DIESEL vs BENZIN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
egész más szaga van
rohadt bõdös

de van szagmentes vénusz olaj:-)

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

De tisztán elvileg nem is szabadna beletenni, mert károsítja a motort. Én úgy hallottam, hogy az abszolut max 80% lehet benne, a többinek tiszta gázolajnak kell lennie.

Régen faterom is bepróbálkozott ezzel, hogy 2.1TD rönó traficnál, csak városi használatban a rendõrök mindig cseszegették érte, mert lángossütöde szaga volt a kocsinak. És ugye a törvény szerint nem szabadna étolajat tankolni 😊
DanielT
És milyen a szaga? Rántott csirke? 😄
DanielT
Diesel power 😄
MaSzKa
már mindenki ezt csinálja különben

akinek régi szívódieselje van

azért félek mert az adagolót tönkre ne tegye meg a csúcsokat
meg lerakódik a sok szirszar

DJ Bee18
szerezz éttermi ismerõst, vagy kutakodj menzák után 😊

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

MaSzKa
szokott lenni a Tacskó-ba 5literes 210/liter áron

DJ Bee18
használt étolajjal

MaSzKa
anyám amivel süt azt leszûröm filterrel és azt
de simán tiszta étolajjal csak 125-öt megy

Dehát annak a boltban valami 250ft literje😊 Meg se éri szinte..
MaSzKa
és sajnos nem vagyok milliomos még tanulok

DanielT
Bemész a boltba és megveszed kannával az étolajat? 😊
MaSzKa
többnyire ami van otthon azt tankolom vénusz étolaj
meg néhakapok olcsóm 3-4liter gasolajat

MaSzKa
szerintem a gyári adatok hamisak az oroszok kamultak
az kb 23mp

volt moszkvicsunk az 1500ccm-es 75lóerõs annak a hivatalos 20mp
egy szar 1.2 lada sehol nincs hozzá képest may az 1,5-õs

nekem a mért 20mp

DanielT
Akkor mellélõttem 😊 Honnan az ócsó dízel?
MaSzKa
veszprém megyébe lakok

Ukrán? Akkor benzinese is lehetne 😊
Nézd, az 1200-es lada gyárilag valami 19 másodpercet "gyorsul" 100-ra, szal nem csoda 😄

Egyébként mi az, hogy lazán megy 142-t? 143-at már nem lazán?
DanielT
Miért van az az érzésem, hogy határmenti helyiségben laksz? 😄
MaSzKa
Nekem 1.6D dieselem Opel van már 3éve
5liter fogyaszt
használt étolajjal is elmegy
300000km van kb benne

szerintem még motorgenerál sose volt rajta
max izztó gyertya porlasztó csucsok meg kisebb dolgok
már 23éves és rendkívûl megbízható
csak 54le az egy kicsit kevés nekem
de lazán megy 142-õt 5sebességes

a 1200ladát lenyomom és csak feleannyit fogyaszt és a gázolaj is olcsóbb 200FT:-)

[Walaki]D`Lair
Aham...nagyobb a nyomatéka mint a Diesel smartnak...<#eplus2>

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

DanielT
Mármint a Smart? 😄
[Walaki]D`Lair
Nem mindennapos, de az se, hogy 80-al vagy 120-al mész ;PPPP

Mellesleg az esetek 80%-ban visszaváltok, ha gyorsítani akarok...pedig nagyon nyomatékos a kocsi...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

