11431
Ubuntu Linux
-
#3927 Linux Gamers Live - A játékos disztro:)
Nvidia tools és tweaker alkalmazások -
#3926 Majd meglesem, megnézzük mit tud a dolog. Egyelőre a sima 64 bites 9,10es béta nagyon pöpec :) -
#3925 Világos, NBR többnyire jó laptopokra is. Szép, stabil, kényelmes, gyors, és tele van lehetetlen net-notebook hardvertámogatásokkal:)
Persze, hogy mik a határai, mennyire van lebutítva (az 1GB os méretét tekintve nem nagyon) az más kérdés, én is csak 5 percet nyomogattam. Mindenesetre csupa jót hallottam róla.
Szóval csak kíváncsiságból kérdeztem:) -
#3924 Nyitott Linux torrent oldal:) -
#3923 Netbook remix-et nem próbáltam, de ez nem annyira netbook :) -
#3922 Netbook Remix-et nem próbáltad? -
#3921 Jaja, addikt nagyon, nekem már csak az epilógus van hátra. Harmadik fejezet vége elég komoly, aztán a negyedik fejezetben érdemes olvasni a táblás kommenteket. Negyedik fejezet vége eléggé nagyon beteg. :D -
#3920 Picit belefolynék én is (igaz megkésve) a 9.10-es ubis gondolatmenethez.
Kb 3-4 hónapja vettem a laptopomat (Acer Aspire 5536G), és azt a 9.04 annyira nem kedvelte. Illetve kedvelte, mert ment a wifi, jó volt a videókártya, csak egy "apró" dolog nem ment. A Felfüggesztés és a hibernálás. Pedig ez egy laptopnál eléggé alapkövetelmény. Végső elkeseredésemben felkerült rá egy win7, azzal szenvedtem le ezt az időszakot, de a végére már eléggé kezdett fogyni a hajam.
Most hogy kijött a Karmic Beta, gondoltam, hajrá. Feltettem, és láss csodát, minden pöccre működik. Van suspendem, megy a videó, a hang (az 9,04en is ment, csak nem hallgatott el, ha rádugtam a fülest). Ma reggel formatcé (pontosabban liveCD és gparted :P), és mászott fel az új rendszer. Igaz néha a wifi megadja magát, egyszerűen elfogy a jel, de ezt tuti javítják a véglegesre. Szóval nekem nagyon jó idáig :)
Másik: World of Goo. Hogy ez mekkora egy játék :D -
#3919 Win alatt én is TC-t használtam, Ubi alatt nem nagyon van jó alternatíva, Krusader az egyedüli, abba még annyira nem vetettem bele magam. Én elvagyok Ubi alatt nélküle, Gimp és a programozáshoz használt Geany-vel lehet FTP-re mászkálni, onnan megnyitni, közvetlen oda feltölteni a mentés gombbal. Arra meg, hogy kikeressek egy videót nekem jó a Nautilus is. Bár most Thunar-t használok. :D -
#3918 Köszi :) -
#3917 Compiz esetén:
rendszer - beállítások - compizconfig settings manager - általános - gyorsbillentyűk
Metacity gyorsbillentyűk:
rendszer - beállítások - gyorsbillentyűk
-
#3916 "Hány évet kellett várni, hogy kitegyenek egy rohadt New Tab gombot"
3.5-ben az utolsó fül mellett ott a + gomb:)
Opera mindig gyors volt Linuxon a 9-es verzió óta. Mail kliensnek pedig kizárólag Thunderbird.
