6837
...
-
JohnAngel #3915 Ez így is van, az 1.4.0.525-ös verzióba került bele ez az opció direkt azért, hogy a DLC-ket a játék végigvitele után is el lehessen kezdeni.
"Gratulálunk, hogy sikeresen végigvitted a Fallout: New Vegast! Szeretnél betölteni egy, a Hoover gát előtti mentést? (Ha a nemre kattintasz, visszatérsz a főmenübe). " -
ratgab #3914 Nemtudom honnan szedtem, de ilyenre emlékeztem... NA mindegy. Mindenesetre jó tudni (még nem játszottam végig).
De már Oblivionnál is tovább lehetett játszani a főszál után, csak a Fallout 3-ban nem....Legalábbis a Broken Steelig. -
#3913 Lehet összetéveszted a Skyrim-mel. :) -
ratgab #3912 Most én maradtam le valamiről vagy nem arról volt szó, hogy a fősztori végigvitele után még szabadon tovább kalandozhatunk? Mintha ezt ígérték volna a fejlesztők...
-
#3911 Igen. Ha befejezed a játékot nem fogsz tudni tovább játszani. Így érdemes a Dead Moneyt még az utolsó főküldi elött végigvinni. Egyébként nem nehéz eltéveszteni, a játék szól hogy a gáti csatába készülsz és hogy tovább akarsz-e menni. Itt érdemes nemet nyomni és befejezni a maradék küldiket, dlc-t és utána indulni a csatába. -
#3910 Sziasztok! Kivittem a game-et, feltelepítettem a Dead Money DLC-t. Fel is ismeri a játék, betölti, stb. Ám ugye az utolsó mentés az utolsó jelentél van, és ott mikor vége az egésznek, elkezdi a vetítést a game, ugye hogy kinek mi lett a sorsa, war never changes blabla, és nem tudok tovább játszani a kiegészítővel.
Ki kell hagyni az utolsó küldit, hogy lehessen játszani a DLC-kkel? F3-ban úgy volt, hogy a vetítés után tovább lehetett játszani a végén.
Köszi:) -
#3909 Sztem is korrekt dlc lett nálam 5-s értékelést kapott. De ha lehet tuningolni a látvány világon akkor tuningolok :) -
Although #3908 Értem nos ez igaz lehet. De én ár érték arányt nézek és 3ezer körüli értékért 6-8 óra és egy relatíve szépen kivitelezett dlc. Teljesen ott van. Egyszerűen nem tudom nem nézni ennyiért sokan egy felszerelés packot árulnak. Ez meg azért szerintem megfelel egy normális dlc-nek. Persze megértem ha az ember telhetetlen :) Mivel nem vagyunk elhalmozva FNV-hez hasonló rpg-kel. -
#3907 Sztem arra gondolt a "félkész" alatt hogy a táj egy kicsit szegényes. A fallout 3 szépen mutat a motor alatt, a new vegas már kicsit szegényes a sivatagos környezet miatt. De a honest hearts ugye teljesen normális környezetben játszódik (nem poszt-apokaliptikus táj mint a fallout 3-é és nem is sivatagos) És látszik hogy ez a motor már nem képes arra hogy megjelenítsen egy élettel teli tájat. (vagy legalábbis a készítők nem tettek meg mindent hogy ez megtörténjen)
Egy haver kért tőlem egy módot hogy kicsit tuningoljam fel a Zion park növényzetét, elsősorban fákat kéne letenni. Mert sztem is kevés fa van a parkban. Szóval be van tervezve az is hogy egy olyan modot készítek amiben jóval több fa lesz a parkban, autóroncsokat eltávolítom stb.
Azt viszont szomorúan olvasom hogy az OWB kb olyan hosszú mint a Honest Hearts. Az sem volt hosszú pedig: röpke 7-8 óra alatt végigvittem úgy hogy minden küldit megcsináltam és mindent felfedeztem.
