DIESEL vs BENZIN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondod ezt úgy, hogy eddig mindig benzines nyert.
csm
ja, nyert a dízel akkor most szar, ha a benzines nyelt volna, itt vernétek a nyálatokat h de jó a benzines. azért ez elég szánalmas

BMW 325 iX Rallye Car :)

gordon 24
Szerintem egy nagy siker ez a Diesel autoknak.
De azért ebbõl nem lehet egybõl kijelenteni azt hogy a Diesel jobb.
És a LeMans 24h az egy hosszú távú verseny. És talán a Diesel (sima nem turbós) egyik nagy elõnye az hogy sokáig bírja. De azért sprint versenyeken még nem próbálták ki öket.

Egyébként a cégnél egy Peugeuot 206 Hdi ma adta fel végleg kb 250000-300000 ft körül lesz amire ujra járni fog pedig csak 200000km van benne ami egy Dieselnek sõt egy Benzinesnek is nudli. És ne mondjátok azt hogy á az Peugeot mert 2 hete egy VW Passat 19 pdtdi jár ugyan igy.

Hát akkor én még mindig a benzinesnél maradnék.

Downhill!!

Azért idézd majd légyszi, hogy konkrétan hol nem ismertem el, hogy kevesebbet fogyaszt a dízel <#rolleyes>
DanielT
Az eddigi totális benzines hegemóniához képest ez fejlõdés.
DJ Bee18
Mi se azt akartuk mondani, hogy dízel a jobb, csak egy történelmi pillanat, ennyi. Csak egy valaki írta, hogy

,,Audi megnyerte a TDi-vel a Lemans-t!!!!!
Vita eldontve!?"

Azért ezzel én sem értek egyet, a versenysportnak köze nincs a szériaautókhoz. De most gyõzött, és nincs mit magyarázni rajta.

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

desigo
A LeMansi verseny csak egy a több tucat autósport közül.Itt tudtak a dieseles autóval egy kis elõnyt szerezni.Gratula nekik.

De nincs több hasonló autósport ha jól tudom.Ha tévednék akkor azt hallgatom.
Mi van a dakaron az olajteknõ Touareggel?
Mi van a rally vbvel?
Mi van a Forma autókkal?
DJ Bee18
Igen, és épp errõl beszéltünk korábban, a fogyasztás a dízel elõnye, tehát jobb volt. Vagy a fogyi nem tartozik a versenyhez? 😊

u.i.: Korábban nem nagyon ismerted be automatikusan, hogy kevesebbet fogyaszt, mostmár egyértelmûen bevallottad. Haladunk-haladunk 😄DD 2010-re elismered, hogy gyorsabb is 😄D

Hát ahogy gondolod 😊 Akkor nekem nincs véleményem, mert véleménynek csak a "LOL" számít 😊 Ok.
DanielT
Véleményt formálni? Neked nincs véleményed. Neked meggyõzõdésed és téveszméid vannak, és ezeket erõlteted minden áron, nem számít hányszor puffansz a falnak.

Legutóbbi produkciód: LeMans, nyert egy dízel, erre te oldalakon át magyarázod, hogy miért nyerhetett az a moslék. Kit érdekel? Nyert. Ha kevesebbet fogyaszott akkor azért, ha kevesebbet fékezett akkor azért, ha jobban kanyarodott akkor azért. A dobogón semmi nem számít. Az elsõ 3 autóból 2 dízel. A topik témája szerint 2VS1.

Természetesen nem az ellen van kifogásom, hogy kielemezzük a gyõzelem okát, de nálad ez nem elemzésként, hanem magyarázkodásként jelentkezik.
Látod ez a különbség 😊 Én tudok véleményt formálni csatlósok, és kontrások nélkül is. És így nem is kell minden második hsz-emet LOL-al kezdenem, csak hogy valami tartalma legyen 😊
DanielT
LOL. Kíváncsi vagyok a többiek vajon mit olvasnak ki a kommentjeidbõl.
Ha te ebbõl mindbõl ezt olvasod ki ... rád hagyom inkább 😄
Joey_The_Man
"BMW was the first manufacturer to win an international race with a diesel powered car in 1998. Briton Steve Soper won the Nurburgring 24 Hours race at the wheel of a 320d" <#smile>

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

DanielT
Borg: Tehát akkor tulajdonképpen megint a benzines volt a jobb ugye?
Joey_The_Man
Amúgy a BMW -nek is van valami d3 -as gépe DTM-ben(?) ha jól tudom..

