3671
DIESEL vs BENZIN
  • schrank
    amúgy elég megnézned melyik az értékállóbb ne halgass a benyás -ra csak azért jár a szájuk mert nem tudják eladni a benzines szarjaikat
  • ChevyG #27
  • schrank
    ha a cm2-t kevered a cm3-vel akkor szerintem neked tök mindegy hogy benyás vagy nyálas
  • ChevyG #25
    nahh, ez egy jo hír!
  • Borg
    Nem.
    A biztosításnál egy tartományon belül nem változik (1500-2000), csak más dolgok befolyásolhatják a havidíjat (hol laksz, életkor, stb).
  • ChevyG #23
    azt tudom, hogy 1 kategoria, de nem "szorzoval" dolgoznak? mint az átírásnál, asszem ott is valami olyasmi van hogy 1 cm2 30ft és csak beszorozzák
  • Borg
    A gömbölyű verzió 86-tól van.

Amúgy a biztosítási kategória 1500-ig van, illetve 1500-tól 2000-ig. Szal az 1.6os, és az 1.9 ugyanaz a kategória lesz.
  • gordon 24
    Hát abból nincs turbós azthiszem, de nekem biztos nem kéne Diesel. Ketyeg, zörög, csattog, állandóan minden baja van.Ezzel szemben egy benzines szépen halkan duruzsol.. Főleg ha V8-as ugye érted????
  • Borg
    Már ha új autó kell, és a sportosság nem feltétel ;)

Amúgy 2 évesen csodálkozol, hogy kevesebb baj van vele?:) Kiváncsi leszek mi lesz később...
  • McGrady
    a diesel autó olyan szempontból macerás lehet, hogy több idő kell neki, amíg annyira bemelegedik, hogy lehessen hajtani, azelőtt igencsak nem tanácsos nekinyomni, ha nem akarod hogy beszarjon :) másrészt kevesebbet fogyaszt, meg úgy hallottam strapabírobbak.
  • ChevyG #18
    ugy tudom hogy 88tol gömbölyödik. max 600at szánok rá (+ átirás és egy kis tartalék mer (új) kocsinál valami ugyis behány)

1,6os szeretnék, de ha a biztositásba nincs nagy külömbség akkor mehet az 1,9 (vagy benzinnél az egynyóc)
  • St
    Dízel egyértelműen. Renault Clio 1.5 dizelem van (2 éves)

Fogyasztás:
    - 4.6-5.2 (közúton 100-140 km/h)
    - 5.4-5.9 (városban)

Autópályán átlagosan 160-nal tolom neki, azt 3400-on pörögve viszi.
    Végsebessége: 190 km/h

Átlagosan 900km-ként tankolok. Alacsonyabbak az üzemeltetési költségek és jóval kevesebb baj van vele, mint korábban bármelyik benzinesemmel.

Hátránya: jó minőségű üzemanyagot kell bele tankolni, nem szereti a dzsunka olajat (klub petrol, jet, stb.)
  • Borg
    86-91 vagy 91-94?

Utóbbiban van 90LE 1.9 TDI.
  • ChevyG #15
    ja szoval ptdi v mi tuti nincs
  • ChevyG #14

amugy audi 80as lenne az áldozat (88utána, ami már gömbölyödik)
  • Borg
    A felszereltség nem téma, minden normális gyártónál van legalább olyan felszereltséggel benzines is, mint dízel, sőt. Viszont a dízel drágább, és drágább a szervizelése is.
    Plusz ezek az új csúcsrajáratott turbódízelek már nem visznek ki a világból, mint anno a zőccséges merci. Előbb könyökölnek ki, mint a benzines társaik, mert sokkal szélsőségesebb körülmények között dolgoznak, főleg az újabbak, amiknél már igencsak lóerő hajhászás van.
    Azt meg senki nem veszi észre, hogy a turbódízelt gyakorlatilag egy ezres fordulatszámtartományban tudod autózni, 2k és 3k között. (nem beleszámítva a kétturbós 10 milla feletti bmw-ket, meg hasonlókat... ezek mennek jól, de fizesd is meg..) Alatta mint a szívódízel (nem megy), felette meg olyat veszít az erejéből, hogy fejeled ki a szélvédőt. De való igaz, a kettő között jól húz.
  • gordon 24
    Én egy diesel Peugeot Partner céges autót hajtok.
    Van a cégnél HDI is , vezettem már 406 HDI-is. Szerintem egy jó benzines autó hatszor jobb.
    Hátrányai: Télen legalább 15 perc hogy elkezdjen fűteni,(a benzines szinte egyből fűt), Ha olyan tempót vársz el tőle ami egy benzinesnek alap akkor ez is sokat fogyaszt. Aztán még 1 dolog ha TDI, HDI,PDTDI vagy mitudom én milyet veszel, ezek mind turbós autók ezeknek van olyan teljesitménye mint egy 1800 ccm-es benzinesnek turbó nélkül.
    Ha egy autóba szétmegy egy turbó az kb 300000-ft.
    Azon kívül a vétel ára legalább 200000-fttal több, és az üzemanyag MO-n már volt drágább is mint a benzin.

Szóval engem nem igen tudna meggyőzni senki hogy DIesel-t vegyek, mondom ezt ugy hogy két éve Dieselt vezetek. Itthon meg van két benzines.
  • Dichter
    Amiről Te beszélsz, az a szívódízel. Keveset eszik, és nem is megy. Pl.: VW Lupo. 3Literes városi fogyasztás. Turbódízel megy is, és kevesebbet is eszik, mint egy ugyanakkora benzinmotorral ellátott társa. Hátrányuk, hogy drágábbak, és mivel már minimális a különbség a benzin, és gázolajárak közt, nem hozzák vissza az árukat. Viszont jobb felszereltségűek is, mint benzines társaik. Viszont talán szervízigényesebbek, és 1-2 alkatrész drágább is beléjük.

Mérlegelj, mire kell.
  • Borg
    Ha nem kúton tankolsz akkor szívódízel a barátod, elmegy dzsunka olajjal is.

Amúgy meg attól függ mire kell az autó.
  • ChevyG #9
    igyexek nem kúton tankolni, viszont nem fogom agyon használni (ha 1 7N megkapja az 500km-t akko sokat montam, föleg városba fog menni
  • 0ppika
    A fogyasztás és a gázolaj ára minimálisan kevesebb. Ha nem tudja elszámolni az üzemanyagott akkor értelmetlen (esetleg ha tud olcsó ukrán üzemanyagot)...
  • bertino
    de egy pár db-ra határozottan igen :)
  • bobka
    rosszabbul gyorsulnak?ezt nem mondanám mindre...
  • blackgamer
    diesel autók általában drágábbak és talán rosszabbul gyorsulnak
    viszont kevesebbet fogyasztanak és olcsóbb az üzemanyag
    mérlegelj
  • 0ppika
    Mennyit akarod használni? Vállalozó vagy? Benzinkúton fogsz tankolni?
  • ChevyG #3
    hát, ja. ez is fontos szempont
  • bertino
    amelyikből olcsóbban hoznák ukránból, olyan üzeműt vegyél :)
  • ChevyG #1
    vacilálok, hogy milyen legyen.

előnyők, hátrányok?