Atomenergia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ebbõl végtelen ciklus lesz: veled még mindig az a probléma, hogy te nem tudod eldönteni, hogy mi tudományos, és mi nem. Ahogy arra konkrét példa volt a banki pénzteremtés kérdése. Nem az az "áltudományos", amirõl te nem tudsz, vagy amit te nem értesz.
(Köszönöm a "menekülõút-mentes" hsz-t.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Olvasgass még kicsit.
Lehet hogy jobb lenen ha megtanulnád kívülrõl amiket írtam, hát ha egyszer arra ébredsz hogy megértetted.
Árpád népe hej!
Ezért közlöm, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
-----------------------
Vagy válaszd el így.
-----------------------
Egyébként azon is elgondolkodhatnál, hogy ha ennyien támogatják a tényeket és ti kisebbségben vagytok, mint az õstöri topikban is. Gondolkozz el rajta miért lehet? Talán, mert a tények és az igazság erõsebb mint a hited? ennyi..
Az elfogadásról meg annyit, én is toporzékolhatnék mondjuk a fû, joint, marihuna topikért de nem teszem mert elfogadom, hogy vannak ilyen retardáltak. Pedig az valóban nem tudományos topik.
Na ezt viszont meg nem te fogod eldönteni. Látod, még itt vagyok, és eldöntöm. Nyasgem.
"Ha már a tudományosban vagyunk, akkor mutass valami bizonyítékot arra, hogy a stílus a tudomány esetében másodlagos."
Nemhogy másodlagos, hanem érdektelen. Ha a tények stimmelnek, a módszertan helyes, akkor az tudományos. Elõadhatod akár haikuban is.
Az egy másik kérdés, hogy mi a SZOKÁS.
"Mert szerintem egyértelmû, hogy kéz a kézben jár a kettõ."
És ebbõl látszik egyértelmûen, hogy fingod nincs a tudomány mûködésérõl.
A másik egészen egyszerû dolog, amirõl itt te elfelejtkeztél, és alapjában teszi faszsággá ezt az egész témát, amin lovagolsz, az az, hogy én itt nem tudományos disszertációt írok.
A tudományos közösség megkapja tõlem a neki járó tiszteletet és stílust, TE nem.
"ugyanígy ezen tudományos publikációról szóló vita során sem hangozhat el a "fasz" szó."
Lol. Ez benne van a Tízparancsolatban is, ugye? 😄
"Ennek megfelelõen, mivel engem nem szórakoztat az, ha a vitapartnerem "faszozik", ezért itt most én abba is hagyom a válaszadást."
Igen, látod, mûködik a módszer. Felajánlottam neked a könnyû, egyszerû menekülõutat a vitából, és te kapva kaptál az alkalmon. A legviccesebb az egészben, hogy fel sem tûnt, hogy szándékosan manipulállak.
És még te akarsz leleplezni világszintû összeesküvéseket... 😄 Röhej.
Engem ez egy cseppet sem zavar. Ha itt ez a divat, hát szívesen csapódok a társasághoz.
A tudomány, és a ez a tudományosnak billogzott topik már más téma.
Tudományok bizonyos területeirõl is szeretek beszélni, csak valahogy mindíg olyanokba botlok mint te, aztán engedek a kísértésnek, és nem túl elegánsan, de szórakoztatom magam.
Általában csak azt kifogásolom, hogy hogy jönnek ide az olyan ökörségek mint az NWO meg az újpogány hóbortok? De ha már ilyen lett a hely, viselkedjünk úgy ahogy a környezet megköveteli.
Árpád népe hej!
"Bárki" lehet, de te nem. Megpróbáltad, de nem sikerült. Ez van.
"Nem, ez akkor lenne az említett szitu, ha közben ARRÓL prédikálnék, hogy te mekkora személyeskedõ alpári stílusú köcsög vagy. Jó szokásodhoz híven megint csúsztatsz."
Ha már a tudományosban vagyunk, akkor mutass valami bizonyítékot arra, hogy a stílus a tudomány esetében másodlagos.
Mert szerintem egyértelmû, hogy kéz a kézben jár a kettõ.
"A tudomány egy módszer, aminek nincsenek ilyen tulajdonságai, tehát ez a mondat irdatlan faszság."