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

Most nézem, azért nagyjából kalkulálható a fogyasztásuk 😊

Dízel: 380*13.6km = 5168km. 27 boxkiállással. Feltételezve, hogy tele tankkal indult, és minden boxkiállásnál azt is kapott, az 28 tank * 90 liter = 2520 liter. 48.8L/100km

Benzin: 376*13.6km = 5113km. 32 boxkiállással. Feltételezve, hogy tele tankkal induilt, és minden boxkiállásnál azt is kapott, az 33 tank * 90 liter = 2970 liter. 58.08L/100km

Durván 16%-os fogyasztáskülönbség. 😊
(még ha a literek nem stimmelnek, az arányok kb akkor is)

Egyébként a legtöbb hozzáértõ sokkal fölényesebb eredményt várt, fõleg, hogy eddig az audi az R8-al (benzin) is elég rendesen verte a mezõnyt, és AHHOZ képest nem hozott túl nagy eredményt a dízel.
Erre nem fogadnék a helyedben. Bár a versenysportban ki tudja.

Az EU már most olyan környezetvédelmi lépéseket sürget 2010-re, ami hibrideken kívül megint csak a benzineseket helyezi majd elõnybe, szimplán azért, mert a dízellel nem lehet egy bizonyos mértéknél tisztább üzemet elérni.

Már most is sokan megkérdõjelezték, hogy a nagyobb japán gyártók miért kis benzinmotort tesznek az elektromotor mellé a hibridben, amikor a dízel jóval kevesebbet fogyaszt. A válasz egyszerû volt: Mert a benzines még így is környezetkímélõbb tud lenni, hát még a potenciál, ami a jövõ szabályozásait illeti.

Szal hiába ca. 20 éve a benzineseknél, most meg az utóbbi 10 évben a dízeleknél is a lóerõ hajhászás volt a divat, addig ez a kocka nagyot fog fordulni a következõ 10 évben. Kérdés, hogy ebbõl mennyi szabályozást visznek be a versenysportokba is.
Joey_The_Man
Azért 10 éve senki nem gondolta volna, hogy egy diesel fogja nyerni a Le Mans-i versenyt.. Ez mellett a benzines technologia is fejlõdik. tehát ha ez a tendencia marad, nem kizárt, hogy 10 év mulva az lesz csoda, ha lesz benzines az elsõ 10-ben...

magam ellen:
Az más,hogy ez egy megbízhatósági autóverseny. F1-ben pl.(ahol csak "pár" kört mennek) még most is nehezen képzelhetnénk el egy dieselt. de 10 év mulva akár ez is elõfordulhat..

Tudom, neked csak ennyi, de van, aki szeret gondolkodni is a dolgokon.

Hogy kicsit belemenjünk.

A benzines és a dízel között a nyomatékcsúcson számítva van 3.7% gyorsítási erõkülönbség MÉG MINDIG a benzines javára.
A dízel javára pedig 0.5% súlykülönbség.
Ugyebár úgy, hogy a dízel 500 köbcentivel nagyobb, és duplaturbó vs szívóbenzines.

Gondolom a fogyasztási adataikat úgysem teszik közzé, pedig ebbõl egyértelmû, hogy azért nyert, mert jóval kevesebbet fogyasztott a dízel, és így jóval kevesebbszer kényszerült kiállni a boxba.

Szal eddig semmi meglepõ nem volt a dologban.

