21751
| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
#1116 GTR3 nagyon jó is lehet, a Shift-et is ki tudták abból a motorból pofozni mint az állat. Akkor elvileg nekik is menne, ha ehhez még eső is jön, meg tényleg szép és jó lesz a körítés, akkor tuti népszerű gamma lesz.
Mondjuk 2011 még messze van, addig még az iracing is kap talán egy grafikus frissítést. :D
A Shift meg látom tényleg elég pofás is lehet, a hangok veszett jók lettek benne, ha a következő Shift részben lenne kerékcsere meg eső meg ilyesmi, akkor elég frankó lehetne az is, pláne megbuherálva kicsit. :) -
#1115 Az Rf2 ugyan annak a rétegnek szól akik most is ezekkel játszanak. GTR3 jó is lehet, de a Simbinben már nem bízok egy fikarcnyit sem, mert ahhoz oda kell tenniük magukat, saját grafikai motorral 2010-11 színvonalú kinézettel és körítéssel.
-
#1114 GTR3? most szopattok? :D nem is hallottam még róla. mondjuk ha rókabőr lesz kár érte. -
#1113 ha poén oké :D de ha nem, akkor tévedés, mert:
- bár az utóbbi codi játékokkal nem toltam, elvileg frankon optimalizáltak voltak.
- FFB nemtom jó lesz-e, lézeres pálya ugye persze adott "hozzá" (aszfalt egyenetlensége számíthatna ugye)
- dinamikus időjárásban élen lesz szerintem, állítólag sokat melóztak rajta, lesznek felszáradó ívek, lesz olyan, hogy közlik veled eső lesz valószínűleg, aztán mégsem (mint az életben is ugyanúgy megszívhatod, jó lesz nagyon szvsz) (már ha a fizika is jó lesz hozzá)
- szélárnyék tuti lesz. bár szerintem nem közölték, hogy benne lesz, de ez nagyon alap szerintem még egy nem totál szimnél is.)
- okos AI, nah az jó kérdés.
ha ezek jók lennének én is tolnám sokat tuti, de ha szar lesz a fizika meg az AI hülye lesz akkor kár az erőlködésért. amúgy elvileg az AI sem hülye, pl ha látja, hogy gumik terén jól döntesz általában akkor le fogja kopizni pl a boxkiállásod, vagy egy körrel utánad fog kijönni ugyanúgy interért, etc.etc. Más kérdés, hogy a pályán mit művelnek majd.
-
#1112 egyik s lesz! -
GPx8 #1111 Ami nekem kéne a "boldogsághoz" ebben a játékban:
- Megfelelő optimizálás (Fps);
- Jó FF effektek;
- Érezhető dinamikus időjárás változás (felszáradó ívek);
- Gumi melegedés/visszahűlés, kopás (esetleg "kockásra" fékezhetőség);
- Szélárnyék;
- Okos AI-k. -
#1110 tudom és sajnálom is:(. de pont ezt mondom, hogy nézd az arányt! mire van szüksége a játékosoknak. Pc-n meg igen kb ennyi van csak(meg LFS, iracing
,rfactor), itt meg azért mert nincs pénz benne! de ezek a játékok 5-6évre is leköthetnek. Most van remény pc fronton! hiszen jön a GTR3(remélem ez már nem csak rókabör lesz) és a Rfactor2-is. a pc-nek nem áldozott le csak, tized annyi a játék! Más élményt nyujt egy pc, ennyi.(nem azt mondom, hogy jobbat, másabbat) -
barcames #1109 de még 1m nem tettek meg a játékkal... hát nem tudom én tuti megveszem ami hiányzik belőle az jövőre benne lesz:) idő kell nekik akinek meg nem tetszik az nyomja az rfactort:S -
#1108 Pécére még ilyen sincs. Van NFS, Grid, Dirt, ja és igen Simbin ( elavult ) Race, de az inkább már rétegjáték. -
#1107 tudtam, hogy te fogsz vissza irni:). igen kimaradt az hogy nemcsak idióták vannak konzolon, említettél 2 autós játékot, az a 2 darabot készítik a maradéknak...a nagytöbségnek meg 2998db árkádot. -
#1106 ja igen várom a játékot! és nemvagyok konzol ellenes(van is), mert nagyon ki van találva az egész, és jó játékok vannak rá! csak a játékosok teszik olyanná milyen, ez pedig eszméletlenül kihat pc-re is, csak ez a bajom. -
#1105 "ja még egy, hogy miért nem csinálnak részletes nehézségi szintet, mert a konzolközönség nem szereti(tudni), hogy segítséggel nyomja ne tudatosuljon benne, hogy milyen béna, mert akkor nem magát a játkot fogja szarnak nevezni"
Pécén csak istenkirály autóversenyzők játszanak? ha ez így lenne akkor a Forza és a GT olyan bukásnak lenne ítélve hogy csak szólna, de nem így van.
