3671
DIESEL vs BENZIN
-
FairCO #1469 hehe, egy az egyben ugyanez volt az én E39 530d-mel is, néha pöccre indult, néha pedig egyáltalán nem, és mindenki tanácstalanul állt fölötte, míg egy műszerész szaki mondta meg a frankót Kecskeméten róla, annál is ez a hőfokvalami döglött meg.. -
#1468 A6 2.5 TDI-nek pl marrha gyenge a vezérműtengelye 150-200E km között az esetek nagy százalékában egyszerűen elfogy. másik pedig ha bosch van benne akkor a légtömegmérő. ettől függetlenül kifogható az, h soha nem kell belenyúlni ezekbe. szal ez 1 ijjen audi negatívum.
én szeretem az audit (most azt hajtok), két éve bejött a hideg és csak 10 perc köszörülés után lehetett beindítani, már mindent átnéztem, minden jó volt. elvittem az audi szervízbe, gondoltam majd kimérik gépen. bent is volt az autó 3 órát a csarnokban, és már sztem a takarító is azt vizsgálta, de nem találták meg a hibát. vagyis előkerült szervízmester géza, és közölt 3 lehetséges dolgot. megkérdeztem, h mi az esélye ennek? - kb 15%. és mibe fáj? - 150E hát finoman elküldtem mamához, h 15% esélye van a gyógyulásnak, és mindez potom 150E. aztán teljesen véletlenül összefutottam haverommal aki bontós fickó. beszélgettünk a bajomról, adott 1 tippet, mondta h másnap hozza is az alkatrészt mert van neki polcon. tegyem be, próba és ha ez a baj akkor fizessek (10E-t). egybként a 3 lehetséges közt ez is ott volt de nem mind1 h 10 v 150 :))
hőfokadóról van szó ami meg is oldotta a gondot. ez az adó hivatott a motorvezérlő elektronikának visszatolni a jeleket, és mivel pukkos volt így nem volt jel, nem működött a hidegindítás. -
FairCO #1467 Én tapasztalatból beszélek. Sok céges autónk van, van (volt) most éppen van köztük 3 Opel, 2 Renault, 2 VW, és kib@szott sok baj van velük, míg a többivel alig-alig.. Szal nem hülyeség az a Népítélet rovat, vannak benne túlzások, de azért a nagy átlagot azt szépen kiadja. Most volt egy új Honda Civic-em is, (most totálkárosan várakozik a biztosítóra az udvaromon hogy elvigyék), és érdekes módon a Népítéletben leírt dolgok annál az autónál is előjöttek.. Akkor, mi a kérdés?
A helyett ha kinyögi a biztosító a pénz, Accord-ot fogok venni, nem kérdés. Arra nagyon kevés panaszt hallani.. -
G_ArchAngel #1466 ne haragudj már, de 2006. van, Te hiszel bármilyen statisztikának?
a meterológia pontosabb...
megkérdezhetek vmit?
Neked van közöd, az anno BF-ben szereplő és BF talikon is megismerhető Borg-hoz? -
Borg #1465 Ezt ugye most nem gondoltad komolyan? -
G_ArchAngel #1464 nem, ez a statisztika úgy működik, hogy 50-50%...
tudod, ennyi az esélye annak is, hogy most Angelina Jolie mögötted áll: vagy ott áll vagy nem:)
a statisztika arra jó, hogy pár olyan embert lekössön, akik nem tudtak normális szakmát megtanulni:) -
Borg #1463 Ettől még a statisztika úgy van ahogy. Magyarán szépen eldöntheted vásárlás előtt, hogy van 75% esélyed beleesni a pechesek körébe, vagy 10%. Akkor melyik mellett fogsz dönteni? -
G_ArchAngel #1462 "Francia/olasz autót marhaság megvenni, Alfák, Rözsók, Laciaák, Citröen, stb.. Megbízhatatéan kacatok.
