DIESEL vs BENZIN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Akkor gondolom a teljesítmény leadással, és gyorsulással kapcsolatban nincs több kérdésed.
Hogy mit milyen mûszaki megoldással ér el, meg marhára nem mindegy, mivel pont errõl szól a téma.
Ráadásul bemesélni semmit kezdtem el neked, biztos összekeversz valakivel.
Ilyen faszságokon napokat vitázni lol...😄DDDD
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Mellesleg most azt is be akarod mesélni, hogy kompakt egyterûbe benzines a jobb választás??
ennek okai:
-nincs pénze másikra
-nem akar behitelezni újra
-csak egyszerûen elégedett vele és szereti
BMW 325 iX Rallye Car :)
Másrészt megint ott a váltó kérdése, aminek az áttételezését ezesetben ugyancsak nem tudni.
A dízel fogyasztás és árkülönbségét már kitárgyaltuk lentebb. Ahogy te is irod, minimum 70-80k km-t kell menni vele ahhoz, hogy az ártöbbletét visszahozza, ami az átlag usernél legalább 3-5 év. És ekkor még mindig csak egálban van a két költség.
nézzük meg pl. a Mazda 5 esetét: 110 LE 2,0-s dízel 310NM-rel, 1610 kg; 115 lovas 1,8-as 165 NM-rel 1470kg. Adatok: 12,7s 179 km/h (dízel), 11,4s 182 km/h. Tehát az 5 LE-vel gyengébb 140 kg-mal nehezebb dízel 1,3s-mal marad el a benzinestõl. Tehát kb. egyforma erõs a kettõ. De ha megnézzük, hogy mindennapi használatban rugalmasság terén odaver a benzinesre (itt jön elõ a nagy nyomaték pajtás), és 2-2,5 literrel fogyaszt átlagosan kevesebbet, megéri. Kereken félmillió a dízelfelár. Csak a fogyasztással (290Ft benzin, tehát 100km-enként 580-725Ft) 69.000-86.200km alatt megtérül. De eladásnál legalább a fele biztos megtérül, tehát 39.000-43.000 km múlva meg is van térülve. Tehát olcsóbb. Ha az erõsebbik 147 lovas dízelt veszed, ami még 300 ezerrel drágább, az kb. hosszú távon egyárban van, de lehet max. 100 ezret fizetsz rá, de az már 10sec alatt gyorsul 200 a vége és még rugalmasabb.
Ha valaki nem tudná miért, akkor ajánlom a #406 -os kommenttõl való olvasgatást egészen idáig.
119Nm/2800RPM (a benzinesek általában 2x ilyen magasan adják le a nyomatékcsúcsot, csak a fogyasztásra hangolás miatt ilyen alacsony)
1117kg
0-100 13.7s
Thalia Expression 1.5dci 80LE:
185Nm/2000RPM (a szorzat, tehát a pillanatnyi csúcsteljesítmény ami gyorsítja nagyobb)
1020kg
0-100 12.2s
Adatok. Ha ugyanolyan váltó lenne a két autó alatt, a thalia még akkor is jobban gyorsulna. És akkor még a kilókat bele sem kalkuláltuk. Any questions? Idióta megjegyzésekre nem reagálok.
Befejezhetnéd már ezt az idiótaságot amit hajtogatsz, meg hogy owned stb, mert magadat égeted le vele.
OWNED.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Az a te posztod, te vagy a benzinérvelõ...
Ja, hogy nem nyerhet? Hát akkor megvan a gyõztes 😊
Ezért. Befejeztem.
Nem tudsz, csak hajtogatod az ökörségeidet.
De. Ilyenekben. Amikor nagyobb köbcentis is, erõsebb is, a benzinmotor fogyasztásra folytott, és még az autó is könnyebb dízel alatt. Bravó.
Az a fogyasztásra hangolt csodabenzines 1 literrel többet eszik mint a dízel ami lenyomja.
Ja és kár hangsúlyozni a TURBÓ szót a dízelben, mert senkit nem érdekel. Minden korszerû dízelmotor turbós. Mennyi is egy turbó a benzinmotorra? Én legutóbb 2 milliós ajánlatot kaptam az átalakításra. Na, akkor nekem belefér az, ha drágább 150 ezerrel a dízel. Pont ugyanennyivel többért el lehet adni, csak könnyebben.
Jaa, hogy az 1.4-es 8 szelepes, fogyasztásra hangolt benzinmotorjukról? Azt miért ne nyomhatná le, a TURBÓdízel, 150 rugóval drágább, nagyobb köbcentis rönó motor, egy 100 kilóval könnyebb autóban?
Ugye nem azt akarod mondani, hogy csak 2 milliméterre azonos lökettérfogatú, azonos súlyú, színû, szagú autót lehet összehasonlítani? Kategóriák vannak. Vajon a Totalcar szerkesztõsége mi a tökömért említette meg, miért hasonlította össze õket? Elég legyen már ebbõl a nevetséges elfogultságból.
Ugyanez a dízelmotor a Hondába berakva szerinted nem nyomná le a benzinest? De. Rohadtul, kurvára lenyomná.
ÉS ha egy kiscsit tovább olvasgatod, pölö pont a mazda oldalát, akkor látod, hogy:
2.0 dízel: Acceleration: 0-100km/h (0-62 mph) in 9.7 sec.
1.6 benzin: Acceleration: 0-100 km/h (0-62 mph) in 9.7 sec.
Mitadúristen, hát nem ugyanazzza két szám <#ticking>#ticking>
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
aha, a Mazda 2,0-es 147 LE dízele, kontra 1,6 110 LE... Ez marhaság 😄DDD
Ja és 150 rugóval drágább is.
Ugyebár dízelekbõl mindig jóval nagyobbakat kellett gyártani, hogy tudják hozni a megfelelõ teljesítményt (nem véletlen, hogy 1,3-as benzinnel az 1,6-os dízel ért fel kb, az 1,4-es benzinnel az 1,8-as dízel, az 1,6-os benzinnel a 2-es dízel sacc/kb)
A 4,7-es fogyasztás viszont annyira nem kirívó (1,5-ös), hiszen láttam 2-es mazdát, ami 5-5,3-at evett 10 évesen városban(!).
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
"A Hondával nem volt nehéz dolgunk: a City mindössze egy motorral készül, az 1,4 literes, duplagyújtású kis benzinessel. 84 lóerejével ez volt a legerõsebb a mezõnyben, de gyorsulásban, rugalmasságban a dízel Thalia többet tudott."
Cikk
Egy legerõsebb Hondát egy dízel Thalia lenyom? Ejj 😛
Akkor szénmonoxid ami kimaradt
Most hirtelen meg nem tudnám mondani, hogy melyik mennyit ereget mibõl.
#626: azt ugyan padlózhatod, 4500-nál úgy letilt mint a huzat 😛P
máskülönben egy nagyon amatõr Mekk Elek is beállítja úgy azt a motort hogy feketét nem fog dobni. Kéket meg ugye úgyis nyom, ha kivan a bele.
Na errõl ennyit...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...