Fizika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
Szvsz ha nagyobb hõmérsékleten fokozódik az öngyulladás veszélye, hidegben nagyobb az akadálya az égésnek.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

sz4bolcs
Ja, amúgy meg lehet. A gyufát is el tudod fújni. 😄😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Szerintem nem, bár most mondta ismerõsöm, hogy szerinte nagyon hidegben rosszabbul ég a tûz. 😊

bazza
felszívódik a kozmikus misztikumban 😄

Egyébként komolyan kérdezem 😄 Arra vagyok kíváncsi, hogy hideg levegõvel lehet-e tüzet oltani.

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

sz4bolcs
Mivel olyan hideg csak a Holdon van, ezért elrepülne. 😄😄😄

bazza
Egy kérdés: adott egy tûzrakás, fából. Gyönyörûen ég, lángol. Ha ezt a rakást és -100, vagy még hidegebb környezetbe helyezem, mi történik a tûzzel?

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

L Viper
<#hehe>
Hamarabb kellett volna.
L Viper
Nem is mertem mondani, de valójában ezt már általános iskolában is tudni kell.
Molnibalage
Tegyük be a nagy szavazó topikba? Csak sokan lelõnék a poént...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Anyám általános iskolai alsó tagozatos tanárõ, de még õ is tudta a jó választ...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Tettem egy próbát én is kíváncsiságból és nem akartam hinni a fülemnek, szó szerint ugyanazt mondták páran. Egybõl rávágták, hogy lebeg.
Súlyos.
nonicks
lehet arra gondolt hogy melyik tantárgyra vonatkozik 😄

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

gothmog
De honnan jön ez, hogy "a Holdon nincs gravitáció"? túl gyakran szerepel szó szerint egyformán...
Néhány éve egy boltban pénztár elött a sorban mögöttem két középiskolás lány: "-Mibõl írtatok?
-Pitagorasz tétel.
-Uhh! Az melyik tantárgy?"

Molnibalage
Miért? Ha lenne felvételi beszélgetés még az egyetemen és mindenkinek felteszik ezt a kérdést, akkor a válaszolók egyike sem lenne BME-s...

75 diákot kérdeztek a 2 egyetemen. Elsõre így is meglepõ az arány, de ha reálisan átgondolom, akkor nem az.

L Viper
A tanár néni sem tudta, az a gáz.
Az is gáz persze, hogy úgy le tudtak érettségizni ezek az ifjú titánok, hogy "lebeg a toll". A számonkéréssel is komoly gondok vannak.
Az alapmûveltség része, hogy ennyi fogalma legalább legyen ezekrõl a dolgokról.
sz4bolcs
A kamerafóbiában lehet valami, de ennyi ember ilyen választ ad, az akkor is gáz.

Aha, akkor itt tényleg kurva nagy gáz van. Jön a világvége, most már biztos...

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

50%[<#conf>#guluszem1]
Azt én nem néztem. Bocs, de én ezt nem tudom elhinni. Nem lehet, hogy ennyire szar a helyzet.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Molnibalage
Mondom, olvasd már el a statisztikát. Ott az oldalon a link. Most akkor mondjam, hogy gyengébbek kedvéért bemásolom ide a tartalmat? 😊

Közkívánatra végignéztem a vágatlan nyersanyagot, és megszámoltam, milyen arányban kaptunk jó és rossz válaszokat. Az ELTE-n a holdas kérdésre 11 helyes és 18 rossz választ kaptunk. Eötvös Lorándot 4 tudta, 6 nem tudta, 2 valamit nyögött, de nem nevezhetjük érdemi válasznak. A BME-n a holdasra 17 jó és 18 rossz választ kaptunk. A második világháborút a BME-n 20 diák tudta, 17 nem. Összesen 75 diákot kérdeztünk a két egyetemen.

BME-n sem érte el az 50%-ot a jó válaszok száma. Ez döbbenetes arány. Az különösan röhejes volt, ahogy a dohányzó srác tette az eszét az inerciarendszerrel. Tisztára látszott, hogy hallott valamit, de fogalma nem volt arról, hogy mit jelent az, amit hallott...

Ha elég sok felvételt csinálsz, szerintem nem nehéz összehozni ilyesmit, mindegy, hogy mi az évszám. Amellett vannak emberek akiknek kamerafóbiájuk van, és képtelenek gondolkodni, ha veszik õket. Elég csak ezeket összeszedni.

Az oktatás színvonala már jó ideje folyamatosan romlik, ez tény, de ettõl még ez akkor is csak egy manipulatív videó.

Molnibalage
Ott van a korábbi posz linkje, és a végén statisztika is. Bõven 50% körüli a rossz válaszok aránya.

