Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Esteban testét a Repcon fõhadiszállásnál találod meg, nem fogod eltéveszteni mert amint odaérsz a szemközti épületbõl lõni fognak rád a fiendek, ha megtaláltad a tested fogd meg, és vonszold el a gyaloghíd lábánál posztoló két ncr katonához. Õk megköszönik, adnak egy levelet amit odaadhatsz majd a feleségének.

A videokártya drivere 2010.10.16ai. Esetleg van más hardware is aminek érdemes lenne frissiteni a driverét? Olvastam máshol, hogy a játékmappán belül kell átírni a regsetup.txt, de nekem olyan nincs is. Teljesen tanácstalan vagyok.
darth devil
Elsõ nekifutásra drivereket cserélnék.

War, war never changes.

Segítségre lenne szükségem. Az intro után se szó, se beszéd kilép a windowsba. Többször újratelepítem, de semmi váltózás. Találkozott valaki ezzel a problémával?
A gépem: i5-650, 9800gt 1gb, 4Gb ram, win7 64bit.
darth devil
Azt tudom. 😄 De én inkább az Enclaves srácokat vittem. 😄

War, war never changes.

Sir Quno Jedi
Lehetni éppen lehetnek a végén a harcban, mer rá tudod venni õket, hogy az NCR-t támogassák.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

darth devil
NCR salvaged power armor - a very damaged suit was more or less restored by NCR engineers to working order. The joint servomotors have been removed, so in practice, this is just an armoured suit crafted out of power armor.

War, war never changes.

darth devil
Játékban nem találtam erre utalást. De BoS katonák már csak azért sem lehetnek a gátnál, mivel az NCR és a BoS ellenségek. 😄

War, war never changes.

Encore
Köszi az infót, és ez mibõl derül ki? Mert ezek szerint valaki említi ezt, csak nekem nem rémlik....
Sir Quno Jedi
A salvaged NCR szervóvértekhez NEM kell power armor training. Azok akik pl. a gátnál a fogadóteremben vannak, vagy a vezérlõt õrzik, azok sima NCR katonák ilyen salvaged armorokban, amik kicsit rosszabbak a sim BoS armorokhoz képest.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

darth devil
Azok sima NCR katonák, gyengített power armorban. Ahhoz a páncélhoz nem kell képzettség.

War, war never changes.

Encore
Túl vagyok az elsõ végigjátszáson, úgyhogy írok egy kis véleményt/elemzést a játékról.
Az elsõ benyomások nem voltak biztatóak, ugyanaz a képi világ, mint a Fallout 3 esetében, semmi újítás, nagyobb gépigény, már az elején észre lehetett venni, hogy bugos, a tájat elõttem rajzolja ki, beragadt scriptek, stb. Nem volt valami pozitív az elsõ benyomás, ráadásul még az újdonság varázsával sem rendelkezett, mint az elõdje.
Még szerencse, hogy nem a fentiek alapján ítélek meg egy játékot, így tovább játszottam és milyen jól tettem. Mert tartalomban sokat fejlõdött ez új rész. Több párbeszéd, több és élvezetesebb mellékküldetés, összetettebb világ, több visszajelzés a cselekedeteinkrõl, több RPG elem.
Míg a F3 akció RPG volt, addig a New Vegas bátran mondható RPG-nek, semmi szégyenkezni valója nincs még a nagy öreg RPG-kel szemben sem. Ahogy már az elõzõ részben is volt, a fõ szál nincs túlbonyolítva, könnyen végig lehet vinni, azonban az igazi kaland akkor kezdõdik, mikor elindulunk felfedezni és mellékküldetéseket megoldani. A világ és annak mûködése komplexebb lett, megjelentek a frakciók, vannak köztük nagyobbak, kisebbek, van, amelyik kicsi ugyan, de mégis nagy jelentõséggel bír, illetve vannak mini frakciók. Ezek a frakciók nem csak ki vannak helyezve a térképre aztán jól van, hanem beleillenek a világba és ha az ember elég alapos, sokat beszél és sokat böngészi a terminálokat, leveleket, akkor rájön, hogy minden aprólékosan meg van alkotva. Gondolok itt például a különbözõ karavánok egymással való rivalizálására, a házak egymáshoz való viszonyára, stb. Sokszor futottam bele olyan feljegyzésbe, ami utólag más értelmet adott, vagy épp megmagyarázott valamit egy régebbi mellékküldetésben.
Ha az ember nem elég alapos, akkor könnyen úgy tûnhet, hogy tudja kik a jófiúk és kik a rosszak, azonban a helyzet nem ilyen egyszerû. Sok információ, beszélgetés, olvasgatás után az ember rájön, hogy senki sem egyértelmûen jó, vagy rossz, mindenki próbál rendet teremteni a káoszban a saját elmélete szerint. A komplexitás adott, minden összefügg mindennel valamilyen úton módon.

