Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eclipse + pdt se rosz, ha ingyenes kell.

MerlinW
Komodo az KDE-s nem? Mondjuk mindegy, én speciel nem szeretek KDE-s libeket pakolni Gnome-os rendszerre, de ez saját szocprob😊

[merlinw.org]

Dj Faustus
"Tudtok valami jó webeditort ajánlani?"
Komodo Edit - platformfüggetlen, ingyenes (én ezt használom)
vim, emacs - A 2008-as Ubuntu Konferencián ajánlották. 😉

"joomla, drupal"
Ezek CMSek (Content Managment System = tartalomkezelõ rendszer) - nem IDE (Integrated Development Environment = integrált fejlesztõkörnyezet)

"wordpress"
Ez meg blogmotor.

MerlinW
Audacious (olyan az EQ, mint a winampban)

[merlinw.org]

MerlinW
A legjobb PHP-s: Zend Studio 6.0.0 ezt torrenten találod.
Sima Webeditor: Quanta, Bluefish

[merlinw.org]

Palinko
joomla, drupal
bloghoz word press
Mersant
ismertek valami lejatszot vagy kulon progit amiben normalis equaliser van? mert amit alapbol allitani lehet (basszus, magas) az irto sovany es nagyon gagyi a hangzas.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

scite, márha nem wyswyg kel, bár nem is tudom olyan van-e php-ben 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Tudtok valami jó webeditort ajánlani?
HTML, ha van PHP
Igen, igen...éreztem hogy valamit kifelejtettem, nade láni nem láttam már 😄
http://blog.josephhall.com/2006/11/sugar-cookies.html
Evin
Na és az hol van?

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Ajánlom minden Ubuntus figyelmébe Joseph Blogját!
Ubuntu süti (ehetõ)
Rájöttem hogy nemjól frissíteTTEM a kernelt, a régi kernelt futatta még a 8.10
Most kénytelen voltam újratelepíteni. A kifejlett PPPoE betárcsázás is tetszik, viszont aminek nemannyira örülök az az hogy az IP cím beállítás igen érdekes: alapbol ipV6 cime van a gépnek, ipV4 pedig alapértelmezett 127.0.0.1 Az addig oké h megpróbálod átállítani, de MAC címet is bekell állítanod, amit egy kezdõ felhasználó nemhiszem hogy több kevesebb sikerrel állít be😊
Egyébként minden mûködik tökéletessen.
MerlinW
Pulseaudio meghajtót használd.

[merlinw.org]

Palinko
hangkártyát nem tudom elmondani mivel alaplapim van, de a radeont a következõ képpen, elmegyel ide:
http://ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon-prer200.html
az 52 megás csomag kell!

asztalra mented, aztán nyitsz egy terminált ezeket írod be egymás után
sudo -i
most kéri a felhasználódhoz a kódot add meg
cd /home/felhasználóneved/Munkaasztal
sh ide kerül az ati oldaláról leszedett driver neve, kiterjesztése, de legyegyszerûbb ha beírod, hogy ati és nyomsz egy tabot 😊

most elkezdi instalálni innentõl talán menni fog ha felrakta restart és szintén terminában futass egy
glxgears
ot az megmondja hogy hány fps el forognak a kerekek, ha nem szaggatnak akkor sikeres volt a driver telepítés
Sziasztok!Nemrég tértem át Ubuntura.Az a problémám,hogy nem találok drivereket a hangkarihoz(C-media),a videókarihoz(radeon 9200),ill.ezeket hogyan kell telepíteni?Elõre is kösz!
daxan
Hali! Ubuntu 8.04-et használok, az volna a problémám, hogy ha zenét hallgatok a Médialejátszóval, és pl Youtube-on videót akarok nézni, akkor a videónak nincs hangja. Valahogy meg lehet oldani, hogy legyen hang?

Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”

MerlinW
www.getdeb.net

repo:
deb http://ubuntu.org.ua/ getdeb/

[merlinw.org]

Frissítés elött minden tökéletes volt! Frissítés után elszálltak a driverek, jópár program egyszerûen nemindúl el. ennyi.
MerlinW
Tök egyszerû. Kapcsold ki az effekteket (normal). Gyors és stabil rendszert kapsz. Csilivilinek ott a Vista.
Ubuntu egyetlen nagy hibája, hogy default-ként használja a Compizt...

[merlinw.org]

De te most miröl beszélsz?😄
Ha egyszerûen nemjó semmelyik driver, akkor mégis mit csináljak?
Nem installálgatok orrba-szájba minden hülyeséget, inkább megkérdezem ti mit tennétek.
Ez a rejtélyes TV Time television viewer is miértnemtud elindúlni....
lck
Figyi !

A linux az átlag felhasználónak addig jó amíg minden jó.
Ha valami behal akkor vagy fórumozgatsz egy darabig, vagy megtanulod az alapokat.
Ezzel szemben a windows azt a téves érzetet tudja nyújtani, hogy értesz hozzá. Na ebben nagyon jó a MS.
most vagy ennyire xar, vagy énvagyok az ennyire hulye
már próbáltam az eszközmeghajtókat....másik driver=ugyanolyan xar.
Bejelentkezésnél driver problémákat ir pffffff
fazsa frissítés.....de így hogy a fenébe adhatják ki ezt nemértem:S
Flamer
nekem 8.04 -> 8.10 és a nyilak nem mûködnek 😄
beirok valami szöveget javítanám egyik betût de csak kattintással tzudok visszamenni 😄 a nyailacska nem megy. konzolba se hozza be az elõzõ parancsokat a historyból a felfel nyilacskára 😄
sõt.. van amikor screenshoot-ot akar csinálni valamelyik nyilra.. 😄

a vicces az hogy nem az új kernel a hibás mivel a régivel is inditottam, szóval valami program lesz hibás. vagy fene se tuggya. de poén 😄 ennyit a frissitésrõl :|

http://loal.atw.hu

MerlinW
Törölheted.
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get clean

Illetve synaptic-ban is találsz ,ár törölhetõ cuccokat (nincs telepítve - visszamaradt szekcióból minden mehet a levesbe)

[merlinw.org]

MerlinW
Rendszer/Adminisztráció/eszközmeghajtók

[merlinw.org]

a frissités (telepités) végén megkérdezte h az "idenemvaló" felesleges progikat törõljem v tartsam meg? Énmeg delete-t nyotmam, bíztam a linuxban...lehet ezlenne a gond?
amiota frissitettem az OS verzioját 8.04röl 8.10re azota nvidia driver nincs, nemtok extra effectet így változtatni,
egyes programok egyszerûen nemindulnak el hiába telepitem ujra...
nagyszerû frissítés mondhatom
Valami ötlet?
Mersant
kozben megneztem Hard Disk Sentinel, 6 hibas sektort talalt azon a vinyon 😞 akkoz ez lesz a gaz

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Mersant
sima PCm van. telepitesnel automatan hagytam, mert nem ertek hozza, oda rakta ahol a legtobb hely volt.
a lenti kommentedben szereplo dolgokat jol csinaltam meg, tuti. az XP-s tanacsodat is megcsinaltam mar anno, nem jott be. az meg lehet hogy valoban rosz ez a HDD...
most mar kicsit unom az installalgatast, 😊 ugyhogy majd ha lesz kedvem megprobalom ujra feltenni, es megnezem a vinyokat.
koszi a segitseget!

MerlinW
Milyen géped van? sima pc vagy laptop?
- Ha Dell géped van kapcsold ki a Media Direct-et.
- A biosban a HDD-k ne LBA és egyéb opcióban menjenek, hanem Auto-ra állítsd.

Az Error 17 azt jelenti, hogy nem tudja mountolni a lemezt. Ennek két oka lehet. Egyik, hogy hibás a HDD, másik, hogy rossz értéket adtál meg a grub telepítésekor. hd0-ra kell tenni (MBR-be). Illetve az elõzõ postomban rossz root elérést adtál meg (nem a find kimenetét)

Megoldás lehet még a következõ:
XP lemezrõl boot, Recovery mód (R) - majd ott fixmbr és fixboot parancsok.
Ezután az elõzõ hsz-em lépései. Esetleg Ubuntu újratelepítése. Fontos, hogy ne install-ra menj telepítéskor, hanem Live CD-re és onnan telepítsd. Nem tudom imért, de nekem sosem ment a külsõ install opció.

[merlinw.org]

MerlinW
DVD író: Brasero - alapból benne van (Start/hang/video menüben) vagy k3b
Total commander: krusader vagy Gnome commander
Felbontás problémára: Rendszer/Adminisztráció/eszközmeghajtók - zárt eszközt kipipálod, újraindítod a rendszert, Rendszer/beállítások/képernyõ felbontása.

Az alt+ctrl+del -es problémára nem tudok mit mondani, kevés az info.

[merlinw.org]

Sziasztok!!
Kezdö felhasználoként lenne több kérdésem is.
1:Felraktam az ubuntu 8.10-est de csak ugy hajlanó be tölteni ha ctrl+alt+delelete nyomok.Ezt nem lehet valahogy kilöni hogy egyböl be jöjön a op rendszer.
2😄vd/Cd iro programot keresek melyiket érdemes letölteni.
3:Total commander szerü progi kellene nekem ubuntura létezik ilyen?
4:az ubuntum csak 800*600 ba hajlandó betöltödni,hogy tudom ezt 1024*768-ba rakni.
Mert igy a net is elég kényelmetlen nekem.
Bocsi a amatör kérdésekért csak hát most ismerkedem a linuxal.
Mersant
vagyis ugyanazt a vinyot formaztam le ujra...

Mersant
na vegigcsinaltam, a helyzet nem valtozott. lehet korabban szurtam el, mikor eloszor telepitettem ubuntut es megkaptam ezt a hibauzenetet nem tudtam vele mit kezdeni es ezert 1 masik vinyot formaztam le neki es oda telepitettem ujra. a regi vinyon valoszinu megmaradt ez a bejegyzes es azert szovegel. mind1, marad F8, aztan majd kovetkezo XP reinstallnal rendbeteszem. (remelhetoleg) azert koszi.

Mersant
kosz, du. nekiugrok...

MerlinW
CD-rõl bootolj, live cd, terminal:

sudo grub
find /boot/grub/stage1
root (hd?,?) (find kimenete adja a ?-ket)
setup (hd0)
quit
sudo init 6 (ez a reboot)

[merlinw.org]

Mersant
hellotok

segitseget szeretnek kerni. XP-s gepre, de 1 masik vinyora feltelepitettem az ubuntu 8.10-et. ujrainditasnal a GRUB Error 17 fogad. ugyan F8-al ki tudom valasztani az XP-t es be is bootol, de hiaba olvastam utana es probaltam ki tobb dolgot is ennek a hibanak a rendbetetelere, minden bootolasnal ez a hiba. kiprobaltam a Super Grub Disc-et is, ez annyit javitott a dolgon, hogy mar latom Ubuntut is, es el is indul, viszont ugyan ugy minden gep inditasnal Grub hibauzenet, es F8-al kell szenvedni. nincs valami 5letetek, hogy tudnam ezt gatyaba razni?!

elore is koszi.

gabi89
A skype 😄 mivel,hogy Skype van Ubi alá is.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Üdv!
Skype-nak mi a klonja Ubuntun?
MerlinW
Ja nem, bocsánat. Rythmbox-ot akartam írni, mint iTunes klónt. Alapból tartalmazza az Ubi.

[merlinw.org]

mumpic
gabi89
Foobar van linux alá ?
Mert Windows alatt kedvenc lejátszom 😊 Ubi alatt csak Wine-vel futtattam avval tökéletes,de ha van alapból akkor nem emulálom.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

MerlinW
divx: Alapból benne van a mediaplayer (Totem), de mplayer, vlc, xine mind jó.
mp3: audacious (winamp szerû), amarok, foobar

[merlinw.org]

gurubefree
Sziasztok

Tuna nekem valaki ajanlani 8.10-hez DVIX lejatszot , mp3 lejatszot.

elore is koszonom

ゾルターン

rendben, mgé nem jutottam el a kiprobálásig sjanos, de hamarosan idõt szakitok rá, amugy valszeg ez lesz mert a 2db 160as amit gond nélkül lát az samsung, a 320as meg wd, szal lehet tényleg csak egyik tipust támogatja másikat nem

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

MerlinW
Semmi baj, én sem így születtem😊 Remélem ez volt a probléma.
Egyébként nem jellemzõ ez az Ubuntura, egyszerûen csak buta kernelt tettek bele a kiadásba, ami nem ismer minden SATA eszközt. De ez javítva is lett az elsõ frissítésben.

[merlinw.org]

MerlinW
Van erre egyszerûbb is: Rendszer/Beállítások/Network Configuration

[merlinw.org]

Lenne mégegy problémám, ezis régi probléma már...
Ubuntu PPPoE kapcsolaton kellene kitárcsáznia a netre, nemakarok routert pakolni.
Ubuntu.hu forumába leirták a parancsokat: sudo pppoeconf
- kapcsolat létrehozásához: sudo pon dsl-provider
- kapcsolat bontásához: sudo poff dsl-provider
De hiába irom be a sudo pon dsl-provider
nemakarja a jot, ujraindulásál nemtárcsáz be automatikusan hiába irták h automatikusan kellene betárcsáznia.
Szal pls vki segitsen ebbe, kétlem h nelenne itt ADSL-es tag aki Ubuntut használ...õ hogy állítja be?😊