A II.Vh-nál nemhogy a jó választ nem tudták, de addig sem jutottak el, hogy kinek. Mert ugyebár Kínát a Kvantung hds. 1931-ben támadta be, a lengyeleknek 1939-ben kezõdött, a jenkiknek meg 1941 végén...

Ez olyan dolog, hogy az érettségihez elég, ha nem vagy teljesen hülye, az egyetemhez kicsit több kell. Ez az átlag.
Mégis futkosnak tökkelütöttek érettségivel, sõt diplomával is. Van aki tényleg csak tévedésbõl kap papírt.
Ha ügyes vagy és szorgalmas, biztos találsz ilyeneket is, csak keresni kell.
Minden esetre nem hinném, hogy bölcs dolog válogatott mintából következtetéseket levonni.

dronkZero
Nem hinném, hogy a mi évfolyamtársaink közt ENNYI hülyét találtál volna. Ez azért tényleg siralmas. Azért az még érdekelne, hogy mennyire válogatták/vágták össze, meg hogy volt-e egyáltalán helyes válasz.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

sz4bolcs
Mi az hogy kihullik? Hogy kerülhet be? Nincs reáltantárgyakból érettségi?

Nem kell úgy kétségbe esni. A fele kihullik mire vége.
Ha elég interjút csinálsz, össze elehet kaparni ennél sokkal több idiótát is.
Ez is csak szemfényvesztés, idióták mindenhol vannak, még az egyetemeken is.
Csak keresni kell.
bejutni nem annyira nehéz

Molnibalage
Krisztusom. Én kérek elnézést a sok tudatlan BME-s nevében. Ez egyszerûen szégyen...

L Viper
Ilyesmit csak egyféleképpen lehet csinálni. Van egy szertartás... legalább 3 ember kell hozzá, és egy gyertya.
Ki kell lesned mikor csinálják a szertartásokat. Valószínûleg akkor amikor azt hiszik, hogy alszol. Tehát úgy kell tenned mintha aludnál, és mikor érzed a szertartást, át kell rohannod és egy 5 kilós bazaltkövet kell közéjük hajítanod, úgy, hogy kilapítsa a gyertyát. Akkor majd nem zaklatnak többet, mert nem lesz gyertyájuk.

Kill them all!

Dj Faustus
Még egyszer hangsúlyozottan kijelentem: olyan eszköz, amivel egy adott személy tudatában pontos hatásokat lehessen elérni NINCS!

Ennek az alábbi okai vannak:
- Az emberi agy bonyolult rendszer. Ahhoz, hogy adott, pontos hatást érjünk el, eléggé behatóan kell ismerni az emberi idegrendszert.
- A berendezés, hogy csak az adott személyre hasson, a "támadó félnek" eléggé radikális lépéseket kell tennie saját védelmének érdekében (példának okáért a berendezéstõl eléggé távol kell tartózkodnia, vagy a házát körbeszigetelnie). Illetve ne feledkezzünk el a többi szomszédról se - õrájuk nem kell hatnia a berendezésnek, mert az feltûnõ lenne (tehát a szomszédokat le kell szigetelni, nemcsak a házukat, hanem a szomszédokat is).
Ha meg specifikusan rád ható "távzavarást" hozna létre, akkor a Te idegrendszeredet kéne egyénileg ismernie - az meg még bonyolultabb.
- Ráadásul valószínûsítem elmész otthonról, tehát követnie kellene egy nagy berendezéssel - ugyancsak feltünõ lenne.
- Kémelhárításnál dolgozol? Politikus vagy? Katonai titkokat õrzöl? Sejtésem szerint egyik sem áll fenn. Akkor felesleges ekkora energiabefektetés.

Aquir
Életszerûtlen dolgokat mondasz.
Hogy Feldmár Andrást idézzem, a saját élményeidet sem tudhatod, hogyan interpretáld. Csak abba lehetsz biztos hogy mi volt az élményed. De hogy az mit jelent, abba már nem lehetsz biztos.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

gothmog
Akkor ez ennyi.

Azt hittem komoly fizikusok vagytok,tudtok olyan készüléket,amellyel mást lehet vezeték nélkül zaklatni,és tudtok ellene védekezési módot,erre engem osztotok.De paranoiás vagyok hivatalosan,mert senki sem hiszi el,hogy a tudatommal játszik egy szadista fickó.
qetuol
nem lehet h paranoiás vagy?

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Aquir
Ha nem ordíttat valamit, akkor akkor már csak magaddal kell foglalkoznod mert lehet hogy hallucinálsz.

