Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Palinko
ez angol volt amit most töltöttem, és igen használhatónak tûnt DE

2 verzió volt a programoknál, az egyik csoport fel sem ismerte tudomást sem vett róla, a másik felismerte, de csak valami 18 gigás hardnak és az sem szolgáltatott róla túl sok infót, csak ami a biosból is kiolvasható. turkálni benne, és megnézni mi van rajta sajnos nem bírtam.

van még valami ötlet? szerintem ubuntura biztos van valami megoldás, amivel lehetne turkálni.
Sziasztok! Honnan tudok leszedni az Ubuntuhoz egy ilyen programot, ami olyan mint a mac-eken, vagy a Vistákon van ilyen kis csúszka? Oldalsáv vagy mi.
MerlinW
Én még csak angollal találkoztam. Rosszat töltöttél😊

[merlinw.org]

Palinko
minipe lejött csak nagyon orosz volt 😄 ezt a hirent kirpóbálom 😊
MerlinW
Tölts le egy Hiren's BootCD-t. ~100MB, bebootolsz róla és minden szirszart csinálhatsz vele. Vírust írthatsz, particiót javíthatsz, van rajta emlékeim szerint getdataback is az adatmentéshez. Másik alternatíva a miniPE, ami egy live XP amiben szintén van minden ilyen okosság.

[merlinw.org]

Palinko
xp elindul már megjavítottam ubuntu live cd vel, csak a hibás hardról szeretném az adatokat megmenteni. vagy live cd segítségével, vagy xpvel.

ATA hard, régi gépem van szóval nem hiszem hogy az usb rack, és az eSATA menne, sajnos nem is tudom mik azok 😞

live cd vel beenged, ha be van kötve a hibás hard akkor is, és beírtam hogy listázza a hardokat, kiírta a mûködõt és a másikra errort dobált, és a számítógép menüben sem volt ott a másik hard és a filesyste mellett. még nem kellett adatokat mentenem úgy gondoltam vannak erre programok, vagy más eljárás. vagy olyasmi ami kielemzi a hibás hardom, hogy menthetõ e egyáltalán.
MerlinW
- Ha hibás HDD nélkül elindul akkor amiatt. Próbáld USB-s rack-el vagy eSATA-val.

vagy

- XP CD-rõl boot, repair mód, majd FIXBOOT C: valamint FIXMBR (vagy mbrfix most nem emlékszem) parancs

[merlinw.org]

Palinko
volt 2 hard diskem, egy master amire tettem egy xpt, és egy slave amin volt az ubuntu. ma indítottam a gépem és kattogott, meghalt a slave szegény ubuntuval. persze meghalt a grub is, de live cdvel beállítottam hogy bootolja be az xpt. most visszatettem a sérült hardot, hogy majd mentsek adatot, de nem bootolt be az xp csak töltött töltött de semmi.

az adatok pedig jól jönnének, mit lehet ilyenkor tenni?
MerlinW
normál esetben az, de ubuntuban nem aktív a root felhasználó.

Aktiválás (nem ajánlott):
sudo passwd root

Ezután már lehet su-zni.

Ami neked kell az a sudo root - így is "rootként" maradsz.

[merlinw.org]

su nem az h root-ként bejelentkezve maradsz ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

MerlinW
gksudo geany egyszerûbb lett volna😊 De úgy is jó😊

su != sudo

[merlinw.org]

Már mind1, sudo nautilussal átállítottam a mappa tulajdonságait

hmhm

Ez mitõl lehet ? Rendesen írtam be a jelszót, a laampos cuccot használnám ,de ugye "rendszermappa"ában van és emiatt alapból nem tudok oda menteni, ezért gondoltam h ha ezt beírom menni fog, de ugye ez az alapjában megbukott 😄

Palinko
tudom ez nagy probléma tud lenni, még nem sikerül egyszer aztán már menni fog. az alap drivert felejtsd el. az envy az inkább félmegoldás. elmeséled hogy telepítetted a gyári drivert, mit ír ki, másold be majd megnézzük.
Üdv mindenkinek!!
Segítséget kérnék,kezdõ ubuntus vagyok és egy problémába ütköztem: inno3D-s Nvidia Geforce fx 6600GT karim van és ha felrakom azt a drivert amit felkínál nekem az ubuntu akkor újraindítás után sötét képernyõ van. Ha külön letöltöm az nvidia oldaláról azt meg nem akarja egyáltalán felrakni. Próbáltam Envy-jal,de az meg azt írta ki hogy "There was an error in the installation process. You can see the log file /var/log/envy-installer.log". Szóval nekem ilyen problémám adódott,meg olvasgattam dolgokat itt-ott,de nem jutottam velük sok mindenre vagy pedig én nem voltam olyan figyelmes,nem tudom.De egy a lényeg ha valaki tudna segíteni,kérem segítsen...
T0tTi

lehet hogy az okozza de ettõl még egy másik téma megoldotta a gondot 😊
és spec nekem nem is a szenzácio része kell de van egy két kelleme skéynelmi része (pl a taskbaron ha ráviszi ember egeret egy progira preview kép, meg ilyenek)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

mila69en
okés köszi bár most nem rakom újara hogy kiprobáljam😄 majd letesztelem

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

MerlinW
Olyankor Ctr+Alt+F1 -el kilépsz az X-bõl, bejelentkezel és

- feltelepíted a drivert parancssorból

vagy

- az /etc/X11/xorg.conf-ban vesa-ra állítod a video drivert, majd restart

[merlinw.org]

mila69en
igen feltelepítettem nem is aza probléma ugyanis instalnál már a no signal fogad😊 és ugye ott még nem tudom feltelepíteni a drivert😊 bekapcsolom az integrált kártyát átdugom a monitort ott van kép felrakom az ubuntut felrakom a drivert utána megy a 9600gt és nem megy az integrált a kérdés az mivan a ha nincs integrált videokártyám?😄 akkor hogyan rakom fel az ubuntut végülis tökmindegy mert már megy a rendszer tökéletesen (szerintem ez ilyen egyedi probléma lehet nálam) csak érdekesség és kiváncsi lennék mi okozhatja.... a 8.04-es nél nem volt ilyen gondom:/

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Nivea
de ez a copiz nem olyan mint a beryl:S nem ég el a ablak ha bezárod meg semmi ilyen brutális effect:S

Palinko
drivert feltelepítetted?
Palinko
ja értem azt hittem komolyabb a kezdeményezés, linuxos körökben sokan szeretik igaz fõleg a kezdõbbek, de szerintem is megérné foglalkozni a linuxok gyári kinézetével,én találtam magamnak szép stílust, de legtöbben nem nagyon váltogatják.

most nekem is ki van kapcsolva a compiz, mert annyit nem ér hogy ki be kapcsolagassam, ha tévézni akarok.... remélem pár éven belül lesz egy használható verzió.
mila69en
nem tud rá mondani senki semmit?😞 miért csináljhatja ezt? végülis nem gond csak furcsa mert ha nincs integrált kártyám akkor mivan?😄 miután fentvan a rendszer felrakom az nvidia softot utána minden oké viszont telepítés elõtt hogyan rakom fel az nvidiát?😊 no signallal sötétségben meg hogyan rakom fel az ubuntut?hm... 22 csapdája😄

MerlinW
Jó kérdés. Független, pár emberes fejlesztés. Elég lassan halad. Nem is értettem miért tették bele Ubuntuba disztro szinten. Vagyis értem, felhasználó csalogatásnak, csak ez nem igazán vall az Ubuntura. De hál'isten egy mozdulattal kikapcsolható.