Nautilust szinte sosem használom, max gyors mount-olásra. MC, vagy Krusader. Windows alatt is nagyon keveset explorereztem, Total Commander powa. Hiába, aki DOS-on nevelkedett..:D -
#3915 F1 F2 stb ezekre gondolok ugyanis használni szeretném egy programon belül viszont képernyőt sötétít-világosít és egyéb ilyesmi ami biztosan kikapcsolható valahogy globálisan. -
#3914 Update: új Ubi alatt gyors az Opera, azt hiszem akkor linux alatt is visszaszokok rá. :D -
#3913 FF-el az a baj, hogy rohadt lassan indul és kényelmetlen, puritán a felülete. Az FF4 mockup az nagyon ígéretes, hogy ha az induláson tudnak javítani, és nem csak Aero alatt lesz olyan szép a felülete, akkor majd gondolkozok rajta. Csak az FF lehet, hogy belsőleg fejlett, mert hát pl. webfejlesztésre a FireBug miatt tényleg kényelmes és hatékony, és lehet maga a megjelenítés, a JS gyorsasága meg a szabványkövetés jó, de valahogy kényelmetlen használni. Hány évet kellett várni, hogy kitegyenek egy rohadt New Tab gombot? Jó, persze, hozzá lehetett adni az eszköztárból, de akkor is, valahogy olyan a FireFox, hogy fejlett, meg nem rossz, de valahogy mindig le van maradva és mástól veszi át késve az ötleteket. Körülbelül mostanra jutottunk el oda, hogy a memóriát már nem zabálja fel kíméletlenül, mert kezd javulni az egész, de még mindig olyan, hogy rűnézek, és az 1050px magas felbontásomból (ami WS monitor lévén nem kicsi) csak a felét elfoglalja a túlméretezett ikonok, eszköztárak, stb.
Opera tényleg jó, Win alatt azt használtam, Ubi alatt nekem valamiért így várakoztat. Ha beírok egy címet, akkor gondolkozik 20mp-ig, semmit nem csinál, utána hirtelen bedoba, és onnantól kezdve azon az oldalon gyorsan navigál, de ha egy új domain-re megyek, akkor megint várakozik a semmire. Opera tényleg jó, már csak a mail kliense miatt is, tetszik a koncepció, hogy a böngésző, meg az email egybeolvad, lévén ha gépnél vagy, akkor a böngésző úgyis meg van nyitva és rögtön jelez. Nem azért, de ez az Evolution mélkliens eléggé ... hogyismondjam... csiga és olyan puritán. Opera meg külön jó, mert most már van olyan verzió, ami felveszi a GTK skin-t, szóval még csak nem is éketlenkedik.
Chromium: félkész, de elég jó. Stabilnak stabil, kezel mindent, megy flash, java, minden. Én azért használom, mert kicsi és gyorsan indul. Ami igaz az Operára is, szerintem nagyon innovatív az a csapat, Opera tényleg a tudását tekintve egy monstrum, mégis nagyon fürge, ezért is szemlélem érdekesen a Mozillás csapatot, akiknek a többi terméke is hasonlóan zabagép és lassú. Chromium-ot meg szerintem nem kell bemutatni, hogy a Webkit motor és a V8 JS motor miatt az egyik legfejlettebb böngésző belsőleg.
Gnome: én sem várok olyan nagy csodákat, csak pl. legyen már a Gnome Panel-nak valami Applet Manager-je, mert eszméletlen, hogy ha egy applet behülyül, akkor még eltávolítani sem lehet. Vagy érted, most az milyen már, hogy felpakolsz 5-8 applet-et és még pár indítót, és nem tudod sorrendezni őket, csak így egyesével húzogatni, de még ami le van zárva azt fel is kell oldalni, szenvedés az egész. A nautilusból meg hiányolom, hogy valami hatékonyabb felülete legyen már. Keresőt valami spotlight szerűen berakoni úgy, hogy ne foglaljon már el még egy sort, meg hát hatékonyabbá is lehetne tenni a megjelenítését. De ami hiányzik, hogy ugye az almások szidják a Finder-t, a Windows-osok szidják az Expolrer-t, de azért szerintem abba mindenki egyetért, hogy az új kiadások (SnowLeo, win7) már azért elég kényelmesek lettek. Nautilusba nem lehet pl. beállítani olyan nézetet, mint a Finderbe, hogy több oszlopba bontsa, és egymás mellé pakolgassa ki az almappákat külön oszlopba. Oldalt a Places csak oda van hányva, igénytelen az egész. Használod a gyorskeresőt és ha lista nézetben vagy, akkor rendszeresen olyat játszik, hogy ha megtaláltad amit akartál, akkor mennél rá, de ahogy a mappára kattintasz vele egyúttal a kis kereső ablakot a lenti jobb sarokból eltűnteti és ez valahogy azzal jár, hogy ugrik az egész lista eggyel és a végén más mappát nyit le, mint amit akarsz. Na jó, nem is folytatom, nem vagyok én egy nagy csicsafan, de azért nem lenne szar néha pár ilyen kifinomult megoldás, hogy az ikonméretet lehet növelni egy csúszkával, vagy hogy felismerje a mappa tartalmát, és ha filmek, képek vannak benne, akkor thumbnail nézetre vált, ha csak dokumentumok akkor listanézetre meg ilyenek. -
#3912 A hobbilinuxost nem bántásiból írtam, én még ott tartottam, hogy második OS-ként használod. Le vagyok maradva, nem szóltam:) Egyébként többnyire egyetértek.
