3671
DIESEL vs BENZIN
  • DJ BP
    minthogy nem vennék csak azért dízelt, mert 1-2 literrel kevesebbet eszik.

hidd el, nem csak azért veszik, hanem mert szeretik is sokan a karakterét, olyan nehéz elhinni?
  • DanielT
    Én se csillagok alapján választok, de szerencsére csillag terén sem kell kompromisszumot kötnöm :)
  • DJ BP
    értjük, de erre megint az a válaszom, a skorpió meg egy mai A6-os összetalálkozik, na akkor mi van? Szegény ,,kis" Astrát könnyű egy felső kategóriással aprítani... maradjunk kategóriákban,
  • n003
    és akkor elisértünk oda hogy miért is kell csilli-villi új autó .. mert az ijjen 20éves nagyvasaknál maxx a lámpabúra képviseli a gyűrődő zónát a többi izom fém .. neeembaj majd gyűrődik a szembejövő!!
  • Borg
    Persze mert az EURO-NCAP az 5. csillagot az "EURO"-ra adja :D

Amúgy az én 14 éves civicem 2 csillagos. Meg a mai sevrolé aveo is. Épp ezen röhögtünk valamelyik nap.

De még ennek ellenére sem a csillagok alapján vennék autót. Ha nekem egy 3 csillagos jobban tetszik külsőre, akkor azt venném meg. Ez ugyanolyan dolog, minthogy nem vennék csak azért dízelt, mert 1-2 literrel kevesebbet eszik.
  • Sir Quno Jedi
    Most ez a falteszt, mikor egy álló betonfalnak mennek x sbességgel?!! Mert itt a terepjárók (főleg a városiak) szerepelnek általában a legrosszabb eredménnyel. CSAKHOGY a valóságban nem ez szokott lenni a helyzet, mert ha a mini és egy F 150 találkozik, akkor nem sok minden marad a miniből. Mindig elfelejtik, hogy a nagyobb/nehezebb gépnek nagyobb a mozgási energiája is azonos sebességnél, így falnak lökve lehet hogy jobban törik, de egy nálánál alacsonyabb és jóval könnyebb gépet simán lebont, mint a gőzeke! Ezek a tezstek megint csak a paraszvakítást szolgálják szerintem. Egyrészt mert kategóriák vannak benne, másrészt mert jónéhány törésteszt nélkülözi a valóságos alapokat...

Én azt láttam mikor egy olyan Skorpi, mint az enyém, lebontott egy tucat karnyi vascsövet és megölt ugyanannyi embert egy villamosmegállóban és a saját lábán ment el... Meg az is meggyőző, mikor porrá tört az orrnehéz dízel 626-osom eleje és apám egy darabban szállt ki belőle, pedig a másik két delikvenst úgy kellett kivágni a roncsokból...

Nomeg az is érdekes, hogy vezettem 63-as Camaro-t és karnyi csövek vannak a motorban (ami méterkkel elém nyúlik) plussz merevítésnek gyárilag és kb félujjnyi lemezből van az orra a kocsinak, mint egy hókotrónak (formára is)...

Mindenkit mással lehet megyőzni.
  • DJ BP
    a kicsi nálam Fiesta, meg 206 kategória...
    az Astra meg elmegy
  • Sir Quno Jedi
    Mer mér, mi az astra szerinted, max. közép kategória alja lehetne (nálam az se)?! :D
  • n003
    csak egy nyugodtabb természetű ember hamarabb szeret elváltani ;)) és ahozz jobb partner az 1,7es
  • DJ BP
    ha nem nyugodt, akkor is, mert erősebb motor :D
  • n003
    sziasztok :))

azért ehez énis hozzászólnék :)
    hogy miért is kell a csilli-villi faság? abs,ebd + társaik??? hát azért mert az autósok 50%ától azonnal elvenném a jogosítványát legalábbis a látott vezetési tudásuk alapján .. az ijjen vezetők mellé meg igenis kell a csilli-villi technika hogy csökkentsék a balasetveszélyt :((

Jobson: amúgy visszatérve az opeles kérdéshez szerintem ha eléggé nyugodt a vezetési stíluod akkor inkább az 1,7 5gangosat vedd jobban illik meg nagyobb a várható élettartama :))
  • DJ BP
    pl. Kadettban mikor volt ABS, automata klíma, biztonság, fedélzeti számítógép? stb. stb.
  • DJ BP
    meg figyelj csak, valószínleg 20 éve nehezebben volt elérhető egy 3,0V6-os dög, mint ma egy Astra, vagy Suzuki. Ezért akkor lenne korrekt, ha egy Kadettot hasonlítanál Astrához, és ott néznéd meg hogy mi változott.
  • DJ BP
    így igaz, tévhit az, hogy csak a méret számít
  • ChevyG work
    johogy, mivel a minibnöl minibb nem lehet:D:D:D
  • DJ BP
    az Astra neked ksautó, akkor nincs több kérdésem :)
  • DanielT
    Ford F150 VS Mini Cooper

Néha a vas nem minden.
  • DanielT
    Van azért olyan kategória, ahol a biztonság még mindig nem éri el a megfelelő szintet :PP

Mai totalcar cikk

"Népítélet rovatunk legutóbbi statisztikai elemzése megmutatta, hogy az új Civic Önök szerint korántsem olyan megbízható, mint a régiek. Ezen meglepődtünk. Az NCAP töréstesztje viszont azt mutatta meg, hogy az új Civic nem olyan biztonságos, mint a Golf-kategória európai gyártóinak termékei. Ezen nem lepődtünk meg.
    Az új Honda Civic töréstesztje tovább erősítette az érdekes természeti törvényt: a keleti alsó-középkategóriás autók nem olyan biztonságosak, mint a nyugatiak. Számos ötcsillagos kocsit számlál már az NCAP által csak "kis családi autók" (small family cars) kategóriájának nevezett sírkertje. A viszonylag friss modellek közül ebben a parcellában nyugszik az 1-es BMW, a C4-es Citroen, az aktuális Focus, Astra, Mégane és Golf, meg a valamiért idesorolt Mercedes A-Klasse. Ez az összes ötcsillagos, és nahát, mind európai! És a ma futó japán kompaktok? Corolla, Mazda 3, Almera: mind négy-négy csillagot kaptak. És a Civic sem lett különb."

De ebben a Civicben is 5x nagyobb az esély mint egy 20 évvel ezelőttiben. Ennél szerintem nem lehet semmi sem fontosabb a közlekedésben.
  • Sir Quno Jedi
    Vitattam?! Nem hiszem! :D
  • DanielT
    Én nem is akarlak meggyőzni semmiről. Arról meg szerintem nem is kell, hogy kisautók voltak, vannak és lesznek. Ma egy kis autóban nagyobb eséllyel éli túl az ember a balesetet vagy ússza meg kisebb sérüléssel mint 10-20 éve. Ennyi. Vitatod? Nem hiszem.

