3993
Fizika 2006
-
forrai #2066 Ez az, amtől féltem. De mi a sötét tömeg? Stb. -
forrai #2065 Szóval: mi a sötét tömeg?
És ha van sötét tömeg, akkor mi a poltergeist? Nem lehet, hogy a sötét tömeg az, ami olyankor felvilágosodik? -
7th uwu #2064 Én sokkal okosabb és viccesebb vagyok mint te. -
7th uwu #2063 Persze, tudjuk.
Benne volt a tévében is mikor megkaptad érte a Nobel-díjat. -
forrai #2062 Elnezést, de hisz én már nem is élek...
Tavaly megműtöttek, eltávolították a jobbik énemet! Levágattam a lábkörmeim). Ha valamit próbálsz mégis tenni velük, megpróbálom megkeresni, vagy növesszek inkább ujjat? Bocsi- nem ujjat, hanem körmöt? -
forrai #2061 "...matematikai modelleken keresztül igyekeznek kvantitatív módon megérteni"
Ez nem igaz. Kvantitativ módon egyedül nekem van programom a Naprendszer, és a Föld- Hold alrendszer árapály távolodására, ami beleillik a Hubble törvénybe is.
Ha normális hozzáállásotok lenne, legalább az érdekelne titeket.
Vitatnátok- tévedtél, marha vagy! én meg azt felelném: igenis nagymester! Marha vagyok. Mert én ilyen szellemes is tudnék lenni! De még ebbe se segítetek!
-
7th uwu #2060 Ezek nagy titkok.
Ha elmondom, meg kell hogy öljelek.
Biztos hogy kíváncsi vagy rá? -
forrai #2059 Meséld el, mi a sötét tömeg. Forog e az univerzumunk?
Ha forog, akkor miben? Zsírban, vagy vazelinben?
Ha a Hold távolodik a Földtől, a Föld miért nem a Naptól?
Milyen messze volt a Hold a Földtől 3 Mrd éve, és a Föld a Naptól?
Hogyan ütközhetett úgy a Thetys kisbolygó a Földdel úgy, hogy szép kerek zsemleholdunk lehessen utána? Próbáltaqd ugyanezt krumplistésztával modellezni? Mi volt az eredmény?
Nem- betegre röhögöm magam aq mai csillagászaton, és fizikán. De tényleg!
És látom, nektek is jóleső. Mi van ennél emberbarátibb? -
7th uwu #2058 A fizikusok az anyag tulajdonságait és kölcsönhatásait tanulmányozzák az elemi részecskék szintjétől a Világegyetem egészéig. A fizikai jelenségeket matematikai modelleken keresztül igyekeznek kvantitatív módon megérteni. -
7th uwu #2057 Az olyan mint a meridián átszövése pi-mezonnal, vagy a palacsinta sütés fotocellában. -
forrai #2056 Azt is írd meg, hogy akkor mi a fizika? -
forrai #2055 Szóval, arra válaszolj, miért nem poltergeist a fény?
Hiszen eltűnik, és megjelenik. Ne mellé beszélj. -
forrai #2054 Nem kellett volna azt enned, amit főztél. Járj a kinaiba inkább. De mégis, hová tűnik az elektromágneses sugárzás te szerinted, minden periódusban? Hiszen éter nincs, vákuum sincs- hipp- hopp, volt és nincs, aztán újra van? Mi ez, ha nem poltergeist, csak gyorsabb, mint észlelhetnéd? uwu- te tanár vagy, mond már meg!
-
7th uwu #2053 A leírásod alapján a fizika nem az aminek gondolod.
Ebből kifolyólag mi akik tudjuk hogy mi az, ne tudjuk megoldani a problémáidat.
Próbáld meg megérteni amiről beszélsz, és csak aztán kezdj gondolkodni. -
7th uwu #2052 Nem szokott valaki az agyhullámaiva meridiánt bontani?
Csak mert a multkor, véletlenül plazmaállaptba fúzionáltam pár kvarkot és nagyon erősen rászublimáltak a rezsóra, és most nem győzök takarítani.