Persze a pécé játékos akinek alanyi jogon van kormánya? az a kis réteg? és mi van azokkal akik billentyűvel jó esetben kontrollerrel játszanak, és megsúgom ők vannak a többségben.
Egy kormány bekalibrálása a játék része, de a szopás a driverekkel a telepítési hibákkal, a szarakodással hogy egyátalán elinduljon az NEM a játék része és nem számít a tudás, mert ha neked errort ír ki akkor pöröghetsz a farkadon akkor is errort ír ki, max mehetsz utánakeresni órákat a fórumokon, vagy persze ha istenkirály szakember vagy akkor egyből megoldod:) -
#1104 Az baj hogy alapból egy egyszerűsitett, kevés számoláson alpuló fizikát irnak meg! amiből igazán jó szimet nem lehet csinálni, hiába lennének tapadáscsökkentő kapcsolók stb(gridnél voltak próbálkozások hogy csökkentettük a tapdást, jobb lett, köze nem volt igyse semmihez). Jol irták elöttem hogy szriptelt, azaz csak olyan mintha érzést adnának vissza, bizonyos feltételek között. Ott van NFS Shift, kikiáltották a fejlesztők hogy szim lesz, és mi lett belőle? annyi hogy mostmár nem 250-nel hanem csak 80-veszek be kanyart, de ott jók voltak az alapok és azt butították, szerencsére egész jó modok lettek rá!
ja még egy, hogy miért nem csinálnak részletes nehézségi szintet, mert a konzolközönség nem szereti(tudni), hogy segítséggel nyomja ne tudatosuljon benne, hogy milyen béna, mert akkor nem magát a játkot fogja szarnak nevezni(ilyen az ember természete)ami nem kell a játékészítőknek, ezért inkább elhitetik veled hogy jó vagy. plusz ezzel se keljen szarkodni állítgatni, be a játék és mehessen is! mert a konzol abban különbözik egy pc-től hogy ne kelljen vele babrálni SEMMIT! még ezt se! Egy pc játékos teljesen máshogy áll egy játékoz, telepítés esetleg driverek beállítása, aztán kormány beállítás, gombok megfelő beállítása, játékon belüli beállítás stb...ez rengeteg idő és munka konzolhoz képest, sokaknak nincs erre türemük, "csak játszni akarnak" ezért van minden egyszerűsítve. Hány ismerősöm van aki, akinek az is nehezésre esik pc-n, hogy felrakjon egy játékot, vagy kalibrálja a játékot vagy a rendszerét(ekkor hívanak fel hogy menjek és csináljam meg). Ehhez egyfajta tudás, számítógép ismeret kell, ami régebben 5-10éve mindenkinek megvolt, aki játszani akart. Ma casual réteghez kell igazodni, felgyorsult minden, instant azonnali játékélmény kell! Ez nem is baj, de már nincs meg egy egészséges egyensúly, ami régen volt. -
#1103 Azok a játékok melyeket a szimnek nevezünk és azok közt melyeket nem hihetetlen nagy a szakadék. A szim = puritán kinézet, kibelezett belső és tartalom, offline játék hiánya. Nem értem meg hogy egy JÁTÉKTÓL ami nem ezeket a remek jelzőket fogja felvonultatni miért kell árkéd, fos, szar, nem lesz jó jelzőkkel illetni.
Ha valakinek nem az igényes külső, belső, aprólékos karrier és hangulati elemek kellenek az mit vár ettől? ez nem az ő játéka lesz, neki a sufnimodding rfactor kell. Ez nem az lesz, semmi köze nem lesz hozzá, mert teljesen más szemszögből közelíti meg a dolgokat.
És még mindig olyan világban élünk ahol nem az számít amit az az 5% akar hanem amit a 95%. Akik megveszik az F1 2010et többségüknek még kormánya sem lesz hozzá, ezért az ő igényik elsődlegesek és fontos hogy élvezni tudják pl kontrollerrel tökéletesen. Mindig sarkalatos pont hogy hogyan kezeli egy játék a kormányt, ami nem arra van elődlegesen. Ettől én is tartok, de a Dirt 2be jó volt, viszont ide jobb, precízebb kezelés kell majd, ha összejön nekik örülök, ha nem akkor marad a kontroller. -
#1102 Az otlet jo volt, de nem volt penzuk, meg talan a hazukat is eladtak;)
Most talan az iRacing hasonlo koncepcio: alap program, es kulon megvasarolhato autok, palyak, stilusok, kinek mi tetszik. Annyi kulonbseggel, hogy az iR-ben csak palyaverseny van, nincs terep(rally), gyorsulas stb. Meg az iR-ben ra vagy kenyszeritve, hogy ha a nagy kategoriaban szeretnel versenyezni, akkor elotte nehany honapot korozgetni kell kisebb kategoriaban is, es meg kell vasarolni ahoz is nehany dolgot;) Plusz, ott az SR, ha nagyon szet utnek, rossz idopontban, akkor rosszabb esetben lesz 3 honapod az also kategoriaban, hiaba fizettel a magasabbert (igazabol, nem azert fizettel, csak azzal szeretnel menni:PPP);) -
#1101 Ami talan mar biztosnak mondhato, az az, hogy esetleg egy szimesnek is elvezetesen hasznalhato autoverseny jatek lesz. Egy ilyen mar eleve nem lehet szim, mar csak a jatekmenet, a scriptek, elerheto/kotelezo feladatok stb. miatt sem. Itt a jatekmenet, a latvany, a hangulat az elsodleges.
Persze, ettol fugetlenul, lehetne, tudnanak hardcore szimes kezelest csinalni (a Codies nem hulye), csak hat nem illik bele technikailag a koncepzioba;) Ez elsosorban offline jatek, AI-val. Ha scriptelik az AI-t, akkor full szim modban vicces, idegesito, bosszanto lenne. Ha leprogramozzak az AI-t (vezesse az autot), akkor meg arkad, egyeb jatekmodban lenne unalmas, egyhangu. Foleg az olyan "izgalmas" feladatnal, ahol az a cel, hogy "csapattarsaddal fejezzetek be a versenyt az 1-2. helyen":) Ilyenkor "termeszetesen", szinte vegig vezetitek a versenyt, de az utolso korben, a csapattarsad kicsuszik, elromlik az autoja, hirtelen megeloz stb.;)))))))
Igaz, lehetne skalzani az AI-t, vagy szimes modba ujat irni, de a kerdes az, hogy megeri-e a nehany szazalek szimes felhasznalo miatt?!?:)) Ugyanez vonatkozik az extra szimbeallitasra csak online modban. Mindent meg lehet csinalni, de ez elsosorban uzlet. Ha jo lesz a fogadtatasa, visszajelzese szimes szempontbol, lesz erdeklodes, nem irjak le azonnal, nem dobjak a kukaba, akkor talan majd a F1 2011-ben raaldoznak meg egy kis idot a szimes taborra;) Ha nem, akkor Hajra!, mehet tisztan a konzolos, arkados, latvany, hangulat iranyvonal;) -
#1100 ezt a racing legends cuccot anno nagyon vártam, kár hogy felszívódtak... :/ -
#1099 nyilván de ez nem ennek a függvénye, pár cikktől nem változik meg hirtelen a véleményem a hiányosságok sem zavarnának annyira, iracing úgyis maradna favorit, csupán nah, ezt a segítséges dolgot már akkor sem értettem amikor láttam a videót, nem most váltottam negativ véleményre hirtelen. Azt azonban továbbra is tartom, hogy szvsz arcade "fos" nem lesz, mint azt oly sokan hangoztatják.
Amúgy persze belegondolva Pitti-nek van igaza, a célközönség egyszerűen nem is igényelné az ilyen részletes akármit. Bár megjegyzem a lézeres pályát, és a négyzetcentiméter pontos megvalósitást sem hinném, hogy létfontosságúak lennének (csak az odabaszós grafka), dehát nah. Egyszer megcsinálják, jövőre csak húznak még a grafon aztán jólvan. Eső is le van már modellezve, meg minden szal nem sok dolguk lesz azért.
-
#1098 Már, amikor bejelentették a játékot, akkor temette az egész játékot Birkuc. Nem kell komolyan venni, most talált pár hiányosságot, és örül mint majom a farkának. Amúgy, engem ez a "Jaj árkád lesz" dolog idegesít. Láttátok a videókba lehet Setupolni is kielégítő módon. Mindenki nagyon pró szimulátorozónak hiszi magát, közbe meg semmit nem értenek, még a setup készítéshez sem. -
#1097 Napi szinten libikokazol, hol neghativ, hol pozitiv iranyba, atttol fuggoen, eppen milyen hirt, hiresztelest, velemenyt, spekulaciot stb. olvasol;) Egyelore teljesen felesleges barmibe beleelned magad, amit eddig lattunk, az csak az, amit a Codies lattatni akart velunk;) Meg kell varni a "demot", addig nem sok ertelme van tulvarialni;) -
Pitti #1096 Azért ez nem olyan egyszerű. A valódi szimulációhoz, a fizikai motornak valóságos adatokból kellene számolnia realtime-ban. Motoradatok, aerodinamika, súly, g-erők, levegő és aszfalt hőmérsékletek, felfüggesztési adatok, diffmű, csúszási tapadási súrlódás, gumiadatok, gumi deformáció... sorolhatnám egész oldalon.
A Codemasters vagy EA soha nem fog ilyen szintű project-be kezdeni. Inkább megpróbálják különböző scriptekkel visszadni lemodellezni, hogy nagyjából egy autó hogy viselkedhet egy-egy kanyarban bizonyos tempónál. Nem beszélve arról, hogy igen csak atomerőmű kellene ahhoz, hogy az autó minden csavarját és a környezet tulajdonságait figyelembe véve számolja ki, a mozgásokat. Anno volt egy ilyen kezdeményezés ami kudarcba is fulladt http://www.racing-legends.com/
Amúgy ilyen szempontból az rfactor sem tökéletes, nagyon sok turpissággal "csalással" valósítják meg egy-egy modban a valósághű érzést.
Pl az F1 csapatoknak szinte mindegyiknek van saját szimulátora, ami talán valós adatokból dolgozik hiszen ott próbálnak ki ilyen olyan fejlesztéseket, ezt pedig csak így lehet demonstrálni. Na az milyen hardveren fut az más kérdés, nem is sejtjük :) -
#1095 ezt ugye arra mondtam, hogy segitségeknél van egy ki és egy bekapcsoló gomb aztán ennyi. igy naná, hogy arcade lesz kicsit mindkettő. pedig mindkét réteget ki lehetne elégíteni... -
#1094 mai napig nem értem, ha mégis totál arcade lenne a cucc, hogy mi a francnak? többszintes segitség kapcsoló kellene aztán jólvan, PL. lenne olyan hogy a gép segitsen a fékezéskor max, med, min, zero.. vagy valami hülyeség és minden másra is.
ha olyan vérszimet lehetne csinálni belőle, amikor minden segitséget kikapcsolunk, az tök jó lenne, de nem, nem tudom felfogni ezt miért nem lehet meglépni, amikor minden járgány info, meg minden négyzetcentiméter a rendelkezésükre áll.
az nagy rakás duma, hogy az eladások miatt. mert simán lehetne a segitségek bekapcsolásával arcade játékká varázsolni.
tököm kivan, hogy nem képesek erre sem -
#1093 -teljes évadprezentálás: ugyanis a játék még a szezon vége előtt megjelenik, és az utolsó hónapok már előtte is csak a finomításokról szólnak
ezt hogy kell érteni most? -
#1092 Komolytalan, olyan szinten elfogultak negatív irányba, hogy egyetlen szavukat nem érdemes figyelembe venni. -
IXEMGabeo #1091 hírmorzsa -
#1090 TV spotnak tünik. -
IXEMGabeo #1089 kár hogy csak 20 sec:) jöhetnek még ilyesmi cuccosok -
#1088 Ez nagyon jó! Singapure tükröződések, fények szépek. Nekem leginkább a szerelők mozgása tetszik. Már alig várom. -
#1087 Ez most ütni fog! -
HUmanHunter #1086 összetörheted az idő alatt a kocsit :D -
IXEMGabeo #1085 mondjuk érdekes lenne a SC...még be is állíthatnád te magad hány körre jöjjön be, na meg közben a boxkiállások, azért ez nagyot dobott volna a realisztikus élményen:) viszont a felvezető kör az tényleg időpocsékolás, nem kell... -
#1084 a biztonsági autó és felvezető kör ssem ér semmit, ha nincs jelentősége a gumi hőmérsékletének illetve a fizika és az FFB nem elég jó. -
barcames #1083 cikket én is olvastam hát jó első f1 játékuk a srácoknak 2011 részben benne lesz a biztonsági autó felvezető kör az biztos mert mondták.
kicsit kemény cikk lett hát mind1 én tuti megveszem konzolra. -
#1082 jó kis cikk lett :) jobban én sem tudtam volna megfogalmazni, külön jó pont, hogy majd minden valamire való szim is szerepelt benne. :) grat -
IXEMGabeo #1081 simán:) -
#1080 dehogy gáz, jöhet minden -
#1079 Remélem, nem szúrja senki szemét, ha az új infókat belövöm ide is... Szóljatok ha gáz és akkor abbahagyom! De addig is:
Új képek!
Egy hiánypótló alkotás hiányosságai... -
#1078 Én igen sajna... az Operation Flashpoint 2-be nem olyan lett a grafikájam int mint képen pedig a Vidikarim megfelet hozzá! na mind1 tök fasza lesz ez a game, már nagyon várjuk faterral együtt.!
Sztem az az F1 2011-es F1 kormány nem 40-70k lesz hanem 50-90 között ha minden gombnak adnak egy parancsot!
A Logitech mindig is a pontosságra törkedett... Ha most nem kapni a G25-öt 40-50 alatt akkor az F1-es ÚJJON-nan se lesz 50 alatt sztem... :S -
barmi #1077 Na ez lol...::