11431
Ubuntu Linux
-
#3847 Compiz-t kikapcsolod és szárnyalni fog a rendszer. Ha csilivilit szeretnél, ott a Windóz:) -
#3846 A videók lejátszásakor nekem eléggé belassult a videó és szaggatott. -
#3845 Más gond van ott, nekem a régi Radeon 9600-al tökéletesen ment. -
#3844 Azt akarom kérdezni, hogy a lenti konfigomban ha lecserélem a videókarim egy 7300GT 128MB DDR3 vagy egy 7600GT 128MB v. 256MB DDR3 videókarira akkor gyorsabb lenne a compizban az effektek? -
#3843 Prefered Applications alatt. Amúgy meg jobbklikk egy videó file-on, tulajdonságok, Open with fül. -
#3842 hogy lehet beállitani hogy mi legyen a default video lejáccó nameg a zenelejáccó? -
#3841 Izé... Nem tudom. Szkripteket mindig terminálból indítom...:) -
#3840 Háddeő, Ubi alatt néztem Chromiummal. :] De most már nálam is szép, amikor írtam még más volt.
Gyorskérdés: hogy tudom beállítani egy .sh állománynak, hogy ne kérdezzen rá az Ubi, hogy futtatni vagy megnyitni (pl szövegszerkesztővel) akarom, hanem auto futtatja. De csak azt az egyet, a többinél ahol nincs beállítva semmi, ott továbbra is kérdezzen rá.
Amúgy World of Goo kötelező játék aki még nem ismerné. :) -
#3839 Ahogy néztem nálam mindkettő oprendszer alatt jó. :) -
Cyberdevil #3838 Sziasztok! Az lenne a problémám hogy felraktam egy Ubuntu 8.04-t Win 7 alá, és amikor újraindul a gép nem hozza be a boot menüt, mi lehet a gond? -
#3837 Miután curl-al van kilopva a táblázat a launchpadról, nem igazán lehet szépen formázni a táblázatot. Egyébként Linux alatt jól néz ki. Windows alatt meg lekakilom:) -
#3836 Izé, kéne neki egy overflow auto, hogy lássam a scrollbar-t, plusz a fehér hátterű állapot oszlopokban nem lehet elolvasni a kiírást, plusz legyen már kicsit szélesebb az utolsó módosítás, hogy kiférjen, és akkor még az átlag sor kisebb magasságú lenne, több kiférne. Illetve az elején a képek nem jelnnek meg. Amúgy jó lesz! (Y) -
#3835 Hírek:)
- [URL=http://fullcircle.hu/#27_szam]Megjelent magyarul a Full Circle magazin #27[/URL]
- Buglistát kipofoztam a fejlécben (Oldalletöltésenként, ill. 3 percenként frissül).
- Kicsit átrendeztem a fejléc menüt, valamint bekerült a games/playonlinux illetve a full circle link
- VLC 1.0.2
- Vuze 4.2.0.8
- Pidgin 2.6.2
- Cedega 7.3.2 -
#3834 NES: iNES, RockNES, GFCE Ultra
SNES: zSNES -
#3833 Köszi, igen én is megpróbáltam az apt-get remove-al legelőször, de nem jártam sikerrel xD így viszont már megy, tényleg jobb a regisztrinél.
Apropó, nem tudtok egy jó NES emulátort ubuntura? Fceux-et, gfceux-et próbáltam (azokat töröltem le most), de elég rosszak voltak, pörgették a procit, meg villogott itt-ott a kép... Keresgéltem, de mindenütt főként ezt ajánlották, hátha ti tudtok egy jót... -
#3832 "Sima" Uborka megvolt. Nem bírta - feketeség oszt csönd.
Ezért [és korábbi tanácsod/tok hatására] lecsorgattam az 1CD-s gzubuntu-t.