Ami igazán nagy eredmény ebben a LeMans-i gyõzelemben, hogy MEGBIZHATÓ V12-es duplaturbós dízelt építettek. Tehát olyat, ami kibírta ugyanazt, amit a kb azonos teljesítményû szívó benzines. Na ez volt a mûvészet.
És ez az, amit szvsz az utcai TDI autóknál nemhogy most, de a közeljövõben sem fogunk látni, szimplán a költségvonzata miatt.
DanielT
LOL! Gyõzött. Kész.
Egyébként egykét adat összehasonlítás képpen:

1 helyzett
Audi TDI
5.5L
2db GARRETT TURBO
1100Nm 3500RPM-en
650LE 4500RPM-en
925kg
90L tank

2 helyzett
JUDD V10 szívó benzin
5L
615Nm 6500RPM-en
640LE 8500RPM-en
930kg
90L tank

A dízel 4 körrel ment többet a leintésig, úgy, hogy 5-el kevesebbszer kellett kiállnia a boxba. Szal a fogyasztáskülönbség hozta meg a gyõzelmet 😊
DJ Bee18
<#eljen> OKÉ

DJ Bee18
😄DDDDD

Joey_The_Man
Amúgy én is erre szerettem volna rávilágítani, amit te mondasz...

Joey_The_Man
A speciálisan erre készített benzinessel szemben ? <#rolleyes>

Melyik vita?
Az hogy a speciálisan erre készítet V12 TDI-vel nyerni tud e Le Mans-ban?
Errõl nem volt vita, ha jól emlékszem.
Trade
Audi megnyerte a TDi-vel a Lemans-t!!!!!
Vita eldontve!?

DJ Bee18
épp olyan hülye, mint ez 😄DD :

,,Egyik barátom faterja lecseréli az 1.9JTD Alfa 156-osát...hogy mire? Alfa 156GTA-ra...vajh miért?"

Ez is épp ilyen...

SötétBarom
Ennél hülyébb összehasonlítást... És milyen hihetetlen, a 156 GTA-bõl bárki átülne egy 735 dízelbe... <#ticking>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

DJ Bee18
De figyelj már, sztem mindenki inkább átülne 1,4 HDI 206-ból egy 156GTA-ba, nem azért nem ül át, mert szerinte a dízel jobb, csak a költségek...

DanielT
Igen igaz, bár nem az elsõ két hely, hanem elsõ és harmadik.

Ejj, ejj, a dízel, már megint bizonyított.
ChevyG work
ez 67-69 közötti...

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

I.C.ram
Ez I-es Mustang, de mindegy 😄 Abból is a legkorábbi évjáratúak közt van.
gordon 24
Én benzines vok!!!!
De a tesom mondta (igy elhiszen) hogy a LeMans 24h két Diesel Audi nyerte.
Ez persze semmit nem jelent. Benzin,Benzin,Benzin..............

Downhill!!

ChevyG
hmmm, Te honnan is számolod a generácio váltásokat?
GregSB
Ilyen volt na...

ChevyG
ja igen😊
Mustang II

És ebben csak V6 volt a legnagyobb motor.
DanielT
Bosch Mustang? 😄DDDDDDDDDDDDDDDDD Lefeküdtem 😄D (Egyébként Boss 😊 )
ChevyG
hogy érted h második gen.? bosch mustang v valami ujjab?
DanielT
Írd csak nyugodtan Müsztengónak 😄
I.C.ram
mustáng=Mustang 😊
I.C.ram
De kár, hogy a II. gen mustáng soha nem volt 5-6ezres v8-as 😄 De még csak V8-as sem 😄
SötétBarom
Egyik ismerõsömnek meg van egy cheby suburbanja.. 6ezer cc felett, V8 dízel.. Az se rossz..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

GregSB
Jaja. Me elment mellettem egy II.gen Mustang, (Gondolom 5-6ezer cc v8) nyomott neki egy kövér gázfröccsöt.... azt hittem becsinálok olyan szép hangja volt 😊

Diesel 4ever

KrIsZ

[Walaki]D`Lair
Nem, tényleg nem tetszett neki a hangja 😄😄😄😄😄😄😄😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Joey_The_Man
vagy mert egy 3.2 -es v6-os még mindig jobb, mint egy 1.9 diesel.. ez nem kérdés.. De nem biztos, hogy összefügg a kattogással. Egyszerûen többet akart.. (?)

mrzed001
Mert eleve az elégetett anyag is szarabb (pölö több szenet tartalmaz)
Kõolaj lepárlásánál a dízelolaj igencsak az alján van (sokszaroccssóóó)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.