
Persze itt jön az, hogy én számolom az elméleti valóságot (hülye kifejezés, de végülis erről van szó), miközben nem tudom, hogy az ISI mit számol. De ha bízunk bennük akkor pár százalékos eltérés lehet, ami ahhoz képest, hogy most vaktában fizikázik az ember egész jó. :)
Meg amúgy is untam magam. :D