13886
  • grebber
    "Nekem az csalás, mert nem életszerű."

Melyik játékban van bármi is ami életszerű?
    Korlátlan invertory életszerű , főleg úgy hogy van nálad 4 millió kard meg minden szar de a hátadon csak egy valami lóg ?

Örülnék ha egyszer végre megélném ,hogy lesz olyan RPG ahol korlátozott az invertory mondjuk max 2 kard + netán egy íj + pár poti viszont ez az invertory olyan Alone in The Darkos lenne hogy látjuk a testünkön/ruhánkon hol vannak ezek és látható is a grafikailag is. Pl az övön ott figyel egy nyúzott véres nyúl (amit majd később meg kell ugye sütni) ott van fiolában a poti a háton a kard+ íj stb. Kurva nagyot dobna a hangulaton nem is értem miért nem lépik meg.
  • molnibalage83
    Van gyorsított gyógyulást adó heal poti már a tutorialban is... Ezen felül a csata közben potizást az RPG játékok egyik legnagyobb állatságának tartom... Ahogy más is írtam, de nem ki***** Diablo...

A Gothic játékokat is úgy játszottam, hogy amit elfut + poti + visszamegy nélkül nem tudok leölni, akkor azt nem tudom leölni. Nekem az csalás, mert nem életszerű. Ha voltak társaim és éppen nem támadott engem senki és volt potira lehetőség, csak akkor ittam meg. Egész más élménye van így az RPG-nek...
  • Zóanagyvarázsló
    inventory<>fölösleges kardokat gyűjtő MÉH-telep
  • Zóanagyvarázsló
    A witcherkardokat kell használni, meg pár spécit. Az átlagos kard a sztori szerint is gyenge, nem jó semmire, csak lehetőség van rá, hogy ezt élesben kipróbálhasd :) Lehet az vitatkozni, hogy a játékmenetet érdemes volt-e így feláldozni a lore kedvéért, de én nem éreztem, hogy a játék a fegyverloot hiányától kevesebb lett. Szerencsére volt helyette más zsákmány elég. Nálam így passzolt az egész kép, amit ki akartak belőle hozni. Nyilván akinél nem, azt ez nem vigasztalja, ezt lefogadom. (Engem az jobban zavar, amikor egy lootolós RPG-ben alig van loot, majd fizetős DLC-kben hozzák a túltápolt cuccokat, lásd Dragon Age. Páncélokból amúgy bejön az uniformisjelleg, amit a Gothic is képviselt, a Witcher meg bizonyos szinten ebben hasonlít rá.)

dragon age se volt egy potispam

De, én magamnak szinte nem is engedtem használni, mert velük hardon is vicc volt, csak piálni kellett. A Gothicban egyébként az volt a jó, hogy a valós idejű italozásra ott nehézkesen volt idő. Egyébként meg voltak regenerálódó lehetőségek a Witcherben (kaják, Swallow/Fecske), de rémlik, hogy később volt valami durvább instantabb lötty is, csak azt nem lehetett nagyon erőltetni. Én egyáltalán nem érzem negatívumnak, hogy nem ragaszkodtak a szerinted kötelező standardhez. Egyébként a JA2-ben se volt potion vagy azonnali gyógyítás, csata közben csak a sebeket tudtad bekötözni, hogy ne vérezzél tovább. Jó volt úgy? Mi az hogy! (Tudom, nem fantasy, de fantasynek sem kötelező varázsitalokban úszó high fantasynek lennie.)

• Botond #13482
    Pause van. Heal poti nincs meg inventory. :D
  • molnibalage83
    Öööö, van pause és azt csinálhatsz közben, ami akarsz...
    Egyébként hard-on kezdem el játszani.
  • Botond #13480
    Naná, hogy elvonszolnám! Majd otthagyom, mi?! Amikor véremet hullajtottam a megszerzésükért?! Még mit nem! :D
  • Botond #13479
    Azé gothic meg dragon age se volt egy potispam, de mégis ne vicceljünk már, hogy nincs healpoti. Az inventory meg nincs. Értem én, hogy lehet nálam 20 könyv meg 30 féle fű és ennyi, de hogy két kard az már túlzás lenne, az vicc akárhogy csűrjükcsavarjuk.
  • Zóanagyvarázsló
    na meg a heal poti hiánya.

Szerintem undorító, amikor az RPG-k Diablóvá válnak a potion spam miatt.

