Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
programok telepítése webrõl - apturl csomagot fel kell telepíteni elõtte (sudo apt-get install apturl)
GetDeb
legfrissebb verziók, hasznos multiverse programok
[merlinw.org]
Persze ízlések és pofonok. Én nem szerettem soha VLC-t. Se Linuxon, se Win-en. Buta, kényelmetlen, randa.
[merlinw.org]
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Köszönet érte! Így legalább tudok haladni és építem a kis rendszeremet! 😊
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Köszi mégegyszer!
Üdv:Joe
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Beállítások/alapértelmezett alkalmazások 😊
Vagy jobb klikk a fájlon, tulajdonságok/megnyitás
[merlinw.org]
utána apt-cache search mplayer és az eredmények közül telepíted amire szükséged van.
[merlinw.org]
Feltettem az Ubuntut de már szétvet az ideg... Hogy lehet feltenni alá a kodekekkel ellátott Mplayer ami a http://www.mplayerhq.hu/design7/projects-hu.html oldalon van.
Köszi elõre is!
Üdv:JoE
mind1, mert megtaláltam
akinek szüksége van rá:
sudo apt-get install mail-noficitaion
Bazinga!
vmi email fiók figyelõ cuccot keresnék ubuntura, olyasmit, mint windowson a poptray, lehet hogy ismeritek
a lényege hogy meg lehet adni neki több mailfiokot is és megadott idõközönként megnézi hogy van e ratja mail, ha igen, jelez hanggal, animációval, amire beállítod
ja és nem tölti le az egész levelet csak a headert, így jóval gyorsabb, a spamek is hamar kilökhetõk
a poptray (a nevében is benne van) ikonméretben fut a tálcán win alatt... na ilyen kéne nekem ubuntura is (8.10)
Bazinga!
terminálal és egy mc-vel percek alatt megoldható, ha figyelmesen csináljuk.
Bedugjuk az eszközt, leválasztjuk (umount), PHARscape.org fórumából letöltjük a legfrissebb modult, kitömörítjük (tar xzf *.tar.gz), make, make install, eszköz kihúz-bedug és már csak a szövegszerkesztõs konfigurálás van hátra ami 4db # jel eltávolítását jelenti.
./connect.sh init és elõttünk a világháló.
Csak a leírás részletessége miatt tûnik bonyolultnak, minimális tudásra van szükség hozzá. Kitömörítés meg akár mehet mc-bõl a jó öreg belelépsz, kimásolod metódussal, de ott van a parancs is - tar xzf *.tar.gz
[merlinw.org]
Innen nézve nekem tök jó a linux, 6 éve is régi volt már a gépem, és azóta is ugyanaz van. 😛
Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD
eu a hibaüzenet
/dev/tths1 could not open port:
ubuntu.hu kerestem de nem írtak semmi olyat mait én megértenék sok mindenhez értek számítógépen de a linux az nekem a gyengém 😊
de ha lenne linuxon nettem akkor már elkezdhetném komolyabban foglalkozni vele és tesztelgetni !
Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD
attól boldog lennék ha valaki segítene mert fontos lenne !
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
lehet hogy a próbálkozásim során valamit felraktam ami letiltotta vagy valami? Ha igen hogyan oldhatnám fel ?
/dev/tths1 could not open port:
de nem tudom mi a baja csak egyszer újrainsitotam és azóta nincsen internet!
ilyet kaptam nem tudtam feltelepíteni mert nem Linuxra van a driver
felraktam egy pogit aminek az a neve hogy HSo connect el is indult ment a net letöltött valami nyelvi fájt a Linux mondta hogy indítsam újra ujrainditotam és azóta megint nem mûködik az a HSO azt írja ki hogy nem talál valamilyen fájlt v mappát !
letöltöttem a legfisebb Ubuntut de nem tudom beállítani A WEB N WALK OT
A laptopomra nem tudjátok hogyan kell ????
segítsetek plzz
http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.
[merlinw.org]
A további újdonságok lesznek a szokásos szoftverfrissítéseken kívül az (természetesen) új Gnome/KDE, a hatékonyabb energiagazdálkodás, ARM felépítésû notebookok támogatása, stb..
Tehát a szokásos LTS-ek közti frissítést kapjuk és leginkább a mobil eszközökre (energia, driverek, stb) fektetnek hangsúlyt.
Ubuntu már most stabil, Kubuntu szintén, de KDE (4.2) még bohóckodik néha.
[merlinw.org]
http://ftp.freepark.org/pub/CDROM-Images/ubuntu/8.10/ubuntu-8.10-desktop-amd64.iso
64bit version: May provide additional capabilities to computers that are able to use 64bit software
Egyébként nem is értem. Hol van itt amd? Inteles 64bites sem tartalmaz amd spec. dolgokat. Vagy hol láttatok amd64 címkét?
én itt sehol
[merlinw.org]
Az egyik - i386 - a 32 bites processzorokra készült, a másik - amd64 - a 64 bitesekre.
"lehet úgy írni egy operációs rendszert hogy a processzor kihasználtsága felé hajoljon?"
Az operációs rendszer magját - a kernelt - lehet úgy fordítani, azaz olyan összetevõket beletenni, hogy csak a géped hardvereinek megfelelõ modulok legyenek benne (a feleslegesek meg nem). Így a kernel gyorsabban betölthetõ.
Ha inteles gépre teszed fel az ubuntut, miért legyenek benne a kernelben feleslegesen az AMD-s utasításkészletek illetve az egyéb AMD specifikus alkalmazások?
[merlinw.org]
mia külömbség a 2 linux között lehet ugy irni egy operácios rendszert h a rpocesszor kihasználtága fele hajoljon?
Tehát lényegében akkor kell a kulcsokkal babrálni, ha olyan 3rd party forrást veszel fel, ami igényli a hitelesítést. (mint pl. az említett launchpad vagy medibuntu repo)
Kis érdekesség:
Egyébként generálhatsz magadnak saját gpg kulcsot is, amit használhatsz mail kliensekben is hitelesítõ eszközként. Ezzel, ha akarod akár jelszóval is védheted a küldött leveleidet (titkosítás), ilyenkor jelszót kér a fogadótól (amit elõzõleg meg kell adnod neki)
Ellenõrzés, hogy van-e már kulcs az adott mail címhez:
gpg --list-keys [email protected]
Új kulcs generálása (érdemes mindent kitölteni, mindent felhasznál a titkosítás generálásahoz):
gpg --gen-key
Kulcs exportálása, aktiválása (az elõzõ parancs kidobja a key-id-t)
gpg --keyserver keyserver.ubuntu.com --send-keys
Ha valami kérné a fingerprint-eket, így lehet lekérdezni:
gpg --fingerprint
Gmail webkliens-ben beállítható, valamint Thunderbird-höz az Enigmail plugin csapja hozzá a hitelesítõ felületet. Outlookhoz gpg4win.
[merlinw.org]
Ilyen kulcs'izélés' gyakran kell majd ?