Az LTS-en azért gondolodom, mert melóban 8.04-et használok és az már bő egy éve betonstabil. Kérdés, hogy ki akarom-e várni azt a 2-3 évet komolyabb frissítések nélkül. Melóban persze, itthon nem tudom.
Gnome-mal kapcsolatban, valóban lassan fejlődik, de gyakorlatilag bene van minden amit használok-használnék. KDE szebb, sőt alkalmazások terén is jobb, QT-s cuccok igen igényesek, lásd pl Krusader - Gnome alatt a mai napig nincs kulturált manager, mert Gnome Commander nem az. És bár többnyire Midnight-ot használok, olykor kényelmesebb X-ben ügyködni. Ugyanakkor KDE hátránya, hogy Windows mintára minden sz@rt felpakol, egy élet mire kipucolod, illetve hogy nagyságrendekkel lassabb és instabilabb mint a Gnome.
Ez van:) Novemberben megérkezik a Koala CD-m, feldobom virtuálisra, aztán január-február környékén frissítek. Ezek a hosszútávú terveim OS ügyben:)
Böngésző ügyben nálam Opera és FF a nyerő. Előbbi gyors mint a Chrome, okos és szép, míg FF otthonos:) -
#3911 Arra gondoltam, hogy ha kisebb anomáliák jelentkeznek is, a hétköznapi használatra viszonylag alkalmas, bár lehetnek kellemetlenségek. Nyilván kinek mi a stabil ugye, valamilyen szerverhez hasonló feladatok ellátására nyilván érdemes még a kiadás után is várni ~2 hónapot. Egyébként igazad van 100%-osan, például ebben a bétában már most sok hibát felfedeztem, anno a Jaunty-ból szerintem az RC-t tettem fel idő ellőt, és az akkor nem produkált semmi váratlant, szóval gondoltam felteszem ezt is, mindenhol azt hallani, hogy apróságok vannak, de amúgy nagyon stabil és jó állapotban van. Végülis tényleg stabil, nem jelentkezik a jól megszokott "a program váratlanul leállt" hibaüzenet (bár minden programomból van Karmic release), de hát tényleg nem tökéletes, be kell ismerni. Én azért éreztem vágyat hogy feltegyem, mert ez a Compiz-os dolog igedesített már jóideje. Meg is oldódott. Plusz ugye a linux nem játékplatform, de azért akar pár jobbfajta, nagyobb gépigényű játék, és nem utolsó szempont, hogy sokkal folyamatosabbak és gyorsabbak. Amik lehet csak a jobb driver miatt van (bár szerintem a Compiz azért tuti beleszól), de végülis előtte is egy nagyon friss beta driverem volt, verziószám különbség szinte nincs is a kettő között. (Azért béta driver volt előtte is, mert a stabil utolsó kiadás halál Jaunty alatt, bajok voltak vele, játékok lassúak.)
Egyébként én is kezdek ebbe az irányba haladni, mint amit említettél. Ezt fel akartam tenni minél előbb, ha már nincs vele sok baj (és úgy olvastam, hogy nincs), mert idegesített a fenti dolog. De ahogy ezek az apró kis kellemetlenségek eltűnnek (nem OS bug, hanem a villódzás és társai), és már nem fogom azt érezni, hogy most nagyon kell az új, akkor szerintem legközelebb már tuti kiadás után is várni fogok vele kicsit. A végén lehet én is az LTS-re hajlok majd, csak egyelőre még azt érzem, hogy kicsit kiforratlan az egész, és minden apró javításnak, javulásnak örülök. De egyébként már én is ott tartok, hogy Launchpad-on fel van véve minden program amit használok, de csak stabil kiadások, és már azokat is úgy kezelem, hogy amikor valamilyen program tökéletes, akkor le is tiltom azt a forrást. Ez kicsit sarkítás, mert pl. szerintem a legjobb böngésző linuxra a Chromium, ami viszont egyelőre félkész és daily build-eket használok, de itt pl. már bevetettem a fenti trükköt és ritkán frissítek csak rá, ha van miért. Pl amint megjelent az a release ami már jól kezelte a flashmoviekat akkor frissítettem. Után kijött egy kiadás, amiben már beharangozták, hogy stabil extension rendszer, akkor frissítettem. Most megint le van tiltva, mert amúgy meg nem titok, hogy néha olyan elbaszott napi verziót adnak ki, hogy nem működik a copypaste és társai.
