DIESEL vs BENZIN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Engem nem érdekel, melyik jobb, én elismerem, hogy mindkettõ motornak van értelme, van elõny hátrány. Csak az zavar, bármit hozunk fel elõnynek a dízel oldalán, azt kifogásolod, cáfolod. Azt, hogy visszakapcsolgatni nem kell elõzéshez, sztem egyértelmû, meg alulról jobban húz. Tökmindegy hogy turbós benzinesnél is így van, attól még ez elõny marad a dízel oldalán. + ugye kevesebbet fogyaszt. Meg ugye végig turbodízel vs. szívóbenzint hasonlítunk, mert kisautóknál, nagy autóknál általában ez a kombináció van. Õket hasonlítjuk végig árban, fogyasztásban, sebességben. Úgyhogy ezért nem jó, nem korrekt mást keverni az ügybe (pl. turbó benzine), mert az már egész más dolgokat hoz a képbe. Mert pl. annál már megint más az ár, fogyasztás, stb. Csak zavart kelt. Ne legyünk olyanok, mint a politizálók, hogy egyik oldalon csak mocskos szemétek vannak, másik oldalt meg mindenki szent...
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
De ugye még csak nem is ez volt a téma. Ennek a terelésnek megint az lesz a vége, hogy fogalmunk sincs min és miért vitázunk.
Csak 0 köze van ahhoz amit én irtam, mert ott ugye 150LE-s turbódízel, és 150LE-s turbós benzines volt a téma. Tehát azonos teljesítmény, és oda jött szóba, hogy egy ugyanilyen köbcentis szívó benzines sem fogyaszt kevesebbet, mint az említett alacsony töltõnyomású turbós benzines.
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
,,Szerinted a turbós benzines többet eszik, mint az azonos köbcentis szívó benzines?" --->szted erre nem jöhet válaszként, amit írtam??
Míg benzinessel eleve nem alacsony fordulaton közlekedik az ember, ha siet, tehát visszakapcsolni szintén nem kell. (megint itt jön a képbe, hogy a legtöbb ember segg hülye egy benzines autó kihasználásához, mert alacsony fordulatról vár tõle húzóerõt...)
ebbe ne köss már bele, nem kell visszakapcsolni, mert sokan nem szeretnek váltogatni, és ez kényelmes sokaknak. Mert ugye nem versenypályán (Honda tesztpályán 😄) vagyunk 😊
Ezt azért jó lenne ha levezetnéd, mert ugye egy alacsony töltõnyomású turbó még javít is a motor hatásfokán normál használat mellett... Az 1.8-ból a 150LE-s tipikusan ilyen. És akkor ezt ugye hasonlítsuk a legnagyobb töltésû dízelhez, ami szintén 150LE-s...
(Persze ha teljesítményre töltött turbó van rajta, akkor többet fog enni, de a dízel ennek megfelelõen még kevésbé fog szóhoz jutni mellette - arról nem is beszélve, hogy ezeknél a fogyasztás már nem szempont.)
----
Csak majd mondjuk 1x hasonlíts össze egy turbós benzienst, egy turbós dízellel. Mert ugye még mindig ott tartunk, hogy szívóbenzin vs turbódzel. Elég csak az 5 éves példát megemlíteni, VW 1.8 turbó vs VW 1.9 tdi. Míg a benzines 150-225LE között tudott, addig a díel 90-150 között. Hiába a plusz 100 köbcenti, meg a dízel übertechnológia. A gyorsulásukról nem is beszélve. És akkor ehhez még érdemes megnézni, hogy a 150LE-s dízel változat mennyit fogyasztott, mert nem 6 litert, de sokkal inkább a dupláját.
Létezik jó dízel technológia. De nem a mezei kis-tartományos turbóval felszerelt 1.4-es pöcsköszörû, szal azért ne legyünk viccesek már. Persze kergeti a touareget 170el, meg legyorsulja a benzineseket 😄D Lol.
Vegyél egy BMW-t, egy 530d vagy 535d-t. Abban legalább van változó geometriájú turbó, vagy dupla turbó, amivel ki van terjesztve a töltési tartomány. Azzal már fel lehet venni a versenyt a benzines gépekkel. Max árban, és fenntartási költségekben nem. És az sem 4 meg 6 litert fog enni.
Ez már csak azon is látszik, hogy szinte az összes gyártó újra invesztálni kezdett a benzines technológiába. Ami ugye az utóbbi 10 évben 10-ed annyit nem fejlõdött, mint a turbódízelek.
Valamint indítás után feltûnõen kerreg...😄DDDDDDDDDDD
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Pl tuning autóba inkább benzinest preferálom, de itt most a hétköznapi használatról volt szó
De van negativ példa is Pl a Juta Kleinsmidth 2 éve Dieselel bele ment a vitbe a 3-dik napon és ennyi volt a verseny. Persze ez egy benzinessel is elõfordulhat ez nem vitás
Downhill!!
A Nagykörösi ut azon részén ami 3 sávos kettõ erre 1 arra. Jött az egy sávos részen. Elötte nyanyoka Suzukival 2 vel. Bömbi megérkezett kb 100 mögé elõzés (persze tiltja a tábla) szembõl pedig a két sáv közül a szélsõbõl a teherautós ugy gondolta bemegy a benzin kutra. Bömbi neki szembõl a teherautónak aztán a suzukinak aztán le az utról és egy fának.
Mondom Gyönyörû. Az embert kb 2 óráig vagdosták ki amire sikeredett kivenni. Azt hogy mi lett vele nem tom de az autóból itélve biztos nem mondja hogy "ez az mégegyszer"
Downhill!!
Downhill!!
OFF:
Az meg van? Ma elütött egy csávó egy 8 éves kislányt, aki könyebben megsérült, de a csávót halálra verték...Grat...
Downhill!!
Ugyanez van az automata váltóknál: régen lomha volt mind, minimum 4 literrel ettek többet a manuális verdáknál, de ma már... Vegyük pl a DSG váltót, pártizeddel jobb gyorsulás, és emelett kevesebb fogyasztás
A dízel lasabban feljõdött, de max 10év múlva kb nem lesz kérdéses h melyik a jobb... Ja amúgy a dízel technológia szar, lásd audi r10😄 (tudom BORG csak a fogyasztás miatt nyert, de nem k*baszpttul mind1? nyert és kész--> peugeot 908 is dízellel indul jövõre le mansba)
-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...
Nem mondtam semmi olyat ami kiakaszthatna téged. Ez tapasztalat nem azt mondtam hogy hülye aki Dieselt vesz. Ez az én véleményem. Nekem eddig csak rosz tapasztalatom volt most mit csináljak nem tudok olyat irni hogy igy jó meg uyg jó mert én az elenkezõjével találkoztam.
szóval nyugi beszélgessünk normálisan.
Downhill!!
a lényeg hogy neked is, és nekem is, nomeg jpár embernek teszenek a dizelek, és megéri azt venniük.
És akkor még nem beszéltem arról hogy minek rá a Turbó? Ha a Diesel anyival jobb dolog lenne nem kellene egy ilyen szerkentyûvel megtoldani.
És én ezt nem szeretem a legjobban hasonlitgatunk itt sima szivó benzines autókat Turbós Dieselel.
Igen én is tudodm hogy pl az 1.9 PDTDI Passát odaver egy 1.8 audi a3-mat. Igen ez egyértelmü De gyorsuljunk 1.8 Turbó Audi a3-mal. na akkor már bajba van a Passát.
Szóval nem tudom nehéz kérdés.
Downhill!!
Mindenesetre egyre több ember vesz dízelt a világon, és egyikük se tudja azt amit ti igen... Most találj még néhány autómárkát ok, amibõl szar a dízel, és utána már általánosíthatsz😊 NO COMMENT...😄😄
Az az igazság hogy azok akik (taxis példa szintén) maguk szervizelik autójukat és egyszer volt Diesel autójuk ma szinte kivétel nélkül benzinest vesz.. Nem tudo nektek ez mit jelent nekem egyértelmü.
Most azt csinálják ami irtó gáz szerintem hogy megvesznek 1800-2000cm3 autókat és begázozzák õket.
Ezek a világból kimennek. És ha egy válalkozó nem nagy válalkozo mint pl az én cégem hanem kis töpe nem mindegy hogy egy servizen mennyit fog meg.
Az hogy milyen árakat kérnek a cégtõl? ez persze egyértelmü hoyg lehuzzák mint az állat. De nálunk is van nem eyg benzines és sokkal kevesebbet kérnek servizenként mint a dieselnél. Ezek Peugeotok.
Na tehát Peugeot és Vw. Ez már kettõ. Nem álltalánósitok de ez már KETTÕ:
Downhill!!
a dizel válto hosszabb ergo nem kell 5000ig elpörgetni adott sebességhez hanem elég 3500ig, ennyi.nem sebességben hanem fordulatszámban van észrevehetõ különbség.és ez fizika, ha már ennyire firtatod eme oly magas tudásod.