Nincs meglazult fogtömésem,szakorvoshoz is járok,különben aludni sem tudnék a zaklatás miatt.Nem a szomszédom,kb.100 m-re laknak.Egész nap azon fáradozik,hogy ne tudjak pihenni,kikapcsolni.Szóval nem tudtok olyan szerkezetet,amivel vezetékek nélkül le lehet hallgatni valakit és a tudatát piszkálni lehet?
Nem lehet, h egy AM adó van a szomszédban és a meglazult fogtömésed miatt hallod az adását?

qetuol
ha telefonon vagy bármilyen más módon zaklatnak, jelentsd fel...

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

dronkZero
Szerintem a saját pszichózisod összehasonlíthatatlanul veszélyesebb a családodra, mint a szomszédod képzelt támadásai. Én a helyedben szakorvos segítségét keresném...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Aquir
elég érdekes helyzet lehet, ha nem tudod kezelni csak úgy
kirõl van szó, miért kellene hogy egész nap melletted legyen, miért nem tudod függetleníteni magad stb

Köszi a nyugtatást és a képet,de bármennyire is próbálok kikapcsolni,a pihenésemet zavarja még a hullámzásával és nem kellemes egész nap egy zaklató megjegyzése mellett élni,felidegesít,elszomorít,gonoszkodik és ebben segíti a családja,tehát szerintem fizetést kap valahonnan,ha megéri neki egész nap rám ügyelni.Szóval szerintetek nem káros,mert a gyerekeimet is féltem,ha mellettem vannak.
Dj Faustus
Schuman-rezonancia tényleg létezik, de az egy természetes hatás.
Ahhoz, hogy mesterségesen adott hatást érhessenek el egy adott emberen, ahhoz megfelelõ felkészültségre (berendezésre, védõfelszerelésre - hisz ezek az igen alacsony frekvenciás elektromágneses hullámok könnyen áthatolnak, stb...) lenne szükség.

ZilogR
„Narrátor: Shuman-hatásnak hívják. Ez a Föld agyhulláma. De az még mindig nem tudjuk, hogy hogyan hat az emberekre. Az emberiség lélekszáma el fogja érni az agy neuronjainak számát. Douglas Rushkoff azt állítja, hogy ez fel fogja ébreszteni magának a Földnek a tudatát, azáltal, hogy az embereket egy hálózatban kapcsolja össze.” Serial Experiments Lain, Layer 09: PROTOCOL.

Csak egy kiragadott részlet kedvenc animembõl - LAIN

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Dj Faustus
Azt tudom javasolni, amit Aquir fórumozópajtás - ne gondolj rá.
További megnyugtatásodra közlöm, hogy "elektromos vagy mikrohullámú zaklatás" - no ilyen nincs a köznapi életben (a hadi felhasználástól tekintsünk most el, az nem áll fenn).

Kezdjük ott hogy a mobiltelefonod is mikrohullámon mûködik, a vezetéknélküli WIFI-s eszközök is azok, a mikrosütõ is az, a mûholdak is azt szórnak. Az nem zavar.

Ahhoz hogy mikrohullámmal "zavarni" lehessen téged (mármint mint embert, a szervezetedet), ahhoz olyan teljesítményre van szükség, hogy a "támadó félnek" is eléggé radikális lépéseket kellene tennie saját védelmének érdekében - az meg azért feltûnne.

Ugyanez elmondható az "elektromos zavarásról" is.

Szóval nyugi, nem kell parázni, attól csak jobban bemeséled magadnak a dolgot (aztán nehogy valamilyen "ellenlépéseket" <#violent> tegyél a "zavaró fél" ellen, mert aztán bekerülünk a Híradóba <#wink>). Nem kell ide Farady-kalitka, meg e-szmog mérõ (ez utóbbit a sznob nyugat-európaiaknak gyönyörûen el lehet adni).
Még alufóliát sem kell a fejedre húzni, nem jönnek az ufók:

Mi lenne például, ha átmennél a taghoz és elbeszélgetnél vele? Talán oldódnál egy kicsit...

Aquir
ne gondolj rá

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,hogyan lehet védekezni elektromos,vagy mikrohullámú zaklatás ellen,vagy agykontroll-generátor ellen?
A 10^-(sokadik) másodpercig.

qtab986
A fizika meddig tudja visszafele leírni a világegyetem fejlõdését? A világegyetem kora 13,7 ± 0,2 milliárd év, ezért emiatt a ± 0,2 miatt a pontosság kedvéért, tehát az õsrobbanás után mennyi idõ telt el, ami alatt nem tudjuk megmondani, mi történt?

thomasthomas
Még csak 10.es vagyok, de értem mit beszélsz, s igen a rendszer izentropikus.

Köszi a gyors választ.