Ti mit szoktatok csinálni az ilyen redundáns abszorpciók ellen? -
forrai #2051 Tanító bácsi, ne adj egyest! Inkább jól eszek! Izé jó leszek! -
forrai #2050 Örülök, hogy van valaki aki rajtam kivül sem érti a mai fizikát. Vagyis annak nem klasszikus részét. Például a kvantum fizikát.
Dicső tudományág, amely képes a tömegtöltést keresni, mikor az körben mindenüt ott van, látható, érezhető, de külön sehol, mert az egy tudati tényező (terv) csupán.
Ideje akkor, hogy megkeressék az elektromos töltést is ugyanúgy.
Ahhoz pedig esetleg még egy metróalagutat kéne fúrniuk, Hencidától, Boncidáig. Az mesés lenne!
Ne haragudj, de ez a fajta "fizika" nem vehető komolyan!
Te tényleg hiszel abban, hogy a tömegtöltés így külön megtalálható? Az, hogy valamilyen tömegtöltéshordozó részecske, amit bozonnak lehet nevezni, megtalálható, bizonyos, hiszen milliárd féle van még.
De maga a töltés: tudati tényező, nem megfogható.
Minden portelgeist jelenség- tudati töltések cserélődése.
A fény az első ilyen jelenség. Csak nem veszed észre. Ahogy minden mást se, uwu.
-
7th uwu #2049 Azért a többi se semmi:D -
#2048 le van írva, olvasd csak el -
7th uwu #2047 A homokkő nem olvad össze. -
7th uwu #2046 Nem arról beszélünk.
Leülhetsz, egyes. -
Albertus #2045 Nos, már írtam. Igen, tapasztaltak a talajban is összeolvadást. Nem csak a földpátok, hanem egyes esetekben a kvarc-homokból is képződtek homokkő szerűen összeolvadt részek.
Amit viszont a kérdésedből - lehet, hogy tévesen - ki"hallok" az valamifajta nukleáris változásra utalna.
Azt tudni kell, hogy ilyen energiákkal nem lehet az atommagokon változtatni.
Az elektronhéjak változásai (ionizáció, röntgen sugárzás ) sokszor a másodperc tört része alatt helyreállnak.
Vagyis az anyagszerkezet kvázi azonnal visszaáll, leszámítva a szétrobbanások és szétfolyások eredményeit..
(Mert ugye nem "emlékezőek" a tárgyak, nem állnak helyre önmaguktól a szétesett dolgok.)
-
forrai #2044 Majd írok egyszer nektek való pontozást.
Örülni fogtok neki. -
forrai #2043 Jáj, jáj,
Most akkor milyen sebességről van szó? Ha a hullám TERJEDÉSI SEBESSÉGRŐL beszélünk, akkor annak köze nincs a gyorsuláshoz. A rezgő kocsonya ugyanis ugyanott marad, ahol volt. Legfeljebb rezeg, ahogy a főszakács elképzelte, finom kis sonkadarabokkal középen.
-
7th uwu #2042 Ezen már egyszer végigmentél te is.
Szeretnéd ha ezek után pontoznánk a hsz-eidet a link alapján?
Itt van a haverod is, ő is inkább átírta a fizikát kitartó munkával ahelyett hogy megpróbálta volna megérteni.
Csak össze ne vesszetek, hogy kinek jár a Nobel-díj. -
7th uwu #2041 n megjött a másik is -
Albertus #2040 Nos, az első válaszaim valamelyikében azt írtam, hogy a jelenség létrejöttében részt vettek azok a korábban(vagy akár utólag is) láthatatlan hatások, mint a talaj vezetőképessége, földben lévő vezető rétegek, patakok, törésvonalak stb..
Ezzel együtt a lélektani hatások egészen más témakörbe tartoznak.
Én amikor megégetem a kezemet, akkor egy ideig félek az izzó testekhez nyúláskor, tűz megpiszkálásakor.
Mint ahogy a mondás tartja, "Aki egyszer már megégette a kezét az még a füsttől is félhet."
Nem csodálkoznék azon, hogy az általad a gv.-nek tulajdonított lélektani hatások többsége szintén ebbe a körbe tartozna.
Ezzel nem azt állítom, hogy csak így lehet, de nem tudom kizárni sem a magyarázatok közül.
