Ubuntu Linux
  • Ability
    Kijött a Karmic Beta, gondoltam itt az idő hogy feltegyem, ilyenkor már kisebb hibáktól eltekintve kellően stabil szokott lenni. Felnyomom, minden szép és jó, kéri a restartot, nyomom neki. Látom konzolos módban indul, vibrál az egész kép, majd egy konzolos login képernyő fogadott. Hm, ez már jelent valamit - gondoltam. Belépek, na lássuk az igazság pillanatát, büszkén beírom hogy "startx", ő meg még büszkébben a képembe röhög, hogy nem fog elindulni, mert nem tetszik neki az NV driver. Mondhatni már tipikus az NV házatáján. Na akkor gyors leszedtem a legújabb NV drivert, felnyomtam, aztá' azóta gyönyörűen muzsikál.

Egyébként nekem tökéletes volt a Jaunty, semmi hiányom nem volt, nem ilyen fanatikusként raktam fel idő előtt az új kiadást, de éreztem, hogy ebben lesz azért pár jó dolog, és tényleg lett! Egyrészt falra tudtam mászni, hogy fullscreen alkalmazásoknál (videó lejátszás, játékok) szarrá vibrálja magát a képernyő, ha pl. bejön az újfajta notification buborék. Vagy hogy egy jobbat mondjak: VLC alatt ha megmozgattam az egeret és bejött az onscreen kezelő felület, akkor szépen vibrált össze-vissza. Persze nem drasztikus ez, amikor bejön egy ilyen figyelmeztető buborék akkor kb. 2-t villan egy nagyon rövid ideig amíg be- és kianimál. De a legjobb még mindig az, amikor belépésnél ide-oda kapcsolgatja a monitort és nézhetem a fekete képernyőt kb. 10 mp-ig, mert hát a Compiz-t nagyon szeressük. Na ezek mind megszüntek, szóval már ezért megérte. Meg elég fürge is lett nekem. Csak még azt a szemét lemezellenőrzéses dolgot nem tudtam megszüntetni. :D