Na most kérdem én egy 2000cm+ Passat kb 200000ft vel olcsobb mint a Pdtdi. +a turbó 300000ft akkor már +500000ft-nél tartunk. na ezt mikorra hozza visza?
Az én apukám ehhez képest egy 14-éves 1.8 cm+ ford Mondeoval dolgozik ebbe 300000km van most. Hibái: futómüve zörög a jó utak miatt a motor kicsit hangosabb mint 2 éve. na kb ennyi.
NO COMMENT...
Downhill!!
1-2 ezer ft? hmm, akkor te körübelül 100kmert mész a kocsiddal havonta? Az alfa 11-12 litert eszik 100on ugye? 11.5*259ft kb 2978Ft
A mondeo? mondjuk 7-8at: 8.5*259(mer ugye most kb egyárba van a dízel a benzinnel, de ez szinte soha nincs így) az kb 2200ft---> ez mondjuk ha 500km-t teszel meg hetente(ennyit sztem egy normál autós egy hét alatt megtesz, legalábbis mi megszoktunk tenni a családba, és nem debrecenbe megyünk le minden héten, hanem pest, és max egyszer egy héten ki dunakeszire) az 3500ft hetente...
Testvérem azt még szorozd be 4el légyszi és kijön a 14ezer a te 1-2 ezreddel szemben, hozzáteszem ezt úgy h most nem olcsóbb a dízel mint a benzin!!!
ne részemrõl ennyi, nincs kedvem tovább vitázni
Szépen rábizonyítják majd, hogy 200-al ment, õ vezetett, és akár 5 évre le is csukhatják, azon kívül, hogy egy életre elveszik a jogsiját. Szal így érdemes száguldozni.
Szal a benzinesben vissza kell váltani egyet max (jó esetben úgysem vagy feljebb), míg a dízelnél folyton kapcsolhatsz feljebb, mert kifutsz a töltésbõl, és MÁR nem húz. Tény, hogy a dízel 1500-nál már húz, de 4000-nél meg már nem. Míg a benzines húz neked 3000-tól 6000-ig minimum, vagy még tovább is.
Azt a viccet meg hagyjuk már, hogy olcsóbb fenntartani a turbódízelt... Mondjuk 4 év alatt visszahozza egyátalán a felárát, amennyivel többe került, tehát kb 300k-t, utána meg 2 literrel kevesebbet fogyaszt, tehát havonta spórolsz rajta talán 1000 - 2000ft-ot. Tyûha. Aztán majd ha viszed a kötelezõ szervízre, meg miegymás, akkor csak pislogsz, hogy sokkal többe kerül, mint a benzines.
És akkor még mindig csak szívó benzinest hasonlítottunk turbó dízellel. Mi lenne ha a benzinesen is lenne turbó?
Az Alfa 2.0 TS 150LE meg szar összehasonlítási alap. 9.8 alatt van csak 100-on, tehát bazi hosszú (alfásan szar) váltó van alatta valszeg. Még a 10 évvel öregebb 2.0 prelude a maga 134LE-jével is 9.5-et teljesít. Azon sem lepõdnék meg, ha az említett 9-10-es fogyasztása, valójában inkább 11-12 lenne, alsó hangon. Mondjuk még így is 1 tizeddel jobbat megy 100-ra, mint a tdci, pedig ugye 2/3 annyi Nm van csak benne 😊 Hogy mik vannak... (itt jönne megint a fizika).
Ja meg az volt a vicces, megyünk 200al, de már misem éreztük magunkat biztonságban, akkora sebességnél elég egy kis hiba, vagy egy másik sofõr hülyesége(mert ugyebár a magyaroknál nincs közlekedési kúltúra), és akkor 200nál beért minket egy narancssárga 350z és levillogott minket majd vígan eltépett...csávó melette a csajával...ja mondom kösz (ez is off volt bocs😄)
gondolom a skodán nagyot néztetek😊))
Gyerekek azért kezd sztem már szánalmasba átcsapni ez az egymás oltása... A dízel sok szempontból jobb, pl nem kell kapcsolgatni elõzésnél mert 1500nél már húz, kevesebbet fogyaszt, sztem igénytelenebb is mint a benzines barátai, olcsóbb fenntartani, mivel az olcsóbból eszik kevesebbet, és amennyivel olcsóbban kijösz vele annyival nem gyengébb mint az azonos ûrtartalmû autók.
Persze nem kell elhinni mert felesleges😄
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu