Fizika 2006
-
Tökéletes igazad van. Az eseményekre különálló eseményként szemlélve az adott hely sajátosságait figyelmen kívül hagyva, egy eseménysorozatból kiragadva flottul meg lehet magyarázni. Ha ezen szeleteket külön nézzük és figyelmen kívül hagyjuk, hogy előtte, utána mi történt, mi az adott helyen a normális állapot, akkor ez egyértelműen működő taktika.
Ha az adott hely sok éves előző és utólagos "normál állapotát" is figyelembe vesszük és időrendbe sorba rakjuk az eseményeket, akkor már más képet kapunk. A valóságot szemléljük, vagy a valóság kiragadott szeleteit külön-külön? Egyéni döntés kérdése. Ott volt hibás a dolog, hogy külön-külön próbálták megmagyarázni az eseményeket és nem vették figyelembe azt, hogy esemény sorozatról volt szó, sem azt, hogy az adott helyen milyenek voltak előtte és utána a körülmények. Komplexen szemlélve másképp fest a dolog és míg külön szemlélve az eseményeket különböző magarázatokkal szolgáltak (huzat, stb.) egységesen szemlélve a dolgot leszűkül a kör, mi az, ami az összeset folyamatában megmagyarázza, sőt azt is, hogy fokozatosan múló állapotról volt szó.
Abban az időben a kutyák is majd meg voltak bolondulva a környéken, annyit nyüszítettek, hogy a gazdáik már csak tehetetlenül üvölteni tudtak velük.(A tudomány is megfigyelte, hogy természeti katasztrófák helyszínéhez közel az állatok viselkedése megváltozik) Gyakorlatilag majdnem mindent leírtam, ami leírható voltaz eseménysorozattal kapcsolatban és az időrend is fontos, nem értem miért erőltetjük ezt a külön magyarázzuk meg a dolgot szemléletet. Ez nem visz közelebb senkit a megoldáshoz, csak távolabb.
Mellesleg pont az az időszak volt addigi életem egyik legboldogabb szakasza.
Abban viszont igazad van, ha így gondoltad, hogy átmenetileg érzékenyebb lettem utána, amelyet szerintem a gv-nak köszönhetek. Viharok előtti szúrásérzetek...stb. (bár szerintem ennek több köze volt a levegő elektromosságához, mint az én pszichés állapotomhoz, vagy figyelmességemhez)