Most a célom az, hogy ne kelljen CD/DVD-zni, mert az egyik gépben van meghajtó, a másikban nincs - berhelni meg sem időm, sem erőm.
Arról nem is beszélve, mennyire kényelmesebb egy USB.
-
#3831 Áhá. Akkor lehet Xubuntu-t érdemes felpakolnod USB-re. Persze kipróbálhatod előtte Ubit is, hátha. -
#3830 A baj csak az, hogy a 2 kiszemelt könyvtéri gép együtt rendelkezik 512 MB RAM-mal...
" * A 1GB USB flash drive (aka thumb drive)
* An Intel Atom processor
* At least 384MB of RAM
* Learn how to install UNR for Windows and Linux users"
-
#3829 Nem tudom mire szeretnéd használni, de ajánlom figyelmedbe a Netbook Remix-et: Letöltés, USB-re telepítés (linux alól müködött a usb-imagewriter-el, windows-os eszközzel nekem valamiért nem, de lehet, hogy csak a pendrive-om miatt) -
#3828 Köszönöm szépen.
[Ügyes :)] -
#3827 Imy-gyen:)
vagy magyarul -
#3826 Ezt írta:
"Ezt olyan csomagra értem, amit manuálisan fordítottam be, és a synapticban nem látszik"
Amit nem csomagkezelővel telepít, azt eltávolítani sem tudja vele. Kézzel telepítesz, kézzel törölsz. Nem mindig kényelmes, viszont jobb mintha lenne registry -
#3825 ah. ok. sry.
de amugyseoffse volt. ott a sok smile :D -
#3824 Srácok!
Gyors segítség a jó segítség: 1GB-os pendrive-ra hogy tudom ráműteni úgy a xUbuntu 9.04-et, hogy az telepítőképes legyen?
Bocsánat, ha evidens dolgot kérdezek...
-
#3823 "Ezt olyan csomagra értem, amit manuálisan fordítottam be, és a synapticban nem látszik"
-
#3822 talán sudo apt-get remove csomag ? ezt nem kéne benyögni neki ?:D hátha :D -
#3821 nemtudom hogy hoztam össze a számokat, késő van már -
#3820 Utána meg átmegyünk cirillbe:) -
#3819 Én már a Venturesome Vampire-t (20.04) és a Yeasty Yak-ot (32.04) várom már nagyon! :D -
#3818 Rövid hírek:
- Ubuntu (Karmic Koala) 9.10 alpha 6 megjelent (ez az utolsó alfa).
- Ubuntu (Lucid Lynx) 10.04 LTS bejelentve. Desktopra 3 év, szerverre 5 év support lesz. LTS kiadásként elsősorban a stabilitás és a támogatottság kerül a középpontba, a jövő áprilisi verzióban. -
#3817 ScummVM 1.0rc1 Ubuntu csomag a scummvm.org-on! -
#3816 Linux alatt az uninstall = törlés. Ha nem tudod hova pakolászott a programod használd a whereis, locate, find parancsokat. -
#3815 Hogy tudom lejátszatni a 3gp-t a vlc-vel? :S
Egyéb: hogy tudok "uninstallálni"? Ezt olyan csomagra értem, amit manuálisan fordítottam be, és a synapticban nem látszik -
#3814 Nekem nagyon jól jön: nincs otthon netem.
-
#3813 Köszi.
Kicsit régi. Bár, én is a Feistyvel kezdtem :)
Nem rossz könyv ez, de ami benne van, azt próbálgatással meg google-lel is össze lehet szedni.
-
#3812 http://ebooksdb.com/category/linux/
-
#3811 :(((( Elfeledtem:
Jelszó: www.ebooksdb.com
-
#3810 jelszavas -
#3809 Ubuntu for Non Geeks 2nd Edition (PDF)
Most találtam, bedobtam a letöltési listámba.
-
#3808 induláskor lefuttatás:
chmod +x script.sh
ln -s script.sh /etc/rc2.d/S99script.sh