13886
  • xFreex
    Ha van rá elég pénzed akkor vedd meg azt a mellvértet. Úgy sem lesz másik egészen az 5. fejezet közepéig/véggéig. Nem tünik sokknak az a védelem, de jobb mint amit Vesemirtől kaptál. Pénzed meg lesz még elég a játék során. Kockapókerrel meg ökölharccal + a küldetések jutalmával a végén már közel jártam a 100 rongyhoz, pedig vettem is rengeteg dolgot.

Az algulos küldetéshez meg a Félelem és reszketés 2. kötete kell. Akkor kapod meg a szörnyhatározóba a leírásukat.

A meteorkard erősebb, mint a sima witcher acélkard + van neki bónusza is, tehát azt tartsd magadnál. A régit vagy beteszed a kocsmában a tárolóba, vagy eladod.

Egy kérdés. Ugye az első fejezetben megszerezted és leadtad mindkét trófeát?
  • molnibalage83
    Gyémántpor, 40%-kal növeli a sebzést, de úgy tűnik, hogy ez is egyszerhasználatos, mint az élező kő, csak annak durvább kiadása.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.22. 23:04:36
  • molnibalage83
    Pause vagy a játékban, 0 aranyat ér, hogy van quick slot, ha ettől nem kapsz valami más előnyt... Tényleg ennyire hülyének néztek...? :)
  • Rony94
    Ez az első RPG-d? :D

A slotok arra jók hogy hogy potikat és bombákat tudsz odarakni és így harc közben egyből tudod őket használni, nem kell külön belépni az inventory-ba. Miután a slotokba elhelyeztél cuccokat, bal szélen meg fognak jelenni neked és onnan könnyedén elérhetővé válnak számodra. Ennyi.
  • molnibalage83
    Eddig nem is használtam slotot. Mire jó az?
  • genndy
    Pedig jó az a vért, meg nagy előnye hogy három slotja van. De ha nem akarod, ne vedd meg.
  • Szerzetes89
    A tőr csak egy sima fegyver asszem. A temetőbe szerintem vissza lehet majd menni. A gyémánt csak egy ékszer a játékban, általában nőknek lehet felajánlani khm... "ajándéknak".... illetve ,még jól jöhet majd az V. Fejezetben is.
  • molnibalage83
    Witcher kardból van ezüst és acélkard is. Az acélkardra értettem, az ezüst természetesen marad. Más ezüst fegyvert nem is láttam.

Az orgyilkos tőr jó valamire? Az lepett meg még a játékban, hogy nincs lopakodás benne semmilyen szinten.

A temetőbe vissza lehet még menni? A küldi vége utána kulcsot visszakérték, és amikor ott voltam, akkor sem termelődött Alghoul. No, majd meglátjuk. Az 5k-be fájó vértet viszont nem merem megvenni. A statja alapján nem tűnik kifizetődőnek.

Találtam gyémántot, az gondolom a kovács applikálja majd valahogy a kardra. Ezek szerint akkor nyugodtam mehet a meteor vagy a witcher ezüstkardra, mert úgysem lesz jobb?
  • Zóanagyvarázsló
    A kocsmárosnál tárolt dolgok megmaradnak a fejezetek között is.

A végjátékban (jó soká még) persze nem kocsmában fogunk dekkolni, de észre lehet azt majd venni.
  • genndy
    Meteorit kard az acélt váltja ki, a Witcher kard viszont ezüst, úgyhogy ne cseréld le. Úgyse tudnál oda tenni semmi mást. Nincs kétkezes harc, mint ahogy pajzs sincs.
    Vizimában a piacrészen, ahol sok árus van (Shani házánál) van egy törpe könyvárus is. Vagy Vivaldinál dekkol. Kalksteinnél is tudsz érdeklődni. Könyvekbe érdemes egyébként ölni a pénzt, főleg szörnyhatározókba.
    A küldit nem buktad, annyi alghoult ölhetsz még amíg már megunod. Vizima temető, temetői kripta, éjszaka Vizima búzamezeje a templom mögött, mocsár, mocsári kripta, Vizima csatorna kriptái ilyen helyeken vannak.
    A kocsmárosnál tárolt dolgok megmaradnak a fejezetek között is.
  • Szerzetes89
    Ezt találtam: "Items stored at any inn will be available at every other inn in the game, regardless of chapter transitions, etc." Tehát magyarul ott lesz. Illetve a kedvedért megnéztem az Alghoul lapot a Wikiben, előfordulnak:
    -kriptákban és temetőkben
    -mocsár (Kezath obeliszk és az összedőlt torony között)
    -vizimai temetőben
    Utoljára szerkesztette: Szerzetes89, 2015.05.22. 17:15:37
  • molnibalage83
    II. fejezet, temető. Eggyel találálkoztam eddig a kriptában és sehol máshol, mikor 3 kellene. Hááááááááááááát... :)
  • molnibalage83
    Még egy hülye (?) kérdés. Ha egy kocsmárosnál letárolva hagyok valamit és fejezetet lépek, akkor az a köv kocsmárosnál ott lesz vagy buktam? Eddig ezért semmit nem mertem letárolni...
  • Szerzetes89
    Hol ölted meg? A II. fejezetben jársz? Ha jól emlékszek, a mocsárban éjszaka a romoknál (közel a tünde táborhoz) lesznek alghoul-ok, illetve a vizimai temetőben is találhatsz majd párat.
  • molnibalage83
    Bákker, kinyírtam egy Algohult és még nincs benne a szörnyhatározómban, így nem tudok belőle kinyerni semmit. Akkor ezt a küldit buktam? Vajh melyik könyvnek kellett volna hozzáadnia?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.22. 17:01:16
  • molnibalage83
    Bővített és naná, hogy eredeti. A nehézségren nem emlékszem, de ha van ultraizén, akkor az biztos nem, de az is biztos, hogy nem normál.

Más. két kard lehet nálam + ezüst. Ha Meteorit kardom van, akkor sima Witcher karnak van értelme? Én úgy látom, hogy kétkezes harc nincs. Így a másik slotba lehetne lootolni.
  • Szerzetes89
    Apám, ennyi gondot, ami Neked van ezzel a játékkal (igen, tudom hogy tetszik)
    Pár kérdés: az alap vagy a Bővített Kiadást használod-e? Illetve eredeti-e a játékod?
    +1: A legnehezebb fokozaton játszol? Ez megmagyarázná a sok sebződést....
  • molnibalage83
    Komolyan mondom, nekem néha az az érzésem, hogy te nem figyelsz...

Tökéletesen értem, más mozgó karaktert is megtaláltam, mert pl. Sigfried és az tünde is obébbment, Siegfried nemhogy a városban mozgott, de átment a mocsárba, Shani is mozog, ahogy mindenki más is. Zoltan viszont nem volt sehol városban. Sehol.

Ez volt az első eset, hogy leírást használtam, hogy mi a túró van. Ott is is annyit írtak, hogy a bankár, utca vagy kocsma (Ez magamtól is tudtam, mert eddig ott találkoztam vele.) Én az egész városban végigmentem, minden napszakban és mégsem volt sehol, pedig előtte mindehol összefutottam vele, mikor nem is akartam... Az is lehet, hogy ez csak bug, nem ez lenne az első, amit látok...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.22. 10:54:20
  • Zóanagyvarázsló
    Nem rémlenek nekem nagy eltűnések. Zoltan viszont egy igencsak mászkálós NPC, elég sokat kujtorog a Templomnegyedben az utcákon fix állomáshelyek mellett, helyett.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezek szerint, még mindig nem értetted meg a játék mechanizmusát. A Nem Játékos Karakterek nem statikusan állnak egy helyben, várva, hogy megjelenj.
    Sőt, ha beszélsz velük, akkor ki is derül(het), hogy hol jártak.

Javaslom, szerezz be valamilyen guide-ot.
  • molnibalage83
    Olvastad eggyel lentebbi hsz-t? Az összes napszakban (reggel, napközben és este-éjfél) időben végigmentem az egész városon. Sehol nem volt.. Már a játék elejétől teljesen nyivánvaló volt, hogy ez számít, eddig el sem jutna az aki ezzel nincs tisztában...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.22. 10:36:42
  • IMYke2.0.0.0
    A napszakok sem érdektelenek - este nem találsz meg olyasvalakit, akivel amúgy csak nappal beszélhetsz stb.
  • molnibalage83
    Igen, ott is, az összes házba bementem, az összes utcát végigjártam az összes napszakban. Fél óra ment el erre alsó hangon... Ekkora mondtam azt, hogy akkor inkább csináljuk a főszálat, hátha ettől előbukkan. Előbukkant, de beszélni a kardról nem tudtam vele... A hangulata viszont nagyon üt ettől függetlenül a játéknak. A Gothic 2 óta nem szippantott be ennyire egy egyetlen RPG sem.
  • genndy
    Nem radíroz ki senkit, csak érdemes benézni kocsmákba, házakba is. Zoltan pl. igen, tipikusan Vivaldinál héderel.
  • Madi92
    Ha jól emlékszem, Vivaldinál is szokott tanyázni, ott is nézted?
  • molnibalage83
    Na, mikor melléálltam a mókusoknak, akkor a csoporttal együtt simán leverhető volt, mert nem csak engem ütött. Viszont a fura az, hogy ezután mintha mondenhol eltűnt volna a növény. Mintha csak egy darab lenne belőle, a nagy trófea miatt, de mindenhol ez bukkan fel.

A szúrúbozó küldi érdekes, mert eddig csak egyet találtam, de Alghoulból sem jött egy sem szembe eddig. Viszont a sok teljesített ölős küldi után mintha a végtelen respwan gyakorisága csökkent volna, már nem mindenhol jön szembe szörny hegy.

A történet tetszik, hangulatos az egész környezet egy dolgotól eltekintve, amit viszont roppant idegesítő. Egyes szereplők, akikkel quest során kellene beszélni szőrénszálán eltűnnek. Berengar kardját kellene megvizsgáltatni, de Zoltan sehol nem volt. Az egész várost bejártam és sehol nem volt. Jó, hát akkor csináljuk a nyomozós részt. Na, simán le is vertem mindenkit most már. Eztán valamiért a kocsmába mentem. Ott volt, de erről nem beszélhettem vele. Gondoltam pihenek egy órát HP töltésre, ezután megint eltűnt, sehol nincs. Ez így azért kicsit zavaró főleg, hogy rohadt sok idő megy el azzal, hogy csak fel-le rohangálok a városban az összes napszakban...

Az nagyon tetszik, hogy a Gothic 2-hőz hasonlóan mozognak az emberek a világban és a történetnek megfelelően, de ott olyan nem volt, hogy valakit teljesen kiradíroz a játék csak azért, hogy kényszerítsem valamire miközben én meg pazarlom az időt a lehetetlenre...
  • wednes
    Nekem normál nehézség bőven elég volt ennél a játéknál. :D Úgy is ki lehetett purcanni.
  • genndy
    Persze. Csak sokkal erősebb mint az általános zöldek. Tüzet neki.
  • molnibalage83
    Azt a Kokakármicsoda növényt ki lehet nyírni egyáltalán?
  • molnibalage83
    Nem játszottam Diabloval kb. 15 éve... Hogy ügyeskedjek? Próbáltam az összes kameranézetet, egér duplaklikk, gurulán billenytűzettel. Mindig sebződök. Sokat. Mindig a kivégzős mozdulattal nyírtam ki, mert elkábítani a legegyszerűbb. Lehet, hogy ez a baj?
  • genndy
    Vagy tűzzel. Igni nagyon hatásos, pakolni kell rá a pontokat. Vagy fuss el előlük, nem muszáj mindenkivel küzdeni, úgyis lassúak.
    Wiki is azt írja egyébként, hogy nem nagyon lehet elugrani a kivégzős mozdulat miatt, hiába írja ezt a Bestiary. Halála előtt egyébként elkezdi tekergetni párszor a fejét meg nyiszog, azután robban.
  • genndy
    Nekem az elfutás hatásosabb volt mint a szaltó. Vagy öld meg távolról, bombával.
  • IMYke2.0.0.0
    Örülök, hogy így ismersz, ismeretlenül is...
    Bár annak tényleg igen, hogy az irónia átment - mert valóban csak ügyeskedni kell. Ha most nem bírsz egy egy helyben álló ellenféllel, akkor mi lesz veled később, a városban, vagy a mocsárban?
    Tanuld meg rendesen mozgatni Geraltot, és hidd el, ha sétagalopp nem is lesz, de boldogulsz majd.
    Arról meg ne is álmodj, hogy bármilyen harcot sérülés nélkül megúszol... Ez nem Diablo 3 + milliós életerő csík.

• molnibalage83
    Imádom, hogy hülyének nézed az embert.... Nem a megöléssel van a baj. Akárhogyan ugrok, szaltózok, mindig besbez a robbanása.
  • Madi92
  • IMYke2.0.0.0
  • molnibalage83
    A nadállyal tényleg nem lehet mit tenni? Ha ez így van ez szintén az egyik legnagyobb játékmechanikai ökörség...
  • DantesHUN
    Meg. Azon felül egy másik vért lesz a játék végén ,egy trükkös és hosszabb küldetéssel( holló páncél)
  • molnibalage83
    Alacsony szinten van, baromi keveset sebezett belé, fel kell majd húznom. A vértre megéri 5 roptik összegrundolni egyébként?
  • DantesHUN
    A virágra lőjj tüzet. Igni varázslat, ha már megvan.