A hobbilinuxost nem tudom hogy értetted, tény, hogy csak egyszerű feladatokra használom (net, zene, programozás, video), de egyébként Ubi az állandó rendszer, már teljesen leszoktam Windowsról. Csak mondom, kicsit olyan kiforratlan ez az egész, szívesen előreugranék az időben, ahol már történnek nagyobb változások. Mert itt van ez az Ubuntu Software Center, ami nem rossz ötlet, de nagyon kezdetleges még. De mondok jobbat: Gnome. Elképesztő, hogy sehova sem halad az egész. Nem vagyok egy KDE párti, de meg kell hagyni, hogy az gyorsabban fejlődik, és vannak benne tényleg jó dolgok, illetve azért szerintem szebb, kiforrottabbb, csak nem akarok váltani, mert már megtaláltam a jól bevált GTK-s programokat, és félek, hogy QT-ből nem találok legalább annyira jókat mindenből. -
#3910 A gyorsbillentyűk ki-/bekapcsolására van más mód mint egyesével tiltani őket? -
#3909 "ilyenkor már kisebb hibáktól eltekintve kellően stabil szokott lenni."
Jaunty áprilisban jelent meg és július óta stabil:)
Én most eldöntöttem, hogy átütemezem magamat 6 hónappal. Azaz ezentúl a megjelenés után fél évvel fogok frissíteni. Az aktuális kiadást, addig csak vmware-ben nyomogatom.
Továbbá - ezt még nem döntöttem el -, úgy érzem (öregszem?:D) hogy Koala után élesben ezentúl kizárólag az LTS kiadásokat fogom használni.
Persze hozzá kell tenni, hogy míg te "hobbilinuxos" vagy, én ezen élek, így nekem men mókás, ha valami nem működik:) -
#3908 Azt elfelejtettem, hogy, természetesen: a mindketten, egymás gépét adjátok hozzá a profilotokhoz - később ezek egy kattintással törölhetők!
Ha mindent jól csinálsz, ilyesmit fogsz látni, amikor belépsz (sajátom):
A képet a KépHost v.1.17 - Képfeltöltés tárolja. http://www.kephost.com
-
#3907 blc
A megoldás a problémádra: www.logmein.com
Először leírom, mire szolgál a program: a net alapú prgram.
A gépekre csak kliens program kerül, mindent a LogMeIn oldal szerverparkja lát el, és a két célgép közti sávszélesség a befolyásoló tényező - a kliensekkel gyakorlatilag (Távvezérlés funkció mellett) a "kliensed" LÁTHATJA a TE gépeden futó filmet, és ha kell, megállítja, tekergeti stb.
0. LOGMEIN
1. A leírásban megtalálod ezt:
LogMeIn Free – Alapszintű távelérés magánszemélyek számára PC vagy Mac számítógépekhez.
Ezt válaszd: PC-verzió letöltése
Ne ijedj meg: ingyenes regisztrálásra dob - és ez kell a későbbiekben, tehát csináld meg, és lehetőleg LÉTEZŐ e-mailt használj!
a, A kitöltést követően a kék "Folytatás" gombra. (A fölötte látható ki opciót ne jelöld be!)
b, Ezután letöltődi ka gépedre egy böngésző alapon működő kliens program - telepítsd!
c, készen vagy!
2, Lépj be a LogMeIn-be!
Add hozzá AZT A GÉPET, amelyiken dolgozol!
3, Jön a haverod oldali feladat: végezze el ő is a telepítést, regisztrálást!
Adja meg neked a LogMeIn-ben létrehozott gépe nevét, hozzáférési jelszavát, és viszont.
Mostantól kezdve, a bejelntekzést és a magyar nyelvű opciók segítségével a "Távvezérlést" választva - a szükséges opciókat ne felejtsd elolvasni [alapesetben az opciók biztonságosra vannak belőve, és a protokoll 384 bites - azaz: nem kell tartanod illetéktelen behatolástól!]
A Free (ingyenes) változat segítségével NEM LEHET fájlokat mozgatni (így lopni sem) a gépek között.
Viszont, arra tökéletes, hogy a monitorát/odat lásd - és azt is, amit csinál, mutat.
Az egész sokkal rövidebb idő alatt megvan, mint ahogy ezt elolvastad.
-
#3906 Kijött a Karmic Beta, gondoltam itt az idő hogy feltegyem, ilyenkor már kisebb hibáktól eltekintve kellően stabil szokott lenni. Felnyomom, minden szép és jó, kéri a restartot, nyomom neki. Látom konzolos módban indul, vibrál az egész kép, majd egy konzolos login képernyő fogadott. Hm, ez már jelent valamit - gondoltam. Belépek, na lássuk az igazság pillanatát, büszkén beírom hogy "startx", ő meg még büszkébben a képembe röhög, hogy nem fog elindulni, mert nem tetszik neki az NV driver. Mondhatni már tipikus az NV házatáján. Na akkor gyors leszedtem a legújabb NV drivert, felnyomtam, aztá' azóta gyönyörűen muzsikál.
Egyébként nekem tökéletes volt a Jaunty, semmi hiányom nem volt, nem ilyen fanatikusként raktam fel idő előtt az új kiadást, de éreztem, hogy ebben lesz azért pár jó dolog, és tényleg lett! Egyrészt falra tudtam mászni, hogy fullscreen alkalmazásoknál (videó lejátszás, játékok) szarrá vibrálja magát a képernyő, ha pl. bejön az újfajta notification buborék. Vagy hogy egy jobbat mondjak: VLC alatt ha megmozgattam az egeret és bejött az onscreen kezelő felület, akkor szépen vibrált össze-vissza. Persze nem drasztikus ez, amikor bejön egy ilyen figyelmeztető buborék akkor kb. 2-t villan egy nagyon rövid ideig amíg be- és kianimál. De a legjobb még mindig az, amikor belépésnél ide-oda kapcsolgatja a monitort és nézhetem a fekete képernyőt kb. 10 mp-ig, mert hát a Compiz-t nagyon szeressük. Na ezek mind megszüntek, szóval már ezért megérte. Meg elég fürge is lett nekem. Csak még azt a szemét lemezellenőrzéses dolgot nem tudtam megszüntetni. :D -
#3905 Aspire-okban ati mobility és nvidia chipek vannak.
Laptopban videokártyát nem hiszem hogy cserélnek, mert ugye durván rá van forrasztva az alaplapra:) -
#3904 Köszönöm a segítségeteket és bocsi az értetlenségem miatt :) De akkor nem is próbálkozok vele. Majd megpróbálom kicseréltetni a videókarit benne ha lehet. Öcsém Acer Aspire One gépén gond nélkül meg és fel ismerte a kártyát. Nem tudom abba milyen kari van. Na mind1. Még 1x kössz mindent. -
#3903 NV, ATI, Intel-t szó nélkül. -
#3902 Hát, amikor anno megvettem az akkor relatív újdonságnak számító 8800GT karit, és egy olyan Ubi-t tettem fel, ami még a kártya megjelenése előtti kiadás volt, akkor nagyon nem akarta jól kezelni. Nem igazán értettem, mert Win alatt ha korlátozottan is, de lehetett használni a driver nélküli VGA-kat is. Bár amúgy Ubi is tud ilyet, másoknál lazán csak kiírta, hogy nincs driver és bekorlátozza magát, de engedett nagyobb felbontást és normálisabb megjelenítést is. Nekem az X lehalt egyenesen, nem tudtam semmit sem csinálni vele. Szóval átmentem Win-re, és letöltöttem a drivert, utána vissza Ubi konzol módba, atp-vel feltettem ntfs-3g-t, aztán a Win-es partícióról feltettem Ubi alá és minden jó lett.
DE!