Aki magbízható autót akar, az vásároljon Toyotát, Hondát, Lexust, ill. vmelyik német gyártótól (kivéve VW, Opel, azokkal csak rossz tapasztalataim vannak). A többi márka felejtős sztem.."
Kicsit olvasgass Totalcar Népítéletet...
Az összes szar, mert a fogyasztói társadalomnak készült:)
Fater 1.4-es Megane-jában, 10 éves korára volt egy vízpumpacsere, aztán ennyi...
Shaman barátom apjának az A6-osa többet állt szervízben, mint garázsban.
Nincs ilyen, hogy francia vagy német, esetleg japán: ha szart fogsz ki, akkor senkit nem érdekel a statisztika, mert beleestél abba a százalékba, ha meg jót, akkor hálás lehetsz - lehet ez BMW, Rötyó vagy Ronda sziVICC...:) -
Borg #1461 Röhögni fogsz, de pl a régi 75lovas benzines golfban volt 4 sebességes, és rendre kenterbe verte még a 320i BMW-ket is gyorsuláson :) Még a mai napig hangos ettől némelyik fritz autós fórum. No nem azért, mert a vw benzinmotorja annyival jobb, vagy erősebb. Egyszerűen csak az a 4 gang olyan rövid benne. (ennek megfelelően a végsebesség kb 120)
Mondjuk nekünk volt anno csíklámpás C190D (szívódízel) mercink, 4 sebességes váltó volt hozzá. Az nem gyorsult sehova sem, mert ugyanolyan hosszúak voltak a gangok, csak egyszerűen le volt spórolva róla az 5. Autópályán rendesen kényelmetlen is volt. -
G_ArchAngel #1460 "2. A balfasz standard szerint MINDEN autóban 5-ben tesztelik a 80-120-at."
na, ezt megnéztem volna a négysebességes Ladámban:)))
-
Borg #1459 Megmondom őszintén, én a Yarisban messze nem nevezném halknak és szép járásúnak a D4D-t. Ott SEM. De kétségtelen, hogy halkaBB mint a többi, de elvégre ez a Toyota védjegye. -
G_ArchAngel #1458 anyósnak C3 HDI-je van, na az minden, csak nem csendes, pedig tényleg jól megy... -
Borg #1457 Azért kitűnő, hogy végre valaki meg tudja közelíteni fizikailag is a dolgokat. Hogy ugye nem a nyomaték gyorsítja az autót, hanem a nyomaték és a hozzá tartozó fordulatszám az adott gangban.
Igy lehet ekvivalens, ha egy autóban van 3000 fordulatn 500nm, vagy 6000 fordulaton 250. (dízel vs benzin)
(bár úgyis lesz, aki megint megmagyarázza, hogy csak a nyomaték kell...)
Egyetlen dolgot felejtettél ki, ami még nagyon fontos paramétere a benzin vs diesel vitának, az pedig a váltó. Ugyanis azt, hogy 80-120-ban a dízel jeleskedik, 2 dolognak köszönheti, és ezekből egyik sem az, hogy dízel.
1. A váltója 5-ben pontosan a töltési tartományban tartja a fordulatszámot 80-120 között. (fel is irhatjuk a turbo számlájára, ami viszont benzines turbónál is ugyanigy meglehetne)
2. A balfasz standard szerint MINDEN autóban 5-ben tesztelik a 80-120-at. A magyarázat szerint, mert az a kényelmes, ha nem kell visszaváltani. De csókolom, a benzinesben sem váltok vissza, mert eleve nem vagyok még 5-ben (de 4-ben sem).
És ez a benzines autó fiaskója. Mert ott jellemzően 3-ban, vagy méginkább 2-3-ban van a motor a teljesítménycsúcs közelében, vagyis ott fogja a legjobbat gyorsulni 80-120 között, akár még SOKKAL jobbat is, mint egy dízel. De mégis 5-ben tesztelik. -
#1456 nekem volt 1 2.0 EFI Sierrám cosworth futóművel ... na ez volt a dologban a ráfizetés, mert kb 2X - 2,5X többe fájt 1 - 1 futómű alkatrész mint ugyanaz 1 alaphoz. -
G_ArchAngel #1455 gondolom, max az érdi emelkedőn, Szlovéniában, az Alpokban meg engednéd el szépen a síbuszokat:)))
ne 1.5-ös dízellel hasonlítsd, hanem 3000-sel:) -
FairCO #1454 végülis.. de a mai dízelek kis autókban is csendesnek mondhatók, lásd: pl. új Yaris. akkor meg?
megint csak a pörgetni vágyás/nem vágyás kérdése maradt csak. -
#1453 igen. feltéve ha sport felszereltségről beszélünk. ha nem akkor közel mind1, h milyen motor piheg felette. -
Borg #1452 Egyátalán nem ilyen egyértelmű.
Kis autóban kevesebb a hangszigetelés, ergo jobban is fog kerregni. Plusz, nem teszik alá minden esetben azt a jó 6 gangos, vagy automata váltót, amivel a dízel egyben kényelmesen, ÉS dinamikusan is használható. Ami utóbbihoz ugye még a teljesítménye sincs meg.
Kényelmes abból a szempontból, hogy nem kell pörgetni. De ha kényelmesen vezet az ember, akkor a benzinest se pörgeti. Ott pedig az sokkal kultúráltabban jár. (plusz az egyszer N kezéből nem szabja ki az autót a hirtelen nyomaték, ami ugye benzinesnél szép fokozatosan ébred csak) -
#1451 Na ez a lényeg!!! Csak az a baj hogy ezt azok akik elvakultan tolják hogy Diesel diesel.... Azok a büdös életbe nem fogják megérteni.. -
#1450 Ezen majdnem bexartam! Méghogy nyöszörgős benzines, látnád az én V6-os 3000-esemet, na az nem nyöszörög, hanem megy fel mindenhova mint a gép! -
FairCO #1449 ez nem csak nagy autókra érvényes, hanem kis autókra is. Pörgéshez benzines, kényelmes utazáshoz pedig dízel dukál. Ennyi. -
Borg #1448 Futóműalkatrészben általában a benzinesek jönnek ki drágábbra, mert ha sportos autóról van szó, akkor benzinesből csinálják, és általában azok alatt van jobb, drágább futómű. -
FairCO #1447 Francia/olasz autót marhaság megvenni, Alfák, Rözsók, Laciaák, Citröen, stb.. Megbízhatatéan kacatok.
Aki magbízható autót akar, az vásároljon Toyotát, Hondát, Lexust, ill. vmelyik német gyártótól (kivéve VW, Opel, azokkal csak rossz tapasztalataim vannak). A többi márka felejtős sztem.. -
Borg #1446 Ilyen nagy böszme és drága autóba logikusan jobb választás a dízel, hiszen a komfortigény (amiért veszed) eleve nem azt feltételezi, hogy pörgetni szeretnéd, és ezzel élvezni a hangját, vagy az élénkségét. Az ilyen autónak elég, ha csendben húz de rendesen akárhogyan is vezetik. Erre pedig a dízel + egy vagon hangszigetelés jobb - ami meg egy ilyen kategóriás autónál úgyis adott. Vagy ha már benzines, akkor minimum V8 :) -
#1445 persze vannak nem motorfüggő alkatrészek. pl futóművet újítottam fel toyota hiace-ban, 1 darab szilent 27.900 Ft. volt bele és kellett belőle 4 + a többi alkatrész (gátló, tárcsa, betét, talpas) kijött minden kb 250 - 270E Ft.-ból. és ez mind1 h diesel v benzin, de motoralkatrészben előrébb van a diesel az fix.
