11431
Ubuntu Linux
  • Arcor
    jajó :D

Nexuiz esetében hogyan derítetted ki ezt a paramétert? Amúgy úgy vagyok már vele, hogy nem ér ennyi időt ez a rohadt ikon amennyit már rászántok :p
  • Ability
    Nem is kellett volna bejönnie, mert ez Nexuiz-hoz való. Csak példának mondtam, hogy esetleg valamilyen (másnevű) paraméter használatával rá lehet bírni.
  • Arcor
    (Esetleg lényeges lehet hogy egy rejtett fájlban tartoznak a játékhoz térképfileok amik a /home/arcor/.tibia/Automap mappában vannak valamint a /home/arcor/.tibia mappában van egy Tibia.cfg ez pedig a hotkeyeket tárolja.)
  • Ability
    Mármint a letöltött verzió indítófájljára gondoltam...
  • Arcor
    Tényleg nem kellett telepíteni csak kicsomagolni.
    "Extract the downloaded file and start the binary "Tibia" in the new folder "Tibia"" ennyit írnak a hivatalos oldalon csak.

Tibia.dat szerintem nem indítófájl, ezt a hibaüzenetet dobja:
    „/home/arcor/Tibia/Tibia.dat” nem jeleníthető meg.
    A fájl ismeretlen típusú

kis/nagy betűk rendben vannak odafigyeltem rá.

sudo /home/arcor/Tibia/Tibia.dat
    sudo: /home/arcor/Tibia/Tibia.dat: command not found

Ráguglizok a launcherre hátha okosabb leszek.
    Ez mindenesetre nem jött be: :)
    /home/arcor/Tibia/Tibia-linux-x86_64-glx -basedir /home/arcor/Tibia
  • Ability
    gksudo lesz az launchernél. :P Szerintem amúgy tuti nem kell neki root jog, általában nem szokott kelleni, meg akkor csak írta volna, hogy mappából indítva kéri a jelszót. Mert miért kellene neki? Szerintem előre forgatott bináris verziója van, az összes komponens a Home alatt van, akkor tuti nem kell sudo. Terminálban kellene kipróbálni, hogy NEM a célmappában tartózkodva elindítja a launchert, és ha szar az elérés, akkor azt úgyis kiírja, ha meg arra panaszkodik amit lentebb írt, hogy nem talál valamilyen állományt (nem a laucnhert, hanem a játékhoz kapcsolódó komponenst), akkor tuti az van mint Nexuiznál, hogy a "shared" részlegben kereste volna, de nem volt ott ugye, és meg kellett adni a basedir-t. Bár lehet nálam az kavart be, hogy fel volt téve a Nexuiz a repóból is, és a gépen volt bináris változatban a legújabb is. Bár ugye furcsa, mert annak a launcherje mégiscsak a saját mappájában kellett volna keresnie a cuccokat.
  • MerlinW
    Tibia.dat az indítófájl?
    Kis/nagybetűk stimmelnek?
    sudo /home/arcor/Tibia/Tibia.dat -al elindul?

• Arcor
    Köszi a segítséget!
  • laci 700
    ok. 2 partíció volt a laptopon de csak 1-et látott a telepítő... majd megcsinálom... menni fog ;) ha nem majd kérdezek! Köszi a segítséget!
  • Ability
    Nem tudom egyáltalán minek kell Partition Magic, sosem használtam ilyet. GParted és a Windows beépített lemezkezelője is tökéletes, mindenre elég. Egyébként meg lehet csak rossz pletyka, de a PM-el akárki találkozott, valamit mindig elbarmolt neki. Annyit kellett volna csinálnod, hogy Vista alatt sajátgépen jobb klikk -> Manage (kezelés) és ott kiválasztod a lemezkezelőt. Van egy partíciód, rajta jobb klikk -> Shrink -> megadsz egy méretet és leszakítja a szabad területről anélkül, hogy formázni kéne bármit is. Aztán Ubi telepítésénél meg úgyis formázni kell az újjonan létrehozott partíciót, szóval a filerendszer és társai tökmindegy, mert telepítéskor majd megadod az összes tulajdonságot neki és kész is.
  • laci 700
    ezek azért mennek jó pár éve... (van tapasztalat hála a windowsnak!!!) Elegem lett a Windowsból és linuxot akartam feltenni de van pár dolog ami miatt mégis fontos lenne a Vista... emiatt kéne megtartanom. De lehet hogy felteszem az xp-t és a Linuxot csak nincs most időm ezekkel szarakodni... Megtaláltam a Partition Magic 9et ami működik vista alatt is. Ezzel helyretudom hozni az eltűnt partíciót vagy csak létrehozni és átméretezni tud? THX!
  • Ability
    Mert nincs feltelepítve a játék, gondolom előre forgatott, letöltött binárisod van. A launcher meg keresné a "megosztott" mappában a játék komponenseit. Általában erre a célra létre szoktak hozáni egy paramétert, ahol megadhatod a célkönyvtárt, és akkor menni fog. Nekem Nexuiz-zal ugyan ez volt, ott így nézett ki egy launcher:

/home/dzsani/Games/Nexuiz/nexuiz-linux-x86_64-glx -basedir /home/dzsani/Games/Nexuiz
  • MerlinW
    Ha nem indítottad el a particionálást, nem csinált semmi a Linux. Törölni meg végkép nem. Előtte rákérdez kétszer.

