6837
...
  • broman191
    Nekem sohasem voltak gondjaim visszatölthetetlen/bármilyen téren hibás save fájlokkal, ellenben verziószámtól függetlenül kidobál az asztalra, kifagy a játék (mod-ok nélkül is), néha 2-3 percenként, néha több óránként, teljesen rendszertelenül. Ments gyakran és nincs gond... :)
  • Disk
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e most megvenni a Fallout a Steamen? Igazából amire nagyon kíváncsi vagyok, hogy mindenhol technikai hibákat írtak és nem tudtam megtalálni, hogy a legújabb patch az igazából mennyit is segít. Fagyások, corrupt save file-ok még jellemzőek ?
  • Ryder62
    Thx, most már nem ír ki hibát :)
  • Hotomi
    Tessék: Navmesh tutorial, itt le van írva a problémádra a megoldás, remélem angolul tudsz.
  • Ryder62
    Elvileg össze vannak. Nyomtam egy finalize-t be is zöldült de ugyan úgy panaszkodik.

Ezzel a moddal sosem leszek kész. Már március óta csinálgatom. Rohadt nagy fába vágtam a pindurka fejszémet.
  • xblades
    Ez ilyen mindegyik a saját érdekeit nézi:)
  • xblades
    Pedig egyértelműen azért reklamál a Geck, mindenképp javítsd ki.
    Húzd össze a két szomszédos cella szélső Navmesh kockáit egymásba és nyomj egy Finalize Cell Navmeshes-t. Ez elvileg meg is oldja a hibát.
  • Hotomi
    Ha hibásan hagyod az npc-k elkerülik majd azt a cellát, egy szóval csak te tudsz majd oda menni és senki más.
  • Hotomi
    Neked kell beállítani a helyes magasságot, a testjoshweapons cellában van egy mérőszalag kiterítve a földre használd azt
  • Deer
    Azért ez az NCR milyen szemét már. Nem is tudom hányszor segítettem nekik és miután a Királyt támogattam Vegasban, rögtön megorroltak rám, kaptam 3 nap haladékot. A karakterem semleges beállítottságú, de ha nem jön össze, akkor csúnya világ jön az NCR-re.
  • Ryder62
    Ezt dobja ki:

Egyébként ha nem sikerül javítani a játék közben milyen hibát okozhat?
  • xblades
    Azért mert a Navmesh hibakereső tudtommal csak a cellán belüli hibákat nézi, azt hogy a szélek nincsenek összekötve a Geck érzékeli valószinü ezért ír hibát. Probáld javitani és azt sem írtad mit ír ki hibaként.
  • Ryder62
    Bah sikerült egy cellát elrontani navmeshben. Eltünt a zöld csík és csak sárga csík maradt a helyén. És ez így körbe a négyzet mind a négy oldalán. Mentésnél kiír egy hibát. Rákerestem a navmesh keresőben de azt írja hogy nem talált hibát. Akkor hogy is van ez?
  • xblades
    He he hü..e ez a program nem tapasztaltam felső (magassági) határt az ugrópontok kialakításánál. Csináltam egy ugrópontot egy felső autópálya darab és a talaj között, megnézném mi lenne egy Npc-vel ha használná:)
  • xblades
    A bököbe és tényleg, fúú aszem ez már az öregség jele na megkeresem azt a Alzheimer fickót aki eldugdosa elölem a dolgokat és elküldöm a sunyiba

Na viszont nem olyan egyszerű ez az egész mert csak akkor csinálja meg ha bekapcsolod a Select Edges-t is. Ami nyilvángaló ha vonalakat akarsz össze kötni de ezt eddig nem használtam, elég volt a triangles és a vertices.