Egyébként a HH-hoz képest mennyivel nagyobb az OWB területe? Mert a Zion park nagyon kicsi volt. -
Although #3906 Hát nekem tetszik a honest hearts, nem érzem félkésznek, 2 ezer körüli összegért teljesen korrekt kis dlc,szerintem. Kicsit nem értek egyet az általad írtakkal a karma témában sem. Például ha belegondolsz a ghoulok ölésével simán felviszed God szintre, sajnos, a karmádat még ha negatív karaktert akarsz is. Próbálom kerülni ezeket a részeket pont emiatt. Egészben az az érzésem kicsit kevés a quest vagy a ghoulokhoz hasonló negatív karmát adó témát is kellett volna betenni.:)
-
#3905 A karma szerintem nem csak rossz irányba változik lassan, hanem úgy általánosan bármilyen irányba. Legfőbbképpen bizonyos kiemelt (quest) események tolják el a pozitív/negatív mércét nagyobb mértékben, egy adott irányba, a választott kimenetel szerint. Kisebb tettek lényegesen nem befolyásolják, kivétel ha gyakrabban sikerül kivitelezni egyet-egyet - bár az ilyen lehetőség ritka. Ami biztos, hogy egy idő után úgyis megragad az ember egy adott karmánál, ha hasonlóképpen játszik folytonosan. A gördülékeny szintlépés főleg quest-eléssel garantált, kötetlenül mászkálva jóval nehezebben pörögnek a szintek, de minél gyakrabban, minél erősebb ellenfeleket leterítve azért olyan módon is lehet haladni. A kiegészítőkkel tényleg könnyebb szinteket lépni, belegondolva főleg az előbb felsorolt okok miatt: viszonylag gyorsan letudható, sok xp-t adó quest-eket kínálnak, és gyakori, erős, magasabb szintű ellenfeleket. :) -
#3904 Az Old World Blues fősztorija befejezve, két mellékküldetés maradt még. A Honest Hearts-nál jobban tetszett összességében, ha hosszában hasonlóan rövid is. A bejárható terület a tartalmával együtt egészen harmonizál, nincs olyan üres, enyhén félkész érzése mint a Honest Hearts-nak. Az új ellenfelek mellett felbukkannak régebbiek is, egyesek kicsit másképp mint eddig megszokhattuk - például Gabe kutyaháza - a poént nem lőném le, odaérve, meglátva üt igazán. :D Választási lehetőségekben sincs hiány, lehet rosszalkodni, jótevősködni egyaránt. Az új fegyverek között találhatóak lőfegyverek (fejlesztési lehetőségekkel)és közelharci üsd-vágd alkalmatosságok, amíg ruhákból is bekerült egy-egy eddig nem látott darab. A párbeszédek jól megírtak, részletesek, helyenként kellően humorosak. Megéri az idejét a cucc, technikai vívmányok szeretőinek főleg. :)
- Pár kép még - -
Although #3903 Jók a képek :) -
Although #3902 Gondolom mókás lehet. :) Épp a honest heartot csinálom még csak :) kicsit az az érzésem a dlc-k könnyebbé teszik a szintugrást, ami nem baj mert az alapjátékban nagyon lassan halad, ha gonosz karid van. :) Előző egy california ranger volt az könnyebb volt mint így. Túl kevés az utazó és tűl kevés fajta is jószerével csak kereskedők vannak :) Így útonállásból nehéz megélni :D.