[merlinw.org]

Palinko
azt nem tudod mikor lesz már stabil? össze kéne már végre hozni, hogy ne villogjon a videó ha ati kártyája van valakinek...
gabi89
Pedig ezt a Compiz okozza nálam pont ugyanez volt Ubuntu alatt csak én nem is nagyon használtam mert laptopon minek fogyassza az aksit...Amúgy is csak pár napig szenzáció,hogy minden animálódik mindenfelé stb aztán...

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Kmarha
motorola v3akárhányas mobilom van, usb csatlakozó. Simán usb-nek fel kéne ismernie, hisz memória kártya van benne. Rádugom, meg is jelenik az eszközök közüt, tölti is laptop aksiról a telefont, rákattintok a telefonra böngészõ ablakban, azonban nem történik semmi, abszulute. Probálkoztam több programmal is, hátha, de még nem akarja az igazságot. google-t böngészem, azonban ha van valakinek valami ötlete, ne fogja vissza magát. (lsusb parancs szépen meg is jeleniti hogy: Bus 001 Device 008: ID 22b8:4810 Motorola PCS Triplet GSM Phone (storage), szóval láttja a piszok.. csak rámenni nem akar sehogy. Mediaba néztem, de ott csak cdrom található.. máshol kéne keresnem?)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

na úgytünik sikerült megoldani
a default (human) téma volt a ludas, clearlooks-al most nincs ez a bug, legalábbis eddig

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

hát a minden default nem segitett, és a ki-be kapcs se
vagyis ha kivan kapcsolva akkor tényleg nicns ez a hiba szóval a compiz lesz a ludas :/

compizban minden default elvileg, csak a kockaforgatos nézet lett belõve
, de amikor nem az volt akkor is ilyen volt már (azért megprobálom 😊 )
újrainditást még nemprobáltam, de azt is megejtem mindjárt akkor 😊

MerlinW
Mindig mondtam, hogy a Compiz csak problémákat szül😊 Instabil és bugos még mindig. Compizconfig-ban állíts mindent default-ra, esetleg indítsd újra (beállítások/megjelenés normál, majd vissza)

[merlinw.org]

lenne egy kis gondom a gnomeal (ubuntu 8.10)
valamiért az ablakok fejléce elcseszõdik:
igy...
ottletem sincs miért de elég idegesitõ, van hogy jó, aztán átáll iylenre, majd vissza, stb...

NVIDIA accelerated graphics driver (version 177) van feltéve vidkártya drivernek (a vidkártya meg 6600gt)

compiz fut, bár szerintem az alapbol is fut, én csak compizconfig settings managert raktam fel hozzá (megjegyzem hogy mielött felraktam volna elötte is ilyen volt)

Dj Faustus
Dj Faustus
mila69en
sziasztok van egy kis gondom a 8.10 es ubuntuval nem ismeri fel a videokártyám😞 8.04 tökéletesen ment letöltöttem a 8.10-est elkezdem telepíteni és no signal üzenet fogad ha bekapcsolom az integrált video kártyám átdugom a monitort akkor megy van kép feltelepítettem úgy kikapcsolom az integráltat visszadugom a monitort megint csak no signal😞
9600gt pcie-es valaki ha tud segíteni megköszönném üdv

MerlinW
Szerintem ez csak hoax. Legalábbis semmi infot nem találtam errõl a neten.

[merlinw.org]

Jajj, jaj!
Elírtam! Az Xboxot Playstationnal kell behelyettesíteni!
Annyira nem vagyok otthon a konzolokban...
Az egész ügyet pedig csak szóban hallottam, igazából 3-ad kézbõl.
De érdekelne, hogyan barkácsolj otthon Sony PS 3-at..😄 😄

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

"Sony Playstation egy módosított Debian kernelen, PIII-as procin fut.
Állítólag van valami fordító prg, ami Debian gépbõl Xbox-ot tud "csinálni""

itt csak én érzem az ellentmondást ? 😄
Ám ha jól tudom ps3-ra lehet linuxot rakni, de h "fordítva" megy-e....

