Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem igazi társadalmi probléma lesz belõle, amikor majd felnõnek azok akiknek az összes tevékenysége az hogy egésznap WOW-oznak, napi 12 órákat. Nem olvasnak, nem fejlesztik magukat, nem tesznek semmi értelmeset. Amikor ezek az emberkék kikerülnek majd a munkaerõpiacra, ott nagy gáz lesz.

darth devil
Már a filmnézés+felirat olvasás is bonyolult. Amit nem is csodálok, hiszen olvasni nem igazán tanultak meg.

War, war never changes.

Carlos
EGYETÉRTEK!
Én fiatalabb vagyok de énis magamtól tanultam a pascal-t, szótáraztam a játékokat... Most meg megy a hiszti, hogy nincs magyarítás.
És ezek az emberek képtelenek feliratos filmeket nézni, mert akkor már 3 dolgot kell csinálni egyszerre:
-Nézni a filmet
-Olvasni a feliratot
-Enni a popcorn-t
Aztán jön a Stack Overflow (csak hogy értsék szótár nélkül: Verem túlcsordulás)... <#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

Sir Quno Jedi
Én mikor 8 voltam, mi oroszt tanultunk kötelezõre, nem volt kecmec, mégis otthon becsempészett angol nyelvû kézikönyvekbõl és kézzel másolt papírokról tanultam az assembly-t, meg a basic-et, hogy tudjam programozni a Laser 210-emben pihenõ Z80-ast. Manapság mindent készen akarnak az emberek... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Carlos
biztos vagyok benne, hogy bassman csinálja már. Ahogy az eddigi összes fallout-ot lefordította eddig.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Tudni tudnék, csak akarni nem akarok, mert fölöslegesnek tartom.
Ez a baj a mai világgal. Mindent a nyamvadt kis szarosok szájába kell tolni. (Nem rád gondolok, csak úgy általában).
Bezzeg szótárazni vagy sztaki-t használni meg egyik se tud, aztán megy a sírás, hogy nem értem a játékot.

Bezzeg amikor én voltam 14 körül és játszani akartunk, akkor bizony ott figyelt az angol magyar szótár a gép mellett.

Mi lesz így ezzel a világgal? Degenerált szarok a jövõ? Nalol...

(No offense, csak kirohantam kicsit. Kávé elõtt vagyok)

Þór vígi þessi rúnar

Sir Quno Jedi
Gondolom lehetne tuningolni valahogy, mint ahogy a legtöbb ilyen gammában lehet, de nekem sosem volt ingerenciám erre. Szvsz. még pont elviselhetõ ebben a gammában a részletesség csökkenése a távolsággal. Bár az igaz, hogy az én cuccom is bõnyállal bírná még kakaóval, szal. lehetne javítani rajta. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ryder62
Hát persze én is ellátok még washingtonig is. Az más kérdés hogy 100 méterig van kidolgozva rendesen és annál távolabb meg már csak low-poly. És ez a látóhatár rohadt kicsi mert mikor menetelek a pusztában úgy tölti be szinte az orrom elött a nagyobb textúrákat. Nah ilyenkor szokott beszaggatni, laggolni.

Nincs valami mod ami megnöveli a látóhatárt? <#conf>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Nem hinném, hogy rajtunk kívül más is csinálná, szóval ha érdekelnek a részletek, akkor gyere ide.

darth devil
Még így is túl gyakran osztja a perket. 😄 Bõven elég lenne 3 avagy 4 szintenként. 😄

War, war never changes.

Ha nem tudsz segíteni, akkor jobb, ha inkább csöndben maradsz!

Sir Quno Jedi
Látóhatár??? Nekem a "végtelenbe és tovább" ellátni szépen. Gyönyörûen folyik is a gáma.

És mikor lesz hozzá magyarosítás kb? sehol sem találok róla infót csak olvastam valahol hogy több csoport csinálja már állítólag... tud valaki valamit róla? nekem nagyon kéne :S enyhén szólva segg vagyok angolból xD
Carlos
Most komolyan le akarod fordítani a Saloon-t kocsmára? Vagy a Danger-t veszélyre...
Na nemááá...
Télleg élethû lesz nevada és vegas magyar feliratokkal:

Kocsma, Szerencsés 69, Otthon úr, Apokalipszis követõi, Acél testvériség (muhaha), Jákobok falva...

Þór vígi þessi rúnar

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy a játékból kiszedtem azokat a textúrákat, amin angol szöveget találtam, hogy magyarra lefordítsam, de fogalmam sincs, hogy a módosított textúrát hogyan tudom visszatenni a játékba.
Az FO3Archive-ot használtam a textúrák kiszedéséhez és ennek a segítségével felül is tudtam írni a játék textúráját, amiben a magyar szöveg szerepelt, de ez a módszer nem vezetett eredményre, mivel a játék kifagyott, miután módosítottam az állományt.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan kerülhetne a játékba az új textúra?

Ezen múlik, hogy a játék fordítása mellett lesz-e grafikai fordítás is, szóval nagyon fontos lenne, hogy ez a gond elháruljon.<#help>

Ryder62
Végigvittem a játékot: 106 óra játékidõ, Yes Man vonal, 30 mellékküldetés teljesítve, minden felfedezve.