Mellékküldetés bolond vagyok, így én sokáig nem is foglalkoztam a fõszállal csak küldetéseket oldottam meg. Már az F3 is lenyûgözõ volt a morális döntéseket követelõ, csavaros, igényes mellékküldetéseivel, de a New Vegas rátesz egy lapáttal. Némelyik mellékküldetés izgalmasabb, mint a fõszál és nagyon változatosak, valamint sok van belõlük. Némelyik csak egy feljegyzés vagy még az sem, valaki említ valamit és nem lesz róla bejegyzés a quest menüben, de utána lehet járni. Mindenképp elismerésre méltó, hogy a 95 óra alatt egyetlen percig nem vált unalmassá, montonná, vagy grindszagúvá a játék, elég változatos volt, hogy végig fenntartsa az érdeklõdésemet. Valamint az se semmi, hogy a játékidõ nagyobb részét harc nélkül töltöttem, hála a különféle megoldásoknak, a legtöbb küldetés megoldható vérontás nélkül, sõt, még a fõszál végén a Boss is megdumálható, én rávettem, hogy jobban jár, ha lelép…. A visszajelzések is parádésak, attól függõen, hol tartasz a fõszálban változik az NPC-k szövege, megemlítenek dolgokat, valamint újabb beszélgetési opciók nyílhatnak meg. És persze a frakciók reagálnak arra is, ha az ellenség páncéljában virítasz, vagy épp elvegyülhetsz az ellenség közt, ha viseled a ruhájukat.
Vannak olyan NPc-k, akikkel jó 15-20 percen keresztül lehet társalogni…A társak igen változatosak, a legkomplexebb Boone, akinek a lelkivilágával is foglalkozhatunk.

Itemek tekintetében is ott van a játék, nagyon sok fegyver, különbözõ lõszerek, upgrade, étel, ital, stb. van.
Sajnos a Balance nem épp a legjobb, tanultam az F3 béli hibámból, ahol közepes nehézségen már a játék felénél nem volt ellenfelem. Itt very hardon, HC modban nyomtam, valamint pár saját szabályt is alkalmaztam: nem használok energia fegyvert, csak lõfegyvert, sem páncélt, max bõrpáncél jöhet szóba, de még így sem volt elég szívatós (egy poszt apokaliptikus világban hadd pisáljak vért mindenért), úgyhogy pár móddal nehezítettem. Párat említenék, amik növelik az élményt, bár a modok nevét nem tudom fejbõl:

-Amit mindenki használ, hogy a nálunk lévõ üres üvegeket feltölthessük vízzel.
-Minden 5x annyiba kerül
-Kevesebb loot
Ez a kettõ együtt igencsak megnehezíti a dolgokat, kevés loot van a ládákban = kevesebb eladható cucc, és mivel minden drága, alaposan át kell gondolni, mire költünk, én minden egyes lõszert beosztottam. Gyakran csináltam azt, hogy mivel tudtam, hogy egy lövéssel nem ölhetem meg a célpontot, ezért hogy spóroljak, a lábába lõttem, hogy ne tudjon mozogni és hagytam, hogy a társam legyakja (alapfegyverrel örök lõszere van a társaknak), vagy kilõttem az ellenfél kezébõl a fegyvert, hogy a társamnak legyen ideje kiiktatni.

