11431
Ubuntu Linux
-
5i #4008 Üdv.
Új vagyok a témában, a hétvégén tettem fel az Ubuntut. Azóta viszont folyamatosan megszakad a netes kapcsolatom. Letöltés, netezés közben egyszer csak kiírja, hogy kapcsolat megszakadt és újra rá kell kattintanom a DSL-re. Miért lehet ez?
Köszi a segítséget. -
#4007 oks, köszi!:) -
#4006 Megnézem majd ezt is ha hazaértem, köszi! -
#4005 Köszi, kipróbáltam. Mindegyik lejátszóval akad :( -
#4004 Szerintem alapból a legújabb Compiz van neki. Legutóbb amikor néztem Launchpad-on, akkor a jaunty release ugyan az volt, mint amit a rendszer magától is frissített. Karmic-ra jönnek már ki az új kiadások. -
#4003 Compiz szokta okozni a videós anomáliákat, főleg ha a sima Ubuntu forrásban levőt használod.
Kapcsold ki, vagy add hozzá a compiz forrást:
sudo bash -c 'echo "deb http://ppa.launchpad.net/compiz/ppa/ubuntu jaunty main" >> /etc/apt/sources.list.d/compiz.list'
és frissítsd a compizt (sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade) -
#4002 Köszi, akkor otthon utánanézek!
-
#4001 Jó kérdés. Meg kell nézni logban mi a fájdalma (/var/log/dmesg, gdm, messages) -
#4000 Bocs, elírtam a neved MerlinW... -
#3999 xUbuntu-t tudo majánlani - kezdő Linux-használó (nem linuxos) vagyok, és bizony, egy 1700-es Celeron (256 MB RAM, 20 GB HDD) tökéletesen - igaz nem száguldva - működik, ha elindul.
MerlniW:
Miért van az, hogy első (hideg) indításra a Linux nem áll fel - végtelenségig fekete képernyő.
Ha kikapcsolom a gépet, és újra be, akkor pedig elindul rendesen a xUbuntu.
:(
-
#3998 KMPlayer nem rossz, de szerintem a legjobb az új VLC. Amúgy egyik alatt sem kellene ilyen hibának jelentkeznie. -
Akuma #3997 Köszi megpróbálom xubuntut... ha ez se jön össze kénytelen leszek windows-al próbálkozni. :( -
#3996 Tudtok ajánlani valami lejátszót filmekhez?
Próbáltam KMPlayert, MPlayert, RealPlayer, Totem-et de full screenben vagy elkezd akadni a film vagy egyáltalán nincs kép :/ -
#3995 Ubuntu nincs 2GB alatt, Xubuntu telepít 1.5 GB-ot, de kell neki swap is.
Van viszont pl. Puppy Linux ~200MB, mondjuk az kezdőknek nem annyira ajánlott. -
#3994 Nos kicsit érthetőbben:
Van e olyan ubuntu változat ami telepíthető Pendrive-ról és telepítés után nem foglal 2GB-nál több helyet. (Netbookra kellene neki.) -
Akuma #3993 Meg tudnátok mondani, hogyan lehet 2GB telepített méret alá szorítani az oprendszert? Nagyon fontos lenne, ja és mindezt pendrive-ról történő telepítéssel szeretném megoldani. -
#3992 Budapesti TVtuner felhasználóknak csináltam csatornalistát (DVB-T):
channels.conf
VLC, Xine-vel működik -
#3991 Általában egy héttel a kiadás előtt, azaz 22.-e környékétől. -
#3990 Mikortól lehet előrendelni a koalát? -
freelaca #3989 Köszönöm szépen az infokat. Most nézem... -
#3988 Köszönöm. -
#3987 Elvileg olyasmi mint a netlimiter. Nem ismerem, Ubuntu.org fórumban ajánlották. -
#3986 Ezzel lehet korlátozni is a netes forgalmat?
[Tudod, könyvtár...]
-
#3985 sudo apt-get install trickle
vagy
sudo apt-get install wondershaper
-
freelaca #3984 Szia(sztok)!
Most kezdtem el Ubuntu korszakomat. (Most már van netem itthon is.) Viszont még nem vagyok nagy guru. Keresek egy hálózatfigyelő/naplózó programot (olyat mint a NetLimiter 2 Windows-ra). Segítsetek, mert a google-val nem jártam sikerrel. Lehetőleg támogassa a GUI-t, de lehet parancssoros is. Letöltési korlátom van a net-re ezért keresem. Előre is köszönöm, a válaszokat...