Na a Geck hozza a formáját, biztos jól bebetonoztad (bocs ez magas labda volt).
    Nyilván az új dolgokat az alap értékre teszi és át kéne állítani. (csak jó kérdés hogy hol( a kapcsoló))
  • Hotomi
    Ne aggódj nem vagy egyedül
    Elfelejtetted? Múltkor leírtam hogy kell csinálni
    Én most pl a Blenderrel szórakozom, már egész szépen feldarabolok, összerakok modelleket benne, bár elakadtam az exportálásban, mert amikor berakom az új épületet a Geckbe, nem működik rendesen a lövedék becsapódás. Amikor a falba lövök beton darabok hullanak, de amikor az ablakba lövök üvegszilánkok helyet ismét beton darabok hullanak, ugyan ez a helyzet fa, és fém részeknél
  • xblades
    Még jó hogy megnéztem ki írt, majdnem elküdtem én is az írásom

Ugrópontokat még mindig nem tudod hogyan kell csinálni?

Lassan megint csinálgatnom kéne valamit mert tök elfelejtem mit hogyan kell
  • Hotomi
    Jó ha tudod, hogy minden kül, és beltéri cellába csak 2000 háromszöget rakhatsz le, ha ennél többet csinálsz jelentősen esni fog a fps játékközben.
  • Hotomi
    A zöld vonalak a cella határait jelentik, ha a Geckben megnyomod a B betűt előjön egy sárga négyzetrács hálozat, az mutatja, hogy a celláknak mekkora a mérete. Azoknál az a lényeg, hogy a cella határáig told ki a háromszöget, utána a navmesh menüben nyomj egy Finalize Cell Navmeshes-t, ez véglegesíti a változásokat, és megjelenik a zöld vonal. A zöld háromszögek pedig az npc-k mi-jának van, annak a segítségével tudja az npc, hogy a zöld háromszöghöz tartozó ajtó egy másik épületbe, területre viszi, ez is a Finalize funkcióval alakítható ki.
  • xblades
    Két lehetöség vagy nem használod a Ctrl közben, vagy másik koordináta négyzetben van (ez a kinti területekre vonatkozik).
  • Ryder62
    Oh, köszi. :)

Még azt nem értem hogy mikor a navmesh-t készítem vannak nagyobb, zöld vonalak. Ha úgy jönne ki hogy egy háromszög egyik sarkának ahhoz a zöld vonalhoz kéne kapcsolódnia nem mindig hajtja végre. Hiába jelölöm ki a zöld vonal egyik kis négyzetét meg még másik két kis négyzetet amit én tettem le, egyszerűen nem kapcsolja össze, nem hozz létre egy háromszöget.
    Ez mitől van? És hogy lehetne megcsinálni?
  • Hotomi
    Először is szükséged lesz egy programra ami kibontja a BSA fájlokat, erre jó a FOMM, ha letöltötted indítsd el, és a tools menüben menj a BSA Browser-ra, előjön egy kisebb ablak az open-nel keresd meg a fallout 3 BSA fájljaid, ami kell az a meshes, sound, és textures BSA fájlok. Ha megnyitottad valamelyiket alul a kis ablakban elérhetővé válnak újabb funkciók, menj az extract all-ra és csomagold ki valahova a fájlokat. Utána csak annyi a dolgod, hogy átmásolod őket a megfelelő helyre. Ez hosszadalmas feladat mert sok fájl megtalálható New Vegasban is, én kibontottam a New Vegas fájlokat is, és Total Commanderrel kiszortíroztam azt ami már megtalálható New Vegasban is, a maradékot pedig bemásoltam a Fallout New Vegas/Data mappába. Utána megnyitottam mindkét editort a F3 Geck-et és a New Vegas Gecket, copy/paste módszerrel másolgattam az id-ket, az edittel meg beraktam a megfelelő f3-as modelleket. Ahhoz, hogy két Geck-et használhass egyszerre, meg kell nyitnod mindkét editor GeckCustom.ini fájlját és ott a bAllowMultipleEditors bejegyzésnél írd át a 0-át egyre, így tudni fogod őket egyszerre is használni.
  • Ryder62
    Hát még azt sem tudom hogy lehet kiszedni a F3-ból objektumokat. Letudnád írni, hogy ha van egy objektum melyik menüre kell menni hogy azt valahogy kiexportálja és hogy hogyan kell a new vegasba beletenni?
  • Hotomi
    Miben akadtál el? A BSA fájlok kicsomagolásában, vagy a modellek GECK-be való behelyezésében?
  • kobra223
    ok köszi
  • xFreex
    Ha a kínai rucira gondolsz akkor az bennt van,valahol a gátban lehet találni. Youtube-on van róla vidi, csak kisebb a DT-je meg nincs álcázó mező. A newvegasnexus-on viszont van rá mod. Csak regelni kell.
  • kobra223
    hali egy kívánság ha lehet álca rucit át lehetne menteni? :)
  • xblades
    Hát Hotomi csinál ilyesmit, nem tudom mikor néz fel erre.
  • Ryder62
    Valaki tudja hogy lehet a fallout 3-ból átemelni objektumokat a new vegasba?
  • Ryder62
    Elég baj az. Júniusra igérték.
  • Hotomi
    Nah egy kis friss hír: július 19.-én jelenik meg az Old World Blues.
  • Calver
    küld haza a segítőket, ne csak azt mond nekik, h várjanak. lépj be velük beszélgetésbe, ott megtalálod.
  • STREEX
    Hello a következő a gondom felraktam a new vegast + updateket + a honest hearts-ot amibe bele szeretnék kezdeni de ez a jed masterson mindenáron azt hajtogatja hogy csak egyedül mehetek velük. hiába vittem el a segítőimet máshova és mondtam nekik hogy maradjanak ott mégis ezt hajtogatja. ez valami bug?
  • Although
    Ha az ember belegondol milyen nagy téren csinálták meg ezt az egészet most a Witcher 2-vel összehasonlítva, ami tényleg nagyon de nagyon jó, de.... területben, npc-k számában, szerteágazásban, meg sem közelíti ezt.
  • Although
    Ma egy kis tekerés után délután belemerültem a játékba újra. Hát, a Fallout3 olyan szinten elbújhat emelet storyba, hogy azt nem lehet elmondani. Ténylegesen több szálon fut döntéseidtől függően, és az egész él, de nagyon. Kell egy kicsit tudni angolul hogy az egészet élvezni tudjad, de akkor egyszerűen abbahagyhatatlan. Tényleg rengeteg apróság van ami egyszerűen elképesztően dob rajta. Nagyon jó a karakter alakulása a jó vagy rossz cselekedetei által bár egy kicsit a rossz oldalt lehetne javítani. És nagyon jók a beszélgetések is az npc-kel, az ember észre sem veszi nem élő emberekkel beszél. Ez tényleg az Obsidian munkája de a legmagasabb fokon!. Ez egy igazi rpg a legjavából!!!
  • Ryder62
    Mondjuk zsír hogy a honest hearts dlc vel a játék fő fájlja is frissült és egy rakás helyen az objektumok szétesnek. Plussz freeside is változtatásokon ment keresztül, hatalmas falakat tettek be ráadásul néhány parkolóban az aszfalt maradványok eltüntek így csak homok marad plussz lebegő objektumok tárgyak.
  • xblades
    No igen:)
  • kissssss
    woow :-D
  • Ryder62
    Jól nézz ki. És úgy tűnik szabadon bejárható pálya lesz, remélem nagyobb mint a Honest Hearts-é.

xblades: Leginkább a vasút állomásokat dolgoztam át mert olyan amatőr módon volt megcsinálva hogy sikítottam. A másik hogy néhány látványbeli hibát kijavítottam amit találtam. Mikor láttam hogy egy oszlop áll ki az út közepéből hangosan felröhögtem.

OMG!
  • kispancsi
    E hónapban jön! Alig várom.