3671
DIESEL vs BENZIN
-
#1669 Azonos hangrendű szavak :DD -
DJ BP #1668 Mert a benzines nem szennyez, azért mert nem látod... Nézz körül Los Angeles, a benzintemetők földje fölött...
Mellesleg a kerregésnek mi köze a szennyezéshez? -
#1667 Hanem,hogy kormoljon meg kerregjen mint egy traktor a füstről nem is beszélve.
Környezetszennyezés sux! -
#1666 Dizelt nem a benzin és dizel ár külömbségért vesz az ember ! Ez csak az egyik hozaadéka a dolognak. -
#1665 En nem olvastam el, hogy ti miröl beszeltek. En csak az elsö hozzaszolast olvastam el es leirtam, hogy a dieseleseket az EU-ban kezdik szivatni.
Amugy meg semmi köze ahhoz, hogy hany evesekröl beszeltek, mikor nem a kor a lenyeg, hanem az, hogy szivatjak a dieseleseket es nem technikai elavultsag miatt, hanem diesel miatt.
A 10 evest azert irtam, mert szerinted 60% diesel EU-ban, ami lehet, hogy igy van, de a 60%-ba benne vannak a 10 eve vett dieselek is, es akkor meg nem szivattak öket. Most szivatjak öket.
Remelem mostmar erthetö vagyok. -
DJ BP #1664 de most újakról beszélünk, nem 10 évesekről. -
#1663 Most te hallgatod ezt nap mint nap a radioban, vagy en?
Mivel a finompor kb 1 eve komoly tema, ezert rohadtul nem erdekel senkit, hogy hany embernek van 10 eves diesel-je.
Es en nem magyarorszagrol beszeltem. Csak szoltam, hogy ti mire szamithattok, ha majd Mo is felugrik a vonatra. -
DJ BP #1662 ehhez képest a regadó alacsonyabb dízel autóra. Mellesleg EU-ban még nagyobb a dízelek aránya, legalább 60%, úgyhogy ilyet nem csinálnak -
#1661 Az EU-ban mar különbözö büntetesek (adok) vannak a diesel autokra, mivel a "finompor" egyik legföbb okozoja.
Ausztriaban Steyermark-ban peldaul külön sebessegkorlatozasokat terveznek diesel autoknak (bar nem tudom, hogyan akarjak megvalositani).
Szoval en nem vennek diesel-t. Amit nyersz a reven, elveszted a vamon. -
DJ BP #1660 na a 3 ajtós Focusomban nincs ilyen probléma :) -
#1659 És hamán nem?! Amúgy meg a CascO is avultat+önrész. Sosem jössz ki jól egy ilyen csúnyább balesetből (csak ha csalsz, fújjj... :D). -
DJ BP #1658 meg nem olcsó a 407, nagyon nem -
DJ BP #1657 az a baj, hogy nem olcsóbb, 4 milla a kombi, ugyanúgy mint az 1,3 Astra kombi. Csak a felszereltsége jobb egy picit -
n003 #1656 hááát erre a legrosszabb esetre nem gondoltam :) de erre meg ott a casco egy új kocsinál hamán saját hibából töröd -
n003 #1655 horvátokhoz lementünk egy 407kombival (2.0hdi) tökcsöndes, de mondeohoz haszonlítva semmi hely nincs benne :(( csomagtartó kb 2/3a az utastérben is szükebben érzed magad -
#1654 Ez hüleség. Sem agarancia nem tlejeskörű, sem az nem garantált, hogy nem törik porrá az első kanyarnál és a biztosító majd jól avultatja neked az alkatrészárakat, miközben TE full új árat fizetsz! -
#1653 Hát én méretes embereket szoktam horkászni és öten szorulnánk egy kupéban! -
n003 #1652 persze egy zsírújnál tökmindegy mennyi hozzá az alkatrész :)) -
DJ BP #1651 :DD, ilyen célre 407-est vegyen aki akar, az k*rva szűk hátul :DD -
n003 #1650 a pumpendüzenes tdi-kel van baj nagyonsok helyről hallottam akik ezzel foglalkoznak .. haverom meg a unixnál dolgozik és ha boltban veszedaz alkatrészt akkor ezek a legdrágábbak, commonraileskehez szinte minden olcsóbb -
Jobson #1649 Nekem nem annyira a külső számít, nem úgy mint a páromnak. Én inkább a belsőre megyek, és főleg a motorra. Nekem mindkettő belseje tetszik, a motorokhoz meg nem nagyon értek, így maradtok ti meg a népítélet. -
DJ BP #1648 Fabia, ne viccelj már, jóval kisebb :) -
Borg #1647 És az ugye nem szempont :) Asszony befér előre, kutya meg a gyerek meg bemászik hátulra, jobb is ha nem tudnak kiugrálni az ajtón. -
#1646 Szerintem is, de sajna vinni kell másokat is gyakran és azt ugye... -
Borg #1645 Mi a különbség szerinted a "sima TDI-k" meg az "újak" között?