Az inventory nem tökéletes benne, az 1.3 azért sokat javított rajta, azelőtt szörnyű volt (a Mass Effect borzalmához képest még mindig szuper). Egyébként semmi értelme minden normál kardot felvenni, és minden hardcore RPG-ben marhára visszafog a súlylimit, de a Deus Exekben is nehezen lehet elférni, pedig az FPS-RPG.

A játéknak amúgy az eleje a leggyengébb része, ha az is tetszik, akkor sínen van az ember (én szerencsére így voltam vele), ha nem annyira, akkor Vizimáig mindenképp ajánlott lehet kihúzni, és ugye a főváros után is lesznek még érdekes, új helyszínek a későbbi fejezetekben.

Én a harcot azért nem szidom benne, mert ritkán igazán jó az RPG-kben*, ízekre tudnám szedni a legnagyobb nevekét is, és ami régen jó is volt, az is gyakran elavult mára a stratégiákéhoz, akciójátékokéhoz képest (attól is függően, melyikkel párhuzamosítható). Amúgy nem rossz benne, de eléggé sajátos, és blokk nekem sem rémlik. Az italok, olajokkal való előre felkészülés, a mérgezettség szintje mind-mind érdekessé tette, ahogy a különböző stílusok is, ha az ember elfogadja, hogy a kivitelezés az ütemre kattintást is igényli. Persze inkább hardon kívánja meg ezeket a játék, normálon többnyire mókavonat az egész menet. (Én úgy rendeltem elő, hogy eleve azt mondtam videók alapján: ez a harcrendszer borzasztó, majd ennek ellenére játszom, aztán végül egészen bejött, de idő kellett neki. Azóta persze sok év eltelt. Amúgy a karakterfejlesztés is pozitív csalódás lett nekem végül.)

*A Sir-Tech képviseli nálam az etalont (harcban és karakterfejlesztésre is), de a Wizardry 8 nagyon lassú és sok a grind (mai szemmel biztos sokakat elriasztana, ahogy a "blobber" mivolta is), a Jagged Alliance 2 pedig elsősorban squad-based TBS (és annak is A legjobb talán), másodsorban RPG csak.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.04.07. 10:34:45
  • b-type
    :))
    ez annyira sz@r, de komolyan...ha óra/centi sebességet kapna büntetésként a karakter a túlterheltségre akkor is lenne aki bevonszolná a vaskardokat.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.04.07. 10:26:17
  • molnibalage83
    Egy RPG harcrendszere csak akkor negatívum, ha már kiemelkedően szar. A W-t 1 óra után csak ezért nem írnám le, csak azért mert nem értem ennyi idő után. A Gothic széria harcrendszere is félig vicc - a mágia "rendszere" meg 100%-ban az - de mégsem tudott soha érdekelni, mert a sztori és a hangulat elvitte a hátán a játékot. Ha a W-vel így lesz, akkor ki tudok egyezni vele.
  • Botond #13475
    Mindenki oda meg vissza van ettől a cucctól, így nem akartam előre huhogni, hogy amúgy az egyik leggyengébb rpg, amivel valaha játszottam, és mindez csak az egyedi és hűdehajdejó újításai miatt. Mint pl az inventory teljes hiánya, ez az értelmetlen harc, és az össze-vissza fejlődés, na meg a heal poti hiánya. Ettől egyedi a cucc, és aki ezt képes elfogadni annak biztos jó játék, mert amúgy én is elég sokáig elküzdöttem magam benne, és a történet meg a többi része tök oké, de aztán egy idő után feladtam, mert nem bírtam tovább inventory nélkül, egyszerűen nem volt szívem otthagyni a 10.000. kardot is, ami prímán eladhattam volna. Ellenpéldának ott a skyrim, ahol már az első szekcióban mindent összeszedtem, a leterheltségem felment 800ra a normál 300as szint sokszoroságra, alig tudta vonszolni magát a karakterem, de két óra alatt leküzdöttem magam a városba, és elégedetten adtam el mindent. A 12 seprűt, aminek 12 volt a súlya például 0 aranyért, mert mint a kereskedőnél kiderült értéke nincs, de mégsem hagytam ott! :)
  • molnibalage83
    Na, elkezdtem tolni. A kamera kezelése és az egész irányítása egyelőre kicsit nehézkes nekem. A harcrendszer is elég fura. Védekezni kell és lehet benne vagy az automatikus? A tutorial szerint dupla kikkeléssel lehetne elugrani, de nekem nem csinál arra semmit, ellenben a duplán lenyomott wasd gomnokra meg igen. A védekezés tehát az, mikor "táncolpörög" Gerald és amikor átugrik a feje felett? Ilyenkor gondolom nem lehet kombózni...

