Fizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Forrás: Einstein Newtonról - Korunk, 1927 június
"Newton pontos terve szerint suhan a csillag, és arra int néma pályán róva terét, ki-ki tisztelje mesterét."
Forrás: Wikipedia
"Einstein soha sem juthatott volna el a maga gondolataihoz Newton (és még sok más kutató) munkája nélkül, akik a maguk részérõl szintén elõdeik vállain álltak. Örök lánc fonódik itt, melybõl egyetlen szemet sem lehet és szabad kihagyni. Az utód fénye nemhogy elhomályosítaná az elõd nagyságát, de sõt még emeli."
Forrás: Komjáth Aladár: A relativitás elvérõl
"Newton gravitáció elméletét felváltotta Einstein általános relativitáselmélete, de a newtoni elmélet érvényben marad az olyan testek mozgásának a tárgyalásánál, amelyek nem túl erõs gravitációs térben a fénynél sokkal kisebb sebességgel mozognak, és megfigyelésük idõtartama nem elég hosszu ahhoz, hogy a Newton-elmélet apró pontatlanságai felhalmozódhassanak. Ûrhajók pályaszámításaihoz ma is elegendõ a Newton-elmélet,"
Forrás: Hraskó Péter: Tudomány - nemtudomány
Szóval talán a legpontosabb kifejezés, hogy Einstein elméletei kiegészítették, pontosították Newton elméleteit.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Valaki olyat kérdeznék, akinek a fizika a szakterülete, vagy van annyira kompetens a témában, hogy pontos választ tudjon adni a kérdésemre:
Einstein elméletei megdöntötték a newtoni fizika által axiómaként kezelt elméleteket, vagy kibõvítették azokat? Tehát szükséges-e összehasonlítani a kettõt, vagy a két tudós munkája kiegészíti egymást?
Köszi.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Holnapra van egy nehéz leckém fizikából, kérlek segítsetek.
Írnom kell 3-3 olyan dolgot, ami mozgási ill. nyugalmi indukcióval mûködik.
(nem kell a: generátor, szikrainduktor, és a dinamó
A gyors választ köszönöm.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Vissza térve az ingyen energiához, nekem arról sokszor az örökmozgó(k) jut(nak) az eszembe.
Csak az is kérdéses hogy ha egyáltalán van ilyen, akkor az az energia termelésben milyen szerepet játszik. Mozoghat valami "örökké", gondolom én hogy úgy mint egy részecske is... 😊 de ebbõl elég nehéz energiát kinyernünk, nehéz munkára fogni.
Eh, lol. 😄
Fizetem a villanyszámlát, és akkor nem merül le a konnektorom sohasem. Emberiség energiaproblémája megoldva.
Maradjunk annyiban, hogy anyagi befektetés csak emberileg/társadalmilag értelmezhetõ, és csak az emberi interakciókban van szerepe, fizikailag semmi értelme.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
1. Nem mindig van. Tehát mikor ez nem tereml, akkor máshonnan veszel áramot.
2. A beszerzés költsége smafu?
3. Amortizáció?
A napenergia nagyléptékû termelésre, mint alaperõmû alkalmatlan. A napenergia egyszerûen túl híg.
Alaperõmûként az atom verhetetlen. A vízierõm tud csak a közelébe kerülni, de annak meg az a komoly hátránya, hogy a gigászi erõmvek hatalmas területet árasztanak el és az ökoszisztémát keményen megbolygatják. Egy atomerõmû nem. A vízierõmûnél plusz pont, hogy 0-rõl 100%-ra 5 perc alatt felpörgethetõ. Több ezer MW kapacitás is akár.
Az ingyenenergia az az energia, ami nem létezik: vákuumenergia, fixmágnes-generátor, víz üzemanyagú, víz égéstermékû belsõ égésû motor.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ezt általános jelleggel mondom.
A free energys baromságban én sem helyzek semmi bizalmat.
Énis kísérleteztem vele.Az 1.1-es puntómról levettem a levegõszûrõt és vizet kezdtem bepermetezni.Alapjáraton hebrákolni kezdett.De amint a fordulatszámot kb.3000 felé emeltem(nincs fordulatszámmérõm),a motor elkezdett magától felpörögni.Én megbizonyosodtam a mûködésérõl.