gordon 24
Ezzel viszont nem lehet vitatkozni!!!! Egy Diesel autónak,traktornak, kamionnak mindig nagyobb lesz a nyomatéka mint egy benzinesnek. A Diesel motornak ez az egyik tulajdonsága. A benzines ugyanezt kétszer akkora fordulaton tudja. Többek között ezért fogyaszt többet.
Azt kell eldönteni,hogy az emberke milyen stilusban szeretne vezetni ha sportossan,gyorsan stb akkor Benzin,Turbos Benzines, ha sportossan gyorsan olcsóbban Turbó Diesel, Ha olcson Diesel.Én azért nem szeretem a Diesel autókat, mert kb(tapasztalat 4 Diesel autó átlagából) 2x-drágább fent tartani(szervizre gondolok) mint egy jó benzines.Mondom ezt ugy hogy a családomban és közvetlen közelembe 3 aktív autószerelõ van, nem kisebb cégeknél mint WV,BMW,Toyota. Õk nap mint nap autókkal foglalkoznak, és nagyságrendekkel több gond van a Diesel, mint a benzinessel. Nem muszáj elhinni de szerintem három autószerelõ véleményével nem lehet vitatkozni!!!!

Downhill!!

Igen, ha pedig a dízellel a teljesítménymaximumon autózol (és nem a nyomatékmaximumon ahogy megbeszéltük ugye) akkor is biztosan 5-7 litert fog enni?😊 Megsúgom, az is erõsen konvergál majd a 2x annyihoz, még ha kisdízel akkor is. Persze ez még mindig 2-3 literrel kevesebb lesz a benzinestõl, de azért meg kárpótól a benzinesben a feeling 😊
DJ Bee18
Ferrarit én is pörgetgetném, ha csak 30-40km-re ülök bele 😄DD

DJ Bee18
ez nem hiba, egyszerûen így közlekedik a többség, nem csak sportautókat hajt mindenki. Mellesleg sztem ha benzinest rendszeresen 4500 fölé forgatod még nagyobb lesz a fogyasztásbeli különbség, és akkor már bõven megéri a dízel.
Ja meg aki mondjuk már egy nap 600km-t levezetett a szar kis útjainkon, nem lesz kedve a bot után nyúlkálni 😄D

Azért, mert a benzinessel is alacsony fordulatról akartál gyorsulni. A legtöbb ember elköveti ezt a hibát. Ha mag rendesen megforgatod, és jó motorról van szó, akkor még a fordulatszám is rásegít az ÉRZÉS-re 😊
SötétBarom
ÉRZÉS. A gyorsulást sokkal jobban érezni egy dieselben, ennyi.. Mikor meglett a jogsim, aszittem a 2.0 DTi sokkal durvább mint az 1.6os benzines.. Aztán eccer mikor lemértem kiderült h 3 sec-et kap a benzinestõl o-100 esetén.. De érzésre jobban megy..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Slayerboy
lol<#eplus2>

Voltam zárás előtt. _______________

Végülis a tehervonatot is jobban húzza a dízelmozdony, mint az 1.4-es golf
Slayerboy
De ez nem feltétlenül jelenti azt, h a diesel jobb... Mind2-nek vannak elõnyei és hátrányai is egyaránt.

Slayerboy
Egyébként meg hülyeségrõl vitáztok, mert aki vezetett már benzinest és dieselt is, annak egyértelmû, hogy a diesel jobban gyorsul. Tapasztalat.. még a transportert is jobban húzta a diesel mint a benzines az egyes golfot 😄 Szvsz.

És? Errõl szól a topik. Oszlatjuk a tévhiteket.
Slayerboy
Jah elnéztem... 10 napja <#banplz>

Slayerboy
Majdnem egy napja vitáztok 😄

Na, mi lett a nyomatékhuszárokkal? 😄
Mértékegységek 😊

1LE = 1KW x 1,36

P(kw) = M (Nm) x RPM x ( PI / 30000 )

Pl

69kw = 120Nm x 5500RPM x (3,14/30000)

69kw = 94LE

Szerk átirtam ilyenre a képletet, hogy minden részlete tiszta legyen 😊

Ezután jön a képbe a hajtáslánci veszteség, a súrlódásokból, áttételekbõl, stb, ahhoz, hogy a kéreken mérhetõ dolgokat megkapd. De ez már elég hardcore gépészeti képletsor lenne 😊 Én anno vizsgáztam ezekbõl, de még így se tudnám feleleveníteni utánanézés nélkül.
DJ Bee18
eddig csak elbeszéltünk egymás mellett, azért jöttünk föl 😊

desigo
úgy látom ma még felhozzátok az elsõ helyre😊
DJ Bee18
de jobban mint a benzines 😊

De nem 😊

Olvasd el amit írtam 772-ben.