A zene eddig nagyon bejön, az egyik legjobb, amit valaha hallottam. A szinkronhangok viszont angolul olyan semmilyenek...
  • genndy
    Steamen is magyar szinkronos és feliratos van. De simán lehet választani a lengyel szinkront is angol felirattal ha valaki azt szeretné. Én angol hanggal, magyar felirattal játszottam végig.

Witcher vs DAO: Witcher, még akkor is ha a DAO-t legalább ötször végigjátszottam.
  • Zóanagyvarázsló
    Elvileg minden verziónak kell tartalmazni, a papíron kizárólagosan magyar példányokhoz is le lehetett tölteni az 1.3-as patch (Enhanced Edition) után. A GOG-os meg tutira tartalmazza, és oda bármilyen kulcs beregelhető.

@DantesHUN

Én legközelebb lengyel szinkronnal és angol felirattal szeretnék nekifutni. Már próbáltam úgy, elég poén, és angolul még tudok is. Mint mondom, a színvonal még a másodlagos ebbena kérdésben az egyéb tényezők mellett, de Molnibalage más topikokban nem idegen nyelvek elől menekülő játékosnak ismertem meg, emellett kritikusabb alkatnak, tehát az esetében már csak ezért is határozottabb a nyelvi ajánlásom. Én nem akarom, hogy rajtam verje el a port a végén ;)

Egyébként vannak helyenként elég sötét lehetőségek - igazán tökéletesen jók nélkül is - a Dragon Age-ben, de valóban más, ha egy KotOR-hoz vagy Mass Effecthez képest is más szintet képvisel ebből a szempontból.
  • DantesHUN
    Ja, ez az. Hogy igazából a lengyel verzió lenne a legjobb, de úgy meg ki ért? Jó az angolban biztos több pénz volt, de szerintem messze nem jobb sokkal a színvonala. Így meg igazából hát mindegy, szerintem.
  • DantesHUN
    Mit szeretsz jobban, a körtét vagy az almát? Más típusú RPG-k. Nem lehet összevetni, hogy melyik jobb. Neked melyik jön be jobban
    -a felnőttesebb, komorabb , reálisabb, bonyolult összetett sztory-val, világ, ahol a döntéseid nagyon sokat számítanak, de nem te alakítod a hős kinézetét, bizonyos fokig a jelleme kötött, igaz a morális döntések sokkal jobban számítanak, és a harc rendszer akció orientált
    -vagy gyűrűk ura szerű, itt a gonosz, világ vége, csapat alapú, taktikaibb, játékot, ahol a karakter kinézetét, jellemét, faját te állítod be?

Amúgy azért a Witcher széria, mert annak mind két része jó, míg a Dragon Age origins, nagyon jó lett, szinte zseniális, de a Dragon Age 2 éppen csak középszerű.
    A két Witcher-el két nagyszerű játékot kapsz, a Dragon Age-el egy nagyszerűt, és egy közepest, persze kinek mi jön be, kinek mi tetszik. Van aki szerint a Dragon Age2 is nagyon jó.
  • molnibalage83
    A Gothic I-II imádtam és rogyásig játszottam. Akkor Witcher lesz.

A Steam-en egyébként kapható a magyar szinkronos Witcher? Vagy mind bele van építve és csak választani kell a nyelvek között?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.03. 12:24:17
  • Zóanagyvarázsló
    Én végigjátszottam magyarul, és tetszett úgy, a leós párbeszéden is csak röhögtem egy jót. Nagyon dicséretesnek tartom, hogy egy ekkora szinkronmunkát elvégeztek itthon, elő is rendeltem annak idején a gyűjtői változatot itthon, pedig abból sem a magyar volt a legteljesebb (artbook nincs benne, csak a monster book, illetve medál sem járt hozzá).

