3671
DIESEL vs BENZIN
  • G_ArchAngel #1308
    azért én a régi Megane-nal és a Pözsóval nem szerettem, sőt após Scenic-je sem feküdt annyira biztonságosan, mint a Grandtour...

nem mindegy, hogy 100km-t mész 170-nel, vagy csak néha felgyorsítasz...
  • Borg
    A lényegen nem változtat :)
  • DJ BP
    a súlyából 300kg hangszigetelés legyen.

had kötözködjek már, ez kicsit túlzás :DDDDD
  • DJ BP
    ugyan, ez nem motorfüggő, 170-nel bármelyik új 1,6-os alsóközepes képes viszonylag simán menni...
  • G_ArchAngel #1304
    főleg akkora futófelülettel, ami egy jobb 407-esen van...
  • Borg
    Megfelelő futóművel, és min 1 tonnával nem is az. Bár nálam az utóbbi csak neccesen van meg a Hondával, de 170-nél többel nem is szoktam menni :)
  • DJ BP
    407 mióta alsóközepes? :) Mellesleg AUTÓPÁLYÁN 150 nehogymár olyan veszélyes egyen...
  • Borg
    Ez tény. Hangilag. De a 92-es évjáratú Civic nem is arra lett tervezve, hogy a súlyából 300kg hangszigetelés legyen. Mondhatni egy gramm sincs benne.
  • G_ArchAngel #1300
    aham, csak kicsit más a komfortérzete annak 170-nek:)
  • Borg
    125ekm-ig hajtjuk őket, mert ott veszi vissza a lízingcég.

Kivéve az 1.9 szívódízel partnerünket, mert az céges tulajdon :) Szeretjük is...
  • G_ArchAngel #1298
    a km manapság nem számít motorikusan semmi baja nem volt a Peugeotnak sem, mikor 5 évesen 200.000km-rel eladtam...

csak az a különbség, hogy rohadtul nem tartotta az árát egyik benzínes autó sem, akár japán, akár francia, akár német...

100e felett a kutyának sem kell, ha ven egy kis esze:)
    (mondjuk én nem is fogok többet autót 80e fölé hajtani, ezen elég volt bukni)
  • Borg
    És ki nem tartja simán?
    A Hondámmal is tartom simán. Pedig töredék nyomatéka sincs a tiédhez képest. (viszont pörög hozzá 4800-at 5-ben)
  • Borg
    Egy Saab 3.0 TID, vagy egy X3 3.0d vagy van itt még egy Touran 1.9TDI, vaaagy... A6 Avant 2.5TDI... vagy az ex-passatom, 1.9TDI 130LE.. Itt sorakoznak... Némelyikbe csak 2-3 ezret tettem eddig, de van amelyikbe már 90ezret is.
  • SötétBarom
    Nem mondtam h nem lehet..
  • SötétBarom
    A civicet azért nem fogja szakadékba lökni, mert sajnos jobban megy mint a vele egy kategóriás autók többsége.. (Kevesebb mint 10 sec a 0-100)
    Az igazsághoz hozzátartozik viszont, hogy a civic kevesebb mint 1 tonna..
  • G_ArchAngel #1293
    Simán tartom M7-esen a 170-et minden hétvégén a Balcsiig, és még nem is fogyaszt többet 7 liternél:)
  • G_ArchAngel #1292
    Borg-ra ráférne egy normális dízelautó, aztán röhögve lökné szakadékba a Civic-et:)

Ha a haverjaim itt lennének, ők tudnák igazolni, hogy mekkora dízelfikázó voltam: minden gázolajjal működő autót traktornak hívtam, egyedül a terepjáróknál bólintottam a dologra (bár Pajero-ben is a V6 3000 tetszett), aztán mikor meghajtottam finoman egy dízel Bömbit egy benzínes 406 után, akkor kezdett valami derengeni...:)
  • SötétBarom
    Aki egy alsó-középkategóriás autóval 150 felett közlekedik az nem normális..
  • DJ BP
    Egyébként ültem egyik ismerős 407 1.6 HDI-jében, országúti előzéseknél érzetre legalább olyan, mint egy 2.0-res, de állítólag autópályán 150-nél már nem virgonckodik :), tehát aki nem száguldozik nagyon annak még jó, mondjuk amúgyse kéne az a Pug :)
  • DJ BP
    na,mindjárt jön Borg, és akkorát kapsz ezért a mondatért :DDDDDD
  • G_ArchAngel #1288
    nem, csak a nyomaték hiányzik...
  • DJ BP
    amúgy az 1.6-os kombi se lomha, 115LE, főleg egy 1.6-os Astra kombihoz képest
  • G_ArchAngel #1286
    Megane II Grandtour dCi
  • GAthersw
    Gondolom ez egy Scénic vagy Mégane lehet. Scénicbe szerintem kicsi az a motor, elég lomha vele, fogyasztása viszont kétség kívűl nagyon jó a dCi-knek. Egyébként nekem a véleményem az, hogy a korszerű Diesel motorok már közel azonos teljesítményt tudnak mint hasonló hengerűrtartalmú benzines társaik. Vezettem párszor egy új E320 CDI-t, hiába Diesel az 540Nm 1800-2300nál úgy seggberúg mint valami sportautó és városba is elmegy 10 liter alatt ha nem nyomod neki mint a hülye, ezzel szemben egy 3 literes benzines autó nem igen megy el 15 liter alatt és sztem 5 litert nem ér meg a lófasz teljesítmény különbség.
  • priluki
    Diesel forever,fölösleges a topic mert ez nem kérdés....
  • DJ BP
    dehogy, ez 155 lovas, a duplaturbos később jelent meg...
  • DJ BP
    mikor megyünk kirándulni vagy a telekre, akkor ez a motor egyenletesen felviszi a hegyre az autót, a benzínessel, meg állandóan vissza kellett váltogatni, mert gyenge volt, mint a tavaszi szellő...

hát ezaz, kényelmesebb az élet...
  • G_ArchAngel #1281
    nekem szerencsére nem elszállt képzelgéseim vannak, hanem tapasztalataim, mert 1.6-os 100LE-s benzinmotorról váltottam 1.5-ös 105LE-s dízelre...

tömören: soha többé benzínest...

nem csak azért, mert jobban húz, gyorsul és olcsóbb a fenntartása, hanem az érzés miatt, hogy "igen, ez nem fog lerohadni télen az út közepén, ez nem fog cserbenhagyni"

ezerszer jobb érzés reggelenként megnyomni a statgombot, majd hallgatni ahogy rázkódik 4-et, 5-öt a dCi, majd szépen elsimul...
    erőlködés nélkül tolat ki az utcára, miközben alig érintem a pedált...

lámpáknál mosolygok a hülye kis benzines Swifteseken, Golfosokon, akik normális elinduláskor simán ottmaradnak, nekem meg az első pillanattól rátapad az asztfalra és 3-asban, 2000-es fordulat felett elcsorgok a következő lámpáig, közben mosolygok a 3,5-5 literes pillanatnyi fogyasztáson...

a másik: mikor megyünk kirándulni vagy a telekre, akkor ez a motor egyenletesen felviszi a hegyre az autót, a benzínessel, meg állandóan vissza kellett váltogatni, mert gyenge volt, mint a tavaszi szellő...

szóval mégegyszer: soha többé benzínest...
  • [Walaki]D`Lair
    Én eddig 2x vezettem dízel gépet...

az egyik egy napos jogsival egy Rover 416 td, mivel 1.6-os swift-en tanultam vezetni, könnyű volt összehasonlítani...jobban nem ment ugyan, de nem kellett visszaváltani...

a másik egy 1.7 szívódízel Opel Kadett...nahát erről ne beszéljünk, valami siralmas...megnyomom a gázpedált és jóformán SEMMI sem történik...
  • FOXX supreme
    nagy testű, kényelmes kocsiba nem érezni a sebességet:)
  • soma22
    a ford is a PSA konszern tagja, igy abban is ugyanaz a tipusus motor volt mint a peuban:)a 2.2-es egy elég durva, ha jol tudom v6 duplaturbo.
  • ChevyG #1277
    én pont a 7végén csalódtam 1 kelemeset a dízelelkbe:
    baja-héviz távon utaztunk 1 2.2es mondeoval. tény h álmosvoltam, de miko kiszáltam akko vettem észre h TDxy... ehh, nem is gondoltam volna
    a kocsi uttartása gyönyörü volt. a 220at 160ak éreztem
  • [Walaki]D`Lair
    200
  • soma22
    senki csak az a jopárszáz ember...na mindegy gondoltam hogy ebben is lesz kivetnivalo.

táv:miértis nincs kérdeznivalod?fogadjunk te ezt 4 mp alatt teljesited, és 230al mész a végén ugye?de akkor mértnem mész ki és mutatod meg mindenkinek?mért a gép előtt ülsz és kockulsz?
    joéjt, biztos leterhelt a sok adat amit eddig keresgéltél:D
  • Borg
    A táv? Vagyis a 400m?

Nincs több kérdésem :DD Mentem aludni...
  • [Walaki]D`Lair
    evo gyorsulás meg az ő időmérőjük....haha...nem véletlenül nem megy oda senki...:DDD
  • Borg
    Elhiszem, mondtam már. Ugorhatunk végre?

(bár gondolom ebből a mondatomból is csak ugyanazt fogod leszűrni mint eddig - az egyszerűség kedvéért, felfogás helyett - mindenből, hogy szerintem minden dizel szar, és egyik se ér semmit, egyiknek sincs előnye...)
  • soma22
    ülj bele, próbáld ki és utána ird le mennyi volt.evo gyorsuláson haver átépitett(900as fiat moci weber 40 karbi stb)polskija ellen gyorsultunk poénbol, mert nem talált senkit.12,7 alatt volt meg a táv, végsebesség 97 akármennyi...ha ezt sem hiszitek nem érdekel, én ott voltam, mások ott voltak látták, ennyi.
  • [Walaki]D`Lair
    LOL hát hogy a faszba ne tartana 15 másodpercig elérni a 100-at? :DDD Pont a tiédet véletlenül nitróval szerelték fel gyárilag nem? :DDDD
  • soma22
    ülj bele, menj vele.hidd el az ora nem fog megálni 168-nál, nem tart 15 másodpercig hogy elérje a 100as tempot, nem eszik 9 litert, nem kerül 160000be a kötelezö szerviz, nincs traktorhangja, nem füstöl.részemről befejezve, nem tartalak méltónak arra, hogy a hülyeségeidre reagáljak.