Vista lemezkezelőjével is tudsz particiót méretezni, vagdosni. Ha már itt elakadsz, szerintem vért fogsz pisilni Linux alatt:)
  • Arcor
    A fájl elérési útvonala ez:
    /home/arcor/Tibia/Tibia

És ezt a hibaüzenetet kapom terminálban:
    Cannot find file './Tibia.dat'. (Error Code 1)

Van dat file is a mappában, de ha azzal próbálom akkor pedig ezt kapom:
    bash: /home/arcor/Tibia/Tibia.dat: Hozzáférés megtagadva

Viszont a Tibia mappában a Tibia ikonnal simán elindul.
  • laci 700
    OK, De mivel? Partition Magic nem működik Vista alatt. És sztem nem a linuix a hibás a partíció elvesztése miatt mert bedugom a külső HDD-t hogy leszedjem a törölt/elveszett fájlokat visszaállító progit erre arról is eltűnt egy partíció a 2-ből :S VÍRUS?
  • MerlinW
    Írtam, hogy Windows alatt készíts egy külön particiót a Linuxnak.
  • laci 700
    A linux particionáló azt írja hogy nincs jelenleg telepített rendszer. Összes felhasználása vagy Partíció létrehozása. Mind a 2 esetben törölné a HDD tartalmát és nincs ott a 3. lehetőség hogy telepítés egymás mellé. és kitörölte a HP RECOVERI partíciót ami a Vista helyreállításához kellett. Mit tegyek ilyenkor? THX!
  • MerlinW
    Menüben alkalmazáson jobb klikk, alkalmazás hozzáadása panelhez, vagy asztalon jobb klikk, Indítóikon létrehozása, majd ha kész vagy ráhúzod a panelra.

Az elérési utra figyelj, próbáld ki terminálban amit oda beírsz. Ha terminálból elindul, akkor jó az elérési út.
  • Arcor
    Szükségem volna egy kis segítségre. Hogyan tudok a panelra kipakolni úgy ikonokat hogy elindítsa az adott programot?

Próbáltam jobb klikk "alakalmazásinditó ikon" hozzáadásával, kimásolni az ikont az asztalra és felhúzni a panelre, de egyik esetben sem inditja el a programot csak ha a saját mappájából nyitom meg.
  • MerlinW
    Egyszerű, vissza kell kapcsolni:) Ez volt az első dolgom:)

xorg.conf-ba beszúrod:

Section "ServerFlags"
    Option "DontZap" "off"
    EndSection

vagy

sudo apt-get install dontzap && sudo dontzap --disable
  • Ability
    Ctrl+Alt+Backspace már nem működik, letiltották Ubi alatt. Én még az XKill-t szoktam használni, tette ki a panelra kis ikont rá. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Örök hála!
  • MerlinW
    Program kilövése:
    Terminál: sudo killall alkalmazás neve

Grafikus felület (X) újraindítása:
    Ctrl+Alt+Backspace

Task Manager:
    Alt+F2 --> gnome-system-monitor
  • IMYke2.0.0.0
    Lefagyott a képernyővédő beállításom... :(
    A JigglyPuff-nál... alaplapi VGA van a gépben (256 MB RAM).
    Hogy tudom bezárni egér nélkül az egészet?
  • MerlinW
    Igen el. Windowsból viszont nem éred el a Linuxosat. Ext4-et legalábbis nem, Ext3-as fájlrendszert olvasás szinten láthatod, pl Total Commander pluginnal.
  • laci 700
    Még egy kérdés, mentem a fontos dolgokat és telepítem is!:D
    Linuxból eltudom érni a Windows-os partíciót és tudok róla mondjuk zenét lejátszani, képet nézni stb? Thx!
  • MerlinW
    A partició vagdosást én Partition Magic-el végezném Windows alatt a békesség kedvéért. Az alap Linuxossal most így hirtelen nem tudom lehet-e olyat.

A 3D ablakváltás szép meg jó, de laptopon egyáltalán nem ajánlott. Egyébként magától működik. Miután feltelepítetted aktiválva lesz. Rendszer/Beállítások/Megjelenés-ben variálhatod (vagy asztalon jobb klikk, asztal hátterének megváltoztatása menüből).
  • MerlinW
    Full Circle 28 (angol)

Command and Conquer
    * How-To : Program in Python – Part 2, LAMP Server – Part 1, Networking with SSHFS
    and Fast Internet With Squid.
    * My Story – My Linux Experience I and II.
    * My Opinion – AllMyApps
    * Review – Tellico.
    * MOTU Interview – Stephane Graber.
    * Top 5 – SIP Clients.
    * Ubuntu Women Interview, Ubuntu Games and all the usual goodness!