Mindettől függetlenül hallatszik a több pénz az angol szinkronban, és igen, választható az eredeti lengyel is. Kár általtni magunkat az ellenkezőjével, és én nem hazudok sem másnak, sem magamnak, ha a színvonalra kérdeznek rá. A bakit én is mint egyszeri esetet emeltem ki, de vannak benne kevésbé értelmes mondatok később is. Részint azért, mert nagyon úgy tűnik, hogy nem az eredeti lengyel szövegből dolgoztak, hanem a megvágott angolból. Ha gyengébb is magyar szinkron, ahhoz szerintem is elég, hogy aki nem háklis, az gond nélkül élvezheti vele a játékot. De sajnos megcsonkított forgatókönyvet kap mindenképp. Én elsősorban ezért ajánlom, hogy más nyelven vágjon bele az ember. Amúgy meg mindenki maga dönthet a rendelkezésre álló információk és videók alapján.

@Molnibalage:

A Witcher szerintem érdekesebb, különlegesebb a kelet-európaibb megközelítés miatt, mint a szokványosabb megoldásokra, és részben ismerős BioWare-karakterekre építő Dragon Age. A szabadabb játéktér és a Gothicot idézően élőbb helyszínek és NPC-k is komoly pluszt jelentenek, ha ez számít. A Dragon Age: Origins mellett szól, hogy nem többé-kevésbé fix karakterrel indulsz, sőt különböző előtörténetek is vannak, a partyról nem is beszélve. Mindkettő széria erősen kezd, és mindkettő elég jó choices & consequencesben (a Witcher a szürkébb, és konkrét karakteren belül kell lavíroznod, ami szerintem szintén abszolút izgalmas), és bár a sztori is jó bennük, abban azért a Witcher a jobb, másabb a korábbi PC-s RPG-khez képest.

Fotnos különbsé gszerintem, hogy a DA harcai alapvetően a potion spamről szólnak (én ezt saját szabályokkal likvidáltam, ne váljon már Diablóvá!), a Witcher rendszere viszont ezt megítélésem szerint nagyon jól küszöböli ki.

Szóval ha Gothichoz közelebbi - de annál kevésbé sandbox - élményre vársz, akkor Witcher, ha a BioWare RPG-i lebegnek a szemed előtt, akkor Dragon Age (átmenet a BG és egy fantasy KotOR között, a partymentes, sótlan NWN single-jét simán elveri nálam, ha beéred a saját fejlesztésű rendszerükkel). Két remek játékról van szó. (Csak az első részekkel játszottam, a Witcher 2-höz korábban gépem nem volt, a DA2 meg nagyon taszító volt.)
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.04.03. 12:22:27
  • molnibalage83
    Még egy flém kérdés. Ha választani kellene, hogy Witcher 1+2 vagy Dragon Age széria előbb, akkor melyiket ajánlanátok inkább?
  • DantesHUN
    A Witcher szinkron pont olyan dolog, ami miatt olyan faszán tudnak az emberek vitatkozni, és hülyeségeket összehordani.

Igen vannak benne bakik, hibák. De állandóan felhozni, például a rémsáskás bakit, hülyeség. Mert úgy tesznek az emberek mintha a teljes játék tele lenne ilyen ordas nagy hibákkal. Miközben egy ilyen nagy hiba van benne. EGY. 1. Ami egy ekkora volumenű munkánál, elfogadható.
    Aztán a szinkron hangok. Nagyon sokan mondták azért szar a szinkron, mert Geralt mennyire egysíkú hangon beszél, jaj de szar. Igen, Geralt magyar hangja egysíkú, monton. Ez tény.
    Csakhogy, az angol szinkron is ilyen.
    Sőt, a regényben, is ilyesféle képpen ábrázolták Geraltot. Lehet, hogy nem jó Geralt magyar hangja, de a bizony az angol, szinkron és a könyvek alapján Geralt valami hasonlóképpen kell hogy beszéljen!

Aztán, bizonyos más szereplők: mint az egyik őr a kapunál ,,halottizék" aki játszott vele tudja kire gondolok. Ezt is sokszor olvastam, hogy mekkora szar. Miért? Mert úgy beszél a szinkron hang, mint egy ostoba tanulatlan, tahó paraszt? De hát ilyen a szerep könyörgöm! Mi a gond a ,,halottizékkel"?

Az is igaz, van sok szinkronhang, ami nem stimmel, a hangszín nem illik az adott jelenethez, mondjuk érzelmi szempontból. Vannak szereplők akik túljátsszák, vannak akik ripacskodnak, vannak meg mintha könyvből olvasnák. Ez is igaz. De vannak jól eltalált szinkron hangok is.

Na mármost, csak ebben a lényeg, ok, legyen valakinek a véleménye az, hogy szar a magyar szinkron. De és? Az angol az jobb? Nem igazán sokkal jobb. Ott is vannak nem passzoló, ripacskodó, túljátszott, stb, szinkron hangok. Mintahogy más játékban is. Tehát nem látom az érvet, az angol mellet, hogy az miért jobb? Azért jobb mert....öööö? Semmiért? Abba is bele lehetne kötni, ugyanolyan okokkal mint a magyarba.
    Még csak az angol nem is eredeti nyelv, az eredeti az a lengyel. Tessék lengyelül használni. Az biztos jobb.

De messze nem a magyar szinkron mellet akartam érvelni, csak sokan és sokat bántják a szinkront, aminek vannak hibái igen, de angolul se jobb, és magyarul is élvezhető, ha a hibáin valaki túl tud lépni.
  • molnibalage83
    Hát, akkor ebből szerintem angol lesz. Ha egyszer eljutok ide.
  • Zóanagyvarázsló
    Változó minőség (értsd: angol szinkronnak gyenge lenne). Vannak nagyobb nevek a szinkronhangok között, és valóban jó színvonalúnak számít itthon, de sok a felolvasóest. A legfontosabb viszont az, hogy az Enhanced Editionig csak a lengyel szinkron volt teljes, utána bővítették ki az angolt és németet is. A magyart sajnos nem, tehát az egy spórolósabb, vágottabb verzió. Regeditből annak idjén is elő lehetett csalni a rendezői angol feliratot, és hát jelentősen tőmondatosították ahhoz képest, az számomra kiderült.

Az eredeti nyelv persze itt nem az angol, hanem a lengyel, de ugye az is választható angol felirattal, ha mindenáron autentikusságban akar utazni az ember. A magyar felirat sajnos szintén csonka, bár a szinkronnál talán még így is bővebb helyenként.

Baki is van a szinkronban (én is átéltem annak idején, igaz, több más hasonló volumenű nem rémlik):

Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.04.03. 10:36:52
  • mooo
    Szó szerint mondatok maradnak ki a szinkronból,amik viszont feliratozva vannak és bár pár szinkron hanggal valóban nincs probléma a többi viszont !szerintem! borzasztó én nem ajánlom!
    Utoljára szerkesztette: mooo, 2015.04.03. 05:54:57
  • Rony94
    Állítólag minőségileg az egyik legjobb magyar szinkron ami játékhoz készült, de nekem.....egyszerűen már fura magyarul. Filmet, játékot én már egy jó ideje eredeti hangon tolok.
  • grebber
    Én úgy játszom szerintem egész jó lett!
  • molnibalage83
    Egy videóban ajánlják a magyar szinkronos változatot. Nektek mi az álláspontotok?
  • Bucsek
    köszönöm szépen mindkettőtöknek :)

egyébként ráhibáztál kicsit, pont azokat a szúrbozótokat öldögélném, de valamiért pikk pakk kicsinálnak, eszembe nem jutott volna fákjával nekimenni :D

köszi :)
  • Pityu Mester
    A szörnyekkel kapcsolatban kétféleképpen tudsz tájékozódni. Az egyik, hogy szörnyhatározókönyveket olvasol, mint pl. A mocsári szörnyek vagy a Félelem és reszketés könyve. Ezeket vagy megtalálod valahol egy tárolóban, vagy megveszed egy könyvárustól. A másik, hogy beszélgetsz a helyiekkel, akik különféle ajándékokért cserébe (általában étel) mesélnek a környékbeli szörnyekről, ezzel ugyanúgy megkapod a szörnyhatározó bejegyzést.

A fegyverekkel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy fegyvere és helyzete válogatja, hogy melyik, mire jó. Az első fejezetben pl. a fáklya segítségével könnyebben ki tudod nyírni a szúrbozótokat, mintha a kardodat használnád. Más fegyverek páncélos ellenfelekkel szemben lehetnek hatékonyak. Hogy mi, mire jó, azt a fegyver leírása alapján tudod eldönteni.

Amikor azt írja, hogy sebzés -20%, az az általános sebzési értékedre vonatkozik, ami a tapasztalati szinted függvénye. Az ilyen fegyvereknek viszont van más pozitív hatása, ami ellensúlyozza a gyengébb sebzést.
  • blackcalibra
    Könyvekből tudsz tájékozódni a szörnyekről.
  • Bucsek
    Sziasztok, szeretnék kérdezni pár dolgot a játékkal kapcsolatban.

