3671
DIESEL vs BENZIN
  • [Walaki]D`Lair
    Épp ezért jó az én hasonlatom...egy turbó benzines egy turbó dízel ellen...fele akkora lökettérfogat, azt mégis kapott csúnyán :))
  • gordon 24
    Tehát....

Diesel?

Ha anyira jó a diesel ezek miért nem azok?

Az hogy nem rohad le? Jujjj biztso mindenki tudja cégnél dolgozom. Hát nem egy dieselt jellet hazahúzni és nem egyett kellet a peugeot aszisztanszal szállitani különböző servizekbe.

Ja és megint egy dtci-t hasonlitasz egy sima 1.4 es suzukival.
    Szerinted ha egy 1.4-es suzukira vagy egy 1.4-es peugeotra raknál egy turbót mi lenne? Ugy állva hagyna hogy csak néznél.

Ne legyünk igazságtalanok. Ha Dieselt akarsz hasonlitgatni akkor egy sima szivó diesel hasonlits egy sima szivó benzinessel.Ne egy turbó dieselt egy szivó benzinessel.
  • Borg
    akkor 1.6
  • [Walaki]D`Lair
    ja és a rózsadombra FELFELÉ...ennyit arról, hogy a nyomaték gyorsítja az autót...;)))
  • fifi
    1.5-ben nincs is 4WD
    viszont 2WD-ben az 1.5 /99LE/valami eszméletlen lomha szecska és hangos is...
  • [Walaki]D`Lair
    HAHAHAHA :D:D:D:D Egészen véletlenül mit nyomtam ma le? Na mit? :D:D:D EGY PUG 206 1.4 HDi-t
  • cement
    nemtudom ezen minek vitázni, mindenkinek mas a vezetesi stilusa, a pénztárcája, masok az igenyei
    a nyugodtabb, hétköznapibb használatra dízel biztos h jobb
    de egy sportosabban vezető, hülyülősebb fazonnak amilyen én is vagyok jobb a pörgős benzines gép. mindenki tudja magarol milyen sofőr, szerintem egy nyugis dízeles emberke sosem fogja ráerőltetni az "alulról húz" meg "alig eszik" véleményét egy olyan emberre aki imádja az érzést hogy visszapakol egyet és felpörgeti a bringát
  • zmeor
    én favorítom a VÍZ!!!
    szakmai elnevezés! H2O
  • FOXX supreme
    akkor légyszives mesélj erről az alfa, bmw, merci járgányokról mennyit esznek hogy mennek...ha "csak" az lehet/van...
  • DJ BP
    Legalább 1.6-os nemtucat benzinessel járni életérzés

Most azért mert pár hsz erejéig szerepelt az 1.6?
  • DJ BP
    nem arról van szó, de ez a csak BMW, Merci, Alfa szöveg kicsit bőrfejűsre sikeredett...
  • BontottCsirke
    Nem olyan poénos, mint egymást győzködni haver haverjának autójával, meg fater 'sokatóccsón' nullaforinttal elhozható családigépével, esetleg olyan márkák/típusok összehasonlító grafikáival, amiben a delikvens még életében nem ült.
    Legalább 1.6-os nemtucat benzinessel járni életérzés - vagy ez a topik a 'melyik autóval teszünk meg olcsóbban 100 km-t minden költésget figyelembevéve'?
  • DJ BP
    ezzel én is így vagyok, pl. az előző Laguna kombi, na azt is mintha heggesztették volna :D
  • SötétBarom
    Nem. Van egy csomó olyan kombi, ami egész tűrhetően néz ki. (Laguna, vectra, 3as bmw) De ez a stílus, amikor úgy néz ki az autó, mintha utólag ráhegesztették volna a seggét, iszonyat randa..
  • FOXX supreme
    nem a fábiéában, hanem a dízelekben...ő még a régi golf dízelekhez, meg társaihoz hasonlította:)
  • FOXX supreme
    nemtom, én ezen részével nem foglalkoztam, csak annyit tudtam hogy jó áron, vagyis "megérte" megvenni...de nagyon szidta, de mégis elhoztuk, kicsit barátkozott vele, várta a telet hogy majd lehet tologatni stb.. de nem kellett azóta megbízik benne
  • DJ BP
    hát nem olcsó :DDD nagy akció volt? :)
  • FOXX supreme
    Fateromnak is legelőször Dízel Fábia volt, 1.9 pdtdi, 100 le-s változat, úgy ment be a szalonba hogy azt soha, ő neki volt tapasztalata vele, ő azt nem fogja tologatni a hidegben, mert leáll..aztán nagy tuszkolásra, mert jó áron volt, hát max. kipróbálja és kineveti utánna..aztán érdekes mégis megvettük:D

faterom pedig elég "véleménytartó" ember, de mostmár meg csak dízel kell:D
  • FOXX supreme
    nekem is...
  • DJ BP
    azért ez nem teljesen igaz :)
  • DJ BP
    Ontopik: családban csak benzines merci, bömös, alfa, mert faterom kitagad.

Nekem meg ez a vicces...
  • Borg
    Just like any other wagon.
  • BontottCsirke
    Francia autók gusztustalanok, meg a Suzuki-k: vicces, mikor a parkolóban a zselézetthajú menőcsávók rendszám alapján találják meg a kispiros 1.3-as swift-jüket, mert ~ minden 5. autó ugyanaz :D
    Ontopik: családban csak benzines merci, bömös, alfa, mert faterom kitagad.
    Nem szidom a dízelt, barátnőm dízel pözsót vett, nemrossz de nemkéne
  • SötétBarom
    Ez gusztustalan -.-
  • DJ BP
    Erre gondoltam. Oldalról tényleg Roveres :)
  • Borg
    Csak az angol Civicből volt aerodeck, rover alapokon. (volt 1.8 vti-ben is :)
  • DJ BP
    off:
    Borg, nem tudsz arról, hogy lesz-e esetleg Civic kombi? Mert úgy emlékszem a kettővel vagy hárommal előbbi generációból volt
  • DJ BP
    azért szegény motort sajnálom :DD
  • Borg
    Ugyanmár, hisz az 1.4 HDI is milyet lép már, meg 170-el is tud üldözni... ne légy ilyen kishitű!*
  • DJ BP
    1,3 , 70 ló, húúú de perverz ötlet lenne :DDD, még a Panda 4x4 is lehagyná, az sem erőművész :DD
  • DJ BP
    én is arra gondoltam :)
  • Borg
    Azt hittem abba is az 1.3 DDIS-t teszik, de nem. 1.9-es van benne. Ennek ellenére is jól lehúzták a tesztekben, főleg a hangját, meg a járáskultúráját.
  • DJ BP
    hát az 1,9 130 lovas, bírna menni talán, de inkább ne :))
  • DJ BP
    az vicc, nem alsó közép, se a mérete, se az ára alapján... Csak azért mert úgy hívják...
  • G_ArchAngel #1314
    nem vagyok benne biztos, de asszam FIAT dízel van benne
  • Borg
    Gyanítom nem is tudnál vele menni, max a 2 kerekessel.
    A 4 kerék meghajtás felzabálja azt az 1.5-ös mocit, vagy mi van benne. A dízeljük meg egy szar, még a többihez képest is.
    Arról nem is beszélve, hogy magas és lágy futómű.
  • Borg
    Csak az nem a hangszigetelés miatt van, hanem a biztonsághoz.
  • G_ArchAngel #1311
    új Suzuki SX4-gyel nem mennék tartósan 170-et, pedig az alsóközép:)
  • DJ BP
    azért írtam, hogy új :)
  • DJ BP
    mondjuk mindegyik gépnek növekedett a súlya, az elmúlt években, pl. az 1,6-os F Astra is egy rakéta a H-hoz képest :)