3671
DIESEL vs BENZIN
-
TS Zolly #1429 Van egy jó ismerősöm, ö gyüjti az amerikai kocsikat. Van neki asszem most 5. Egy kisebb 8 hengeres 5000-es cedilecet használ hétköznap. Szegény már régi, de q jól néz ki még. Mikor megvette, nem volt elterjedve az internet, ezért mikor még kamionozott, külföldről hozott be magának szakkönyvet arról az autoról. Saját maga állított be benne mindent, igy az átlag fogyasztása 12 liter benzinből. Szerinte ennél kevesebbet is ehet, ha rendes szakmühelybe állítják be. Kocsi igy is megy 160 km/h sebességgel előre és hátra is. -
#1428 A megtérülés ott van, hogy a dízel használtautóként 3-4 kilóval drágábban passzolható el, mint a vele egyidős benzines barátai..
(asszem ) -
[Walaki]D`Lair #1427 A benzin szerdától 260Ft-os átlagáron van, a dízel meg 265...hol itt a megtérülés? :) -
#1426 Számoljunk utána. Egy átlagos fos kisautó (mondjuk Fiesta) ára dízelesben akár félmilával is több átlagban, mint a benzinesé. Ez közel 1886 liter benzin ára jelenleg (mondjuk 265 HUF/liter). Ez 3 évre vetítve havi 52 liter benzint jelent. AZAZ amennyivel többe kerülne a dízeles csoda, annyiból a garanciális időszak végéig havonta ennyivel több üzemanyagot vehetnénk. Azt nem számítva, hogy közben a pénz nálunk maradt, így nekünk kamatozik és nem az autó árában romlik tovább hatványozottan. 52 liter egy ilyen autónál átlag 7-800km megtételére elég a vegyes átlagfogyasztási adatok szerint. Ha figyelembe vesszük, hogy a dízel verzió kevesebbet is fogyaszt egy pár százalékkal, akkor attól függően, hogy havonta átlag hány kilómétert használjuk a gépkocsit, máris megkapjuk, hogy érdemes-e beruházni egy dízel csodára. (term. a kocsi értékvesztését is számolni kell)
Nagy általánosságban tehát, ha nem utazunk túl sokat havonta, akkor semmiképpen sem éri meg dízelt venni! Ha viszont utazunk annyit, hogy a költségek átbillenjenek a dízel javára, még akkor is megfontolandó, hogy valóban hosszú távon ki tudjuk-e majd használni ezt az előnyt! -
#1425 Nos aki kiszámolja, hogy mennyivel kerül többe a dízel modell ugyanabból az autóból újonnan, mint a benzines és az árkülönbözetet megnézi, ill. azt, hogy hány évig tud belőle autózni majd, ha azt a pénzt a benzin-es és a dízel fogyasztása közötti árkülönbözetre fogja költeni, plusz figyelembe veszi mennyit esik melyik modell ára idővel, akkor kiderül érdemes-e dízelt venni. Mármint anyagilag. Ha nem éri meg, NEM KELL VENNI! Nekem is volt dízelem, de már két generáció óta benzines szörnyeteggel járok. -
#1424 alfa városban ~8-10 liter, egyáltalán nem kímélem
bmw 10-12 liter
merci 12-14 liter
az alfa a legpörgősebb, mert nagyon könnyű a többihez képest de jobban pattog, hosszabb távon a nagyobbak kényelmesebbek, fekszik az utat.
Nem vennék népautót dízelben, csak hogy 1-2 ezerrel kevesebbe fájjon egy pesti út mondjuk.
Miért az a legfontosabb szempont egy autónál (főleg jó ideje pár forintos dízel/benzin árkülönbségnél), hogy 'jajistenem nehogy párszáz forinttal drágábban tegyem meg u.azt az utat'?
Vagy a mégjobbak: tökömtudja milyen táblázat szerint az egyik 1 másodperccel jobban gyorsul, ebből kiindulva dicsőítjük az egyiket, vagy a másikat.
#1339: mert legtöbbet ilyen géppel járok -
#1423 turbot ált azért szoktak cserélni, mert megjáratják, dolgozik izzik, és az olaj ami hűtené, ráég, mert hirtelen leállítják...legtöbbször ezért.én így tudom, ha dolgozott a turbó vagyis terhelve volt, akkor jó ha hagyjuk ketyegni még egy kicst alapjáraton, mielőtt leállítanánk... -
#1422 Hát igen.. Biztos rosszat vettél belülük. Ilyen peches vagy... -
Borg #1421 Ugyanmár, ilyen bármivel előfordulhat. Ja nem, mégsem.