-Evés, ivás jobban jelen van és erõsebb a negatív hatásuk.
-Hordozható tábortûz és ágy a feeling miatt.
-Grafikai mod, éjszaka, ha nincs a közelben fényforrás, akkor nagyon sötét van.
-Testrészt ért sérülés jobban hat, ha mindkét lábad meglövik, akkor mozdulni sem tudsz, ugyanez vonatkozik persze mindenkire.
-Nagyobb súlya van minden tárgynak, mint amit a Hc mód ad.
-Stimpakk, jet, stb effekt. Sugárzás hatására jobban homályosodik a kép, stimpak beadása rövid idõre megváltoztatja a képi világot.

Már a következõ végigjátszást tervezem ezúttal a Ceasar oldalán. Igyekeztem hagyni meglepetéseket a következõ nekifutásra is, például mikor a Ceasar táborában jártam lett volna lehetõségem mellékküldetéseket csinálni ott is, de direkt kihagytam, hogy legyen anyag a következõ nekifutásra is. Sok küldetés amúgy is ütötte egymást, meg kihagytam 1 vagy 2 kísérõt is, és persze a küldetések számos módon oldhatóak meg (speech 100, lady killer perk, terryfing presence skill hármassal annyi szituációból dumáltam ki magam….), úgyhogy még van a játékban olyan 50 órányi anyag.

A negatívumokról is írhatnék egy oldalnyit, de szerintem az ilyen open world igazi lehetõségekkel teli RPG játékoknál ugyanazok a bugok szoktak elõfordulni: Beakadt triggerek, nem megoldható küldetések, eltûnik, akinek nem kéne, beragadunk ide-oda, röviden: tele van bugokkal. De aki ilyen játékkal játszik, annak kell, hogy legyen annyi tapasztalata, hogy ezzel tisztában legyen, és 10 percenként mentsen külön slotba. Mondjuk idõnként a crash-ek felidegeltek, fõleg, hogy elõre kiszámíthatatlan módon jöttek, valamint az outrónak 6x futottam neki, mert pont közben crashelt állandóan.

Több RPG elem/küldetés/helyszín/npc/tárgy/fegyver, mindenbõl több és jobb a New Vegas, mint a F3 volt. A V.A.T.S tovább lett finomítva, majdnem minden harcomat vats-sal vívtam (nekem nagyon tetszik ez fajta „tisztelgés” a körökre osztott játékmenet felé), mikor kifogyott, menekültem. A játék pedig függõséget okoz, ritkán érzem, hogy valamivel akár egész nap el tudnék lenni, lévén, hogy baromi válogatós vagyok. Angoltudás kell hozzá, anélkül ostobaság játszani, mert pont a lényegérõl marad le az ember, irdatlanul tartalmas lett, szerintem az utóbbi 5 év legjobbja minden szempontból. Ilyen játékért örömmel adok pénzt, kb. 150 óra játék, ami nem válik montoná, és ki tudja milyen modok jönnek még hozzá….
Obsidian eddig legjobbja és alig várom, hogy adjanak ki hozzá DLC-ket, amik szigorúan olyan minõségiek kellenek, hogy legyenek, mint az elõd esetében.

Pár kérdés, amire kíváncsi lennék (SPOLIERES LEHET)

-Brotherhoodéknál segítettem leváltani a vezetõt és rávettem õket, hogy nyissanak a külvilág felé. Ezután megjelentek brotherhood harcosok a Hoover gátnál és a Mccaren támaszponton is. A BoS katonák mindenképp megjelennek, vagy ez annak a hatása, hogy rávettem õket, hogy elhagyják a bunkert? Vagy azok csak NCR katonák Power armorban? De az, hogy lehet, annak a viseléséhez képzettség kell, ki képezte ki õket a viselésére? Lehet, hogy van rá magyarázat, csak átsiklottam felette….

