11431
Ubuntu Linux
  • MerlinW
    Compiz-t kikapcsolod és szárnyalni fog a rendszer. Ha csilivilit szeretnél, ott a Windóz:)
  • Tompie
    A videók lejátszásakor nekem eléggé belassult a videó és szaggatott.
  • Ability
    Más gond van ott, nekem a régi Radeon 9600-al tökéletesen ment.
  • Tompie
    Azt akarom kérdezni, hogy a lenti konfigomban ha lecserélem a videókarim egy 7300GT 128MB DDR3 vagy egy 7600GT 128MB v. 256MB DDR3 videókarira akkor gyorsabb lenne a compizban az effektek?
  • Ability
    Prefered Applications alatt. Amúgy meg jobbklikk egy videó file-on, tulajdonságok, Open with fül.
  • Flamer
    hogy lehet beállitani hogy mi legyen a default video lejáccó nameg a zenelejáccó?
  • MerlinW
    Izé... Nem tudom. Szkripteket mindig terminálból indítom...:)
  • Ability
    Háddeő, Ubi alatt néztem Chromiummal. :] De most már nálam is szép, amikor írtam még más volt.

Gyorskérdés: hogy tudom beállítani egy .sh állománynak, hogy ne kérdezzen rá az Ubi, hogy futtatni vagy megnyitni (pl szövegszerkesztővel) akarom, hanem auto futtatja. De csak azt az egyet, a többinél ahol nincs beállítva semmi, ott továbbra is kérdezzen rá.

Amúgy World of Goo kötelező játék aki még nem ismerné. :)
  • rágógumi
    Ahogy néztem nálam mindkettő oprendszer alatt jó. :)
  • Cyberdevil
    Sziasztok! Az lenne a problémám hogy felraktam egy Ubuntu 8.04-t Win 7 alá, és amikor újraindul a gép nem hozza be a boot menüt, mi lehet a gond?
  • MerlinW
    Miután curl-al van kilopva a táblázat a launchpadról, nem igazán lehet szépen formázni a táblázatot. Egyébként Linux alatt jól néz ki. Windows alatt meg lekakilom:)
  • Ability
    Izé, kéne neki egy overflow auto, hogy lássam a scrollbar-t, plusz a fehér hátterű állapot oszlopokban nem lehet elolvasni a kiírást, plusz legyen már kicsit szélesebb az utolsó módosítás, hogy kiférjen, és akkor még az átlag sor kisebb magasságú lenne, több kiférne. Illetve az elején a képek nem jelnnek meg. Amúgy jó lesz! (Y)
  • MerlinW
    Hírek:)

- [URL=http://fullcircle.hu/#27_szam]Megjelent magyarul a Full Circle magazin #27[/URL]
    - Buglistát kipofoztam a fejlécben (Oldalletöltésenként, ill. 3 percenként frissül).
    - Kicsit átrendeztem a fejléc menüt, valamint bekerült a games/playonlinux illetve a full circle link
    - VLC 1.0.2
    - Vuze 4.2.0.8
    - Pidgin 2.6.2
    - Cedega 7.3.2
  • MerlinW
    NES: iNES, RockNES, GFCE Ultra
    SNES: zSNES
  • Slig
    Köszi, igen én is megpróbáltam az apt-get remove-al legelőször, de nem jártam sikerrel xD így viszont már megy, tényleg jobb a regisztrinél.

Apropó, nem tudtok egy jó NES emulátort ubuntura? Fceux-et, gfceux-et próbáltam (azokat töröltem le most), de elég rosszak voltak, pörgették a procit, meg villogott itt-ott a kép... Keresgéltem, de mindenütt főként ezt ajánlották, hátha ti tudtok egy jót...
  • IMYke2.0.0.0
    "Sima" Uborka megvolt. Nem bírta - feketeség oszt csönd.
    Ezért [és korábbi tanácsod/tok hatására] lecsorgattam az 1CD-s gzubuntu-t.
    Most a célom az, hogy ne kelljen CD/DVD-zni, mert az egyik gépben van meghajtó, a másikban nincs - berhelni meg sem időm, sem erőm.
    Arról nem is beszélve, mennyire kényelmesebb egy USB.

