DIESEL vs BENZIN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BMW 325 iX Rallye Car :)
De azért ebbõl nem lehet egybõl kijelenteni azt hogy a Diesel jobb.
És a LeMans 24h az egy hosszú távú verseny. És talán a Diesel (sima nem turbós) egyik nagy elõnye az hogy sokáig bírja. De azért sprint versenyeken még nem próbálták ki öket.
Egyébként a cégnél egy Peugeuot 206 Hdi ma adta fel végleg kb 250000-300000 ft körül lesz amire ujra járni fog pedig csak 200000km van benne ami egy Dieselnek sõt egy Benzinesnek is nudli. És ne mondjátok azt hogy á az Peugeot mert 2 hete egy VW Passat 19 pdtdi jár ugyan igy.
Hát akkor én még mindig a benzinesnél maradnék.
Downhill!!
,,Audi megnyerte a TDi-vel a Lemans-t!!!!!
Vita eldontve!?"
Azért ezzel én sem értek egyet, a versenysportnak köze nincs a szériaautókhoz. De most gyõzött, és nincs mit magyarázni rajta.
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
De nincs több hasonló autósport ha jól tudom.Ha tévednék akkor azt hallgatom.
Mi van a dakaron az olajteknõ Touareggel?
Mi van a rally vbvel?
Mi van a Forma autókkal?
u.i.: Korábban nem nagyon ismerted be automatikusan, hogy kevesebbet fogyaszt, mostmár egyértelmûen bevallottad. Haladunk-haladunk 😄DD 2010-re elismered, hogy gyorsabb is 😄D
Legutóbbi produkciód: LeMans, nyert egy dízel, erre te oldalakon át magyarázod, hogy miért nyerhetett az a moslék. Kit érdekel? Nyert. Ha kevesebbet fogyaszott akkor azért, ha kevesebbet fékezett akkor azért, ha jobban kanyarodott akkor azért. A dobogón semmi nem számít. Az elsõ 3 autóból 2 dízel. A topik témája szerint 2VS1.
Természetesen nem az ellen van kifogásom, hogy kielemezzük a gyõzelem okát, de nálad ez nem elemzésként, hanem magyarázkodásként jelentkezik.
\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"
\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"
Dízel: 380*13.6km = 5168km. 27 boxkiállással. Feltételezve, hogy tele tankkal indult, és minden boxkiállásnál azt is kapott, az 28 tank * 90 liter = 2520 liter. 48.8L/100km
Benzin: 376*13.6km = 5113km. 32 boxkiállással. Feltételezve, hogy tele tankkal induilt, és minden boxkiállásnál azt is kapott, az 33 tank * 90 liter = 2970 liter. 58.08L/100km
Durván 16%-os fogyasztáskülönbség. 😊
(még ha a literek nem stimmelnek, az arányok kb akkor is)
Egyébként a legtöbb hozzáértõ sokkal fölényesebb eredményt várt, fõleg, hogy eddig az audi az R8-al (benzin) is elég rendesen verte a mezõnyt, és AHHOZ képest nem hozott túl nagy eredményt a dízel.
Az EU már most olyan környezetvédelmi lépéseket sürget 2010-re, ami hibrideken kívül megint csak a benzineseket helyezi majd elõnybe, szimplán azért, mert a dízellel nem lehet egy bizonyos mértéknél tisztább üzemet elérni.
Már most is sokan megkérdõjelezték, hogy a nagyobb japán gyártók miért kis benzinmotort tesznek az elektromotor mellé a hibridben, amikor a dízel jóval kevesebbet fogyaszt. A válasz egyszerû volt: Mert a benzines még így is környezetkímélõbb tud lenni, hát még a potenciál, ami a jövõ szabályozásait illeti.
Szal hiába ca. 20 éve a benzineseknél, most meg az utóbbi 10 évben a dízeleknél is a lóerõ hajhászás volt a divat, addig ez a kocka nagyot fog fordulni a következõ 10 évben. Kérdés, hogy ebbõl mennyi szabályozást visznek be a versenysportokba is.
magam ellen:
Az más,hogy ez egy megbízhatósági autóverseny. F1-ben pl.(ahol csak "pár" kört mennek) még most is nehezen képzelhetnénk el egy dieselt. de 10 év mulva akár ez is elõfordulhat..
Hogy kicsit belemenjünk.
A benzines és a dízel között a nyomatékcsúcson számítva van 3.7% gyorsítási erõkülönbség MÉG MINDIG a benzines javára.
A dízel javára pedig 0.5% súlykülönbség.
Ugyebár úgy, hogy a dízel 500 köbcentivel nagyobb, és duplaturbó vs szívóbenzines.
Gondolom a fogyasztási adataikat úgysem teszik közzé, pedig ebbõl egyértelmû, hogy azért nyert, mert jóval kevesebbet fogyasztott a dízel, és így jóval kevesebbszer kényszerült kiállni a boxba.
Szal eddig semmi meglepõ nem volt a dologban.
Ami igazán nagy eredmény ebben a LeMans-i gyõzelemben, hogy MEGBIZHATÓ V12-es duplaturbós dízelt építettek. Tehát olyat, ami kibírta ugyanazt, amit a kb azonos teljesítményû szívó benzines. Na ez volt a mûvészet.
És ez az, amit szvsz az utcai TDI autóknál nemhogy most, de a közeljövõben sem fogunk látni, szimplán a költségvonzata miatt.
1 helyzett
Audi TDI
5.5L
2db GARRETT TURBO
1100Nm 3500RPM-en
650LE 4500RPM-en
925kg
90L tank
2 helyzett
JUDD V10 szívó benzin
5L
615Nm 6500RPM-en
640LE 8500RPM-en
930kg
90L tank
A dízel 4 körrel ment többet a leintésig, úgy, hogy 5-el kevesebbszer kellett kiállnia a boxba. Szal a fogyasztáskülönbség hozta meg a gyõzelmet 😊
Az hogy a speciálisan erre készítet V12 TDI-vel nyerni tud e Le Mans-ban?
Errõl nem volt vita, ha jól emlékszem.
,,Egyik barátom faterja lecseréli az 1.9JTD Alfa 156-osát...hogy mire? Alfa 156GTA-ra...vajh miért?"
Ez is épp ilyen...
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ejj, ejj, a dízel, már megint bizonyított.
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
De a tesom mondta (igy elhiszen) hogy a LeMans 24h két Diesel Audi nyerte.
Ez persze semmit nem jelent. Benzin,Benzin,Benzin..............
Downhill!!
És ebben csak V6 volt a legnagyobb motor.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
KrIsZ
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu