21751
| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
#956 Meg linkkent:
- http://www.youtube.com/watch?v=Cn96JwbB1Ag
- http://www.youtube.com/watch?v=sLHM-n6md4w
- http://www.youtube.com/watch?v=w2ThZnqMpNU -
#955 Termeszetesen, NEM lassulnom kellett a jo korhoz, hanem egyszeruen alig tudtam elerni az eredeti koridot, de foleg a pontos kanyar/szektor idoket;) -
#954 Ha mar osszehasonlito video (#945).
Az iR-hez is csinaltam nehanyat, ott mondjuk a palyak extra pontossaga miatt legalabb latvanyos a dolog:) Volt ahol egyszerubben, de volt ahol csak sokkal nehezebben tudtam elerni az eredeti koroket, apexenkent tizedre. Gyorsabb nem nagyon tudtam lenni (termeszetesen probalva teljesen korrekttul hasznalni az autot). Persze, nem vagyok a leggyorsabb, sokan sokkal jobbat mennek, de ha levonogatom az esetleges plusz lehetosegeket, nem annyira veszes a kulonbseg.
Ez a video meg egy korai verzioval keszult (~2008), azota eleg sokat fejlodott a program. Ehez a korhoz, ha jol emlekszem, tobb mint 60 kor kelett nekem, hogy jo legyen;)
-
#953 Egyik szim sem lesz szinte soha tokeletes, az ismert (es mar tobbszor leirt;P) technikai problemak miatt. De azert lehet tokeletesiteni, kozeliteni fele.
A SimBin programok jok lettek, sok liszenszel, de regebbi engine-re, es kicsit "mindenkinek" keszult.
Az rFactor-t nehez hasonlitgatni, mert az "csak" egy "csupasz" engine, modolasra, szinte minden ami hozza keszul(t) liszensznelkuli, magan ember projekt. De alapban lehet jo.
Az LFS is OK, de lassabb, nehez szules, keves liszenszel, nehez hasonlitgatni.
Jelenleg az iRacing az, amiben minden negyzetcentimeter es csavar liszenszelve van, minden adat hivatalos, es honapokat dolgoznak minden egyes elemen. De az sem tokeletes, meg keszul, fejlodik. De legalabb arra torekednek, hogy honaprol honapra, folyamatosan fejlesszenek, minden adatot pontositsanak. Az iR-t is valodi versenyzokkel reklamozzak, de annak legalabb van valamennyi alapja;)
Termeszetesen, az iR-ben is lehet "irrealis" koroket menni, de egyre kevesbe, ahogy fejlodik, probaljak becsukni a kiskapukat.
De az iR mar osszehasonlithatatlan ezzel a programmal, mert teljesen mas koncepcio. Szaraz, latvany es hangulattalan, tisztan csak a versenyrol szol. -
#952 -
#951 Ezek sem az rFactorral tolják hanem, Race07-el... Sokan le árkádozzák, mert jobban tapad a kocsi, de mint már írtátok hogy ők a gyártótól kapnak adatokat, tesztelték stb...
Az rFactor is egy jó szimulátor, de részben összetákolt vagy race07, GTR-ből konvertált módok vannak hozzá. -
Laceee #950 Nem Fix setupos futamokra gondolok, hanem szűkebb paraméterekre, ne lehessen egyes értékeket 0 vagy irreálisan magas értékre állítani -
GPx8 #949 Ja, azt hiszem most az iRacing-ben lesznek fix setupos futamok. -
GPx8 #948 Mindenkinek más, nekem az RBR és a Lfs "szimulátor" és a GTR2 is nagyon hangulatos (eső, éjszaka) szintén szim., de az előzőknél gyengébb fizikával. Szóval, ha az F1 2010 ezekhez hasonlóan sikerül, akkor nálam már jó lesz... -
Laceee #947 Ezért is kellene a beállításokat szűkebb paraméterek közé szorítani, csökkenhetnének az irreális setupok okozta előnyök, csökkenhetnek az időkülönbségek, szorosabb versenyek lehetnének (a csapatok is már egy "durván" beállított autóval gurulnak ki a pályára), nem 0-ról kezdik beállítani az autót, ezt mondtam már Spet-nek is, de ezek szerint süket fülekre találtam, (vagy csak rosszul fejeztem ki magam , mindig is egy meg nem értett ember voltam ) -
Laceee #946 Ezért raktam be -