Egy kis értékelés
Pozitívum:
- Hihetetlen jó hangulat
- Remek zenék
- Jó sok mellékküldetés ami többszöri végigjátszás után kiált
- Frakciózás
- A döntéseid jobban kihatnak a világra
- Rengeteg fegyver
- Követõk sokkal okosabbak és tényleg sokat segítenek
- Nem olyan depressziós a hangulata mint a 3-nak
- Megunhatatlan

Negatívum:
- Optimalizálatlan
- Rettentõ sok bug: Beragadó npc-k a tereptárgyakba, a játék nem érzékeli a gomblenyomást, hangeltolódások stb.
- A játék igen kényes, sokszor úgy lefagyott hogy csak a reset segített.
- Élettelen NPC-k. Sokszor csak állnak és néznek ki a fejükbõl meg ugyan azt a két mondatot ismételgetik. Ráadásul a mozgásuk is inkább egy droidhoz hasonlít.
- Üres pálya: A térkép tele van markerekkel de egy rakás teljesen felesleges. Olyan dolgokat is simán megjelöltek ami full érdektelen.
- Nagyon sok helyre be sem lehet menni. A nagyobb városokban is max 1-2 házba lehetett bemenni a többinek az ajtaja le volt deszkázva.
- Sokkal több mellékküldetés de viszont sokkal sablonosabbak is
- A térkép nagy része ki sincs használva Pl: bal oldalon egy jókora nagy terület, ráadásul rengeteg helyen láthatatlan falba ütköztem, de nem a térkép szélén mint a 3-ban
- Rengeteg perk (a fele használhatatlan vagy fölösleges ráadásul csak minden második szintnél kapunk)
- És még mindig az a gyökér látóhatár. Ellátok 100 méterig és mikor a pusztaságban mászkáltam sokszor úgy megakad, bellagol mert az utolsó másodpercben töltötte be a textúrákat. Rohadt idegesítõ.

Még a hiányosságok ellenére is nagyon jó játék, simán oda ragad az ember a monitor elé a hangulatnak köszönthetõen. Nálam csak azért nem az év játéka mert a sok bug, fagyás, tényleg már annyira belerondít az egészbe.

Franc! Kinyirtam Tabithat. Kiszabaditottam Rault, mikor kijottem az epuletbol, mar ott vart, es nem sok valasztast hagyott. Pedig ha elobb megtalalom Rhonda-t, valoszinuleg el lehetett volna intezni bekesen.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Calver
idõ kell nekik amíg odaérnek.

"The trees move. Do you not see it?"

Amikor visszaküldök egy csapattagot a Lucky 38-ba akkor pontosan hol fog várakozni? Átnéztem az egész épületet, de sehol sincsenek, pedig oda küldtem õket.

Különös bugot találtam. Amikor tps nézetben lövöldözök lefelé/felfelé akkor a lövés pillanatában a karakterem mindig felkapja a fegyvert, így nem találok el semmit, és ugyan ez a helyzet VTS módban is, csak akkor találok el valamit is ha egy szinten vagyok vele. FPS nézetben nincs gond de a tps és a vats totál használhatatlan, próbáltam úgy is, hogy töröltem minden modot, modellt, texturát, de továbbra se tudok lõni lefele/felfele külsõ nézetben, VATS-ban. Másnál is elõfordul ez?

XBlades! Találtam javítást a GECK-hez a hivatalos fórumon. Nyisd meg a GECKCustom.ini-t és ott keresd meg a bUseMultibounds=1 bejegyzést, írd át 0-ra, utána már mûködni fog mind a havok slim, a fények, és ismét láthatóvá válnak a cellákban eltûnõ objektumok.

SötétBarom
😄D

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Calver

Teppik Amon
Igen mert kezdéskor beállítottad a "Wild Wasteland" trait-et, így pár ilyen vicces dolog jeleneik meg a játékban. Amúgy nemsok semmire jó sajna :\
Szent kézigránát is van benne, Beru néni meg Owen bácsi, ufók, meg Lassie utalás etc...

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Meg nevetseges meretuek a kijelzoik sajna. Meg az eleg szelesvasznu Iphone is komolytalan.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Calver
nem kell ahhoz nagy tábla gép - Fallout 1-2 natív felbontása 640x480, a mostani "okostelefonokban" 800x480-as felbontás mellett már bõven megvan hozzá az elegendõ hardver. csak hát sajnos ezen zsenialitásra még a játékfejlesztõk nem ébredtek rá - na meg apróbb kavart okozhat, h Bethesda tulajdonában vannak most a Fallout franchise jogai...

Majd a tabla gepeken, ha mar nem fogjak a teljesen alkalmatlan autos es fps jatekokat eroltetni. Eloszor ugyanis nyilvan ezeket fogjak.

Calver
persze, ha valaki portolná rá - lásd errefelé, Baldur's Gate 2-vel voltak már ilyen irányú próbálkozások.