és persze ezek úgyis olyan dolgok amiket csak akkor lehet elkerülni, ha légkondicionált garázsba áll az autó ... magyarul nem használódik el. aki jár az autóval annak áldoznia kell rá. néha még itt ott 1 kis fényezés javítást is, mert ahoz se sok kell. -
Borg #1444 "benzínesben is bedögölhet többszázezres alkatrész, éppígy dízelben is"
Igen, csak a %-os esélye nem mindegy, mert ott bazinagy különbség van a kettő között. Nem beszélve arról, ha éppenpont pözsó dízelben gondolkozunk. -
FairCO #1443 Szvsz a benzines/dízel motoros autók között nem lehet egyszerűen a fogyasztás/fenntartási költség figyelembevételével dönteni. Sokkal fontosabb az, hogy milyen az ember beállítottsága, szeret-e a váltóval matatni, pörgetni a motort, avagy inkább kényelmesen nyomatékból autózni. A fogyasztásról annyit, hogy az én dízel X5-ösöm autópályán 170-180as tempomatos utazáskor ~9,5-10 literrel beéri.. Ha meg tudnám állni hogy ne tapossam, 8 literes átlaggal eljárna az a böszme nagy 2,3 tonnás autó, ami valljuk be, nevetségesen kevés.. (és mindemellett haladós is, sok-sok autót állva hagyok vele)
Szal én inkább a dízel híve vagyok, a benzines az maradjon a fiatal vagánykodó suhancoknak (na jó, sor6-tól felfelé én is bevállalnám), igaz, ha nagyon sok pénzem lenne, egy V12 bújna meg a motorháztető alatt futási kultúra miatt, illetve egy böszme nagy V8-as a hangzás miatt. :)
Tudományosra fordítva a szót:
A dízel- és benzinmotorok "teljesítményét", a lóerők és a newtonméterek számával jellemezzük. E kettőből legtöbbünk megelégszik előbbi ismeretével. De mi a fene az a lóerő egyáltalán? És mi a frászkarika a nyomaték? Túlságosan bonyolult a válasz, és a végeredmény mindig ugyanaz. Annál jobb, minél több van mindkettőből.
Azonos teljesítmény esetén két motor közül az a gyorsabb, és az tűnik erősebbnek, amelyikben több newtonméter van, tehát szeretjük a nagy nyomatékot. Az is előfordul, hogy egy nyomatékosabb dízelmotor rugalmasabb egy nála jóval erősebb benzinesnél. Ezért van, hogy egy 330-as dízel BMW lenyom egy nála könnyebb, és 50 lóerővel erősebb Porsche 911-est is, a 80-120 km/órás rugalmassági tesztben.
A valóságban akkor jó a nyomaték, ha már a pincéből húz, tehát minél alacsonyabb fordulat mellett rendelkezésre áll, ez a dízelek jellemzője. Ettől tűnik erősnek és ettől kényelmes. A benzinesek ebben nem jeleskednek, hacsak nem egy ötliteres motorról van szó, de dízelben ugyanezt tudja egy háromliteres is, töredék fogyasztással.
Ellentmondásnak tűnhet, hogy a sportkocsik mind magas fordulat mellett adják le maximális nyomatékukat. Ennek oka az, hogy ha nagy teljesítményt szeretnénk elérni akkor adott motorjellemzők mellett a legegyszerűbben a fordulatszám növelésével növelhető a csúcsteljesítmény. Viszont a belsőégésű motorok fizikájából adódóan a nagy fordulatra hangolt (azaz nagy fordulatot tűrő és ott jól működő) motorok kis fordulaton kevésbé működnek jól. Jó esetben, a nyomaték jelentős hányada már kis fordulaton is adott lehet.
A klasszikus sportosság viszont nem nyomaték kérdése, egy pörgős benzines sokkal sportosabbnak hathat függetlenül a menetteljesítményektől, bár nyomatékban nem ér fel egy dízelhez. Mostanában kezdenek divatba jönni a sportos dízelmodellek, de ezek kevésbé elégítik ki a benzingőzre éhes rajongókat.