#945 Ott már gond lehet hogy ha azt hiszi:) nekem már az elég ha látványra úgy mehetek a játékban mint ahogy az igaziak, ha közel stimmelnek a féktávak, kanyarsebességek, de szimben mindig gyorsabban lehet menni, már csak a beállítások miatt is amit arra teszünk amire akarunk és amit ha meglátna egy mérnök fejre állna:)
Sajátok
F1C vs Real F1
rfactor vs Real F1 -
#944 Hát ez engem pont megerősít abban, hogy a szimulátor az nem annyira szimulátor. Több mint 3 mp-vel gyorsabb a pistike mint a hivatásos versenyző? :D Na, ez az a jó kis mátrix, amit elhitethet magával valaki a szobájában, hogy ő jobb, mint a valódiak... Ugyan... -
#943 Fals beállítások, ierrális értékek, irreális pályahasználat, statikus környezeti tényezők, persze hogy gyorsabb, nomeg a szimes mehet a pályán 5000 kört egy hét alatt. -
#942 Top Gearba volt hogy Jeremy gyakorolt Laguna Secára játékkal, és amikor igazából kellett mennie már az első kanyart nem úgy tudta venni mint a játékba, amit ott padlón vett és egy nyújtott egyenesne érzett, erre élőbe odacsinált maga alá tőle:D -
Laceee #941 Egy összehasonlítás:
2007 FIA World Touring Car Championship
QUALIFYING
DRIVER NAT CAR TIME KPH
James THOMPSON GBR Alfa Romeo 156 1:43.954 138.69
GTRMasters időmérő:
Kovács Balázs Alfa Romeo 156 1:40.566 142.19 -
Laceee #940 A pályák íveit gyakorolja, ettől még a pálya tapadása, autó fizikája lehet rossz is, vagy kevésbé ríl. -
GPx8 #939 Nekem is attól szimulátor (és ezt mostantól tehetjük idézőjelbe), hogy valósnak érzem a dolgot. Ehhez hozzájárulnak a megfelelően modellezett pályák az igazihoz nagyon hasonlító autók és hogy nincsenek benne a velóságban szemmel nem látható effektek. Mivel egyikünk sem vezettett idei F1-es autót (sem), soha nem fogjuk tudni eldönteni, hogy ez tényleg mennyire hasonlíthat az eredetihez.
Egyébként én valahol azt olvastam, hogy Michelisz Norbi a Race07-el gyakorolja a pályák íveit és ez azért nekem mond valamit. -
ofp #938 A szimulátortól a kupagyőzelemig -
#937 áruld már el honnan töltötted le, nem igaz, ide jösz kérkedni hogy nekedd már még ván, ez magyar ország! pffff!!! -
Laceee #936 Ilyen összefogásokból kellene több, hogy hitelesebbek legyenek a mai "szimulátorok", az külön "szégyen" a profi fejlesztőkre nézve, hogy egy pár főből álló "amatőr" modder csapat tud ilyen kapcsolatokat létrehozni ők meg nem. -
Laceee #935 Race-re kíváncsi lennék mit mond Michelisz Norbert. -
Laceee #934 http://www.sg.hu/ -
#933 mert akkartok levadaszni. en csak megkerdeztem hogy honnan toltottetek le a jatekot mert en is le szeretnem tolteni -
#932 Na a modderek pont azok akik érzés után dolgoznak, hisz semmi nincs a kezükben, csak egy jól kalibrálható felület. Pl az FSON 2009 ami nem ré jött ki eléggé nevetséges. Nem hiszem hogy egy F1es autó ennyire nem tapadna, mint ami abban van, pont ellenkezőleg, tapad mint az istennyila. GTR, GTL, Race játékoknál van liszensz, de azt mondják hogy évről évre árkédosabb mert jobban tapad a 09 mint a 07:), most akkor a játékos tudja jobban vagy az a csapat akik kapnak adatokat és mérnökök pilóták állnak a rendelkezésükre. Érdekes dolog ez, mert a szimes tényleg attól érzi magát szimesnek hogy ha nincs tapadás, ha már van akkor az árkédos és szar. -
#931 A szimulátorok legtöbbjéről maguk a fejlesztők döntötték el,hogy márpedig az. Aztán ennyi. :D Itt van pl. az rFactor a tucatnyi F1-es modjával és hát mindegyik totál más, évadon belül is ráadásul. És akkor ki dönti el, hogy milyen szimulálja a valóságot? Az, amelyik nehezebb? És aztán attól, mert az egyik modban csaknem lehetetlen pályán tartani a verdát, akkor az reális? Nagyon nem hinném, mivel egy valódi F1-es autó egyik lényege és sajátossága az extrém stabilitás... Ehhez képest egyes modoknál extrém instabilitás van... Marha jó szimuláció, mondhatom... :D Ezzel az erővel a valós F1 kajak árkád, nem? :D
Szerintem egyik szimulátornak mondott játék sem hiteles ebben a formában. Néha mutogatnak pilótákat, hogy ezzel meg azzal játszottak pár percet, de én még nem olvastam arról, hogy ezek a pilóták a játék után azt mondát volna, hogy fú, hát ez majdnem olyan volt, mint a valóságban. Ebben az értelemben óriási tévhit az, hogy a factor például szimulátor. Ezt a közössége elhiszi magának aztán jó'van és örülhetnek, hogy ők szimulátorosok. Kábé ez a történet az ArmA játékosokkal is, kajak elhiszik magukról, hogy fú, hát mindarra képesek, mint a játékban, de a rideg valóság az, hogy egy valós harci szituációban az első cselekményük a naciba csinálás lenne...
Szerintem a valós szimulációhoz, vagyis ahhoz, hogy kapjunk egy valódihoz közelítő vezetési élményt, a megfelelő hardver és szoftveres környezet sem áll még rendelkezésre.
Kábé Totti szövege az, ami közelít a legjobban ehhez a témakörhöz: Inkább elhitetik veled, hogy ez valószerű. Kapsz egy mélyreható setup-menüt, az autó idegesen reagál a mozdulataidra, fékezni kell a kanyaroknál, van valamilyen szintű törés, állatok a hangok, szar a grafika és akkor az már szimulátor. :D
Persze ezek mindenképpen komolyabb cuccok, mint amilyen az F1 2010 lesz, bár azt kétlem, hogy valószerűbbek, azért, amit itt többen is leírtak: A szimulátoroknál nincs valós alap, max annyi, hogy fú, hát a hangokat élesben vették fel a pályákon. Oké, tehát a hangok valószerűek. És? A többivel mi van?
És ha már itt tartunk: Ant legalább ott volt tanácsadóként és teszterként az F1 2010 munkálatainál, az rFactornál ki volt ott? Az FSOne 09-nél ki volt ott? F1RFT-nél ki volt ott? F1RL-nél ki volt ott? Race 07-nél? LFS-nél? Van hiteles, fejlesztőcsapatban dolgozó versenyző, versenymérnök, aki tudásával hozzárakott ezekhez és meg tudja erősíteni azt, hogy ezek a szimulátorok valószerűséget adnak? Vagy a szimulátorosoknak elég a borítón olvasható PR-szöveg a valós vezetési élményről?
Ebből a szempontból hiába nem soroljuk az F1 2010-et a szimulátorok közé - bár még meg sem jelent, tehát ezzel is ildomos lenne várni -, Davidson és a F1-es csapatok együttműködése miatt ezerszer hitelesebb lesz, mint akármelyik, szimulátorként eladott cucc. -
#930 Hát ezaz:) túl van misztifikálva ez a szimes dolog. Ha visszaadja azt az érzést amit a tévé képernyőről látok akkor már rendben van a cucc, mert többet nem tud visszaadni, mert statikus játékok és ugye az ótókázásnál pont a erőhatások, a sebességérzet, a szintkülönbségek, az hogy kirázza a veseköved, hogy beszarsz a kanyarsebességektől és féktávoktól és belédépül a biztonsági öv stb stb... a lényeg. Legyeb élvezetes, kormánnyal jól használható és az irányítás testreszabható, ha akarok akkor had mehessek 30as kormányszöggel, had állíthassam sután az ótót ha nekem úgy fekszik és had érezzem azt hogy ez reális lehet. -
Laceee #929 Most öszintén, szeretjük a "szimeket", de melyiknél volt ott a fejlesztésnél valamelyik csapat/versenyző ? ki mondja ki, hogy most ez meg ez a szim mennyire ríl vagy sem ? -
#928 Hehe:D -
#927 "akkor minek kellet egy (ex)F1-es pilótát bevonni a fejlesztésbe, meg ódakat zengeni a fizikáról meg a realitásról???"