-Hol van Esteban? A Mccaren támaszponton mondja egy nõi katona, hogy keressem meg Esteban holttestét, nem kerül be a quest menübe, feljegyzést sem kapsz róla, de attól még küldetés….
Mégcsak 1 százalékon van:

http://www.hunositokteam.weboldala.net/news.php

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Carlos
egyszercsak...

Þór vígi þessi rúnar

mikorra várható a magyarítás??

Lacee

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Carlos
uhhhh...

Þór vígi þessi rúnar

JethroHUN
Mi az a szent kézigránát? <#fejvakaras> én mondjuk C4-et használtam a merényleteimhez xd, a legalattomosabb fegyver, senkit nem érdekel ha eldobálod, de mire megnyomod a gombot már késõ 😊

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

berlinboy6329
Én csak azt sajnálom Cézárnál,h olyan semmilyen módon hal meg...Akárhogy ölöm meg,olyan semmilyennek tûnik,mikor utána a népek beszélnek róla,h Bár ott lettem volna h lássam Cézárt megdögleni..Héé,ez a csávó nyirta ki Cézárt...

Megérteném ha lett volna vmi epikus csata,és dicsõségem megkoronázásaként szétkúrtam volna a fejét egy .50kaliberessel és azt mondanám melldöngetve,h ÉÉNNN VVAAGYOK A KIRÁÁÁLLYYY!!!

De csak bementem a sátorba és halomra lõttem mindenkit azt is azért h Bennykét elengedjem.😞

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Lacee
van pár Enclave-es veterán szétszórva (kemény öt fõ, Arcade Gannon küldetése, hogy összeszedjük õket), normális faction tudtommal nincs 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Az intro után se szó, se beszéd kilép a windosba. Többször újratelepítem, de semmi váltózás. Találkozott valaki ezzel a problémával?
A gépem: i5-650, 9800gt 1gb, 4Gb ram, win7 64bit.

Svenhassel
De a Szent kézigránát eldobása elõtt el kell számolni 5 izé akarom mondani 3ig! 😄

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

SötétBarom
ENCLAVE?! HOL?! 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Végigvittem az NCR, majd a YesMan vonalon is normal+hardcore módban 2x-es xp szorzós moddal. A végére azért összejött a 30. szint. Vmi betegesen sok pénz van a játékban, 210e< kupaknál tartottam, pedig a barter az stabilan 20 volt végig.

Cézár kiiktatásához egy adalék: sátorba belépni, a szent gránátot behajítani középre (nem hardcore módban marad a fatman), ha egyáltalán marad életben vki, azt akkurátusan agyonlõni a 12.7 hangtompítós kéziágyúval.
JethroHUN
Legalábbis olvasni meg kellene tanulnia.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Sir Quno Jedi
Én azt mondtam Yes-Man-nek, hagyja békén õket és így lett (spanjaimat nem buzgerálom). BoS barát.

Amúgy valóban meg lehet csinálni úgy a vezérlõtermet a robisereghez irányítva a záramot, hogy a szervós NCR katonák nem jönnek rá, hogy az ellenségük vagyunk. Pl. be kell kamuzni, hogy a parancsnokuk életveszélyben van és elmennek neki segíteni. 😄DDD Így az NCR a legeslegvégéig haver marad és csak a tábornokot fogjuk meglepni azzal a végjátékban, hogy lesz szíves letakarodni a gátunkról a népes pereputtyával. 😄DD (persze én finomabb voltam vele, mer alapvetõen kedvelem õket és szükségem lesz rájuk, mint pénzköltõ közönség)