• Sir Quno Jedi
    A gond az, hogy egy frontálpuszit az én levitézlett csatahajóm és mondjuk egy astra között nem biztos hogy az astrás úszná meg jobban, pediga az autója egy nagyságrenddel drágább és másfél évzizeddel fiatalabb/hightech-ebb! Soha nem fognak tudni meggyőzni a modern kisautók előnyeiről, mivel a nevében benne van, hogy "KIS" és ez mindent el is mond róla...
  • Sir Quno Jedi
    A kis (esetleg közép) kategóriában term. javult a helyzet (ugye az meg engem nem izgat fel), de ahhoz képest, hogy milyen fokú a motorizáltság szintje manapság, az árak most is a csillagos eget ostromolják MÉG.
  • DanielT
    ABS-ből azóta már a hatodik generáció fut. Az összes többi extra is tovább fejlődött és beköltözött a hétköznapi emberek autóiba. Ez szerintem épp elég fejlődés. A felsőkategóriában van HUD, meg masszírozós ülés meg minden faszság, de az igazi fejlődés szerintem, hogy nem kell szükségszerűen megnyomorodni vagy meghalni egy olcsóbb, kisebb autóban.
  • DJ BP
    1,7 dízel kadett kontra 1,7 dízel astra... Különbség egyértelmű
  • Sir Quno Jedi
    ESP-nek van értelem kocasofőröknél, ez valóban elfogadható újítás, magam is teszteltem/tapasztaltam mire jó. Persze ha gyakorlott sofőr vagy ez sem olyan nagy durranás, de nagyon elkényelmesedik tőle az ember.
  • DanielT
    Bazzeg, szerkessz már, nem kell szavanként egy új komment :))
  • Sir Quno Jedi
    EZ mind-mind csilivili faszság. Egy 20éves "A" kategóriás autóban is megvan mindez (ABS, fűthető ülés, lékkondi, elektromos lóbaszás, szabályzott katalizátor), kivéve a légzsákokat, aminél én többre becsülöm a vasat.
  • Sir Quno Jedi
    EZ mind-mind csilivili faszság. Egy 20éves "A" kategóriás autóban is megvan mindez (ABS, fűthető ülés, lékkondi, elektromos lóbaszás, szabályzott katalizátor), kivéve a légzsákokat, aminél én többre becsülöm a vasat.
  • DJ BP
    meg sztem fejlődés az, hogy miközben nehezedtek az autók, menettulajdonságuk, kanyarstabilitásuk nőtt, és a fogyasztás ezzel együtt nem nőtt
  • DJ BP
    futóművek is rngeteget javultak
  • DJ BP
    ESP, modern összkerékhajtási rendszerek
  • DanielT
    Én látom. Minden autóban ABS, légzsákok hada, remek töréstesztek, csökkenő károsanyag kibocsájtás, alap kényelmi extrák már minden kategóriában.
  • DanielT
    Mert nem KELL forognia. Nagy nyomaték, nagy áttétel és bírja. Egy munkaütemben 2x 3x akkora mozgási energiát állít elő, ezért felét, harmadát kell forognia ugyanakkora tempóhoz. Ennyi.
  • Sir Quno Jedi
    Volt 2000-es szívó(nyaló)dízel 626-osom is, az is szépen ment ÉS szinte termelte az olajat, nem pedig fogyasztotta. Én nem látom a nagy 10-20éves fejlődést az autóiparban...CSAK a parasztvakítást!
  • Borg
    Igen, de a 4 ganghoz az forogni is tud. Nem dízel.
  • Sir Quno Jedi
    3.2-es V6-os Legendnek 220-nál odaléptél a német autópályán és úgy megindult, mintha most áltál volna ki a benzinkútról, PEDIG az is 4 sebességes. (5-ös bömbis üvig. ott kínlódott, hogy tarsa velünk a tempót) Ezé jóak a benzines dögök. Enyimé nem ilyen fürge, mer nem japó, hanem csak lusta Ford és csak 3literes V6-os, de azér ez is megy szépen (1500-2500-al lehet szépen, tempósan autózni városban és autóúton, pedig 7-8000-ig lehetne pörgetni).
  • Borg
    A luxuskategóriában azért ők is jobban odafigyelnek a dolgokra.
  • DanielT
    Nemhogy súlyos, de semmi. 130k van benne.
  • Sir Quno Jedi
    Uramisten! Francia, dízel és automata...áááááááááááááá...
  • Borg
    Én nem azt mondtam, hogy nem lehet jót gyorsulni 4 gangos automatával. Ha elég rövid az első két gang, akkor simán futhat olyat mint más.
    Csak a 200 feletti végsebesség hangzik neccesen hozzá. Vagyis hogy ott mennyit pöröghet már...
    Vagy pedig az a helyzet, hogy az első 2-3 gang 100-ig rövid, a 4. meg bazi hosszú. Tehát 100 fölött gyorsul 200-ig kb fél óra alatt :D (persze nem fél óra alatt, de legalábbis marha sokáig)