------
Forgatónyomaték (M): Akkor lép fel ha egy testre ható erő, vagy erőrendszer eredőjének hatásvonala nem megy át a test tömegközéppontján. A forgatónyomaték nagysága megegyezik az erő és az erő karjának (az erő hatásvonala és a forgáspont közötti legkisebb távolság) szorzatával. Mértékegysége: Nm
M= F x k
F: erő, vagy erőrendszer eredője
k: az erő karja
Teljesítmény (P): időegységre eső munkavégzés, vagy más megfogalmazásban a munkavégzés "sebessége" Mértékegysége: W, kW
A valóságban a munkát végző erőhatás általában nem állandó, hanem változik, (a motorokban működés közben mindig), ezért a gyakorlatban a változó erők teljesítményét használják.
Változó erő átlagteljesítménye, vagy a motoroknál egyszerűen teljesítmény, annak az állandó erővel történő munkavégzésnek a teljesítményével egyenlő, amellyel ugyanannyi idő alatt ugyanakkora a munkavégzés, mint a változó erővel
P = M x 2∏ x n
n = fordulatszám
A legfontosabb összefüggés, hogy a teljesítmény a forgatónyomaték és a fordulatszám szorzatából adódik. Az is látszik, hogy a teljesítmény hivatalos mértékegység a watt/kilowatt, nem a lóerő. Ahhoz, hogy ezt megkapjuk a kW-ot 1,36-al kell beszoroznunk. Figyelem a forgalmiban is kW-ban van megadva a teljesítmény!
Tehát a teljesítmény a forgatónyomatéktól függ, de mitől függ a forgatónyomaték? A forgatónyomaték (és így a lóerők számának) fő meghatározója a motor lökettérfogata és a hengerben lezajló égés minősége. Az utóbbi millió marha bonyolult tényezőtől függ, ennek boncolgatástól kíméljük meg magunkat. Azt tudjuk, hogy a dízelben nagyobb a nyomaték, mint a benzinesben, a turbó motorokban, ezen belül is a dízelben pedig a legnagyobb.
------
Általában tehát elmondható, hogy aki különösebb erőlködés nélkül kényelmesen szeretne közlekedni, akár gyorsan, akár lassan, az jobban jár, ha a maximális nyomatékra figyel.
Ha sok van nyomatékból, kevesebbet kell váltanunk, a nagy luxusautók pedig sportautókat megszégyenítő sebességgel gyorsulnak. Ha ilyenre vágyunk, vegyünk modern dízelt, vagy egy 5 literes benzintemetőt.
Aki szereti a nagy fordulaton visító benzinmotor hangját és folyton matatni akar a váltóval, annak egy pörgős benzinmotorra van szüksége, ő a lóerők szerelmese. Klasszikus autójuk a Honda vagy Porsche, rosszabb esetben a nyolcszázas Chevy Matiz.
Valamint ne feledjétek:
-
G_ArchAngel #1442 ez ellen semmit nem lehet tenni, amit ember tervez, az elromolhat...
itt van Schumi világverő, tökéletesen megbízható Ferrarija - akkor romlott el, mikor leginkább senki nem gondolta volna...
benzínesben is bedögölhet többszázezres alkatrész, éppígy dízelben is - ez van, ezt kell elfogadni, akinek nem tetszik vegyen BKV bérletet (Combino is bedöglik, de azt nem Te fizeted) -
#1441 hjahh még ehez annyit, h mint be is írtam most én is dieselbe gondolkozok. ha az alkatrészárak lennének a kiindulópontok akkor szted gondolkoznék dieselbe ? -
#1440 nem lúzerség, csak autószerelőként volt már szerencsém pár diesel, és pár benzines motort megfűzni. én sem "mileszhaelromlik" felfogással megyek autót venni soha, és mindenkinek ezt tanácsolom aki megkérdezi a véleményem, h ne az alkatrészárakon törje a fejét, hanem azon h adott autó megfelel e neki. pl azt nézze meg ha jobb 5lete nincs h megy e az arcához.