Encore
Amikor rákérdeztek kit kell támogatni, mindig tereltem, aztán a bázisukon már muszáj volt válaszolnom és az NCR-t kamuztam nekik. A gátnál meg ugye akkor érkeznek meg, miután kijöttem a felszínre, bent chipet kell telepíteni, meg kapcsolót nyomogatni, az gond nélkül ment, belopakodtam, telepítettem a chipet, amíg az ajtónál az õrök el voltak foglalva a légió embereivel, így az NCR nem vált az ellenségemmé. Lehet, hogy a hûségük attól függ, hogy milyen a kapcsolatom az NCR-ral...
Lacee
az Enclave arcok hogy maradtak az oldalon, hogy House-t támogattad? Én úgy emlékszem, hogy csak az NCR vagy a Legion felé lehet õket meggyõzni, Yes Man és House felé nem. Így aztán a gátnál nekem estek... mondjuk nem volt nagy karizmám vagy speechem, lehet hogy az volt a bibi.

Sir Quno Jedi
Cézárt jóval korábban ki lehet nyírni. Nem muszáj, mer a legátus tagjai rosszabbak mint õ sokkal. Sõt meg is lehet agymûteni õkelmét és így megmenteni a tumorától. Azonban én elkövettem azt a hibát, hogy a platina csipes küldi közben benéztem a sátrába és bumm, kinyírtam, mire észbekaptam, szegénybõl csak egy kupac gõzölgõ zöldes izé maradt a földön (triplash ilyen kritikalnál). Szegényke...

Na ha Cézár halott, az a végkifejleten nem sokat oszt/szoroz szvsz. sajna.

Encore
Fõszálban jutottak el addig, vagy csak odamentetek valahogy? Mert én nemrég játszottam végig, írok is róla 😊 House oldalán az utolsó küldetésben senki nem öltem meg, még a boss-t is megdumáltam a sátra elõtt, hogy húzzon a vérbe. 😊 Amúgy house oldalán, az aktivált robot hadsereggel + Enclave veteránokkal+ társaimmal egy brutális konvojt alkottunk és úgy meneteltünk Cézárig 😊 Én csak figyeltem, ahogy aprítanak elõttem...
Uramisten. Fel is röhögnék, ha nem lenne ez inkább szánalmas mint nevetséges...
neked az abakuszt kéne tologatnod vagy a csattogó lepkét sztem, nem a számítógép elõtt ülni, már ne haragudj, így játszani egy ilyen játékot..
<#wow2>

Sir Quno Jedi
Hátezaz.

Hangtompitos sniperrel tolom, csak kicsit legatyasodott, mostanra, es jury rigging ide, vagy oda, eppen nincs mibol megjavitanom. Ezzel VATS nelkul, tavolrol szoktam lelodozni a sracokat. A tobbiek maximum egy kis tanacstalan rohangalast rendeznek az osszecsuklo faszi mellett.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

SötétBarom
Nekem csak annyi a problémám, hogy nem jól aránylik egymáshoz a külsejük és a DT-jük. Az FO2-ben pl Horriganrõl elhittem, hogy bír mindent, mert egy baszott nagy kibernetikus vadállat volt. De ezek a tollas fémlemezes buzik :S Legalább lennének talpig vértben, vagy valami...

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Sir Quno Jedi
Pontosan:

- van DT-je a sisaknak is
- van VATS-ban is pontos fejlövés %-os (célzott lövés)
- vannak fejlövés erõsítõ/pontosító skillek
- van kritikus lövés
- van a végtagoknak/fejnek HP %-a
- végtagokat és fejet ki lehet lõni (eltörni, kicsinálni stb.), amitõl gyengül az ellenfél (lassul, pontatlanul céloz, csökken a teherbírása/sebzése stb.)

AKKOR?!?!?

SötétBarom
Ez egy RPG, ez ilyen mûfaj. Bár az ilyen ökörségekre tényleg figyelhettek volna..