Piár. -
Laceee #926 "minek kellet egy (ex)F1-es pilótát bevonni a fejlesztésbe, meg ódakat zengeni a fizikáról meg a realitásról"
Minek kell ódákat zengeni a "szimekről" amiket még normális versenyző nem látott, nem vett részt a fejlesztésben ? -
GPx8 #925 "És hát miért ne lehetne újítani az F1-es játékokon a karrier behozatalával és ez miért lenne árkádosdi? Miért, a szim az az, hogy van a pálya meg te és menjél, oszt jóvan? Defasza..."
Hát nem. Jó a story mód, ami lehet plusz egy jó szim-"szerű" autósjátékhoz. Amúgy nem azért pöcsöltek annyit - állítólag - az AI-val, hogy csak Te legyél meg a pálya. Ha meg nem lesz szim (jó, nem HC...), akkor minek kellet egy (ex)F1-es pilótát bevonni a fejlesztésbe, meg ódakat zengeni a fizikáról meg a realitásról??? -
#924 A story mód ad el egy ótós játékot. Nagyon kis % megy multizni velük, vagy 1szer kipróbálja max mindenki. -
#923 Brutal! Single ütni fog. -
#922 Nekem nem kell mindenbol szim, csak legyen jo. Normalisan, atlathatoan, logikusan kezelheto felulet, ertelmesen, erezhetoen, elvezetesen vezetheto autok.
Pl. a TDU is nagy kedvenc, pedig az sem szim, megvettem, megerte, azota fent van, es ugy nez ki, a TDU2-t is erdemes lesz megvenni.
Ettol sem varok sokat, nem is arra keszul. Legyen normalis konzol/PC kompromisszumos kezelofelulete, hangulatos, latvanyos, elvezetesen vezetheto (kormannyal, FFB-vel, manual valtoval stb.). -
#921 Szerintem meg az van, hogy nem Neked szól ez a játék, de ettől természetesen még lehet zseniális. És már lehet tudni, hogy nem lesz szimulátor, legalábbis iRacing meg LFS szinten biztosan nem. Akinek ez nem tetszik, az tovább lép és marad azoknál, ennyi a sztori. De ennek kb ötvenszer akkora bázisa esz, ezt le merem fogadni és hát a Codemastersnél pontosan erre alapoznak.
És hát miért ne lehetne újítani az F1-es játékokon a karrier behozatalával és ez miért lenne árkádosdi? Miért, a szim az az, hogy van a pálya meg te és menjél, oszt jóvan? Defasza... -
#920 ez a karrieres hülyeség tiszta arcade akármi. :) sose értettem. pláne single playerben. iracing alatt jó, de ott ugye van rendszer és real ellefelek.
akinek karrieres valami hiányzik, az inkább nyomjon f1 online menedzser játékot. :D
ha nem lesz elég szimes a gamma, akkor kábé mindenből kapunk egy közepeset/jót. persze grafikát kivéve. :D -
#919 Vélhetően ez az egész a karrier mód elengedhetetlen része lesz, de talán kitaláltak egy automatizmust, hiszen a karriered nagyban függ pl. a nyilatkozatoktól, amiket teszel. Nem tudom, ezt át lehet e ugrabugrálni és érdemes e. Minden esetre próbáljátok meg úgy felfogni, mint egy F1 RPG-t és máris hasznosabbnak tűnik mindez. :)
A másik, hogy ez a játék NEM a hc szimulátorosoknak - avagy azoknak, akik annak hiszik magukat - szól, sokkal inkább a könnyedebb, játékélményt keresőknek. Nekik pedig nagy eséllyel feküdni fog ez a karakter-terelgetés. És hát ez az egész RPG-s történet csak a karrierre igaz, minden más módban csak vezetned kell és kész. -
#918 Igen, az animaciok, a show-elemek is hasznosak - eloszor;) De utana mar uncsi. Kell, mert igy jobban lehet eladni, de legalabb lehessen ESC-pel leallitani;) -
GPx8 #917 Az mindegy, végül is az RBR is hasonló, de legalább ne eröltessék a "story" módot! Nem szeretnék 100 virtuális interjút adni meg fél órát bolyongani a motorhome-ban edzés vagy verseny előtt...