Amúgy az 1.9 TDI Touranunkat is meg kellett menteni már autópályáról, 7000km-es korában kigyulladt az olaj jelző, és meg is állt. Elfogyott belőle.
Az airbaggel 4x volt eddig szervizben, most utoljára felajánlották, hogy KIIKTATJÁK a szenzorát, hogy ne jelezzen. Lol! Elvitettük pestre, és ott csinálták meg végül.
A Passatomnak ilyen bajai nem voltak, csak egyszer autópályán satuféktől szétszakadt a fékbetét bal elöl, és vele együtt a szenzor meg minden szar. Utána ott kukorékolt nekem hazáig. Ja, meg gázadásra mindig jobbra húzott ki. A szerviz válasza: "Minden asszimetrikus féltengelyű autó húz valamerre." (! - lol) Amugy ment mint a golyo. Egyszer 300km-t jöttem haza autópályán, 170-190 között. 12.5 liter lett a fogyasztása.
Az 1.9 szívó partnerünk ilyen szempontból a legjobb eddig. 34 ezer km van benne, és eddig olyan baja még nem volt, amitől megállt volna. Persze nincs is mitől, hisz ha nyomom se megy. Igaz, az összes biztonsági övet, teljes hátsó üléssort, vezetőülést, és a fél műszerfalat kicserélték már benne. ("rendkívül tartós hasznongépjármű") Ja és a váltója a legjobb. Kb mint amikor a méteres nyelű wc pumpát használod. Hogy melyik gangban van éppen, azt max a fordulatszámból lehet saccolni.
A 2.5 TDI A6 Avanton eddig 2x cseréltek turbot garban, még az első 2 évében. Más hibáról nemtok. A Saab 3.0TID eddig hibátlan. Az X3 3.0d 2 hónaposan azzal indított, hogy az első -15 fokos reggelen nem indult be :DDD Mindössze az akksi volt a gond, de akkor is valahol a vicc kategória. Apropó hideg. A Passatomat szerettem ilyen szempontból. Annó sokat voltam vele az osztrák hegyekben. Nos ott télen, völgyben simán van reggelente -25 -30 fok, mielőtt világosodni kezd. A Passat pöccre indult, 100ból 100x! Viszont olyan szerencsétlen volt, hogy ahonnan elindultam, mindig egyből egy elég húzós emelkedőn kellet kijutnom, kb 1km hosszan. Alig birt felmenni :) Ha nem melegítettem legalább negyed órát előtte, akkor iszonyat erőtlen volt, 2-ben 30-al másztam fel a dombon mindig, míg a többi (már bemelegített) autó előzgetett szorgalmasan, simán 90-el... Persze normál körülmények között egy 100le-s benzines simán megmássza 5-ben azt az emelkedőt (meg a passat is). -
#1420 VW Golf I ('82) 1.5 Diesel 4,5-5l/100km 50LE
Hangja, mint egy traktornak; eszi a rozsda stb., de soha nem hagyott cserben mindig elvitt és visszahozott és sztem 20 év mulva is autó lessz,
amikor a HDI Peugeot-ból és társaiból már konzervdobozt csináltak. -
#1419 Jah.. Tudod valamikor meséltem hogy most vett a cég egy ilyet. a Gép 5 hónapos 25000km van benne 1.4 hdi. A következő van vele: Amikor gázt adsz luk van nem eredmény aztán megindul és viszonylag megy. Aztán ül a hátuja mint az állat. Rosz rajta az ABS. Kétszer kellett motor miatt megmenteni az m1-es ről. Na kb ennyi. Akkor mi van? Jó ez egy szar peugeot de akkor is ez mi? 25000km-el? könyörgöm... -
Borg #1418 Már vágyom is egy 1.4 HDI-re.
