Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
23 kilo(!)-tonnás bombákat használtak akkor Japán ellen.
Most 50 mega(!)-tonnásak vannak. Ami több, mint 1000x erõsségû.

Þór vígi þessi rúnar

Hát azóta azért eltelt 60 év! És ott csak 1 atomot dobtak le! 20 év kellett az újjáépítéshez és az eredeti lakosságszám visszaállításához és a Japán kormány rendkívüli módon támogatta õket! Képzeld el ezt a helyreállítást a háttérország gazdasági ereje, gyógyszerei, pénze, támogatása nélkül! Erõs túlzással még most is csak füstölgõ romok lennének ott!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem baj az, hogy felhoztad! Kicsit sose árt rádöbbenni a játékok után a valóságra!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Mo nem stratégiai célpont, mi a fityfenének irányítanának szándékosan ide atomot???

Encore
szerintem a legyek gyorsabbak, mint te a játék elején, szóval load game. De megpróbálhatod azért mert elég bugos a játék, lehet hogy a legyek beleragadnak egy sziklába, vagy oszlopba...
Valóságról beszéltünk, annak kapcsán kérdeztem!

Ha meg senki sem mondta, ne egy mentest hasznalj, hanem tobbet rotacioban!

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Mekkora sugarzas?

Hiroshima ma viragzo varos. Az atomfegyver talan a legpusztitobb fegyverunk, es elegendo all rendelkezesre, hogy tobbszorosen kipusztitsuk magunkat, de azert nem kell tulmisztifikalni.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

És hogy ha elfutni se tudok elõllük? De azért megpróbálom. És sry hogy felhoztam ezt azatombombás témát,most hogy láttam miket irtatok már nem is lenne annyira jó buli igy élni. Mégegyszer elnézést.
Encore
Casador legyekkel futhattál össze, azokkal ne kötekedj. Gondolom Vegasba akarsz bejutni, de a fõbb útvonalakon nem tudsz, míg alacsony szintû vagy, mert lenyomnak... Kalandozz másfelé és fejlõdj....
Carlos
Ezzel tisztában vagyok. Én csak arra reagáltam, hogy a hidrogén bomba "tiszta". Holott nem az, mert egy tuningolt atombomba. Ugyanúgy sugárzik, tehát nem "tiszta".

Þór vígi þessi rúnar

A 300m mélyen lévõ, 5m vastag vasbetonon is áteszi magát ekkora adag sugárzás, hogy gondolod, hogy a szabadban, pár gramm vmi életben tart majd - folyamatosan?!

#3270 Carlos:
Ameddig atombomba kell a beindításához, addig az "nagyteljesítményû" atombomba marad. Ha megtudják oldani a tisztán fúziós indítást, akkor lesz hidrogénbomba.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Most elakadtam. Átakarok menni egy úton de van 3 iylen repülõ bogár féleség és mindig megölnek. De én hülye pont akkor mentettem el mikor észrevettek. Elfutottam elõllük és csak egy üldözött de kinyirt.....
btw, van annyi atom, hogy Magyarország se maradjon ki az "áldásból".
A Fallout csak mese, és még abban sem maradt életben senki, aki nem egy Vault-ban, vagy barlangban, izolált helyen vészelte át a csapás utáni 50-100 évet, leszámítva azokat akik megfertõzõdtek a FEV egy mutációjával és így ghoullá változtak.
Carlos
Tiszta?
Egy bomba amit egy atombomba robbant fel az tiszta?
Nemhiszem...

" Az elnevezés pontatlan, mert egyrészt minden "hidrogén"-bombában a hatás egy jelentõs részét egy fissziós bomba adja, másrészt az egylépcsõs "atom"-bombák belsõ üregét is hatásfok javító hidrogén alapú töltettel töltik ki. Így a "hidrogénbomba" helyett szerencsésebb a kétfázisú atombomba kifejezés. "

Þór vígi þessi rúnar

SötétBarom
GECKrõl nem is beszélve :>>>

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

SötétBarom
Falloutban vannak cuccok, amikkel le lehet gyõzni a hatásokat. Radaway, meg Rad-X és társai ugye nem léteznek. 😊

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Carlos
<#fejvakaras>

Þór vígi þessi rúnar

Agreed!

És te tudsz pisztollyal lõni például?

De az legalább "tiszta"...

A Fallout (Mad Max & tsai) története mese, egy atomháború után a Jupiteren könnyebb kolóniát létesíteni, mint a Földön.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Carlos
de.
Hidrogén.