Velem is. 😊 Kar amugy. Majd legkozelebb. Power Armor-hoz kell kikepzes, es mas hajlando-e okitani?

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

lipovics
Nem! Talán Veronica által. Velük érdemes jóban lenni szerintem,
lipovics
Ede továbbra is szar, de legalább már követni hajlandó 😞
Sir Quno Jedi
Jah és az antimaterial 122-es sebzését fejre úgy isszák, mint a kacsa a nokdelit! 😄

Sir Quno Jedi
Totál irreális már ott a játék. Én szervóvértben, level 30, minden ide voantkozó skillem maxon. és õk meg simán lerohannak kint is és beng, a VATS-ot nincs néha idõ megnyomni (vagy megnyomod, de már nem jön be) és halott vagy. Kissé gyors. A vicc, mikor messzirõl fejlövögetjük õket és bár sisak az nincs rajtuk, de megkarcolni is alig lehet õket?!?! Tök reális. Vagy a képébe ûríted valamék sorozatlövõt és õ nem is lassít, csak rongyol neked. Ezek a légiós/közelharcos részek azok, ahol majdnem uninstalláltam a gammát, mert ez egy faszság. Akit én pofánkúrok gaussal, vagy magnummal, vagy bármi durvával, az ne futkorásszon már boldogan fütyörészve utánam, mert bexarok. HA nem találom kritikus helyen és kiritkussal el, akkor oké, védje meg a páncélja, de tuti fejlövéseknél??!??!?! És mióta ad a bõrszarjuk, ami rajtuk fityeg 18 feletti DT-ket?!?!? Nóóóómális, a szervóm ad 25-öt, meg a sisakja 5-öt.

A vicc, hogy 20 métereket repülök ha megütnek, mer ballistic fist. Így tényleg nagyon élvezetes harcolni.

Carlos
<#taps>

Þór vígi þessi rúnar

SötétBarom
Lehenteltem a cézárt! 😄DD Nem volt egyszerû a sátra, jött az a sok köcsög azokkal a melee szarokkal, és 3 sec alatt szétcsaptak.. 15dik próba után meguntam...

Load-> mielõtt bementem, leraktam a bejárat köré 4 pack C4-et, Boone-t leállítottam kicsit arrébb, aztán bementem-kimentem 😄DD Ömlöttek ki utánam a guardok, aztán BUMM, így lett a chockapic!! 😉

Ja, errõl nem is beszélve, szerintem a simán csak ledobott tárgyak meg végképp nem tûnnek el soha.

SötétBarom
Az elsõ goodspringsi tûzpárbajból nekem még mindig ott egy piros baseballsapi a földön.. 😄

Tegyél le egy cuccot, hagyd ott pár napra, nézd meg utána.
Tényleg, szinte mindenhol megmarad.

En osszevesztem a BoS sracokkal! Mikor ellatogattam Hidden Valley-be, az ajtoban nekem ugrott valami arogans majom, hogy azonnal vetkozzek le, adjam at az osszes felszerelesemet neki. En nem szeretem, ha fenyegetnek, es utobb egesz jo aron adtam el a panceljaikat, de azota haragszanak ram. Lehet valahogy rendezni a viszonyunkat a kesobbiekben?

Zsír. 😄
Én nem mertem mindenhova csak úgy lerakni a cuccokat, de ezek szerint több ilyen hely van.

Nem, fent az elnöki lakosztályban.
Ha már beszéltél House-zal, akkor lehet oda felmenni.

Én pénzszerzésre a snowglobokat használom, meg ugye a kaszinókat. Csak a kaszinóban lehet gyûjteni, úgy 40k-t.

Minden olyan hely megörzi a cuccot ahol az adott konténer (szerkrény, láda, asztal) nem respawnol cuccokat.

Pl primmben a sheriff viskójában az összes bútor ilyen - szóval szerintem több hely van ai megõrzi a cuccost mint ami nem 😊