DIESEL vs BENZIN
  • G_ArchAngel #1435
    Látom a hülyeség terjed, mint az erdőtűz...

Ennyi baromságot gondoltam én is, míg nem használtam egy jó dízelautót - semmivel nem voltam különb...

Nekem a dízel autó kb. havi 20e-t hagy a zsebemben, ez azt jelenti, hogy 3 év alatt megvan az árkülönbség, kb. ennyi ideig van nálam az autó - és itt jön a poén: drágábban adom el, mint az azonos lökettérfogatú/teljesítményű benzinest ugyanennyi használat után...

feeling: 2.0-es dCi Laguna Initiale mennyivel kevesebb érzést jelent, mint a szintén 2.0-es benzínes turbós? a Dízel csak 5 LE-vel több, és kevesebb, mint 600e-rel, de a nyomatékban lévő diferenciát zongorázni lehet, a fogyasztásról, csendes erőteljes menetteljesítményről nem beszélve...

Akik nagy, erős, dinamikus autókat vesznek: BMW, Audi, Mercedes - miért dízelt vesznek? Nekik nem kell spórolni és fogyasztást nézni...
    Egyszerű a válasz: mert jobb, mindenben...

Ráadásul a benzínes meghibásodási aránya is nagyobb, lehet példálózni "szomszéd fiának a cégének a főnökének a kutyájától" hallotta valaki, hogy a k*rva drága X5-öst lekellett vontatni az M3-ról...
    Ja, kérem be kell menni egy egyszerű szervízbe és megkérdezni a szakit: 16 éves II-es dízel Golf megbízhatóen elketyeg, a 10 éves Honda meg egy raklap ürülék - mert ez igazságot attól lehet hallani, aki keze között minde sz*r megfordul, nem az SG fórum nagyokosaitól (beleértve magam is)

Visszatérve az elejére: azokból az anti-dízelesekből ömlik a keserűség, akiknek még nem volt saját, szerethető dízelautójuk, még1×: semmivel nem voltam én sem jobb, de mióta kipróbáltam, havi 5000km-t belekergetek, azóta nekem nek kell dombnak felfelé nyöszörgő, erőtlen nyamvadt benzínes...

szvsz