Ami pedig a "poltergeist" jelenségkört illeti, volt olyan kardigánom, amivel 40-50 cm hosszú kisüléseket lehetett kelteni.
Persze mondanom sem kell, hogy ezek a "szikrák" napfénynél láthatatlanok voltak, viszont a sötéthez szokott szemmel rémisztően nagyoknak tűntek.
Szent Elmo tüze esetében akár két-öt méteres kisülések is képződnek.
-
forrai #2039 Sziasztok, üdvözlök mindenkit.
A poltergeistről van itt szó? Jó haverom egyébként. Együtt szoktunk szellemeskedni.
A téma ugyanaz, mint írni szoktam: a fizika megalapozatlan, tévutakon jár.
A legismertebb portelgeist jelenség ugyanis maga a fény, az állitólagos elektromágneses sugárzás, ami mindenütt a világon és minden pillanatban a semmiből jön, és a semmivé alakul.
Vagyis a vákuumba.
Na már most- ha a vákuumot a kvantum fizika és ti is értitek, hogy az olyan semmi ami mégsem semmi, akkor mi a bajotok a poltergeisttel?
"Az egység nem minden
A nulla sem semmi,
a helyérték dönti el,
hogy mit hova jó tenni"
(Versikém)
Hoztam ide egy érdekes, valós témát: a Hubble effektusról, a Fizika-csillagászatba- ami elvezethetne ennek a kérdésnek a megoldásához is.
Senkit nem érdekel...jellemző.
Admin- légyszi, egy rakás büntit kérek magamra, hogy hosszú ideig ide se jöhessek, én úgyis semmi vagyok!
-
#2038 nem arról folyik a "vita" (persze ez nem vita, adott egy troll meg az alregje, aki nagyon unatkozik), hiszen az mindegy hogyan adjuk meg. a "vita" arról keletkezett, hogy ő azt állította, hogy a harm. rezgőmozgást végző test gyorsulása ott a legnagyobb, ahol a sebesség is a legnagyobb. holott ott a legnagyobb, ahol a sebesség nulla.és miután fel lett világosítva, ő nem általlott kiállni a maga hülyesége mellett, és még tovább fokozni azt. -
#2037 te mi a bánatért szólsz bele, ráadásul megint marhaságot? az ilyen "okostojásoknak" a stílusuk, hogy ha nincsenek érveik, akkor hirtelen másról kezdenek beszélni. te ugyanezt csinálod.
tudod egyáltalán miről vitatkoznuk? hogy a fenébe jön ide az életkor? attól, hogy albertusz öreg, máris okosabb? hát nyilván nem, és ezt nem én állítom, hanem saját maga járatja le saját magát, és nem az a gond, hogy tévedett, hanem hogy azután, hogy itt mindenki, aki egy kicsit is ért a fizikához (persze rajtad kívül, mert fogalmad sincs miről vitatkozunk, meg az alregjén kívül), fel szeretné őt világosítani, még ő van megsértődve, és nemhogy beismerné tévedését, hanem még rátesz pár lapáttal, és még nagyobb baromságokat ír.
de te csak továbbra is idd a szavait, tegyél fel neki kérdéseket, amire majd a "mester" hasonló okosságokat ír. hasznodra fog válni. heh, asszem erre mondják megtalálta zsák a foltját. nem csodálkozom, hogy skizofrénnek gondolnak, esetleg felmerült benned, hogy miért van ez így? gondolom már megmagyaráztad magadnak, hogy biztosan ők a rosszfiúk, te meg a jófiú. fel szeretném hívni a figyelmedet, hogy általában mindegyik őrült normálisnak gondolja magát. és hidd el, senkit sem neveznek ok nélkül skizofrénnek, én rengeteg embert ismerek, akik nem skizofrének, és ha hiszed, ha nem, egyiket sem nevezik skizofrénnek, viszont van egy ember, akit skizofrénnek neveznek, és láss csodát, ő valóban skizofrén. ugye érted az összefügést. de persze tudom, tudom, erre is van biztos valami jó magyarázatod. -
#2036 Kérdeztem, hogy olyan szempontból vizsgálták-e a helyszíneket, hogy az ott levő anyagok szerkezetét (molekula, atom, kötések,pozitív-negatív elrendezés) kielemezték volna? Főleg a talajra gondolok, meg fémekre. Ill ilyen alpossággal a lehető legrövidebb időn belül vizsgálták-e a szétolvadt alkatrészeket, meg az épen maradtakat?
