13886
  • Richardix
    Hát nemtudom, eddig ghoulokat, Drownereket meg olyan.. olyan zombinövényt (?) öltem vele, és hatásosabb az ezüstnél. És ugyanolyan szintű a fejlettségük.
  • ratgab
    Rég játszottam vele, de szerintem nem mindegyiket sebzi...
  • Richardix
    Mellesleg, kicsit érdekes, hogy az acél karddal lényegesen jobban sebzem a szörnyeket, holott elvileg az ezüst karddal kéne...
  • ratgab
    Tehetséges gyerek ez a Gabi... Ügyesen elváltoztatta a hangját a South Parkban...
  • Richardix
    Kicsit belemélyedtem a játékba, és egész jó, de a tutorial rész naggyon nagy tehetséggel veszi el a kedvet. Egyébként, csak az volt kicsit vicces, hogy pont egy másik fantasy világból jól ismert hang vezette fel a történetet. :P
    Mondjuk csak most tudtam meg, hogy az a Csőre Gabi.. Meg is döbbentem, mármint, a South parkos szinkronját hallva nem gondoltam volna, hogy ez is ő.
  • ratgab
    Hát a fordítások már csak ilyenek... egyszerűsítenek! Nézd csak meg a legtöbb filmcímet, sokszor tök másképp fordítják, mint amit valójában jelent!

Narrátor: CSak itthon divat a szinkronizáció... Nyugaton nem ismerik ezt a fogalmat,vagy csak animációs filmekben használják. És mivel sok a film/játék, kevés a jó szinkronszínész ezért előfordul, hogy gyakrabban hallod ugyanazt a hangot (De most nem mondtam újat, hogy ha szoktál néha filmeket nézni ).... Ez már a megszoksz vagy megszöksz kategória (filmekben is vannak jobb és rosszabb szinkrononk).

Speciel nekem tetszett magyar szinkronnal is a játék, eleinte kicsit furcsa volt (volt jópárszor, hogy értelmetlenséget mondtak, de végül tetszett.

Egyébként ezek semmilyen befolyással sincsenek a tényleges játékmenetre.

A tanácsom: Adj neki 5-6 órát, ha nem tetszik még mindig letörölheted (gondolom, hogy pénzt úgyse adtál érte....), mert ugye Ízlések és pofonok különbözőek. Ami egyik embernek tetszik az a másiknak lehet, hogy nem...
  • Richardix
    Elég ránézni Geraldra, látszik, hogy nem az a mély érzelmekkel megáldott figura :D Az ő szinkronjával nincs baj, hozza az elvárható szintet, a többieké viszont kicsit... gyenguska. Leginkább úgy érzem, hogy nem is párbeszéd amit látok, hanem mindenki elmondja a maga szövegét, valahogy nem érezni azt, hogy ők most egymással beszélnek. Inkább mintha csak úgy beszélnének a nagy világba. De még ha ettől eltekintek, a szinkron akkor se több átlagosnál. A magyar nyelven meg a szinkront legfőképp a gyatra fordítás vágja tönkre. Angol szinkron mellett magyar felirattal csak néztem. A mondandók felét kihagyják, a többit is embertelen tőmondatokba szedik. Erre a jóisten se tudna normális szinkront csinálni.

Egyébként akkor kicsit elmosolyodtam, mikor a magyar szinkronnal elkezdtem játszani. Elején a narrátor Csőre Gábor, alias Zsákos Frodó. GOndoltam: Ez most Witcher vagy Gyűrűk Ura? :P
  • gerey
    Ha arra gondolsz, hogy nincs semmi érzelem Geralt hangjában az direkt van, most nem írom le, hogy miért. A lore része, ha kíváncsi vagy nyugodtan utána olvashatsz. És semmiképpen sem akartalak megbántani.
  • ratgab
    Nem tudom mit vársz a játéktól... Mi a gyenge benne (magyart még aláírom, mert vannak furcsaságok benne, de az angolban például mi)? Tényleg érdekel!

Pedig Gerey sem bántani akar! Csupán azért mondta a lengyelt, mert a Witcher regényeket, novellákat egy lengyel úriember írta, így az ő nyelvén lehet a legautentikusabb a játék!
  • Richardix
    Bocsánat elfelejtettem, hogy a fórumokon csak segget nyalni lehet, véleményt kifejteni nem. Többet nem fordul elő -.-
  • gerey
    Akkor próbáld az eredeti lengyelt, ha az sem jó némítsd le. Semmi sem kötelező.
  • Richardix
    Olvasnál is egy kicsit, és rájönnél hogy nem a játékot gagyiztam le, hanem a BEVEZETŐJÉT, ami igenis gagyi.

@Zorrobomber Angolt használok de az is elég gyenge... mondjuk a magyar szinkronnál csöppet jobb.
  • koschwarz
    mondjuk ha abból 1 órát lenyomtál, elmondhatod, hogy végeztél a játék ötödével
  • koschwarz
    cod?...
  • NovaTerra
    1 óra egy ilyen játékból még bevezetőnek is kevés. Aki a witcherre mondja azt, hogy szar és gagyi, az vajon melyik játékra mondhatja, hogy nagyon jó?
  • koschwarz
    nekem is pont az volt a véleményem mint neked.

azóta már pont az ellenkezője...
  • zorrobomber
    angol szinkron jobb mint a magyar, azt használd
  • ferenc001
    A szinkron nem éppen a legjobb, azt el kell ismerni, de amúgy ratgab jól mondja: gyakorlatilag még a tutorialt se fejezted be, ha szereted az RPG-ket, pár óra múlva megszokod az irányítást és a harcrendszert, utána pedig abba se bírod majd hagyni. Persze, a másik véglet az, hogy nem változik a véleményed, bár ezt azért kétlem, mert egy jól felépített játék ez, csak idő kell neki, amíg kibontakozik.
  • Richardix
    Gratulálhatsz, attól, hogy nem toltam végig, még lehet véleményem az eddig látottakról. Nem a játékot írtam le, csak az elejét. És ami azt illeti, a szinkron kétlem hogy bármit javulna az elkövetkező 100 órában.
  • ratgab
    jah és a 100 órából lejátszottál kb max 2-t és már minősíted... gratulálok
  • ratgab
    1. Még nagyon az elején vagy, az még a tutorial jóformán
    2. A játék lassan indul be, de ha beindul (5 óra után úgy rákattansz, mint állat)
  • Richardix
    Most kezdtem el játszani a Witcherrel, és így 1 óra után a véleményem nem túl jó róla. Ami azt illeti egyáltalán nem jó. Szinkron pocsék (magyar és angol egyaránt), a harcrendszer ramaty, az irányítás zavaró. Persze még a legelején tartok, még csak főzetet készítek annak a máguscsajszinak, aki szerintem télen enyhén szólva is megfázna úgy mellkasi tájékon. Remélem a későbbiekben javul a dolog mert eddig a nagyon szar és a gagyi közé sorolnám be.
  • Carmang
    A mocsári csatában nem kötelező részt venni, itt még maradhatsz semleges.
  • caps lock
    Úgy gondolom nincs lényeges különbség,inkább az számít melyik oldal szimpatikusabb neked.A lovagrend kovácsa mondjuk nem áll szóba veled,ha a tündéket segíted,azonban a törp kovácstól is beszerezhetsz sok jó cuccot.Nem akarok spoilerkedni,de a végén szerezhetsz egy különleges páncélt és annak a tulajdonságai(állóképesség,regeneráció,sebzés) függnek,hogy melyik oldalt szolgálod.
  • horthy
    A Mocsárban kinek az oldalára érdemes álni A Lángoló Rózsák lovagrend vagy a másfaju lázadok oldalára akiknek egy ELf kinézetü tünde a vezére ? Hosszabb távon melyikkel járok jobban ??
  • horthy
    Kinek lehet eladni a farkaskoponyákat , a mocsári lidérc agyat stb ezeket az állati testrészeket ?? A második fejezetnél tartok !
  • xelag
    Szerencsére letudtam fizetni és itatni mindenkit akit kellet, úgyhogy megoldható volt :) Köszönöm nektek. Jó gamma.
  • Rash87
    Pár hónapja újra akartam játszani,de abbahagytam. Arra emlékszek,ahol van a tiszteletes háza, amerre bevezet az út,vannak ilyen házak,s szegény emberek,s van 1 öreg nő,s ha leszólítod,s adsz neki vmi ételt,cserébe tőle is megkapod a gyűrűt.
  • ferenc001
    Azért megpróbálhatod megkeresni, ha odamész, ahol felvetted a gyűrűt, és megjeleníted az interakcióra képes tárgyakat (TAB-bal), akkor lehet megtalálod.
    Amúgy meg nem kell feltétlenül a gyűrű hozzá, Odo-t leitathatod, Harent és Mikul pedig lefizetheted, ha jól emlékszem, és így nem kell a gyűrű.
  • xelag
    ja, azóta pár nap is eltelt. :) Bejövős a játék, de ilyen apró dolgok elveszik az ember kedvét és hogy őszinte legyek el is vette, pedig kezdtem élvezni.
  • caps lock
    Nem bug.Elvileg a gyűrűnek ott kell lennie a földön,ahol megkaptad.Nekem is volt hasonló,hogy tele volt a táskám,ezért azt hittem nem kaptam meg a cuccot,de aztán ott volt a lábamnál.Szerintem játszd újra azt a részt,mert tuti nem találod meg.
  • xelag
    Sziasztok, az enhanced edition van meg és igazából a második pályán amikor Mikulnak( a kapuőrnek) és Odónak kéne bebizonyítani, hogy a Tiszteletes küldött (gyűrűmutogatással). Hiába mutatom meg neki, semmi nem történik.(van már pár gyűrűm) A gond szerintem ott van, hogy amikor a tiszteletes oda adta a pecsétgyűrűt, a táskám fullon volt és nem került bele a tagyóba. Na akkor ez most egy bug? Mert ha igen, akkor szívtam az egész pályát kezdhetem elölről ugye? Vagy esetleg van valami megoldás? Előre is köszi
  • cRusa1deR
    Kérlek segítsetek.
    Feltelepítettem a játékot, de Leo temetése után nem tölti be a második pályát.
    Tesco-ban vett gyémánt kiadás van meg.
    Valamit elronthattam?
    A második rész akadásmentesen fut.
  • Nagy99
    köszi
  • Nagy99
    az jó
  • Pityu Mester
    Az utolsó szefírát Raymond-tól kapod meg.
  • Nagy99
    kösz. de elírtam a véletlenszerűt hol lehet megtalálni?
  • Pityu Mester
    Azt a kukorix holttestében találod meg, még a fejezet elején.
  • Nagy99
    ferenc001 köszi. Amikor a szefírákat kell megszerezni akkor a csatornában hol lehet megtalálni az egyiket?
  • Carmang
    Na majd kíváncsi leszek :) köszi.