Fizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gimis nyelven ez azt jelenti, hogy 100%-osan hõszigetelt. Ezen felül feltételezed azt is, hogy ennek ellenére a belefe pupmált hõ 100%-a hasznosul.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Lenne egy kérdésem, amit szeretném, ha még ma választ kapnék, mert holnap délelõtt vizsgázok ebbõl - is -:
Egy 250g tömegû alumínium lábosban 0,5 kg 20 fokos vizet teszünk fel melegedni. Mekkora hõmennyiség szükséges ahhoz, hogy a víz teljes elforralása után a lábos 300 fokra melegedjen?
Ezenkívül adott a víz forráshõje, és az alumínium illetve a víz fajhõje.
Én így kezdtem el, melybõl ki is jött egy konstans érték:
http://i44.tinypic.com/fdy3rn.jpg
Jó-e ez így?
Elõre is köszönöm a válaszotokat.
kaszan, bár a videot nem néztem meg, de gondolom valami "mozgó" alkar penge akar lenni.
Itt egy oldal ami ezzel foglalkozik.
http://sinza.forumotion.com/index.htm?sid=1ce095391f27b9ba55a37d4f57099d8d
De vigyázz, mert könnyen elvesztheted pár újadat.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem tudom, hogy most mi a szint, csak azért tenném, hogy lásd, kb. mirõl van szó.
Bioszbol ezt néztem (2 kötetes)
http://www.libri.hu/konyv/biologia-i-kotet.html
Elöre is köszönöm a segitséget.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
(meg amúgy is mi a sz@rnak neked ez?
lehet hogy Assassin Creed ilyen jó meg olyan jó játék
de ha szerencsétlen vagy és a kés valahogy(mivel gondolom én nem értesz ehhez a szerkezethez) kipattan és a kézfejed pont felette van...hát...)
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Nemtudtam hot tegyem még fel a kérdést de a fizikához is közevan. Kellene egy kis segítség! Ezt a kést akarom megcsinálni, de nemtudom hogy mûködhet, vannak elképzeléseim, de kell a segítség. Látni lehet, a videón, hogy egy zsinórt meghúzva olyan erõvel húzódik ki a penge, hogy egy citromot is átszúr. Ha a madzagot mégegyszer meghúzza visszamegy. Ez fontos lenne...és nem azért mert egy játékban is bennevan. De nagyon érdekel és megakarom csinálni. Köszi.
m=hordó súlya(?)
μ=0,3
a=?
na ezt hogy kellene elkezdeni ha nincsen a hordónak a súlya megadva?
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
3.) A testek lendülete a tömegük és sebességük szorzata. A lendület megváltozása ennek a szorzatnak a megváltozását jelenti. Mivel a tömeg állandó (feldobott testrõl beszélünk, legyen állandó), akkor itt a sebesség megváltozásának vektorát kérdezik, h milyen irányú. Ez pedig a gravitációs gyorsulás vektora, azaz LEFELÉ mutat. (Vannak, persze, akik ebbe bele fognak kötni 😉 , de középiskola elsõben ez lefelé mutat... 😉 😛 Sõt, még így egyetem után is, ez nekem jobban tetszik.)
9.) Persze egy mezõ az nem test (Bár az anyag egy formája, mint azt tanítják), így mondhatjuk, h a mezõkkel kölcsönhatásba kerülõ testek mozgásállapotát nem egy másik test változtatja meg, hanem egy mezõ. Persze ebbe is bele lehet kötni, hogy mi az adott mezõ forrása, de ezt nem érzem kritikus kérdésnek a témával kapcsolatban. Pl.: Egy asztallap alatt elhelyezett mágnes közelében az asztallapon átgurított vasgolyó egyenletes mozgását a mágneses mezõ megzavarja (eltéríti a pályájáról), ezért én erre azt mondom, h a mágneses mezõ az ok, ami miatt ez megtörtént. (Ha valaki beleköt az elõzõ mondatbeli "mi az adott mezõ forrása és a mágneses mezõ példámba, arra ezer átkot küldök 😄 😉 )
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
De ha neked nehezedre esik szívesen bemásolom amit én láttam:
Traki0407-
6.)Egy gyerek kiskocsit húz egyenletesen vízszintes talajon. A gyerek nagyobb erõt fejt ki a kiskocsira mint a kocsi a gyerekre.
Súly mint erõ nyilván változik, itt a Földön is az eltérõ földrajzi helyeken.
A kiskocsis kérdésnél a két test ugyan akkora erõt fejt ki a másikra.
Nyugtass meg, hogy legalább nem BME gépész. Ha ezek nem mennek magadtól, akkor ott valami gond van. Nem kicsit, nagyon...
-a Holdon kisebb a gravitácoó
-nem a kiskocsi húzza a gyereket, tehát... ?
Azért nyugtass meg, hogy a fizikát csak muszájból tanulod, és valójában óvónõ-könyvtáros szakra készülsz.
Igaz?
F = m*a
A test súlya az az erõ, amivel adott gravitáció mellett alá kell támasztani, akkora erõvel kell tartani, hogy ne essen le. Pusztán formalizum váltással.
G = m*g
lenne még itt valami
Változik-e a holdjáró tömege és súlya a Holdon a Földön mért értékéhez képest?