Miért következik be?
Nos szerintem ugyanazért, amiért a vizet egyes versenyautóknál doppingszerként befecskendezik az égéstérbe(persze egyéb adalékokkal vegyítve).Állítólag bizonyos nyomás és hõmérséklet hatására elõször felbomlik aztán újra egyesül. http://fenykapu.free-energy.hu/Azthiszem itt olvastam elõször errõl.A nagy sebesség miatt a gép felületének csapódó pára nagynyomásnak van kitéve és ha jóltudom alaposan fel is hevül a gép burkolata és a légkör részecskéi közti súrlódás miatt.
Persze ez csak most pattant ki a fejembõl,könnyen meglehet hogy csak beszélek hülyeségeket a levegõbe.😄
Egyesek már kapizsgálják,hogy a benzin és dízelmotorok összeházasítása a villanymotorral,nagy segítség,hiszen számos esetben a mozgásienergiát képesekvagyunk ezáltal jobb hatásfokkal elõállítani.Gyorsításkor mindenféleképpen mindegy , melyik hibridrõl van szó.A fékezésbõl visszanyert energia sem mai találmány már.
Ám ezeken nemsokan jutnak túl.
Kevesen jutnak el odáig,hogy a gépjármûvek mozgásbantartásának akadályait próbálják meg kijátszani.A légellenállás csökkentése lerágott csont,akárcsak a gördülési ellenállás csökkentése a megfelelõ guminyomással.
Most nemrég láttam egy jópofa kísérletet a neten.Szélkocsi! Ez az elsõ olyan elképzelés,ami közvetlenül a menetellenállási tényezõk egyiét hasznosítja.Kerestess rá a gugliban!
Ám ezen én már tuljutottam.
Gondolj csak bele, hogy a közegellenálláson kívül még hány sebbõl szökik a drága energiánk literenként több mint 300 Ft-ért!
Az egyik ötletem a kocsi lengéscsillpítóinak az igábafogása lett volna.Elõször csak hidraulikus szivattyúként,de aztán rájöttem,egyszerûbb és jobb hatásfokú ha rögtön elektromos áramban gondolkodunk.Nos ezt már megcsinálták elõttem(elektromos lengéscsillapító)bár nem kifejezetten az áramtermelés céljából.
Aztán eszembejutott a motor hõje és hangja,rázkódása.A motor hõjét felfoghatnánk a Peltier hatás alkalmazásával,visszatölthetnénk az akkumulátorba,arázkódását rezgését pedig szintén hasznosíthatnánk.Ezek a jelenségek minden motornál belsõégésû motornál jelenvannak,és kiaknázatlan terület.Ám én úgy gondolom,ezek közül minél többet kéne egyszerre egy megoldással megfogni,és ez a megoldás szerintem a jármû
hajtásláncában keresendõ.Vanis elképzelésem a megoldásról.😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
"This pressure change causes a sharp drop in temperature, which in humid conditions leads the water vapor in the air to condense into droplets and form the cloud."
?
2. Egyszerûen a víz / vígõz így viselkedik. Nézd meg a vízgõz állapot diagramokat. Mintha azt kérdeznéd, hogy vas miért olvad meg x fokon. Azért, mert az anyag ezt tudja.
3. Kicsivel a hangrobbanás elõtt és után is látható. Hogy miért, azt pontosan nem tudom. A lökéshullámrendszer akkor változik meg drasztikusan.
A szuperszónikus áramlások tudománya nagyon nem egyszerû dolog. Rég tanultam róla és akkor sem sokat. A net elõtted is nyitva áll. 😊
Tudom, wiki, de már ez is segít elsõ átfutásra.
2. Ha alacsonyabb nyomáson kisebb hõmérsékleten forr a víz és elõbb megy át gõz halmazállapotba, miért éppen akkor történik a kicsapódás? De amit mondtál, mitõl lesz kisebb a páratartalom alacsony nyomáson?
3. Miért pontosan a hangrobbanás pillanatában látható a gépet körülvevõ nagyobb felhõ?