Amit nem értek negatív irányba miért ilyen nehéz elérni a következő szintet? Neutral-ból ki se mozdultam még! Vagy egy már az új amerikai üzletpolitikának köszönhető? A Fallout 3-ba ez jobban működött. -
#3901 Old World Blues :P
Már így az elején sokat mosolyogtam a szövegeken, igazán eltaláltak a doktorok, hangulatos. Lepéniszezik az ujjaidat stb, mennyire fejletlen teremtmény vagy az ő robotikus szintjükhöz képest... :D -
#3900 Valami secret dologhoz nincs kedvd.Pl. Lenne egy papír amin egy adott hely neve van.Oda elmenne az ember.Vízparton lenne és a víz alatt lenne a kulcs ami nyitja a csapóajtót.Ilyesmi. -
#3899 Köszönöm szépen mindenkinek. Hamarosan elkészül a másik nagyobb modom. Ebben egy kicsit feltuningolom a látványvilágot. Pl. vegas utcáin már mindenhol lesznek lámpaoszlopok, táblák, tűzcsapok, postaládák, padok, néhány elhalt fa stb. Egy pár helyet ami meg túl kopár volt (pl vegas keleti városrésze az autópálya körül) kipótoltam. A kertváros kapott járdát, lámpákat. Természetesen lesznek új helyszínek is, map markerrel.
-
JohnAngel #3898 A Fallout NV magyarításának csapata grafikust keres!
Nyelvtudás nem szükséges, csak a Photoshop alapos ismeret.
Érdeklődni nálam lehet.
Már van egy grafikusunk, de mivel a játékban rengeteg textúra van ami angol szöveggel rendelkezik, így úgy gondoltam, hogy jól jönne még néhány grafikus.
Várom a jelentkezőket. -
kobra223 #3897 minden elismerésem feléd :) -
#3896 hatalmas gratulácó.Hihetetlen jók lettek. -
kissssss #3895 hehe ez fasza -
Although #3894 Tényleg jók! -
#3893 Nah akkor örömmel jelentem be hogy az első modom elkészült és tölthető:
In-game backgrounds and loading screens
Gondoltam keresek egy jó kis loading screen modot a nexuson. De ahogy te is írtad csak olyanokat találtam ami elbaxa a játékot játékmenetileg. Nem akarok ladákat, más játékokból kiszedet képeket, vagy gombafelfőt bámuló mangalányt nézegetni töltés közben. Így készítettem egy saját packot ami az összes menü háteret és betöltő képet kicseréli. Játékbeli képekre cseréltem a képeket.
Ime pár shot:
-
#3892 ha az ember jót akar magának, akkor megtanul modolni, és maga csinál mindent, vagy csak nagyon rutinos, ismert modderek munkáit használja, mert valóban, a modok 99%-a csak elbaxxa a játékot, mind technikailag, mind magát a játékmenetet vagy totál lore-idegen (engem legalábbis "idegesítenek" pl. az ilyen japán mangacsaj karakterek, amire szerintem otthon verik a bért a monitor előtt, mert egyébként ép ésszel felfoghatatlna, minek kellenek ilyen modok :D) -
Although #3891 Javaslom olvasásra a hivatalos forum general részében a Bethesda and Obsidian threadba megjelent az Old world blues összefoglalója mim minden fog változni a dlc-vel. Rakat módosítás lesz az alapon is. -
#3890 Csináltam új betöltő képeket. A modosított fájlokat betettem a data/textures/interface/loading mappába. Műxik is de nem tudom hogy a ArchiveInvalidation Invalidated-et használja e. Mit írjak majd nexus-on hogy csak másolja be a fájlokat a megfelelő helyre? Vagy kell valami progi hogy működjenek. Követni már nem bírom mert van egy pár dolog a new vegas mappájában. -
#3889 Hát az amit linkeltél fönt van és aktiválva van. Aztán az iniben megkerestem azt a sort de amellett már van egy 1-es. Nem értem -
Hotomi #3888 Hmm szóval az Old World Blues lényege az lesz, hogy vissza szerezzük majd az agyunkat? De mi történik akkor ha meghal a távirányított testünk? Az agyunk tovább lötyög majd abban a tartályban vagy kapunk majd olyan lebegő tartályt mint amilyen azoknak a doktoroknak is van? Kíváncsi leszek erre a DLC-re -
Hotomi #3887 Ez a hiba már a Fallout 3 óta benne van, valamiért nem használja az új módosított texturákat, ezért kell egy Arhiváló mod, és egy kis babrálás a GEckCustom.ini-vel. Keresd meg az ini fájlban a bInvalidateOlderFiles bejegyzést, ha nullán van írd át egyre. Még egy kis apróság, ha készítesz egyedi npc-ket, előfordul az afró, latin, ázsiai npc-nél hogy az arcuk fehér lesz a bőrszínűkhöz képest, ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy szintén az ini fájlban megkeresed a bLoadFaceGenHeadEGTFiles bejegyzést és átírod nulláról egyre, ez majd javítja ez a kis hibát -
#3886 sajnos egyszerű modolási eszközök következménye -> szemét. rengeteg szemét. hihetetlenül sok szemét. "rendes" (avagy nem újratextúrázás és társai, és ezt most nem becsmérlően mondom) modok durván 99%-a szemét, és ez egy hihetetlenül optimista becslés.
ha valamit nehéz modolni, akkor már előjön az, hogy a kétlábúak meggondolják h mit csináljanak, és általában jó dolgok is születnek, lásd Baldur's Gate első része... ellenben ha az említett dolog populárissá válik... nos, akkor mindenki meneküljön amíg nem késő -
Although #3885 Az a baj ezekről a dlckről ordít elsősorban az amerikai piacra szánják remélem az utolsó az tényleg ütős lesz bár nekem tetszik a dead money és a hearts is :)de ez hm nem tudom :)) -
Although #3884 Ja, nagyítóval is alig találok lore friendly modot. :) de ha tudsz ezekben párat akkor bökd ide légyszi :) -
#3883 Erre vannak a modok. Elég sok van belőle, választhatsz kedvednek megfelelőt. -
Although #3882 Hát kicsit agyamentnek tűnik :) Egy kicsit csalódott vagyok azt hittem a nagy üresen hagyott részre csinálnak egy új frakciót vagy valami. Meg lehetne kicsit fokozni pár témát. Bővíteni a Greath khans frakció questjeit, etc, etc. Lehetne zsoldosokat betenni akiket fel lehet venni például ha nem harcos karakterre mész hanem aféle vállalkozó mint a crimson caravans akkor fel lehetne venni pár zsoldost. Speciel nem találtam ilyeneket. De lehetne üzleti témát is betenni. Legalábbis nekem ilyenek jutottak eszembe. De ne legyek telhetetlen :)
-
#3881 "kissé fura ez az 50-es évekbeli horrorfilm beütés a trailerben"
Jó az hiszen belepasszol a fallout univerzumba
Más:
A modellek textúráit ha módosítottam (dds fájl) akkor miért nem használja a geck? Maradt minden a régiben. A nif fájl is tartalmazza a textúrákat? Mert volt hogy egy objektumnak csak a nif fájlát másoltam bele a data/menses mappába és a geckben meg a játékban is rendesen megjelent textúrástúl mindenestűl. -
Hotomi #3880 Nah íme az Old World Blues trailere, kissé fura ez az 50-es évekbeli horrorfilm beütés a trailerben -
Although #3879 Nekem a legújabb verzió tehát az 1.5 azt hiszem, kevés moddal nem fagy ki egyáltalán most. Korábban valamelyik mod miatt kifagyott, de most jól muzsikál. Mondjuk futtatok fnv editor néha. -
#3878 Tárgytalan. Megoldva :)
De most olvastam hogy a legújabb patch új FormID-ket és Refs-t add a falloutNV.esm fájlába. Ha ez most szétrombolja a modomat akkor egy fat mannel indulok az obsidian székháza felé XD -
#3877 Beraktam egy fallout 3-as objektumot a new vegasba de ha a játékot elindítom lefagy a töltésnél. Hogy lehet megoldani hogy ne fagyon le és hogy az objektum is megmaradjon? -
#3876 Köszönöm a gyors választ! :)