• MerlinW
    Áhá. Akkor lehet Xubuntu-t érdemes felpakolnod USB-re. Persze kipróbálhatod előtte Ubit is, hátha.
  • IMYke2.0.0.0
    A baj csak az, hogy a 2 kiszemelt könyvtéri gép együtt rendelkezik 512 MB RAM-mal...

" * A 1GB USB flash drive (aka thumb drive)
    * An Intel Atom processor
    * At least 384MB of RAM
    * Learn how to install UNR for Windows and Linux users"

• MerlinW
    Nem tudom mire szeretnéd használni, de ajánlom figyelmedbe a Netbook Remix-et: Letöltés, USB-re telepítés (linux alól müködött a usb-imagewriter-el, windows-os eszközzel nekem valamiért nem, de lehet, hogy csak a pendrive-om miatt)
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm szépen.
    [Ügyes :)]
  • MerlinW
    Imy-gyen:)
    vagy magyarul
  • MerlinW
    Ezt írta:

"Ezt olyan csomagra értem, amit manuálisan fordítottam be, és a synapticban nem látszik"

Amit nem csomagkezelővel telepít, azt eltávolítani sem tudja vele. Kézzel telepítesz, kézzel törölsz. Nem mindig kényelmes, viszont jobb mintha lenne registry
  • Flamer
    ah. ok. sry.
    de amugyseoffse volt. ott a sok smile :D
  • IMYke2.0.0.0
    Srácok!
    Gyors segítség a jó segítség: 1GB-os pendrive-ra hogy tudom ráműteni úgy a xUbuntu 9.04-et, hogy az telepítőképes legyen?

Bocsánat, ha evidens dolgot kérdezek...
  • mumpic
    "Ezt olyan csomagra értem, amit manuálisan fordítottam be, és a synapticban nem látszik"

• Flamer
    talán sudo apt-get remove csomag ? ezt nem kéne benyögni neki ?:D hátha :D
  • mumpic
    nemtudom hogy hoztam össze a számokat, késő van már
  • MerlinW
    Utána meg átmegyünk cirillbe:)
  • mumpic
    Én már a Venturesome Vampire-t (20.04) és a Yeasty Yak-ot (32.04) várom már nagyon! :D
  • MerlinW
    Rövid hírek:

- Ubuntu (Karmic Koala) 9.10 alpha 6 megjelent (ez az utolsó alfa).

- Ubuntu (Lucid Lynx) 10.04 LTS bejelentve. Desktopra 3 év, szerverre 5 év support lesz. LTS kiadásként elsősorban a stabilitás és a támogatottság kerül a középpontba, a jövő áprilisi verzióban.
  • MerlinW
    ScummVM 1.0rc1 Ubuntu csomag a scummvm.org-on!
  • MerlinW
    Linux alatt az uninstall = törlés. Ha nem tudod hova pakolászott a programod használd a whereis, locate, find parancsokat.
  • Slig
    Hogy tudom lejátszatni a 3gp-t a vlc-vel? :S

Egyéb: hogy tudok "uninstallálni"? Ezt olyan csomagra értem, amit manuálisan fordítottam be, és a synapticban nem látszik
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem nagyon jól jön: nincs otthon netem.
  • mumpic
    Köszi.
    Kicsit régi. Bár, én is a Feistyvel kezdtem :)
    Nem rossz könyv ez, de ami benne van, azt próbálgatással meg google-lel is össze lehet szedni.
  • IMYke2.0.0.0
    http://ebooksdb.com/category/linux/
  • IMYke2.0.0.0
    :(((( Elfeledtem:

Jelszó: www.ebooksdb.com

• mumpic
    jelszavas
  • IMYke2.0.0.0
    Ubuntu for Non Geeks 2nd Edition (PDF)

Most találtam, bedobtam a letöltési listámba.
  • MerlinW
    induláskor lefuttatás:

chmod +x script.sh
    ln -s script.sh /etc/rc2.d/S99script.sh