Ehhez elõbb azt kellene bebizonyítanod, hogy a tudomány "íratlan szabályai" között nincs ott a stílus. Ha egy tudományos publikációban nem szerepelhet a "fasz" szó (hacsak nem "fasz"-okról szól a publikáció), ugyanígy ezen tudományos publikációról szóló vita során sem hangozhat el a "fasz" szó. Ennek ellenkezõjét próbáld meg bebizonyítani számomra, és akkor igazat adok majd neked.
Ennek megfelelõen, mivel engem nem szórakoztat az, ha a vitapartnerem "faszozik", ezért itt most én abba is hagyom a válaszadást.
Árpád népe hej!
"Tök jó érzés ennyi buta ember közt osztani az észt, meg flémelni, meg anyázni.
Civil életermben ezt nem tehedtem meg."
uwu lebukása
Ez mindent elmond...
Neked mindig is az volt a bajod, hogy az olyan "komcsatöltelékek" mint te, nem parancsolhatnak hazugságokat. Hozzászoktál, hogy mindenhol csettintenek a hülyeségedre. Egy normális helyen mint az sg-én, ahol az érvelésekkel, tényekekkel, bizonyításokkal egyszerûen és természetesen kidobja az olyanokat mint te. Ha nem tetszik az igazság, mondom lehet máshova menni.
Ez a fajta reakció a gumiban még elmegy, de itt a tudományosban szerintem túlzás.
És nem kiosztalak, csak kérlek, hogy ha lehet, akkor kicsit lassíts, mert ez már kicsit sok szerintem!
Tudod ezt bárki eldöntheti. Elég konkrét kritériumai vannak annak, hogy mit nevezhetünk tudományosnak, és ha azt nem teljesíted, akkor azt bizony bárki a szemedre vetheti.
"Ez jó példa arra, mikor bort isztok, vizet prédikáltok."
Nem, ez akkor lenne az említett szitu, ha közben ARRÓL prédikálnék, hogy te mekkora személyeskedõ alpári stílusú köcsög vagy. Jó szokásodhoz híven megint csúsztatsz.
"A tudomány, mármint az igazi, az szelíd és alázatos. "
A tudomány egy módszer, aminek nincsenek ilyen tulajdonságai, tehát ez a mondat irdatlan faszság. Vö.: "A fõzés, mármint az igazi, az szelíd és alázatos."
"Aki nem tudja mi a szelídség és az alázat, az nagy valószínûséggel gazdasági és politikai érdekeket képvisel a valódi tudomány helyett."
Nyehehe. Mintha nem épp a politikusok alapvetõ jellemzõje lenne a simulékonyság és a mesterkélt jómodor. Ennél nagyobb öngólt talán nem is tudtál volna lõni.
"Ezt már párszor leírtam a vitapartnereimnek, hogy ideje lenne azzal foglalkozni, hogy mit írok, és nem azzal, hogy ki vagyok, mi a diplomám, hogyan fogalmazok, mik a forrásaim stb."
Az csak kíváncsiság, hogy mitõl, vagy épp milyen képzés ellenére vagy te ilyen elbaszott hülye. Semmi köze általában magához a vitához.
Másrészt amikor egy az egyben lenyomsz egy..khm..."vallási" ideológiát, akkor azért sok mindent megmagyarázna, ha fel is vállalnád azt.
"A tények tények maradnak ezektõl a szempontoktól teljesen függetlenül."
A tény definíciója, hogy ellenõrizhetõ. Amirõl te általában beszélsz, az általában totálisan ellenõrizhetetlen, vagy épp komplett spekuláció. Más esetekben meg csak szimplán tévedés.
"El kellene dönteni, hogy mire szolgál ez a tudományos szekció: a tényekrõl akarunk beszélgetni, vagy arról, hogy mit fogad el ténynek a mostani tudományos intézményrendszer?"
Erre eléggé konkrét válaszok vannak, és nem is olyan bonyolult dolog, hogy már évek óta képtelen legyél felfogni.
"Komolyan nem értem, hogy egy magát racionálisan gondolkodó valakinek tartó ember hogy nem látja azt, hogy saját magáról beszél..."
Eheh, az, hogy az érveim közé beszúrok egy-egy kötõszót vagy jelzõt, az úgy mégis milyen szempontból minõsül stíluson rugózásnak? Már megint csúsztatsz, de hát persze nem vártam mást.
"ugyanis az matematika egy teljes mértékig absztrakt tudomány, míg az atomtudomány egy tapasztalati."
Amíg ilyen mélységû tudatlanság van, addig nincs mirõl beszélni. Lényegében a gimnázimi ismeretek sincsenek meg.
