DIESEL vs BENZIN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Leirom neked mégegyszer.
P=Mxn.
A nyomaték tehát semmit nem ér fordulatszám nélkül.
A te logikád szerint ha Nm van, akkkor minden hawaii. Persze, akkor szorozzuk meg 0-val, mert a fordulatszám nem is kell. Kijön 0 KW teljesítmény.
Vágod? A nyomatékod szart sem ér, ha nem párosul mellé fordulatszám.
P=500Nm x 2000RPM (dízel)
P=250Nm x 4000RPM (benzines)
(P= pillanatnyi teljesítmény, ami az adott gangban, az adott fordulatszámon gyorsítani fogja az autót)
Melyik lesz tehát a jobb, annak ellenére, hogy 2x akkora nyomatéka van a dízelnek? 😊 Remélem kezd világosodni a dolog, mert 44-edszer már nincs kedvem elmagyarázni.
Ezután jön a képbe a nyomatékváltó, amivel szépen be lehet lõni, hogy hányadik gangban, milyen fordulatszám tartozzon az adott sebességekhez. Logikusan, dízelben olyan lesz a 4. fokozat, hogy 80-nál a töltéshatár fordulatszámának aljáról elindulva 120 felett érjen ki belõle. És hogy a 180 körüli sebességeken se pörögjön 4000 felett, ahol se töltés nincsen, de még szarrá is megy a dízelmotor, kell bele a 6. gang. A benzinesben pedig tök más szempontok szerint kell méretezni a váltót, mivel minél magasabb fordulat, annál erõsebb, és a relatíve nagy fordulatszám sem árt neki. Sõt, a benzinesben a 6000-res fordulatot még kevesebb hangszigeteléssel lehet kultúrálttá tenni, mint dízelben a 4000-ret. Nem azért, mert bármelyik is szar lenne, csak más a karakterisztikájuk.
Egy szó mint száz, a dízel nem attól király, mert sok Nm van benne és készpassz. Ehhez ezer más paraméter is kell ahhoz, hogy gyorsulni is tudjon, végsebessége is legyen, ne is forogja szét magát, a kuplungot, váltót se szabja le az alacsony fordulaton ébredõ nagy nyomaték, meg ugye még mindez megbízható is legyen, legalább annyira mint egy jóval egyszerûbb konstrukciójú benzines.
Áruld már el, mi volt az
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Csak van értelme akkor a NM-nek. Elõbb még minket baszogattál, hogy lehetünk ilyen hülyék, hogy a NM számít bármit is 😄DDDD
Szubjektív dolgokkal, minthogy ki milyen fordulatszámon szeret autózni, sosem vitattam. Csak a fizikai tévhiteiddel, meg a dízelrõl alkotott téveszmékkel szálltam szembe.
hányszor leírtam már, de hányszor
Milyen tévhit?
A vita eleje óta csak azt magyarázom, hogy sok embernek bejön a dízel kényelmes karakterisztikája + fogyasztása. Nem azért mert hülyék, nem a marketing miatt, hanem mert szeretik. Ezt az egyet kéne felfogni
Én meg azt mondtam, hogy a rugalmassági teszt nem motorteszt, ami a benzin és a dízel között hivatott dönteni. Ugyanis a rugalmassági tesztbe a váltó, és az autó súlya is beleszámít amellett, hogy a 4. gang ÁTTÉTELÉHEZ 80-nál tartozó FORDULATSZÁM mellett milyen pillanatnyi TELJESITMÉNYRE képes az autó. Ennyit mond el, és nem többet.
És részrehajló teszt, azért, mert a dízelnek kedvez. A dízel karakterisztikájából eredõen általában itt jobban teljesít, mert 4.-ben 80-120-ig a töltött tartományban autózol pont. A benzines meg feljebb adja le a nyomatékcsúcsát, tehát logikusan nem fog ilyen jól menni. De ha csak 3.ban néznék a tesztet, a benzines máris elhúzna. Nem azért mert jobb vagy rosszabb, csak szimplán a dízel kifut a töltött fordulatszámtartományból.
Ez az, ami te nem fogsz fel, és lépten nyomon megpróbálod mellémagyarázni a leírtakat. Ugyanígy, azt is csak te találtad ki, hogy megrögzött benzines vagyok. Csakmert nem értek egyet a dízelrõl szóló tévhiteiddel.
Akart bárki is? Csak tudod kurvára idegesítõ, hogy bármit mondunk, a benzines nyer, meg már a nagy nyomaték értelmét is megkérdõjelezi egy szaros képlettel, és ezzel azt hiszi magáról, hogy milyen okos. Borg bizonyítsd is be, ha már felhoztad, és fölényeskedve a fizika könyvet emlegeted.
Nem mondta senki hogy a nagy nyomaték alacsony fordulaton gyorsabbá teszi, hanem hogy alacsony fordulaton húz jobban a motor, ellentétben a benzinessel. Itt van értelme annak, hogy a nyomatékcsúcs alacsony fordulaton jelentkezik. De a fogyasztás alacsonyabb. És sok ember szereti ezt a kényelmes karakterisztika + fogyasztás kombinációját.