de akárhogy is agyalunk ezen, semmiképp nem tudom figyelmen kívül hagyni ezt a kis okosságot. pár hete rendeltek előttem 2002. 1.9 PDTDI passat szivattyút.
ezeket csak a külömbségek kiszámolása miatt írtam be. egyértelmű h autóvásárláskor nem szabad ilyen adatok szerint választani. -
G_ArchAngel #1439 ebben viszont egyetértek Veled. ha vki kisautóból dízelt vesz, az tényleg fanatikus vagy hülye...
nagyon kevés alsókategóriásban van jó dízel motor, és talán itt lehet észrevenni legjobban az árkülönbözetet... -
#1438 bmw-t nem biztos, h meghibásodás miatt kell vontatni, trélerezni. csak guszti egyszerűen elfelejtette (ejráérünkarramég) szervízbe vinni, és letiltott :) ez nem benzin v diesel függő dolog.
1bként én nagyon benzinpárti vagyok, most mégis dieselt fogok venni. csupán csak azért mert cserélnem mindenképp kell autót nagyobbra (áruszállítás miatt) és az áruszállítás hozza is magával, h miért dieselt. az is megvan, h mi lesz ez az autó Opel Vivaro v. Renault Trafic 6 személyes.
azzal felesleges takarózni a diesel tulajoknak 1bként h drágábban tudják eladni, mert az autó ugyanannyit amortizálódik mint az ugyanolyan benzines, csak eleve magasabb az indulóára.
szal az okosság h mind2nek van előnye és hátránya. a diesel gazdaságosabb addig amíg nem kell a motorba belenyúlni, a benzines pedig akkor hozza ki a fogyasztásba ölt forintok külömbözetét. -
Borg #1437 Akkor tessék, kalkuláljunk konkrétan.
1.4 HDI 206 vs 1.4 benzines 206
A vételárkor rögtön elhasaltunk 500e Ft-ot.
Az átlagfogyasztás 4.3 vs 6.3. Magyarán 100km-enként átlag 2 literrel többet eszik a benzines.
Vegyünk 4 évet, az átlagember belerak 15-20k-t évente, maradjunk átlag 18ekm-nél/év. Az 72000km a 4 év alatt. Osszuk le 100-al, az 720.
720x4,3=3096 liter dízel, szorozva 265-tel -> 820.440Ft
720x6,3=4536 liter benzin, szorozva 260-nal -> 1.179.360Ft
A különbség tehát 358.920Ft a dízel javára, ami az üzemanyagköltséget illeti.
Tegyük fel, hogy a szervizelés költségében ennyi idő alatt még nem jelentkezik jelentős különbség.
Levonva a vételárból, a dízel autó tehát 4 év után még mindíg 141.080Ft-tal többe van.
Amortizáció? Eladási ár?
Nézzük a használt 4 éves P206 kínálatot
benzinesek: átlagosan 1.620.000Ft-ért mennek (lol)
dízelek: átlagosan 1.750.000Ft-ért mennek (lol)
Tehát KB! 130.000Ft-tal kevesebbet bukunk a dízelen, ha eladjuk, SZEMBEN AZ 500e FT-os VÉTELÁR TÖBBLETTEL.
Számoljuk ki hol tartunk: 141.080-130.000= 11.080Ft-tal még mindig előnyben van a benzines. És mivel is kaptunk többet a dízellel? -
G_ArchAngel #1436 na, ez a tipikus lúzer...
"jaj, mama, ha elromlik, akkor mi lesz???"
nem romlik el, ki az a hülye, aki így vesz autót, hogy az alkatrészeket nézni?
a fényképezőgép váz, amit használok 800k, ha úgy állok hozzá, hogy "jaj, mi lesz ha besz*rik és drága a szervíz", akkor az életben nem lépek túl a zsebgépek korlátain...
Minek iszol drága piákat, ha valahol kijön belőled? Minek veszel ingatlant, ha csak költeni kell rá, ráadásul mostanában az értékét is éppen tartja??? -
G_ArchAngel #1435 Látom a hülyeség terjed, mint az erdőtűz...