Most hallottam a hírt, h kiderült, a Sony Playstation egy módosított Debian kernelen, PIII-as procin fut.
Állítólag van valami fordító prg, ami Debian gépbõl Xbox-ot tud "csinálni"
Mit tudtok errõl konkrétan?
Természetesen a fordító progi is érdekelne.... 😄 😄
Állítólag futnak rajta a legújabb Ps 3 játékok is full grafikával...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

MerlinW
Adminisztráció/zárt meghajtók -ban aktív az nvidia driver? Ha igen akkor kell lennie valamilyen nvidia-settings alkalmazásnak. Konzolban nvidia majd

[merlinw.org]

nesto
köszi szépen. akármit csináltam vele nem lett jó úgyhogy újraraktam a rendszert. most mûködik jól, még a wlant igaz nem állítottam be de lehet nem is fogom.

http://images.netbag.hu/20090314/08543214603.png

erre gondolsz ? Nekem alap minden elvileg.

mumpic
Rootként nem lépünk be, rootként nem böngészünk, rootként csak azt csináljuk, amit máshogy nem lehet.
Rootként használva állandóan a rendszert olyan, mintha a nukleáris csapásmérõ egység fõtisztje mindig beletenné a kulcsot a rakétaindító terminálba munkakezdés elején. Csak lehet hogy majd más tekeri el...

nesto
valaki legalább írja be hogy a synaptic csomagkezelõben az nvidia szóra rákeresve mik vannak telepítve. mert nekem most már tiszta káosz az egész. 800x600-ba meg fõleg nem tudok eligazodni.

nesto
2: Rendszer - Adminisztráció - Bejelentkezõ ablak tulajdonságai - Biztonság - Automatikus bejelentkezés engedélyezése.

A problémám egyébként továbbra is fennáll, valaki pls segítsen

Nivea
ne haragudjatok, de még pár alap kérdésem lenne.
1: aMSN megy csak mert az Emesene-nél midig kiir vmi hiba üzenetet sztea hosszu jelszavamat nem birja. erre vmi örlet?
2: h lehet kiálitani h soha ne kérjen nevet és jelszot hanem lapbol rootként lépjen be? régen tanultam vmi umaskot de semmire se jutotm vele.
elöre is köszönöm

nesto
Heló! Az alábbi linken található Atheros wifi beüzemelése után az nvidia kártyám eltûnt a eszközmeghajtókból, illetve nem lehet aktiválni a listából. A wlan mostmár megy, de az ubuntu minden indításnál kiírja "ubuntu is running in low-graphics mode". Akármire nyomok a lehetõségek közül nem oldódik meg a probléma, elvileg resetel, defaultra állít de semmi. Eszközmeghajtókban megtalálható ugyan az Nvidia accelerated graphics driver (v 173 és v177 is), de nem lehet aktiválni, eljátsza hogy telepít, eljátsza hogy frissít de nem aktiválja.
Kérlek segítsetek, sehol sem kaptam választ és megoldást a problémámra. És hát õszintén szólva az izgalmas ablakmozgások, forgatások, buborékok, lángok és egyéb ubuntus extrák nélkül az oprendszer nem az igazi, nem nyújt akkora élményt.
Elõre is köszönöm

Nivea
na feltettem nagy duzzogva😊 és gyönyörüen fut minden. de vola egy problémám h pl steamet elinditom és alig olvashatoak kia betük. ezt mivel tudom állitani?

Közben megoldottam 😊
Egyszerûen nem volt benne a path-ban, úgy sikerült hogy /sbin/ifconfig

Béna vagyok na 😄

Nekünk ment suliban anno ifconfig, bár mi nem rendesen vagyunk belépve. Gondolom ha le van tiltva direkt van letiltva és az ottani tanár(ok) jobban értenek hozzá mint te.