Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2 verzió volt a programoknál, az egyik csoport fel sem ismerte tudomást sem vett róla, a másik felismerte, de csak valami 18 gigás hardnak és az sem szolgáltatott róla túl sok infót, csak ami a biosból is kiolvasható. turkálni benne, és megnézni mi van rajta sajnos nem bírtam.
van még valami ötlet? szerintem ubuntura biztos van valami megoldás, amivel lehetne turkálni.
[merlinw.org]
ATA hard, régi gépem van szóval nem hiszem hogy az usb rack, és az eSATA menne, sajnos nem is tudom mik azok 😞
live cd vel beenged, ha be van kötve a hibás hard akkor is, és beírtam hogy listázza a hardokat, kiírta a mûködõt és a másikra errort dobált, és a számítógép menüben sem volt ott a másik hard és a filesyste mellett. még nem kellett adatokat mentenem úgy gondoltam vannak erre programok, vagy más eljárás. vagy olyasmi ami kielemzi a hibás hardom, hogy menthetõ e egyáltalán.
vagy
- XP CD-rõl boot, repair mód, majd FIXBOOT C: valamint FIXMBR (vagy mbrfix most nem emlékszem) parancs
[merlinw.org]
az adatok pedig jól jönnének, mit lehet ilyenkor tenni?
Aktiválás (nem ajánlott):
sudo passwd root
Ezután már lehet su-zni.
Ami neked kell az a sudo root - így is "rootként" maradsz.
[merlinw.org]
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Ez mitõl lehet ? Rendesen írtam be a jelszót, a laampos cuccot használnám ,de ugye "rendszermappa"ában van és emiatt alapból nem tudok oda menteni, ezért gondoltam h ha ezt beírom menni fog, de ugye ez az alapjában megbukott 😄
Segítséget kérnék,kezdõ ubuntus vagyok és egy problémába ütköztem: inno3D-s Nvidia Geforce fx 6600GT karim van és ha felrakom azt a drivert amit felkínál nekem az ubuntu akkor újraindítás után sötét képernyõ van. Ha külön letöltöm az nvidia oldaláról azt meg nem akarja egyáltalán felrakni. Próbáltam Envy-jal,de az meg azt írta ki hogy "There was an error in the installation process. You can see the log file /var/log/envy-installer.log". Szóval nekem ilyen problémám adódott,meg olvasgattam dolgokat itt-ott,de nem jutottam velük sok mindenre vagy pedig én nem voltam olyan figyelmes,nem tudom.De egy a lényeg ha valaki tudna segíteni,kérem segítsen...
T0tTi
és spec nekem nem is a szenzácio része kell de van egy két kelleme skéynelmi része (pl a taskbaron ha ráviszi ember egeret egy progira preview kép, meg ilyenek)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
- feltelepíted a drivert parancssorból
vagy
- az /etc/X11/xorg.conf-ban vesa-ra állítod a video drivert, majd restart
[merlinw.org]
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
most nekem is ki van kapcsolva a compiz, mert annyit nem ér hogy ki be kapcsolagassam, ha tévézni akarok.... remélem pár éven belül lesz egy használható verzió.
[merlinw.org]
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
a default (human) téma volt a ludas, clearlooks-al most nincs ez a bug, legalábbis eddig
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
vagyis ha kivan kapcsolva akkor tényleg nicns ez a hiba szóval a compiz lesz a ludas :/
, de amikor nem az volt akkor is ilyen volt már (azért megprobálom 😊 )
újrainditást még nemprobáltam, de azt is megejtem mindjárt akkor 😊
[merlinw.org]
valamiért az ablakok fejléce elcseszõdik:
igy...
ottletem sincs miért de elég idegesitõ, van hogy jó, aztán átáll iylenre, majd vissza, stb...
NVIDIA accelerated graphics driver (version 177) van feltéve vidkártya drivernek (a vidkártya meg 6600gt)
compiz fut, bár szerintem az alapbol is fut, én csak compizconfig settings managert raktam fel hozzá (megjegyzem hogy mielött felraktam volna elötte is ilyen volt)
9600gt pcie-es valaki ha tud segíteni megköszönném üdv
Elírtam! Az Xboxot Playstationnal kell behelyettesíteni!
Annyira nem vagyok otthon a konzolokban...
Az egész ügyet pedig csak szóban hallottam, igazából 3-ad kézbõl.
De érdekelne, hogyan barkácsolj otthon Sony PS 3-at..😄 😄
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Állítólag van valami fordító prg, ami Debian gépbõl Xbox-ot tud "csinálni""
itt csak én érzem az ellentmondást ? 😄
Ám ha jól tudom ps3-ra lehet linuxot rakni, de h "fordítva" megy-e....
Állítólag van valami fordító prg, ami Debian gépbõl Xbox-ot tud "csinálni"
Mit tudtok errõl konkrétan?
Természetesen a fordító progi is érdekelne.... 😄 😄
Állítólag futnak rajta a legújabb Ps 3 játékok is full grafikával...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
[merlinw.org]
erre gondolsz ? Nekem alap minden elvileg.
Rootként használva állandóan a rendszert olyan, mintha a nukleáris csapásmérõ egység fõtisztje mindig beletenné a kulcsot a rakétaindító terminálba munkakezdés elején. Csak lehet hogy majd más tekeri el...
A problémám egyébként továbbra is fennáll, valaki pls segítsen
1: aMSN megy csak mert az Emesene-nél midig kiir vmi hiba üzenetet sztea hosszu jelszavamat nem birja. erre vmi örlet?
2: h lehet kiálitani h soha ne kérjen nevet és jelszot hanem lapbol rootként lépjen be? régen tanultam vmi umaskot de semmire se jutotm vele.
elöre is köszönöm
Kérlek segítsetek, sehol sem kaptam választ és megoldást a problémámra. És hát õszintén szólva az izgalmas ablakmozgások, forgatások, buborékok, lángok és egyéb ubuntus extrák nélkül az oprendszer nem az igazi, nem nyújt akkora élményt.
Elõre is köszönöm
Egyszerûen nem volt benne a path-ban, úgy sikerült hogy /sbin/ifconfig
Béna vagyok na 😄