Harmadszorra kérdezem. Van válasz? Ha nincs nem kérdezem többször. -
#2035 "Viszont az áram okozta maradandó károkon kívül más utóhatást nem tapasztalt eddig senki sem."
Jópár beszámolónak ellentmondó állítás.
"Komoly szakemberek a poltergeist-jelenség közben mérték az ott tapasztalható energiát, és különös eredményt kaptak. Bizonyos elektromos berendezések mintha a térből jutottak volna ismeretlen energiához, a hangra érzékeny berendezések pedig jelentős zajszintet mértek ott, ahol csönd volt. Legalábbis a kutatók semmit sem hallottak. Tapasztaltak rejtélyes mágneses hatást és olyat is, aminek semmi köze nem volt az elektrodinamikus erőkhöz. Vagyis nem áram keltette - de olyan készülékben jelentkezett, amely csak árammal működik..."
Bocsánat, úgy tűnik máshogy is vizsgálódtak.
Két teória boncolgatása...
Van még egy, amire céloztam: a gömbvillám és a poltergeist jelenség közti lehetséges kapcsolat. (Megemlíteném, hogy nem venném tuti kiindulópontnak azt, hogy egy helyen, ahol nem látták nem volt ilyen jelenség csak egy lehetséges indok: teszem fel aludtak)
Nézd meg a képet és kérdezd meg magadtól miért nem tételezi fel senki, hogy ilyen típusú jelenség lehet ok. NET-en ugyan nem sok ilyesmit lehet olvasni, de könyvekben igen. Előfordult már több esetben is, hogy egy helyen több ilyen jelenség is előfordult, sőt az is, hogy poltergeist jelenségeket tapasztaltak utána. Ahogy nézem a képeket meg olvastam ilyen bászomók nemigazán értettem, miért tűnik logikusabbnak, hogy fiatal lányok, meg a libidó okozná.....Na meg itt is megemlítik a depresszív állapotot, mint okot. Ezér tartottam többek között fontosnak leírnom, hogy én spec totál boldog voltam és pont abban az időben rengeteget nevettünk és jókedvűek voltunk. Hadd tudjam már én jobban, milyen volt akkoriban itt a hangulat, de én kérek elnézést. Núlunk vitathatatlanul az eseményeket ilyen jelenség előzte meg, bár ha ezt nem vesszük figyelembe nevezhetnénk poltergeist jelenségnek ami utána következett, csak nem geist (szellem) okozta. Mindenesetre ez a fotó és más fényképek is engem spec elgondolkodtattak kicsit... -
7th uwu #2034 A vita azért elég erős kifejezés, de tényleg az a téma.
Maradjunk annyiban, hogy Fonák Tamás bizonygatja a publikumnak hogy ő akkor is okos ha hülyeségeket ír le.
Az alregje meg tapsikol közbe. Mi meg jól elvagyunk.
De szerintem nincs ezzel gond. Sima SG-s "tudományos" hétköznapok -
Albertus #2033 Végül is lehetséges az is. -
Qetanolit #2032 Szerintem sok mindent nem tudunk ma még kimutatni. -
Albertus #2031 Pontosabban az nem valószínű, hogy amit a mai műszerekkel mérni nem tudunk, az a valami hatással lehetne ránk.
Bár igaz madame Curie is ezt hitte.. -
Albertus #2030 Lehet, de nem valószínű. -
Qetanolit #2029 Lehet olyan, hogy nem érzékeltek valamit a műszerekkel? -
Albertus #2028 Ne titokzatoskodj! Bökd ki mi a bajod ezzel? -
Albertus #2027 Szia!
Természetesen nem csak egy "mágnese tér erősségét mérő műszerrel" vizsgáltak át számos helyszínt.
Viszont az áram okozta maradandó károkon kívül más utóhatást nem tapasztalt eddig senki sem.
Ha tudsz olyanról, hogy más is mérhető, akkor kérlek oszd meg velem, ill. velünk olvasókkal.