A 9-es, hát ez már fogósabb. A lebegõ ping-pong labda nem jó példa, mert az a levegõt felgyorsító eszköz hatására lebeg, nem a levegõ hatására. Most hirtelen nem tudok olyan kölcsönhatást mondani, amihez nincs szükség másik testre.
Jó. Mondjuk van egy tartály rajta egy szeleppel ellátott csõvel, benne egy nagyon instabil gyúlékony gázkeverékkel. A kísérleti elrendezésünk olyan, hogy valamilyen ionizált gázból származó foton gyújtja be (egy ilyen foton áll a legközelebb ahhoz, hogy ne legyen köze "testekhez") szóval az elegy elég, a nyomás megnõ, kinyitjuk a szelepet, a ping-pong labda lebeg. Szerintem ez is túlkomplikálás. Ill. ha a gáz nem test, akkor a Nap sem test? Elég jó közelítéssel tiszta hidrogénbõl van.
Szóval borotválja meg Occam a kérdést (illetve amit rápakoltunk), és akkor a 9-es igaz.
Ja, és az 1.-nél a huzal lebillen. Kipróbáltam. 😊 tömeg és erõkar.
1. Szerintem nem, hiszen a súlypont helyzete változik az erõkarok hossza miatt. Ezt a kísérletet el is tudod végezni. Szívószál, cérna és gombostû kell hozzá
2. Melyiknek nagyobb a sûrûsége? Ha azonos a térfogat, akkor szerinted melyik a nehezebb?
3. Ez így pontatlan kérdés. A feldobás pillanatában? A feldobás után?
4. Mert a víz közegellenállása jóval nagyobb, mint a levegõé, plusz a víz gyakorlatilag öszenyomhatatlan.
5. Az ilyen kérdések terén kicsit zavarba jövök, mert nekem mindig homályos, hogy mi mit ért szabadesés és súlytalanság alatt. Szerintem hamis. A lendület m * v ugyebár. Vegyünk egy mûholdat. Tömege van? Igen. Sebessége van? Igen.
7. Igaznak tûnik.
8. Ez lehet igaz és hamis is. Ha az erõvel megegyezõ közegellenállás van, akkor ez igaz. Ha nincs közegellenállás, akkor a test gyorsul.
9. Ez sem feltétlen igaz. Pl. mikor levegõsugár tart egy pinponglabdát, akkor a levegõt azt testnek tekintjük vagy nem? Én nem. Szerintem ez hamis.
köszi a megoldást a kettest nem tudnád le írni valahogy úgy hogy megértsem<#circling>#circling>??
Viszont még lenne itt pár apróság
1.)Fonálon lógó huzal vízszintes helyzetben van. Megmarad-e vízszintes helyzetben, ha a huzal egyik végét felébe visszahajlítjuk?
2.)Egyenlõ térfogatú réz és ólom golyó közül melyiknek kisebb a tömege?
3.)Merre mutat egy fölfele dobott test lendületváltozásának vektora?
4.)Miért nehezebb vízben futni, mint a parton?
Igaz vagy hamis
5.)A súlytalanság állapotában lévõ testnek nincs lendülete.
6.)Egy gyerek kiskocsit húz egyenletesen vízszintes talajon. A gyerek nagyobb erõt fejt ki a kiskocsira mint a kocsi a gyerekre.
7.)Egy pontszerû testre 5N és 8N nagyságú erõ hat. A testre ható erõk eredõje legalább 3N.
8.)Egy test egyenes vonalú egyenletes mozgást végez ha állandó irányú ás nagyságú erõ hat rá.
9.)A testek sebességének változását mindig más testek hatása okozza.
Ez kihatással volt az atomfizikára, a molekuláris kémiára, a biokémiára, meg lehetõvé tette egy csomó teljesen új tudományág kialakulását.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
1. Na abból hogy a kezdeti impulzusa 50 és a kezdeti sebessége 2 ebbõl ki tudod számolni hogy a test tömege 25 kg. Az impulzusváltozás 70 volt --> elosztod a tömeggel --> a sebességváltozása 2.8 --> ez 3 sec allat tehát a gyorsulása 0.9333333 m/s^2.
2. Az energiamegmaradást használva : a megnyúlás= X
Energiamegmaradás: X*25*10=0.5*300*X^2
Ezt megoldod és a hossza : X+2.5(ez volt az alap)
Bocsi a 3.ra nincs idõm, de az a lényeg h a frogatónyomatékok összegének minden pontban 0-nak kell lennie.
gondoltam ti hátha megtudjátok oldani
1.)Egyenes vonalú mozgást végzõ test lendülete 3 s alatt változik 50 kgm/s-ról 120 kgm/s-ra. Mekkora a test gyorsulása, ha a kezdõsebessége 2m/s?
2.)Egy rugó eredeti hossza 2,5m,rugóállandója 300N/m.Mekkora lesz a függõleges rugó hossza, ha ráakasztunk egy 25 kg tömegû testet?
3.)Egy 300kg tömegû, 10m hosszú rúd az egyik végén a másik végétõl 2,5m-re van alátámasztva. Mekkor erõk hatnak az alátámasztási pontokra?
Mert mintha lennének olyan információk hogy a newtoni (bár használható) és az einsteini 'fizika' RÉSZBEN hibás, hiányos. Kéne egy teljesebb, ha lehet érthetõbb leírás vagy elmélet.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant