Ubuntu Linux
  • MerlinW
    A hobbilinuxost nem bántásiból írtam, én még ott tartottam, hogy második OS-ként használod. Le vagyok maradva, nem szóltam:) Egyébként többnyire egyetértek.

Az LTS-en azért gondolodom, mert melóban 8.04-et használok és az már bő egy éve betonstabil. Kérdés, hogy ki akarom-e várni azt a 2-3 évet komolyabb frissítések nélkül. Melóban persze, itthon nem tudom.

Gnome-mal kapcsolatban, valóban lassan fejlődik, de gyakorlatilag bene van minden amit használok-használnék. KDE szebb, sőt alkalmazások terén is jobb, QT-s cuccok igen igényesek, lásd pl Krusader - Gnome alatt a mai napig nincs kulturált manager, mert Gnome Commander nem az. És bár többnyire Midnight-ot használok, olykor kényelmesebb X-ben ügyködni. Ugyanakkor KDE hátránya, hogy Windows mintára minden sz@rt felpakol, egy élet mire kipucolod, illetve hogy nagyságrendekkel lassabb és instabilabb mint a Gnome.

Ez van:) Novemberben megérkezik a Koala CD-m, feldobom virtuálisra, aztán január-február környékén frissítek. Ezek a hosszútávú terveim OS ügyben:)

Böngésző ügyben nálam Opera és FF a nyerő. Előbbi gyors mint a Chrome, okos és szép, míg FF otthonos:)