Vannak olyan küldetéseim, hogy öljek le ennyi meg annyi szörnyet, pl vízbefulltat, vagy hasonlót de előte "ismernem" kell a szörnyet a szörnyútikalauzomban. Addig nem tudom "kinyerni" belőle a nyelvet, vagy fogat vagy ami épp kell, amíg nincs benne a lexikonomban. Ezt hogy érem el?

A másik, hogy vannak különböző fegyverek, acélkardok, balták stb. Amiket nem tudok használni harcstílusokkal azok gagyik? vagy azok között is van jó? Olyat találtam még, hogy egy bizonyos kard, amit tudok is használni rendesen rá van írva hogy sebzés: -20%. Ez mit jelent? gyengébb a mostani fegyveremnél? mert nem igazán érthető számomra :(

köszönöm előre is.
    Utoljára szerkesztette: Bucsek, 2015.01.14. 11:33:46
  • IMYke2.0.0.0
    Senkinek sem az.
    A második részben kapsz választ.
  • Aborg
    Sikeresen vegigvittem. Nem akarok spoilerezni, ovatosan megkerdezem: a zaroanimacio vegen kire csodalkozik ra Geralt? Nekem nem ismeros.
  • Aborg
    Valahogy bebolondult a raktar :) Gondolom ugy kellene mukodni a dolognak hogy a cuccaim a kocsmarosnal tarolhatom es ezeket barmelyik kocsmarostol kikerhetem, szoval mint valami bank vagy hasonlo. Erre most a templomnegyed kocsmarosanal hagyott zsakmanyolt kardjaim kikertem a kereskedonegyedben es eladtam oket. Hogy magammal vihessem oket, addig a kocsmarosnal hagytam az ezuskardom es a meteoritkardom. Visszamentem ertuk es duplan voltak! Egyet-egyet eladtam, a tobbiert visszajottem es magammal vittem. Erre a templomnegyedben nezem: megnegyszerezodtek!
  • szabolacika
    Javítva, nem holdkő hanem meteoritkövek (kék és vörös).
  • szabolacika
    A 3 kék holdkőből is acélkardot csinál. Sőt a kék és vörös holdköveket vegyesen is felhasználhatja a kovács (a lényeg hogy 3 db legyen összesen). Ha rúnákból (Hold, Nap és Földrúna) van 3 db akkor tud kovácsolni neked új ezüstkardot (ezek is lehetnek vegyesen vagy 3 egyforma).
    A rúnakövekkel a fegyvert lehet feltuningolni, de ezek a köszörűkövekhez hasonlóan ideiglenes hatásúak.
  • Aborg
    Sikerult kovacsoltatnom egy kardot! Igy mukodik a dolog: ha nalam vannak a kardhoz valo alapanyagok, akkor a kovacsmester kellektaraban megjelenik egy megveheto kard. 1000 orenbe kerult, gondolom a munkadij :) Ha nincsenek nalam alapanyagok akkor a kovacs kellektara ures.
    Harom voros holdkobol csinalt nekem egy jo kis acelkardot. Gondolom ha lesz harom kek holdkovem azokbol majd csinaltathatok ezustkardot. Mar van is egy ezustkardba kovacsolhato runakovem, gondolom meg valami bonuszt kap tole a kard. Amugy a runakovek nem mind kovacsolhatok, nehany csak ugy hasznalhato mint a koszorukovek, ideiglenes hatasuk van.
  • Aborg
    Koszonom a tippeket!
  • xFreex
    Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nálam sem volt vele semmi baj. Bár ha jól emlékszem akkor az ezüstkardhoz a 3. rúnát csak a 3. fejezet végén tudtam megszerezni, így csak a negyedik fejezetben tudtam az ezüstkardot fejleszteni. Lehet, hogy lehetett volna venni, de sajnáltam rá a pénzt.

Ha a legjobb kardok kellenek akkor inkább érdemes fejezetenként a begyűjteni a 2 db trófeát és az 5. fejezetben a holdpengét kérni a vadászmestertől, valamint a 3. fejezetben a nyomornegyedben felvenni a törpétől a foggyűjtős küldit. Annak is az 5. fejezetben érik be a gyümölcse a legerősebb acélkard képében.
  • Zóanagyvarázsló
    Három rúna - vagy meteoritkő - kell a kardhoz, egy vagy kettő nem elég. Nekem megjelenéskor is működött ez a játékban, és pár javítással később is.