Pont hogy nem alul húz a legjobban. Ott IS jól húz, de 4000-nél még jobban.
DJ Bee18
csak egy dolog, hgy jön ki a fordulatból és a NM-bõl a KW? 😄D
csak mert 320x2000=640.000 😊

DJ Bee18
ezt mondtam, sok ember szereti a dízel karakterisztikáját, ennyi

DJ Bee18
Már értem, valahogy majdnem így gondoltam én is. Ezért húz alul jobban, mivel a nagy nyomaték lent van, így a teljesítmény is lejjebb lesz. De ez a turbó miatt van fõleg

Slayerboy
És mi van ha a benzines nyer? Tök hülyeség. Döntse el mindenki saját maga, hogy neki melyik éri meg jobban és mit szeret. Ennyi. Hiába írkáltok egymásnak bonyolult képleteket és okoskodtok, még ha igazatok is van, a másik úgysem fogja ezt beismerni. Szóval hülyeség ezzel fárasztanatok magatokat és tölteni az idõtöket.

Itt a korábban beszúrt 1.9 TDI görbéje.

Csúcsteljesítmény 90KW@4000RPM, ugyanis itt 4000 rpm-hez kb 210Nm-e van.
Csúcsnyomaték 275Nm&2250RPM

4000x210 > 2250x275

A papírforma megint megvan 😊 Nem a csúcsnyomaték 2250-es fordulatán fog a legjobban húzni, hanem 4000-res fordulaton, ahol csak 210Nm-e van.
A tétel tehát be van bizonyítva, az autót nem önmagában a Nm gyorsítja. 😊
Logikusan, a csúcsteljesítmény is a fordulatszám, és a nyomaték szorzatával arányos.
Hogy miért nem ugyanott van a csúcsteljesítmény, ahol a nyomatékcsúcs? Egyszerû.

Példa:
Nyomatékcsúcs 5500RPM-en 135Nm
Teljesítménycsúcs pedig 66KW 6000RPM-en. Mivel, a 6000RPM-hez ugyan valamivel alacsonyabb nyomaték tartozik már (példa esetében 125Nm), de a fordulatszám már jóval magasabb.

5500*135 < 6000*125
A teljesítmény tehát itt lesz a legnagyobb, annak ellenére, hogy a nyomatékcsúcs máshol van. Ebbõl logikusan következik az is, hogy mivel a fordulatszám nagyságrendileg nagyobb tényezõ a szorzatban, így FONTOSABBnak tekinthetõ, mint a nyomaték. 😊

Magyarán ez az autó 6000-res fordulaton fog a legjobban húzni.

Logikusan, ez egy benzines autó volt.

A dízelnél a nyomatékcsúcs elõtt és után jóval meredekebben esik a nyomaték, tehát a töltött tartományból kiérve 4000-5000 fordulat között már csak töredéknyomaték van jelen, amibõl nem biztos, hogy nagyobb csúcsteljesítmény jön ki, mint a nyomatékcsúcs 2000-2500 fordulat közötti tartományában. Ezt konkrét példával kellene megnézni, szúrj be egy turbódízel nyomaték és teljesítménygörbét, elemezhetjük.
DJ Bee18
Meg van pl. hogy egy dízel a csúcsnyomatékát 2000-2750 között adja le. Ebbõl hogy jön ki a képlet alapján a teljesítmény? Kijön hogy 130-140LE?

DJ Bee18
baszki csak azt mondom/mondtam mindig hogy alul húz a dízel, a benzinest meg pörgetni kell. Mindez, hogy a csúcsnyomaték a dízelnél alacsonyabb fordulaton van, ezt jelenti. Te akartál hülyének nézni minket...
Amúgy pl. hogy jön ki 500NM és 2000 RPM szorzatából pl. 220LE?