Ennyi baromságot gondoltam én is, míg nem használtam egy jó dízelautót - semmivel nem voltam különb...
Nekem a dízel autó kb. havi 20e-t hagy a zsebemben, ez azt jelenti, hogy 3 év alatt megvan az árkülönbség, kb. ennyi ideig van nálam az autó - és itt jön a poén: drágábban adom el, mint az azonos lökettérfogatú/teljesítményű benzinest ugyanennyi használat után...
feeling: 2.0-es dCi Laguna Initiale mennyivel kevesebb érzést jelent, mint a szintén 2.0-es benzínes turbós? a Dízel csak 5 LE-vel több, és kevesebb, mint 600e-rel, de a nyomatékban lévő diferenciát zongorázni lehet, a fogyasztásról, csendes erőteljes menetteljesítményről nem beszélve...
Akik nagy, erős, dinamikus autókat vesznek: BMW, Audi, Mercedes - miért dízelt vesznek? Nekik nem kell spórolni és fogyasztást nézni...
Egyszerű a válasz: mert jobb, mindenben...
Ráadásul a benzínes meghibásodási aránya is nagyobb, lehet példálózni "szomszéd fiának a cégének a főnökének a kutyájától" hallotta valaki, hogy a k*rva drága X5-öst lekellett vontatni az M3-ról...
Ja, kérem be kell menni egy egyszerű szervízbe és megkérdezni a szakit: 16 éves II-es dízel Golf megbízhatóen elketyeg, a 10 éves Honda meg egy raklap ürülék - mert ez igazságot attól lehet hallani, aki keze között minde sz*r megfordul, nem az SG fórum nagyokosaitól (beleértve magam is)
Visszatérve az elejére: azokból az anti-dízelesekből ömlik a keserűség, akiknek még nem volt saját, szerethető dízelautójuk, még1×: semmivel nem voltam én sem jobb, de mióta kipróbáltam, havi 5000km-t belekergetek, azóta nekem nek kell dombnak felfelé nyöszörgő, erőtlen nyamvadt benzínes...
szvsz -
#1434 csak érdekességképpen a 206 HDI alkatrésze:
nagynyomású szivattyú : 397.127 Ft. -20% 317.701,6 Ft.
elosztó cső : 184.003 Ft. -20% 147.202,4 Ft.
porlasztócsúcs : 119.871 Ft -20% 95.896,8 Ft
benzines 1.4 206 alkatrésze:
üzemanyagszivattyú : 62.059 FT. -20% 49.647,2 Ft.
befecskendező szelep : 26.738 Ft. -20% 21.390,4 Ft.
forrás bardiauto.hu
a 20% árakat csak azért írtam oda mert a szerelőknek kb ennyi kedvezményük van a vásárlásra ... aszt v odaadja a tulajnak v nem.
-
Borg #1433 Szerinted 5 másik dízel autó mellett ez volt a helyzet? -
#1432 1bként a hiperszuper 3litertfogyaszt PDTDI ; HDI ; CDI ... stb tulajok majd akkor fognak sírni amikor a porlasztó beadja a kulcsot. akkor lehet majd kiszámolni, h hány liter benzin RÁFIZETÉSÉRE lett volna elég az a "kicsi" összeg amit le kell csengetni. -
#1431 + annyival drágábban is veszed. -
#1430 Megterules nincs csak annyibol jarok a 140Le/320Nm-es Fabiaval mint egy 1.1-es benzines-el:)) amit benzines autoval 10+ literrel tudnek megtenni:))
Ja es sokat kell jarni vele hetvegi autozasra felesleges a dizel , volt mar sok ilyen ossze hasonlito teszt hogy mikor terul meg a dizel vs benzines arkulombseg hat max kisatunal de ott is kb 130e kilometer korul.
Diesel= olcso fontartassal brutalis teljesitmeny 0 feeling:)
Benzin= draga de van feeling:)