Az, hogy az új TDI-k már CommonRailek. Akkor most lényegében az új technikát fikáztad le, vagy a régi TDI-t?:D ("pd tdi-ket felejtsd el") -
Borg #1644 Én lehet hogy a fábiát venném. Mert valszeg olcsóbb, és kiforottabb. Plusz a vélemények is jobbak róla.
Astra még kicsit jobban zsákbamacska, bár a motorja modernebb, és formára is jobban néz ki. -
n003 #1643 inkább astra -
Borg #1642 "az oszlop mögött ülök kicsit"
Na ezt utálom én is a 4 ajtós autókban, hogy nem látok oldalra, mert benne van az oszlop mindig. Nagy embernek Coupe/3 ajtó kell :) -
Jobson #1641 Borg szerinted (és mások szerint) 1.3 astra, vagy 1.4 fabia? -
n003 #1640 pd tdi-ket felejsd el a gyár is féligmeddig bevallotta hogy nemtúl tartósak .. a sima tdi-k még jók voltak de ezek az újak már nem -
#1639 Beférni azért már beférek egy mondiba/607/octavia-ba, de nagyon kényelmetlen. Még a Scorpiban is az oszlop mögött ülök kicsit és majdnem fexem, így kényelmes. Jelzem ilyenkor is kényelmesen be tudok magam mögé ülni, ezt a Lexus és a SuperB is tudta produkálni legutóbb.
Viszont egy új Fiestába hárman sem bírtak betuszkolni vezetőnek, bárhogy is próbálkoztunk... :D -
Jobson #1638 nekünk most 1.2 corsa van. az már hármunknak kicsi lenne. és ahogy a népítélete olvasgatom, meg ismerősöket hallgatok nekik bejönnek ezek, meg nekünk is. az álmunk 1.9 150ló zafira lenne. az a cél a kombi után. -
DJ BP #1637 szorulsz ---> nem férsz be? :) -
DJ BP #1636 :D -
#1635 Nem, de az új Lexuson és SuperB-n kívül az összes új kocsiban szorulok vezetés közben. A SuperB azonban nekem még drága, majd 5-6 év múlva talán. -
Borg #1634 Hát 170-nél kergetni a tourant, meg legyorsulni a suzukikat :DD Nehogynemtudtad?:D -
DJ BP #1633 dízel kisautóban nem tudom mi a feeling, komolyan nem :). -
Borg #1632 Az astránál kisebb a fabia, és az 1.4 TDI is még PD, tehát nem common rail. Jól kerreg is a 3 hengerével :) De azon kívül egy kiforrottabb technika, és nincs annyira csúcsrajáratva. -
n003 #1631 akkor "tekintélyes" ember lehecc :)) vadonás újat énsem vennék mer sokat kopik az ára 1-2 éves koráig .. most lesz 2éve hogy enyimé a gép és nembántam meg :)) bár én szerettem az előző autómat is (swift sedan) ami meg szinte lepusztíthatatlan volt -
Jobson #1630 mi nem a fogyasztás miatt szeretnénk dízelt, ha nem a feeling miatt.