[megy a kereskedésbe] -
#1417 Adatok
PEUGEOT 206 1.4 HDI (68 Le.) (5 ajtós, Sport) PEUGEOT 206 1.4 (75 Le.) (5 ajtós, Trendy)
Ár (forint) 3.090.000 2.590.000
Üzemanyag fajta: gázolaj benzin
Lökettérfogat (ccm): 1398 1360
Hengerszám: 4/8 4/8
Max. telj. (kW/LE 1/min): 50/68 4000 55/75 5500
Max. nyomaték (Nm 1/min): 150/1750 111/3400
Gyorsulás 0-100 km/h (s): 14,7 13,2
Végsebesség (km/h): 168 170
Fogyasztás országúton: 3,6 5,0
Fogyasztás városban (l/100km): 5,5 8,4
Fogyasztás átlag ECE (l/100km): 4,3 6,3
Hosszúság (mm): 3822 3822
Szélesség (mm): 1673 1673
Magasság (mm): 1435 1435
Csomagtér (liter): 245/1130 245/1130
ezt akartam csak nem jött össze -
#1416 persze hogyne. dízel pözsóktól? haggyámááá -
#1415 Mivan elakadt a lélegzetetek? -
#1414 nem jó a link mégegyszer:ez ni -
#1413 Ajánlom ezt: peugeot
Hdi vs benzines szivó. -
#1412 na figyeljetek gyerekek, én a Le alapján való párosításnak vagyok a híve
ami annyit tesz, hogy itt nyert a dízel, tegnap az 535d is megverte a t5öt, bár a t5 17level kevesebb...
Mondom peace, én szeretem az összes kocsit, de tény h a dízelek jók! -
#1411 #1409 -
Borg #1410 200nm mióta nagyobb 340-nél?:) -
#1409 Jah ezt benyaltam elnéztem egy sort az a fordulatszám. sorry...
sry
-
#1408 Ehhez link:bömbi -
#1407 igen én is rákerestem ez igaz.. De megint turbós a benzines ellen. De mindegy de azt nézted hogy a nyomatéka nagyobb a benyásnak? -
#1406 figy 150le vel meg azonosat gyorsulna vele, és jobban fogyasztana, nem értem mit erősködsz már...
De ez úgy van ahogy mondta a srác, 1szeri eset, ritka, de itt így van, ennyi -
#1405 pfff
gondolkodj hogy működik
a központi oldalon levo oldalon levo adatokat hasznalja fel az osszes hivatalos oldala. gyk az osszesen rossz ha a kozpontin rossz -
#1404 te most öszintén:ennyire taplo fasszopo gecihuszár vagy vagy csak erőltetve játszod a nemlétező agyadat? -
#1403 olyan jó hogy gépelni meg nem tudok.... -
Borg #1402 Vajon azt miért felejtetted ki, hogy a 120i 150LE-s, míg a 120d a turbójával 163LE-re van töltve...
Magyarán a 7 féle 2 literes dízelmotorból a legjobban feltöltött változat. -
#1401 eéírás a világ össze bmw-s oldalán:D:D:D -
#1400 hm most pedig igaza van a gyereknek
:\
de ez kivetel, nemtom hogy csinaltak. nincs meg egy ilyen automodell
bar lehet h csak eliras -
#1399 www.bmw.hu -
#1398 csak azt ne mondd, h 1500 fordulaton gyorsulja a 7,9s-t :DD -
#1397 Ok erről kérek egy hivatalosatt. Linkekkel! Megnézem mert ilyet én is tudok irni..
Opel kadett diesel 0-100 5.6 sec vmax 200
brabus smart: 0-100 10.9 sec vmax 50km/h
Hivatalosatt!!! Ha memutatod elhiszem -
#1396 erre kivancsi volnek.... -
#1395 120i, és 120d bömös:
120i: vmax 217km/h
0-100:8,7
80-120:8,3
120d: vmax 220km/h
0-100:7,9
80-120:6,6
De mondjuk itt is a dízel szar, mert úgy gyorsul jobban, hogy nem pörgetik... -
#1394 Jah hát ez világos... Ezen miért lepödsz meg nem értem... -
[Walaki]D`Lair #1393 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
[Walaki]D`Lair #1392 úgyszintén :)) -
Borg #1391 1.4 HDI legyorsulja, az van. -
#1390 egyelore fiatal vagyok, aki az elvezetért szeret vezetni. es nekem nem szamit ha nehany literrel tobbet fogyasztok. ezert nekem benzin :) lehet h majd 60evesen mar eszembe sem fog jutni benzinest venni, de még nem vok annyi :D