Ubuntu (l)user :) -
#3983 Úgy tűnik, megoldottam - be kellett lépjek a saját fiókomba...
[Ehh, most már tényleg el kellene olvasnom a sok Ubuntuhoz letöltött anyagot!]
-
#3982 MerlinW:
Adott egy gép, amire ugye fel van tleepítve a xUbuntu 9.04
Létrehoztam rajta egy felhasználót, teljes hozzéféréssel (telepítéskor ugye alap).
Ezután kreáltam egy "konyvtar" nevű - unprivileged - usert.
Most ehhez akarok hozzáadni egy "aMSN"-t, és amikor jelszót kér, nem fogadja el az enyémet (és a konyvtar-ét sem).
Lehetséges, hogy én is sima felhasználó vagyok?
Akkor mi lehet a root jelszó?
-
#3981 Gondolom AWN (Avant Window Navigator), vagy Cairo-Dock. -
#3980 az alsó dock az miaz.? -
#3979 +1 -
#3978 Fülekhez, hogy egyértelműbb legyen: pl megjegyezné az utloljára megnyitott füleket, vagy be lehetne állítani, hogy milyen füleket és milyen tartalommal hozzon be alapból, vagy akármi. -
#3977 Na én valami ilyesmi nautilus újítást várnék. Kicsit Apple-ös, de olyan nagyon nagy újítás nincs benne, egyszerűen csak letisztult, rendezettebb. Nautilusban és pár gnome-os alkalmazásban miért kell még mindig ilyen 200px magas gombok? És mekkora jó lenne, ha ezeket a füleket könnyű lenne használni, ilyen böngészőkhöz hasonlóan működnének... Mint mondjuk Chromium vagy Safari. Szépen animálva, ki lehet szedni külön ablakba, stb. De a lényeg végülis tök egyszerű, Places alatt ne legyen már ömlesztve minden, az sem baj ha nem az Apple stílusát lopják, még Thunar-ban is szebb az egész. Amúgy ez nyilván egy kiforratlan, félkész valami, most ne azt nézzétek, hogy mennyire szép, csak a "körvonalait". -
#3976 \o/ Köszi mindkettőtöknek! ^^
Annyi még hogy átneveztem a képet ami volt a mappájában .svg-re de ikoncserénél nem mutatja a mappában és ilyen hülye rugós ikonja van. Hogyan tudom lecserélni az ikont?
-
#3975 Amúgy nálam az összes ilyen precompiled, telepítés nélküli, kicsomagolós játék küszködött ezzel a problémával. Párszor írtam is ide ilyen launcher kérdéssel. Aztán vannak kivételek: Nexuiz elindul ugyan, de kiírja, hogy használd a basedir paramétert. Van olyan játék, ami hagyományos launcherrel nem indul, de tettek oda ilyen tök nóném, semmitmondó file-t amivel el lehet indítani, csak éppen rá nem jössz, hogy az arra való. :D -
#3974 Annyira ritkán írok ilyen scriptet, hogy sosem tudom mit kell tenni az elejére és mindig kiguglizom, aztá' lehet néha olyat kapok, ami mondjuk egy másik disztró alatt helyes. :D -
#3973 Ja és adj neki futtatáshoz szükséges jogosultságot, ha esetleg nem lenne neki. -
#3972 Jaja, most már látom. A fejlesztők lámáztak.
Úgy jó ahogy írtad, csak az első sor hibádzik:
Tibia.sh
#!/bin/bash
cd /home/arcor/Tibia
./Tibia
Végül adni kell neki futtatási jogot és úgy az ikonnak.
Nehéz szülés volt:) -
#3971 "Extract the downloaded file and start the binary "Tibia" in the new folder "Tibia"" ennyit írnak a hivatalos oldalon csak.
Szerintem nem ő lámázik, én már sokszor találkoztam ilyennel.
Arcor:
Ha végleg nemjó, szerintem ez tuti működne: csinálsz egy tibia.sh nevű file-t, elmented valahova a home könyvtáradban a következő tartalommal:
#!/usr/bin/bash
cd /home/arcor/Tibia
./Tibia
... utána ez az általad létrehozott állományt add meg a launchernek. -
#3969 A Google csodákra képes. :P -
#3968 Izé, így hirtelen nem jut eszembe semmi, rá kéne keresni, symlink nemjó? :D