Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha lesz XP cdm, akkor formázom a C-t és egy szûz partíció lesz. A kérdés ugyanaz; mire nyomjak, ha azt akarom, hogy csak a C-re pakoljon és a D maradjon értintetlenül?<#help>#help>
fél óra alatt feltelepül mindegyik, napi 2-3 disztrót kipróbálhatsz ha van kedv😊
[merlinw.org]
[merlinw.org]
És akkor még egy kérdés: 2 partícióm van, C és D. Ha C-rõl ledúrom a Windowst, teljesen formatálom azt, és arra felteszem a Linuxot, akkor a D-n tárolt dolgaimat ugyanúgy elérhetem majd, mint eddig vagy trükközni kell majd? bocsánat, ha láma a kérdés, de nem szeretem a meglepiket<#vigyor3>#vigyor3>
Nem tudom melyikkel próbálkoztál, de az utóbbi 3 kiadás kb annyi agyat igényel, mint a Windows. A telepítése is 5 "next"-bõl áll.
Természetesen utána kell olvasni a dolgoknak, hiszen teljesen más és másképp mûködik, mint a Win. Azonban, miután open source a dolog, a fél internet Linuxos tutorialokkal, bemutatókkal, alapozókkal van tele.
Ha mégis mást próbálnál ki, A LinuxMint is nagyon felhasználóbarát, de a distrowatch.com -on olvashatsz, képeket nézhetsz mind a 20ezer linux fajtáról😊
[merlinw.org]
Gyárilag van benne médialejátszó, ami az általad felsorolt formátumokat támogatja, gyárilag van benne szövegszerkesztõ ami támogatja a .doc formátumot. Ami nincs benne gyárilag azt meg a csomagkezelõbõl is le lehet tölteni, és nem kell a terminál. (Megjegyzem, hogy elõbb-utóbb úgyis szükséged lesz vmire, amit terminálban sokkal-sokkal egyszerûbb megcsinálni, mint GUI-n.)
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Gondolkodom azon, hogy váltok linuxra - de még nem tudom, melyikre. Azért írok ide, mert ez a legjobban menõ topik, nem kell heteket várni a válaszra, remélem<#vigyor3>#vigyor3>.
Az ubuntuval már kisérleteztem régebben, de aztán valahogy félbemaradt a dolog - nem lettem okosabb vele. Most olvastam a Linspire-rõl is és tetszetõs. És mennyi más van, amirõl nem tudom, jó-e vagy sem. Igazából én azt szeretném, ha érthetõen, egyszerûen lehetne kezelni azokat a zenefájlokat pl, amik a Windows alatt vannak. Szeretném azt a "windowsos egyszerûséget", kattintok és oké (tehát parancskódos dolog az fúú nem<#miaz>#miaz>), ha az lehetséges. A Linspire azért is szimpi, mert gyárilag támogat egy rakat fontos formátumot, mp3, doc, avi, wmv, stb, amik nagyon szükségesek, és azt hiszem (javítsatok ki) az Ubuntuban ezek alapból nincsenek meg. Tehát full kezdõ vagyok linuxban, és azt sem szeretném, hogy olyat mondjatok esetleg, ami olyan kis tingli tangli linux - az érdekelne, melyik az a Linux, ami egy linux noobnak jó és egyszerûen használható, mégis teljesen felszerelt és biztonságos?
[merlinw.org]
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Írták az oldalon, hogy a kézbesítés eltart kb. 6 hétig. nektek mennyi idõ alatt hozta ki?
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
hát egyszer majd lehet megjátszom énis, végülis jól nézki a polcon egy szép "eredeti" ubuntu cd 😄
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional
Bekapcsolom, fájlkezelõvel jelen esetben krusader-el kb.10mp múlva leáll, majd 1-2mp múlva visszakapcsól és egyfolytában eztcsinálja........
Nemértem miért..a vinyo normal 3,5"-os és simáán berakva a gépbe tökéles
Ubuntu telepítés leírása, a hivatalos magyar oldalon.
Ez meg hasznos lehet késõbb:
Ubuntu hogyanok. Keresõ, archívum.
P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles
Nekem olyab problémám lenne hogy winera directx-et akarok tenni de nem sikerül mert nem teszi fel a novemberi directx-et. Mi lehet a megoldás?
Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5
NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]
egy olyan problémám lenne, hogy nem tudom beüzemelni az 5.1-es hangot az alaplapi Realtek ALC662 hangkártyámon, a másik gépembe van egy Creative Sound Blaster Audigy (7.1) ha átrakom akkor müködne az 5.1 vagy van valami esély, hogy a jelenlegi alaplapi hangkártyával is szóljon rendesen minden hangszóró ?
NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]
Lenne egy olyan problémám, hogy felraktam a wine programot, utánna feltelepítettem a StarCraft játékot, de nem akar elindulni, merthogy hiányzik neki a CD. Azt hozzá kell tenni, hogy virtual Boxban csinálom.
Valami ötlet? CD csatolva van a rendszerhez
http://neobuxhu.blogspot.com/
Elõtte voltak rövid elõadások, Toros mesélt az ubuntu.hu megújításáról, meg hogy kb mi megy a háttérben. Phanatic az Ubuntu Developer Summitról elmondta kb azt ami a blogjában van, Kelemengabor meg a fordításról suttogott, de szerintem a videón feliratozni kell majd, mert a háttérben hangosabb volt a kávégép. 😊
Próbáld azt, hogy letörlöd a /home/user alatti megfelelõ mappákat, aztán sudo apt-get install gnome xfce4. Akkor csak újratelepíti. Hátha...
egy restart után az összes ikon és a két tálca eltûnt.
Azt a megoldást, hogy a gnome meg xface rejtett fájlokat törlöm vagy átírom nem jött be.
hogy tudom a tálcát és az ikonokat visszahozni úgy, hogy az adatok megmaradjanak???
Kössz a segítséget!
Remélem így megfelel!? 😄
Megpróbálnád kicsit részletesebben kifejteni, használva a magyar helyesírás szerinti központozást? :S
lenne egy kérdésem!
xubuntu 8.10 et használok eddig xp-t használtam, de a kótrba muszály 😄
az a problémám hogy az ikonok és a tálcák eltûntek,
a rejtett fjlos átírást megpróbáltam de nem jó
jah és az egérparancsokra illetve a gombokra nem észlel csak alt+f4 re
kösz a segítséget
Megnyitok egy beszélgetõablakot, Szerkesztés/Hang és Kép beállítások módosítása
Beállítom a webcamot, látja, de nagy fekete kép
Mi a teendõ?:S