Ezzel én is így vagyok. Ha nem így tennék, nyugodtan koppints a fejemre, még meg is fogom köszönni.
De ez a pár hsz. kritikán aluli volt, és messze áll a tudomány valódi szellemiségétõl: #184, #186, #194. Ebben egyetértesz velem?
A probléma az, hogy vannak feltételei annak, hogy mit nevezünk tudománynak. A konteózás és NWO-zás nem az. Mi szeretünk tudományos alapokon, érvrendszeren, kísérteleken és tényeken alapulva írni és nem hagymázos elméletekkel teleböfögni a netet.
<#eljen>#eljen>
A probléma még mindig az, hogy ezt nem te fogod eldönteni.
"A szelídebb fogalmazást meg fel is dughatod magadnak."
Nem kell szelíden fogalmazni, de ezzel pont hogy az egyes tudományos topikokat romboljátok. Ez jó példa arra, mikor bort isztok, vizet prédikáltok.
A tudomány, mármint az igazi, az szelíd és alázatos. Aki nem tudja mi a szelídség és az alázat, az nagy valószínûséggel gazdasági és politikai érdekeket képvisel a valódi tudomány helyett.
Ha tényleg tudományos szekciót akartok látni, akkor elõször tanuljunk meg egymással szelíden, türelmesen, alázattal társalogni. És nem én vagyok az, akinek a legtöbb tanulnivalója van ebben a kérdésben, bár nyilvánvalóan nekem is meg kellett és még meg is kell tanulnom pár dolgot.
"Ugyanis ha érdekel a mondanivaló, akkor azzal foglalkozol."
Ezt már párszor leírtam a vitapartnereimnek, hogy ideje lenne azzal foglalkozni, hogy mit írok, és nem azzal, hogy ki vagyok, mi a diplomám, hogyan fogalmazok, mik a forrásaim stb. A tények tények maradnak ezektõl a szempontoktól teljesen függetlenül.
El kellene dönteni, hogy mire szolgál ez a tudományos szekció: a tényekrõl akarunk beszélgetni, vagy arról, hogy mit fogad el ténynek a mostani tudományos intézményrendszer?
"Tökéletes trollindikátor a parasztság, könnyen kiszûrhetõ, ki az, aki tényleg beszélgetni akar, és ki az, aki csak kifogásokat keres, hogy ne a mondanivalóval kelljen foglalkoznia."
Komolyan nem értem, hogy egy magát racionálisan gondolkodó valakinek tartó ember hogy nem látja azt, hogy saját magáról beszél...
A szelídebb fogalmazást meg fel is dughatod magadnak. Ugyanis ha érdekel a mondanivaló, akkor azzal foglalkozol. Tökéletes trollindikátor a parasztság, könnyen kiszûrhetõ, ki az, aki tényleg beszélgetni akar, és ki az, aki csak kifogásokat keres, hogy ne a mondanivalóval kelljen foglalkoznia.
Árpád népe hej!
És végül ha nem tetszik a fórum ajánlom az index elferdített "tudományos" topijait Ott imádják hasonló emberkéket mint ti. Tehát ha nem tetszik el lehet menni, senki nem kényszeri rá, hogy olvasd a kommenteket.
Ez is jó példa arra, hogy mi az amit nem kéne hagyni.
Milyen tudományos topik az ahol a tudósokat mocskolják és folyamatosan hazudnak vaalmi szent cél érdekében és persze erkölcsrõl papolnak?
Én írtam oda arról hogy hol tart az õstörténet kutatás, csak épp figyelmen kívül lett hagyva, és hülyeséglavina érkezett reakcióként amit érvelésnek gondoltak a kommentelõk. És ezek után csodálkoznak ha engedek a csábításnak és trollkodok egy kicsit. Nem tudom azokkal ott mégis hogy kéne beszélni. A rendes kommentekre immunisak. Aki nem osztozik a hitükben az magyarellenes. És mindez egy tudományosnak nevezett topikba történik.
A többektõl bocs az offért.
Árpád népe hej!
Felvetettem már, hogy ha titeket tényleg ennyire zavar, akkor nyissunk egy új topikot "civilizációnkkal kapcsolatos tudományos elméletek" címmel, ahol beszélgethetnénk a hasonló érdeklõdésû emberekkel (többes szám, mert nem az én topikom lenne a topik). De alapvetõen nekem jó az NWO topik, ezért a labda most a másik oldalon pattog.
Ha viszont marad az NWO topik, akkor nincs értelme minden egyes alkalommal ezzel elõjönni.
Maga az "NWO / konteo / ezotéria / horoszkóp / anyámkínja"-s érvelésed, azzal együtt hogy "Nem azért, mert eltér a véleményünk", szerintem azért sántít, mert a közel-keleti konfliktusok topikban az NWO/konteó/ezotéria/horoszkóp/anyámkínja mentes felvetéseknek sincs jó foganatja. Vagy ott van "A magyar õstörténelem" topic. Azzal mi a gond?
Ezért javaslom, hogy tételezzük fel, hogy a probléma gyökere nem az, hogy valaki NWO/konteó/ezotéria stb. vagyis szerinted áltudományos (vagy tudománytalan, vagy hogy fogalmazzak) elméleteket vet fel, hanem valami más, aminek megemlítése önmagában problémákat okozhatna - no meg offtopik is - ezért inkább most nem írok semmit.
Ui: Biztos hogy nehezedre esne kicsit visszafogni magad? Meg lehetett volna ugyanezt fogalmazni kicsit "szelídebben" is.
Pont azért nem lehet, mert iszonyatosan kemény szabályok vonatkoznak rá. Egy hagyományos erõmû biztonsága és redundanciája röhejesen kevés egy atomhoz képest, hogy szinte nevetésre készteti az embert.
Ez neked mirõl árulkodik?
Ez önmagában csak egy veszélyességi potenciál, nem azt akarom vele mondani, hogy mindenképpen sokszoros mértékben károsítja a környezetet, mert az atomenergia terén elõfordult balesetek száma jóval kevesebb, mint a hagyományos erõmûveknél elõfordultak.
De normál üzemben tisztább energia, mint bármi más, ezzel az állásponttal egyetértek.
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Persze mindent összevetve még mindig az atomenergia a legtisztább és legbiztonságosabb energiatermelési forma, csak ugye ezt sokan a benne rejlõ veszélyességi potenciál miatt összemossák a környezetre sokkal károsabb (pl: kõolaj vagy szén üzemû) megoldásokkal.
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Árpád népe hej!
Together we'll fly someday...
Ezért most biztos megkapom a magamét, de sajnos ez a véleményem, és engem nem zavar ha más is tudja.
Árpád népe hej!
"érveket apafej"
És csak folytatod... <#szomoru1>#szomoru1>
"csak a stílusba kötnek bele"
A stílusba "kötök bele", mert te sorozatosan a stílusomba kötöttél bele (rokon lelkeiddel egyetemben), a tényeket tartalmazó érvelések elõl is a stílusra hivatkozva tértél ki (úgyszintén másokhoz hasonlóan). A mostani tényeket felsorakoztató észrevételem mindössze erre kívánja felhívni a figyelmet, hogy bort iszol és vizet prédikálsz. Mindezt annak a reményében teszem, hogy egyszer majd újra eljutunk oda, hogy tudunk egymással kommunikálni. Én változtattam valamennyit a ti kedvetekért, most várom, hogy cserébe ti változtattok valamennyit a kedvemért.
"Mûszaki és természettudományos érveket..."
Mármint olyanokat mint amiket te hoztál fel?
Árpád népe hej!
Itt tanultunk mindent amit a retardáltkodásról tudni lehet.
Legalábbis én. De amennyire ismerem, õt is az itteni NWO-s meg újpogány kretének edzették ilyenné az évek során 😄
Szóval jobb ha lapítasz mester, mert vaj van a füled mögött.
Árpád népe hej!
Mûszaki és természettudományos érveket apafej...
"Semmihez sem ért, hülye mint a segg, tudálok picsa"
"Itt is vannak állatok"
Látom a színvonal a régi...
Azon "csodálkozom", hogy a saját stílusod hogy hogy nem veri ki saját magadnál a biztosítékot, és miért csak akkor zavar a "stílus", ha valaki századennyire "provokatív" veled szemben... (Most én pl. századennyire vagyok "provokatív"... a te fogalmaid szerint legalábbis.)
http://onthespot.blog.hu/2011/03/16/saigon_vietnam
Alikam. Semmihez sem ért, hülye mint a segg, tudálok picsa, de azért mondaná a tutit...
http://noemisszio.blog.hu/2011/03/15/illes_zoltan_nepszavazast_paks_boviteserol
Itt is vannak állatok.