Ezernyi sebbol verzik a Fallout3 is, meg a New Vegas is, de ezzel egyutt is nagyon jo kis jatekok. Azert egy modernizalt 3D izometrikus Falloutnak en is jobban orulnek. A jelenlegi alol tul gyakran kilatszik az Oblivion.

SötétBarom
Van olyan mobiltelefon, ami esetleg tudná futtatni a fallout 1-2t vajon?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

darth devil
Kövezz meg, de számomra teljesen másodlagos a grafika. F3at végig vittem a dlckel együtt, az Nw-t végig vittem 3x, valahogy nem érzek már késztetést rá, holott az F1-F2õt a mai napig elõveszem. Igen, szerintem hozzák vissza a fatüzelésû gõzkocsit. 😄

War, war never changes.

SötétBarom
Bocs de nem tudok gépelni, megvakultam az atomvillanás fényességével ragyogó intellektusodtól 😄?AS:_DSDD

Azt láttátok, hogy Cottonwood Cove-ban az egyik ház falára ez van felírva:
Romanes eunt domus!
(Rómaiak menjetek haza)

Utalás a Brian Életére 😄😄😄

Nomen est omen (de Te szerintem ezt úgy sem érted, ez latinul van)

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

SötétBarom
Nem elavult, csak a kõparasztok nem szeretik. Érdekes módon a Dragon Age-ben tökéletesen mûködött.

Vegulis visszahozhatnak a fatuzelesu gozkocsit is, csak kisse elavult....

darth devil
Ha visszahoznák a classic fallout nézetet 3d köntösbe bújtatva, és a rendes körökre osztott harc rendszert, na az lenne a királyság.

War, war never changes.

SötétBarom
Ba-bézni ban-ben helyett nagy parasztság.

Az a szornyu, hogy beszed kozben mar magamon is eszreveszem idonkent.

Egyszerûsödik a nyelvünk 😊

De kipróbáltam a kollégámon, neki sem feltünõ a különbség, pedig már rég volt iskolás...

Most pedig tizszer leirod: A kest a csizmaba dugom. A kes a csizmaban van.
(Allitolag egyre tobb gyerek kerul ugy iskolaba, hogy nem is erti, mi a kulonbseg.)

+Nekem a Gears-be és Mass Effect-be lévõ megoldás jobban tetszik hogy csak annyi fegyvert vihessen magával az ember amennyi ráfér(2 nagy egyver a háton, 2 kicsi oldalt, 1 kés hátul a segg fölött vagy a csizmába, plusz pár gránát,)
Kihagytam a Fable-ben lévõ élõ és lélegzõ városokat(Nem úgy értem hogy legyenek hatalmas városok, hanem a kis táborokban élõk is mind legyen valami céljuk, ne csak ide oda sétáljanak folyamat és midnig ugyan azt mondják)
+ még a Stalker Clear Sky-ba volt egy nagyon jó dolog amit szerettem, hogy összeültek az emberek a tábortûznél dumáltak(néha hasznos dolgokat tudhatott meg az ember) de volt hogy csak leültek gitároztak, sztorizgattak! (Nekem az nagyon adta)
Ha a Fallout hangulatát, a Mass Effect csapat irányítási rendszerét és a Gears of War 2 grafikáját és harcrendszerét(Fedezékek, stb) egybe olvasztanák a következõ Falloutba akkor nem az év hanem az évtized játéka jönne létre!
Én ebbe reménykedek😛

u.i.: Sajnálom hogy a grafikát nem fejlesztették tovább a NW-ba!😞
A kuldetes, kuldetes szalak, es a frakcio rendszer sokkal.. Viszont szerintem a kornyezet (barlangok, epuletek, helyszinek) valtozatossagaban, bonyolultsagaban, kinezeteben az F3 alatt maradnak.. Az F3-ban jol kevertek a modernebb, es a regebbi epulet dizajnokat, sok olyan barlang, helyszin volt, amit elmeny volt bejarni, megha volt is benne nehany bakugras.. Ebbol a szempontbol a NW nekem kicsit egysiku lett.. Viszont a kuldetes halo nagyon osszetett, bar a jelzes nelkuli questek kicsit zavarnak, ezt a format kifelejthettek volna.. Es adhattak volna sajat lakasra lehetoseget, az megis mas erzes, mint valahol eldobalni a cuccost, vagy nagy sokara berelni valami szobat valahol..

Mar nekem is merevre fagyott ketszer, pedig en Boxon jatszom.

Carlos
sokkal

Þór vígi þessi rúnar

mennyivel kiforrottabb mint az elõzõ rész nagyvonaléakban ?

Lacee
nagy valószínûséggel cirka 10 év alatt nem nagyon cserélõdött le a teljes jármûkészlet 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Ryder62
Találtam egy kis érdekességet. Mint tudjuk a fallout világában atom meghajtású kocsik vannak. De a pickup teherautó benzines. Van a két oldalán egy-egy benzines kanna és van kipufogó csöve is.
http://fallout.wikia.com/wiki/Pickup_truck

Azt tudom hogy 2060 körül gyártották az elsõ atom meghajtású kocsikat de akkor ez azt jelenti hogy a háború elött vegyesen futottak az utakon atom meghajtású és benzines kocsik is?