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
Voltam zárás előtt. _______________
Nemtom ki irta ezt a baromságot, de talán nem azzal kellett volna visszavágnod, hogy a Nm az isten, és ha Nm van attól megy elõre az autó 😄
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
Mindössze azokkal a nyilvánvaló badarságokkal keltem vitára, hogy a benzinesek mindig minden körülmények között elverik a dízeleket. Ez nem igaz. Mindkét technológiának megvannak az elõnyei,hátrányai, de a turbódízelek olyan rohamos fejlõdésen mentek át az utóbbi 6 évben, hogy már nem csak a fogyasztásban, hanem nagyon sok másban méltó ellenfelei a benzineseknek. Ez nem olyan régen elképzelhetetlen volt. Ezt egyszerûen el kell ismerni, de nem kötelezõ dízelt venni.
Olvasd már át még1x a hszt.Szerinted én dízel fan vagyok? 😊
Nem akarok én senkit semmirõl sem meggyõzni.
Erre egy pár éve feltalálták a váltót, tehát ha nagyon pörög a motor eggyet váltunk felfelé, ha már erõlködik lefelé stb.
Olyan dolgokon vitatkoztok hogy hihetetlen. Hány autószerelõ,tervezõ,stb van közöttetek?kb 0.
Ezeket a dolgokat profi SZAKemberek találják ki tehát biztos hogy mind kettõnek kb 100000000000-elõnye van és legalább ugyanennyi hátránya.
Nekünk kell eldönteni mit szeretnénk. Az meg a másik fele hogy egy olyan embert mint (Borg vagy én) aki megrögzött Benzines soha nem fogtok tudni meggyõzni a Diesel elõnyeirõl. És fordítva is igaz ugyanez. Mondom ezt ugy hogy kb 2 éve Diesel autót vezetek. De ha saját autót fogok venni biztos nem fog ketyegni.
(az utolsó része nem rád vonatkozik!!!! GLpetyus)
Downhill!!
Persze csak a saját tapasztalataim alapján. Van egy 3-as golfom 1.9-es dízel, kemény 80 ló lehet,meg az 1.8-as G60-as kb. 170 lovas kettesgóf (a Zisten <#idiota>#idiota> ) ,utóbbit használom mindennapokra,másik a "family car".
"Érdekes",hogy a dízellel 5.ben átmegyek 20-al a vasúti átjárón pl.,utána olyan szép lágyan elkezd fokozatosan húzni (na nem mint állat' persze),hogy tényleg leszokok a váltogatásról.
A benzinest meg persze vissza kell váltani. (az is bírja,de a hangja elég keserves,marha keveset forog ott már)
Ezt leszámítva persze a két gép nem hasonlítható egymáshoz,mert a 2-es úgy megy 100-ról 200-ra,mint a 3-as 0-ról 80-ra kb :o)
A dízellel autópályán kijövök 5 literrel,úgy hogy egy kényelmes 140-et megyek.
Na,nagy újságokat nem mondtam,de azért no anyázás,htx <#idiota>#idiota><#integet2>#integet2>
nagyon el vagy te tévedve
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
nagyon el vagy te tévedve
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
nem-nem
KW a mértékegysége
Mert a fordulatszámot még mindig érdekesen mellõzitek a Nm kontextusából.
De én ugye vérbõl útálom a dízeleket, csakmert a fizikai baromságokkal szembe mertem szállni.
A fizika könyveket meg majd össze is tépjük alkalom adtán.
Na szerintem ilyenkor jobb (tartosabb a folyamatos ero) a benzines, mint ugy a dizel, hogy nem valtasz sehova.
Az "ezek szorzata a newtonméter" számodra mit mond?
Szánalmas próbálkozás volt a kézmosásra 😊
Ford Focus, 1.6 TDCI, fokozatmentes CVT automata valto...
Na ezzel aztan nem kell porogoni 😊
Ezt így írtam: "Teljesítmény(lóerõ a mértékegysége autóknál) és a fordulatszám pedig nem mellékes mert ezek szorzata a newtonméter"
Ne-vet-sé-ges-vagy.
Õk mostmár a fizikakönyveket akarják újraírni 😊
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
De mar miert ne lehetne 5000-ig is porgetni, ha elozni akarsz? Miert lenne az ROSSZ, CSUNYA, FUJ, KAROS??!
Akkor gyartsanak olyan dizeleket, amiknek 1500rpm-en van a nyomatekmaximumuk?
Az lenne a legjobb?
egyszer pattogsz hogy a benzines milyen gyors, és kiszúrja a szemed h a dízel mégis gyorsabb akkor meg jössz a tömeggel. szánalmas vagy
BMW 325 iX Rallye Car :)
"Teljesítmény(lóerõ a mértékegysége autóknál) és a fordulatszám pedig nem mellékes mert ezek szorzata a newtonméter te dilettáns."
Nyomaték = teljesítmény x fordulatszám 😄 M = Pxn 😄
A sok hülye aki a fizika könyvet írta meg úgy tudta, hogy P=Mxn 😄 Bakker...
Asszem itt kéne befejeznem, nem tudok felnõni tudásotokhoz <#worship>#worship>
Akkor miért nem 2-3-ban csinálod ezt a tesztet? Ja, mert ott a benzines elhúzna, a dízel meg kifogyna a töltött fordulatszámból? Csak ennyi, nem több.
Váltó van. Az autónak van tömege. Teljesítmény(lóerõ a mértékegysége autóknál) és a fordulatszám pedig nem mellékes mert ezek szorzata a newtonméter te dilettáns.
Nem kell újraírni a fizika könyveket, megtették azt már nálad okosabbak is, csak el kellene olvasni.