Alapjáraton nincs gond ezzel, alapból van benne valamilyen kezdetleges nyílt forrású driver, szóval gond nélkül tudod majd használni, illetve miután feltetted felajánlja, hogy letölti és felrakja az eredeti NV drivert ami teljesértéű, és csak kettő kattintás. A fentebbi sztori kicsit irreleváns, mert én egy relatív új, még nem igazán támogatott eszközt használtam volna, illetve nekem valamiért ez a limitált mód nem akart működni.
De a lényeg: Ati/NV kariknak jó támogatásuk van, most már mindkét oldalon kezdenek egyre erősebb és jobb drivereket kiadni, és azokkal nem ütközöl driver nélkül sem nagy akadályba, illetve Ubi alapból felteszi a hivatalos gyári drivert is. -
#3901 Na ez már használt volna.....de rebootnál azt írja h nem megfelelő a felbontás így újra kalibrálja és maradt 800x600. Feladom ennyi nem szarakodok vele tovább. Majd veszek másikat. Ugye az Ati-t Nvidiát fel ismeri gond nélkül? -
#3900 1.--------------------
nézd meg hogy a sysfb modul betöltődött e
lsmod | grep sysfb
ha nem akkor
echo "sysfb" >> /etc/modules
modprobe sysfb
2.-------------------------------
Screen sekcióba írd ezt:
Section "Screen"
..
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Virtual 1024 768
EndSubSection
EndSection
Monitorba pedig ezt:
Section "Monitor"
..
Modeline "1024x768" 60.80 1024 1056 1128 1272 768 768 770 796
Ha ezután sem jó akkor nincs ötletem. Mint írtam volt, egyáltalán nincs támogatva a SIS. (ritka és öreg) -
#3899 Driver rész nem volt ott na mind1 mostmár megcsinálam rendesre, de még most se jó. Marad a 800x600 és ennyi nem tudok mást csinálni. A linket amit adtál nehezen igazodok el...sajnos. -
#3898 értem. htx. átolvasom és lehet előbb vmwaren kipróbálom :D
nagyon htx. -
#3897 Igen. Gyakorlatilag minden helyett. Kezeli a domain-eket mailbox-okat, FTP, webmappákat, virtual hostokat, shell-t, mindent. Amolyan rendszeradmin felület. Webmin-el együtt bármit el tudsz végezni a távolból. -
#3896 vagyis a postfix admin hejett. -
#3895 mostmár nálam is. de akkor postfix hejett van ez az ipconfig?:O jólértem kb igy az átfutásbol? -
#3894 Nálam jó. -
#3893 503 Service Unavailable
No server is available to handle this request. -
#3892 Én ISPConfig-ot használom.
Tessék
A telepítés könnyű. A konfigurálás és üzembehelyezés nekem majdnem 2 hónapomba telt először. Napi 4-5 óra izmos szopás után:) Sok sikert:)
Első körben olvass el mindent a mail szerverek működéséről, logikájáról, használt paramétereiről, rekordokról. Utána olvasd ki a postfix, bind, pam titkosítás és egyéb hitelesítési eljárások manual-ját. Utána hajrá:) -
#3891 tudna valmejikötök ojan leirást adni amivel ubtuntu serverre lehet telepiteni mailservicet?
gondolok itt: postfix, clamav, spamassasin, postfix-admin, mysql
tehát postfix meg az amdinja mindenképp, sql alap, és a virusellenőrző meg a spamellenőrző is kéne.
néztme már gugglin de fojton csak szarokat találok.. ami nem használ postfix admint vagy pl buziul csinálja az sql táblákat.. nameg persze ojanokat találok ami debianra yó azmeg etch -t akar pakoltatni vagy nem tudom :|
szóval van valami yó leirás mindenről? telepités, konfig stb?
előreis htx. -
#3890 Párszor már leírtam...:
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "vesa"
EndSection
A Screen-ből meg vedd ki.
Mondjuk az első válaszomban ezt mind leírtam, a dpkg-reconfigure xserver-xorg parancsot ajánlottam a kézitusa előtt, amit a konfig fájl is ajánl, hsizen az grafikus. De igazad van, minek is elolvasni amit írok.
-
#3889 Szarkszik a routerem oldala már minden bajom van.
Ez van most xorg.conf-ba
# again, run the following command:
# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Card0"
Monitor "Configured Monitor"
Device "vesa"
EndSection
-
#3888 Már privátban megbeszéltük, én is gksudot ajánlottam. Mondjuk nano-ban is csak le kellett volna görgetnie:)