Full Circle 29 (angol)

* Command and Conquer
    * How-To: Program in Python – Part 3, LAMP Server – Part 2, Virtual Private Networking.
    * My Story – One Man’s Journey, and Walk With Ubuntu.
    * Review – Kompozer.
    * MOTU Interview – Iulian Udrea.
    * Top 5 – Physics Games.
    * Ubuntu Games, as well as all the usual goodness!
  • laci 700
    Letöltöttem és kiírtam CD-re. Elíndítottam a CD-ről futtatható verziót és elég jó, most is arról írok. Laptopom van és egy partíción van minden (mivel gyárilag így volt). A partíciókezelővel le lehet venni a Win partíciójából, én erre gondoltam. Nos, megpróbálom. Végül is mit veszíthetek? :D A vista-t? annak nem kár. :D

Képeken láttam a 3D-s ablakváltást. Az hogy működik? Thx! :D
  • IMYke2.0.0.0
    Hoppáá... :)
    Na, olyat nem mertem bevállalni - egyéni szoc.problem, tudom, de a célgép mindössze egy 1700-es Celeron 256 MB RAM-mal... -, ment a levesbe az egy hetes XP :)
  • MerlinW
    Az oké, de neki kell a Windows-a is:)
  • IMYke2.0.0.0
    Én egyszerűen legyalultattam a Partíció kezelővel az egész vincsesztert...
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm szépen - meg is nézem őket a másik gépen.
  • MerlinW
    Wubit nem ajánlom, a partició managert használhatod nyugodtan, de rá is bízhatod. A használni kívánt particiót azért add meg neki, hogy ne a windows-éra másszon.
  • Ability
    Nekem az a "balansz" pálya tetszett nagyon, amikor felfele, jobb irányba kell építkezni, tehát oldalra kell haladnod, DE az egész felület amin vagy egy nagy "mérlegnyelv" és ha nem tartod meg az egyensúlyt a két végpont között akkor leborul a fenébe az egész építmény. :D Neked az még kicsit messzebb van, talán a 3. közepefele. Amúgy nem volt nehéz az sem. Meg úgy általában egyik sem nehéz, csak sokat hosszasan, többször meg kell próbálni. De később, ahogy haladsz előre egyre ötletesebbek lesznek, nekem rohadtul bejön ez a játék. Tényleg kreatív. Majd szólj ha a negyedik fejezetben legalább a felénél tartasz, de az utolsó előtti pálya nagyon ötni fog. :D

Amúgy még azt a toronyépítést nem nagyon erőltettem, egyelőre ki akarom játszani, utána újrakezem előlről úgy, hogy a lehető legtöbb golyót megmentsem, és majd után építkezem. Amúgy ha jól emlékszek, akkor a rekorder toronymagasság 80m volt a globál toplistán. :D
  • laci 700
    Hy! Az Ubuntu telepítőben ha jól tudom van egy partíció kezelő. Vista mellé telepíteném, még kezdő vagyok linux terén. Megbízható és rábízhatom vagy magam csináljak Partition Magic programmal? A legújabb telepítőben benne van a wubi ami a windows mellé telepíti mint egy alkalmazást. Kezdésnek elég ha így telepítem? Mi erről a véleményetek? Thx!
  • Ability
    Nekem más sorrendem lenne. Talán Empathy és Emesene legelől. Előbb az tökéletesen alap, kevéstudású, kevés beállíts kínáló program. Emesene nagyon hasonlít az eredeti WLM-re, pici, egyszerű beállításai vannak, alapból is jól használható. Pidgin sem nagyon különb, többet tud, végülis elég egyszerű az egész, beállító panel is csak alap dolgokra szolgál. Viszont az aMSN-t amikor legutoljára láttam, akkor ilyen nagyon undorító, lassan induló java program volt, és a beállításokban csak oda volt hányva az egész.

Én Emesene-t ajnálok, kb. vele egyenrangú a Pidgin. Empathy nagyon alap, de csetelni az is jó. Fejlettsége meg az aMSN a legjobb, az alatt gyors a file küldés, meg amúgy okos, de csúnya és idegen. Ha kijön az Emesene 2 (még jó sokára) akkor szerintem az lesz a legjobb alternatíva. Egyébként az új Emesen az aMSN technológiai hátterére épül, csak szép, natív, egyszerű, gyors program lesz.
  • MerlinW
    Goo-ban mekkora tornyot építettél Corporation módban?:) Én 14,1m-nél tartok 104 bogyóval. Nem túl magas még, viszont masszív épület:)

A második epizódnál tartok, eddig az epizód 1 végén lévő naplementés hídépítés volt a legjobb:)
  • MerlinW
    Egyszerűségi sorrendben:
    pidgin, empathy, aMSN, emesene,
  • IMYke2.0.0.0
    MerlinW és mindenki más: na, beindultam a xUbuntu-val.
    Első kérdésem: MSN szerű programot tudtok ajánlani hozzá?
    [Hallottam én már aMSN, emesene-ről...]
    Olyat, amihez kevés IQ kell - a gyerekek nem észkombájnok Linux terén :)