Þór vígi þessi rúnar

Azért ilyet már ne, ha lehet.
A jelenlegi atomarzenál felének a "felhasználásával" is majd 500 évre nukleáris tél lenne az egész bolygón - + a vegyi és biológiai aljasságok hatása, amit "csak úgy" mellékelnének hozzá - , ami jó eséllyel kipusztítaná még a baktériumok többségét is, nem hogy az emberi életet a Földön.
Ha csak Moszkva megkapja azt, amit terveztek neki küldeni, akkor már Magyarországon is elpusztul mindenki, legkésõbb - "legjobb" esetben is - pár hét múlva.

Az atomnál öngyilkosabb fegyvert még nem alkottak a Földön!

Carlos
Grammar Nazi ON:

"Magyar ország" ?
Inkább nézd át a nyelvtan házit!

Grammar Nazi OFF!

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
aki elõször lõ, az hal meg utoljára. Ennyi.

Þór vígi þessi rúnar

Ilyet még kívánni sem szabad.... Nagyon sokan meghallnának és nem hiszem, hogy pont a számítógép játék fanok úsznák meg. Szerintem a túlélésben képzettebbek vagy a sok forrással rendelkezõk (gazdagok, sok készletet felhalmozók ,vagy ezekhez könnyen hozzájutók)tudnák talán valahogy túlélni ezen eseményeket!

Gondold el, se áram, se gáz, se vezetékes víz, nukleáris tél elõször (vagy a hidegbe vagy a sugárzásban vagy az éhségben meghallnál), infrastruktúra leradírozva (magyarul, se közutak, se autók, se benzin-> se üzletek, se kaja). Állandó és kíméletlen harc az életben maradásért és a megmaradt kajáért, vízért, mindenért ami használható!

Lehet, hogy a saját szomszédod, akivel eddig jóban voltál támadna rád és próbálna megölni, hogy átkutathassa a házad!

Ilyet ne kívánj, az maga lenne a földi pokol.

Mivel az USA is, Európa is tudja, hogy ha 1 nukleáris rakétát kilõnek, akkor tuti jön a válasz és tisztában vannak az utána következõ eseményekkel, ezért nem tennék meg (errõl szólt a hidegháború is részben, volt ellentét, volt mivel odacsapni, de tudták, hogy leradíroznák ezzel a földi életet).

Akirõl el tudnám képzelni, azok a terroristák, esetleg Irán, vagy Észak Korea lenne (de szerintem õk is félnének a következményektõl)!

Amugy én szivesen próbálnék élni egy iylen világba. Tudom hogy Magyar országra nemdobának bombák de ha PL kimegyek külföldre egy állásra ott bármikor ledobhatnak.
A Fallout egy alternatív világban játszódik, nem a mostaniban, ezért Európa és az USA viszonya nem hasonlít a mostani állapotra.

http://fallout.wikia.com/wiki/Timeline

Elég kevés információ van Európáról, a nagy háború után végképp semmi. Összefoglalva annyi, hogy még a nagy háború elõtt az Európai Nemzetközösség megvívott egy pusztító háborút a Közel-kelettel az erõforrások kontrolljáért. A háborúnak a Közel-keleti erõforrások (fõleg olaj) kimerülése vetett véget és a Nemzetközösség szétesett nemzetállamokra, amik egymásnak estek a maradék erõforrásokért. Az atomháború valószínûleg betette a kaput ezeknek is.
giornalista
talán a Fallout 1-ben van utalás Európára, van is egy fotó benne a leégett Reichstagról.
SötétBarom
Onnantól kezdve, hogy szarrá bombázzák a fél világot atommal teljesen mindegy, hogy hova nem dobnak. Olyan nukleáris tél lenne utána, hogy esélytelen lenne életben maradni a felszínen.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Szerintem tuti van olyan hely a játék világában ahol "minden f*sza"
pl:Afrika, Ausztrália vagy pedig Mi. De ha a valóságban történne ez, akkor ránk nem hiszem, hogy dobnának atomot, mert nem lenne értelme. Max felrobbantanák Paksot, és a sugárzás végezne velünk.
SötétBarom
Nem úgy volt, hogy a skynet lõtt elõször? Lehet, hogy rosszul emlékszem.. Viszont nagyon jó companion lett belõle :>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Ryder62
Hát gondolom Európa nem nézte tétlenül ahogy kína hajigálja az atomot az amcsikra így valszeg az eu is csatlakozott a háborúba. És mindenki (USA, EU, Ázsia) beszedett jópár találatott ami visszaküldte õket a középkori állapotokba. A szennyezés meg végzett az egész földdel így mindenki nomád életet él.

Egy olyan DLC-nek örülnék amiben kicsit a háború elötti idõkben mászkálhatnánk. Esetleg megint valami szimuláció. Epikus befejezése lehetne a dlc-nek: láthatnánk becsapódni a bombákat <#hehe>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Skynet végig zárt hálózatban volt a Sierra Army Depoban, pont akkor tört ki a háború amikor rácsatlakoztatták volna a világhálózatra. Nem, az enclave-vel sosem lehetett bratyizni.

SötétBarom
Nekem elég lenne egy mission, ahol valami log, vagy akta van arról, hogy mi történt a világgal. 😄 Bár ugye mint tudjuk, a skynet (!!!) okozta az egészet 😄DD😄😄

Arra nem emlékszem viszont, a második részben nem lehetett lepacsizni az Enclave-vel, ugye?

Sir Quno Jedi
Nem érte közvetlen(!) atomtalálat, merthogy House elhártó rendszere nem üzemelt a platinum csip nélkül tökéletesen (nem volt kész magyarán) és a csip pont nem ért oda a háború miatt. Így szoftverupgrade nélkül beng...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

giornalista
egyszer nagyon jó lenne Európába és Ázsiába is eljutni a játékkal.

vagy legalább jó filmeket csinálhatnának belõle.
Köszönöm. Legalább már tudok koncentrálni 😄
Biztos mert az amik is megszórták a kínaikat atommal, F2-ben Richardson elnök meg is említi. New Vegast mr. House rakétaelhárító rendszere miatt nem érte atom találat.

Ryder62
Hát a történet az hogy 2077-ben a világ olyan válságba süllyedt, olyan konfliktusok alakultak ki (fõleg USA és Kína között) hogy 2077 október 23.-án a kínaiak atombombák tucatjait dobták le a nagyobb amerikai városokra. Így pl Washington és New York meg még több nagyobb város azonnal megsemisült. Las Vegasra nem hullott bomba ezért is maradt viszonylag jó állapotban. Amit kérdeztél, igen régebben ez egy normális világ volt amit a háború eltörölt, a civilizáció összeomlott, a túlélõk törzsekbe tömörültek. Több mint 200 évvel a háború után Washington (Fallout 3) még mindig egy mutánsokkal, kannibálokkal teli romhalmaz. Ellenben New Vegas viszonylag élettel teli. Gondolom az olyan városok ahova nem hullott bomba ugyan olyan lehet mint New Vegas és környéke, max a frakciók harcolnak a terület uralmáért. Amúgy szerintetek van Chinese wasteland?

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

SötétBarom

Most egy kicsit a történetrõl kérdeznék. Tehát vannak még életek? Nem a játékmenethez értem hanem csak úgy,mármint hogy több város amik nem haltak ki PL: New york,de most nem az hogy ellehet oda menni hanem csak úgy. És itt azért vannak ilyen törzsek mint PL a Niptonon mert valami háború volt azt elpusztitott mindent? Vagy a kisfalu ahol kezdtem. És gondolom azért vannak utak mert régebben jártok oda PL Tenyésztõk vagy mezõgazdászok. És azt a városos kérdést úgy értsétek,hogy PL Mi itt vagyunk itt semmi háboru nem volt nincsennek katonák de ott igen. Remélem nem irtam nagyon hülye kérdéseket😞
Oks
Bármit csinálsz a végén úgy is odavisz a játék a fõsztorival.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

New vegas az merre van? Mondjuk majd megkeresem valahogy hátha lesz oylan quest.
Szerintem a játék leggyengébb része maga new vegas. Attól többet vártam, nyüzsgést, életet, a többi külsõ rész hangulatában tökéletes.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Lacee
mondjuk New Vegas olyan helynek hangzik, ahol azért megfordulnak páran, esetleg nézz be oda!
amúgy a kis falvak + kevés ember az atomháború utáni élet velejárója, becsüld meg ami van 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Sikerült 😄 Am majd nagy városokba nem lehet menni? Mert igy ilyen falukban járkálni oylan magányos😞 Azt szeretem ha sokan vannak😄
darth devil
Nagy fegyver van a kezedben. Tedd el és mindjárt gyorsabb leszel.

War, war never changes.